Victorie mare pