Wimbledon, tragerea la sorți. Lupta pentru locul 1 WTA: start similar pentru Halep și Kerber. Sorana Cîrstea este singura tricoloră care debutează împotriva unei favorite. Murray – Nadal și Djokovic – Federer, perechile pentru semifinalele ATP. Copil a avut șansă

Wimbledon, tragerea la sorți. Lupta pentru locul 1 WTA: start similar pentru Halep și Kerber. Sorana Cîrstea este singura tricoloră care debutează împotriva unei favorite. Murray - Nadal și Djokovic - Federer, perechile pentru semifinalele ATP. Copil a avut șansă
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Ediția cu numărul 131 a turneului de la Wimbledon și-a stabilit distribuția tablourilor principale, vineri, de la ora 12:00. Parcursul la Wimbledon 2017 începe cu adversari accesibili pentru Simona Halep, Monica Niculescu, Irina Begu, Ana Bogdan și Marius Copil, Sorana Cîrstea fiind singura care va avea de înfruntat un cap de serie încă de la primul meci.
  • Jumătatea de tablou a Simonei Halep este însă presărată cu jucătoare dificile: Azarenka, Kvitova, Bouchard, Konta, Ostapenko, Venus Williams, Svitolina și Cibulkova. Românca va juca meciurile fiecărui tur cu o zi înaintea lui Angie Kerber.
  • Pe tabloul masculin, Marius Copil deschide împotriva unui jucător venit din calificări, Roger Federer are cel mai complicat prim tur din Big Four, iar Djokovic se pregătește pentru un tur trei dificil cu Juan Martin del Potro.

Prim meci la indigo pentru principalele două pretendente la poziția de număr unu în circuitul feminin. Simona Halep (2 WTA) și Angelique Kerber (1 WTA) vor lansa campania 2017 la Wimbledon împotriva unei jucătoare venite din calificări. Românca va juca luni, întrucât, în lipsa Serenei Williams – campioana ediției precedente, Kerber va primi onoarea de a deschide ziua de marți pe terenul central.

Astfel, luni se joacă meciuri de pe jumătatea superioară la masculin și de pe jumătatea inferioară la feminin (cu Murray, Nadal, Halep în acțiune), iar marți se stabilesc calificații mai departe de pe jumătatea inferioară a băieților și de pe cea superioară la feminin (cu Federer, Djokovic, Kerber pe teren)

Jumătate a doua, a Simonei Halep, plină de nume grele: Azarenka nu apare deloc pe lista capilor de serie, iar Kvitova și Venus Williams sunt favoritele din plutonul doi care amenință

Pentru Simona Halep, un posibil traseu până la trofeu bazat strict pe lista capilor de serie ar arăta astfel:

Însă, iberica Suarez Navarro are un prim meci extrem de dificil în fața unei adversare care se simte mai bine pe iarbă – dovadă fiind parcursul canadiencei Eugenie Bouchard din 2014 de la All England. Konta tocmai a renunțat la disputarea semifinalei de la Eastbourne din cauza unei accidentări la spate, iar Petra Kvitova ar putea profita pe această secțiune a optimilor. Mai mult, pe această parte de tablou se mai află și Victoria Azarenka.

Astfel, un traseu mult mai dificil al Simonei se proiectează astfel: jucătoare din calificări, apoi britanica Laura Robson, apoi Eugenie Bouchard (chiar dacă Genie nu a câștigat meci pe iarbă în 2017, din două încercări la simplu și una la dublu), apoi optime cu Victoria Azarenka, sfert cu Petra Kvitova și semifinală cu Svitolina sau Vennus Williams.

Două dintre cele cinci românce de pe tabloul principal trimise pe jumătatea superioră, care va intra în concurs marți

Sorana Cîrstea a fost trimisă pe jumătatea superioară a tabloului, a lui Kerber, și o va întâlni pe Kiki Bertens în primul tur, favorita numărul 23 a tabloului.

Monica Niculescu se află pe aceeași jumătate superioră de tablou, dar pe sfertul al doilea și deschide împotriva Magdalenei Rybarikova. În turul doi, sportiva pregătită de Călin Ciorbagiu ar putea juca împotriva Karolinei Pliskova (prim meci cu Evgeniya Rodina).

Karolina Pliskova, a treia jucătoare cu șanse de a ajunge numărul unu mondial la capătul Wimbledonului pare a avea un culoar puțin mai favorabil, chiar dacă este singura din Top 3 care nu debbutează împotriva unei sportive din calificări. Și asta pentru că pe sfertul ei nu se regăsește nicio jucătoare cu titlu de Mare Șlem în palmares. Mladenovic însă este un test important, iar tabloul feminin este predispus surprizelor.

Trei românce pe jumătatea inferioară, care debutează luni

Irina Begu va începe concursul la Wimbledon 2017 împotriva unei jucătoare cu clasament inferior Naomi Broady (108 WTA), iar în vizor pentru turul doi o are pe favorita 27 a turneului, Ana Konjuh, sau pe nemțoaica cu serviciu exploziv, Sabina Lisicki.

Ana Bogdan va juca primul meci al carierei pe tabloul principal de la All England Club împotriva chinezoaicei Ying-Ying Duan (64 WTA), iar mai departe ar putea juca împotriva franțuzoaicei Caroline Garcia, cap de serie 21 la Londra.

Simona Halep, a doua favorită a turneului, domină această jumătate și va deschide împotriva unei jucătoare venite din calificări.

Meciurile de primul tur care se evidențiază pe tabloul principal feminin:

  • Agnieszka Radwanska vs Jelena Jankovic
  • Monica Puig vs Timea Bacsinszky
  • Karolina Pliskova vs Evgeniya Rodina
  • Alison Riske vs Sloane Stephens
  • Dominika Cibulkova vs Andrea Petkovic
  • Johanna Larsson vs Petra Kvitova
  • Victoria Azarenka vs CiCi Bellis
  • Carla Suarez Navarro vs Eugenie Bouchard

Tabloul masculin

VEȘTI BUNE PENTRU MARIUS COPIL: singurul reprezentant al României la simplu masculin a avut șansă la tragerea la sorți și nu numai că a evitat un cap de serie în primul meci, dar va deschide împotriva unui jucător venit din calificări, astfel încât o primă victorie pe main draw-ul de la All England este accesibilă. În turul doi, Copil l-ar putea reîntâlni pe spaniolul Bautista Agut, cel în fața căruia a cedat în set decisiv 5-7, pe zgură, la Munchen. Lui Copil i-au lipsit atunci două mingi pentru o victoire care l-ar fi dus în Top 100. Marius a fost distribuit pe jumătatea superioară, pe sfertul dominat de favoritul 4, Rafael Nadal, și va juca luni, la fel ca și Simona Halep, Irina Begu și Ana Bogdan.

Dintre cei patru favoriți de la masculin, Rafael Nadal pare a avea cel mai blând tablou, în condițiile în care Murray poate avea examen dificil în turul trei și patru, cu Fognini și Kyrgios, Djokovic îi are pe Del Potro în vizor pentru turul trei, iar Federer vede pe secșiunea sa jucători cu stiluri diferite, care într-o zi bună pot face ravagii – de la frații Zverev la Isner, Dimitrov și Raonic – finalist de Wimbledon.

Primul sfert de finală, masculin:

Jumătatea inferioară, masculin: este jumătatea mai densă, cu Federer, Djokovic, Del Potro, dar și mai tinerii Dimitrov, Thiem sau Sascha Zverev


TABLOUL FEMININ: 1 cu 3 și 2 cu 4, aceasta este distribuția primilor patru capi de serie la simplu feminin. Simona Halep a primit-o pe jumătatea ei de tablou pe Elina Svitolina, în timp ce Angie Kerber ar trebui să o aibă adversară în semifinale pe Karolina Pliskova. Pentru faza sferturilor de finală, Simona o are distribuită pe Johana Konta, care însă ar trebui mai întâi să treacă de Petra Kvitova. Jelena Ostapenko, campioana de la Roland Garros, se află pe aceeași jumătate de tablou cu Simona, dar îi poate fi adversară doar în semifinală, în locul Elinei Svitolina.


12:03 Începem cu tabloul masculin. Rafael Nadal a fost trimis pe jumătatea britanicului Murray, campion en-titre la All England Club, Federer pe cea a lui Djokovic.

Murray deschide împotriva unui jucător venit din calificări și va juca primul meci, luni, pe terenul central, în deschiderea programului. În turul doi, s-ar putea întâlni cu excentricul Dustin Brown (sau Sousa), Fognini pentru turul trei, Kyrgios pentru turul patru, Wawrinka în sferturi.

Nadal deschide împotriva lui Millman (137 ATP), iar Djokovic se pregătește pentru un tur 3 dificil, împotriva lui Juan Martin del Potro.

Roger Federer are prim tur dificil, împotriva imprevizibilului ucrainian Alexandr Dolgopolov.


Vineri, de la ora 12:00 (ora României, 10:00 – ora locală), cele cinci românce de pe tabloul principal de simplu – Simona Halep (2 WTA), Monica Niculescu (51 WTA), Sorana Cîrstea (62 WTA), Irina Begu (69 WTA) și Ana Bogdan (114 WTA), dar și Marius Copil (85 ATP) – singurul reprezentant al României la simplu masculin, își vor afla adversarii din primul tur și posibilul parcurs spre rundele finale.

Ana Bogdan este singura care va da primul test pe iarbă în 2017 direct la Wimbledon. Simona, Monica și Sorana au luat pulsul gazonului la Eastbourne, în această săptămână, Irina Begu a decis să revină în circuitul ITF, la Southsea pentru acomodare, iar Marius Copil are nu mai puțin de 11 meciuri pe iarbă în acest an.

 Rezultatele Simonei Halep (2 WTA) la Wimbledon:

  • a opta participare consecutivă la Wimbledon, a șaptea prezență pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: semifinală, în 2014, pierdută 6-7(5), 2-6, la Eugenie Bouchard (cap de serie 13)
  • rezultatul din 2016: sfert de finală, pierdut 5-7, 6-7(2) la Angelique Kerber (cap de serie 4)
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10: 1 victorie, 2 înfrângeri

Rezultatele Monicăi Niculescu (51 WTA) la Wimbledon:

  • a 11-a participare consecutivă la Wimbledon, a zece prezență pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: optime, în 2015, pierdută 6-1, 5-7, 2-6 la  Timea Bacsinszky
  • rezultatul din 2016: tur 2, pierdut 6-4, 2-6, 1-6, la  Timea Bacsinszky
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10: un meci jucat, o înfrângere

Rezultatele Soranei Cîrstea (62 WTA) la Wimbledon:

  • a 11-a participare consecutivă la Wimbledon, a noua prezență pe tabloul principal
  • cel mai bun rezultat:  tur 3, 2009 și 2012 – învinsă de Victoria Azarenka și de Maria Kirilenko
  • rezultatul din 2016: tur 1, învinsă 0-6, 4-6 de Petra Kvitova
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10: 2 meciuri jucate, 2 înfrângeri

Rezultatele Irinei Begu ( 69 WTA) la Wimbledon:

  • a noua participare la Wimbledon, a șaptea prezență pe  tabloul principal
  • cel mai bun rezultat: tur 3, în 2015, pierdut 4-6, 3-6, la Maria Șarapova
  • rezultatul din 2016: tur 1, pierdut 1-6, 4-6, la Carina Witthoeft
  • palmares în fața jucătoarelor de Top 10: o partidă jucată, o înfrângere

Rezultatele Anei Bogdan (114 WTA) la Wimbledon:

  • a treia participare la Wimbledon, prima prezență pe tabloul principal
  • rezultatul din 2016: primul tur al calificărilor

Rezultatele lui Marius Copil (85 ATP) la Wimbledon:

  • a patra participare la Wimbledon, a doua prezență pe tabloul principal
  • rezultatul din 2016: tur 1 – învins 4-6, 6-4, 4-6, 1-6 de Lucas Pouille
  • palmares în fața jucătorilor de Top 10:  –

Pe tabloul feminin se dă o bătălie frumoasă pentru prima poziție în clasamentul WTA, în trei – cu Angleique Kerber, Simona Halep și Karolina Pliskova protagoniste. Presiunea punctelor apasă net pe germană, în timp ce Pliskova are cel mai slab rezultat în 2016 dintre cele trei. Cu o campioană-surpriză în primul turneu de Mare Șlem disputat în absența Serenei Williams, tenisul o caută în continuare pe urmașa americancei,, pe termen scurt și mediu.

Jelena Ostapenko are șanse mici de a repeta succesul de la Paris: primul titlul de Mare Șlem tinde să fie urmat de o perioadă de agonie în joc – cel mai recent exemplu fiind Garbine Muguruza. În plus, de la începutul anilor 2000, doar Serena Williams a reușit dubla Roland Garros – Wimbledon în circuitul feminin.

A fi sau a nu fi Fedal? Aceasta-i întrebarea

Pe tabloul masculin, Roger Federer s-a detașat de pluton și este creditat cu prima șansă pentru o a opta coroană la Wimbledon. După ce a renunțat la întreg sezonul de zgură, Federer a câștigat în manieră impresionantă turneul de la Halle, după o finală de 53 de minute cu Sascha Zverev, jucător care a rupt bariera Top 10 în 2017, deținător al unui serviciu impozant. După ce 2017 a restabilit parcă o veche ordine a tenisului, cu Federer învingător la Australian Open și Nadal campion la Paris pentru a zecea oară în carieră, fanii sportului alb visează la o nouă finală Fedal, pe centralul care a dat, în 2008, unul dintre meciurile de referință ale tenisului. Asta și pentru că, prin alcătuirea listei capilor de serie, Nadal și Federer (favoriții 3 și 4) nu se pot întâlni decât în finală.

Nadal va intra însă în turneul de la Wimbledon fără meci oficial disputat pe iarbă în 2017, un lucru neobișnuit pentru iberic, un sportiv recunoscut pentru faptul că are nevoie de meciuri în picioare pentru a-și atinge forma cea  mai bună și pentru a reuși acele reglaje fine care pot face diferența, mai ales pe gazon. Mai mult, Rafa a pierdut categoric primul meci demonstrativ de la Hurlingham jucat în această săptămână, la Tomas Berdych (3-6, 2-6). O înfrângere în primul meci de iarbă nu este neapărat motiv de îngrijorare – cel mai bun exemplu fiind chiar Federer, care a dat restart sezonului său cu un eșec la Tommy Haas, însă pentru Nadal, care mai are de jucat un meci, vineri, chiar împotriva germanului de 39 de ani care i-a pus probleme și lui Federer, tragerea la sorți se anunță crucială. Rafa își va dori să evite atât jucătorii foarte înalți, cu servicii uriașe, dar și un jucător atipic, precum Dustin Brown – așa cum arată istoria ultimelor sezoane. Totuși, Carlos Moya a dat asigurări că jucătorul lui va ajunge în cea mai bună formă la Wimbledon.

Novak Djokovic a vorbit public despre problemele din jocul lui. Andre Agassi va reveni în loja lui la Londra, „atât cât voi fi eu în competiție la Wimbledon„. Sârbul are un parcurs consistent la Eastbourne, cel puțin cu semifinală, însă nivelul său pare în continuare sub maxim.

Andy Murray, campionul în exercițiu de la Wimbledon, a renunțat în ultimul moment să mai joace două meciuri demonstrative, invocând o accidentare la șold. Și la masculin, numărul unu mondial se joacă la Wimbledon. Liderul mondial ar mai avea un avantaj de doar 105 puncte în fața lui Nadal în momentul în care s-ar scădea punctele ediției 2016 a Wimbledonului.

Top 10 capi de serie ATP                             Top 10 capi de serie WTA

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după 18 luni, a aflat cine e iubitul ei, de fapt
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un marocan mai tânăr. Abia după…
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de la Montreal
Câți bani a ajuns să primească Nadia Comăneci de la statul român. Suma care intră, lunar, în conturile Zeiței de…
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani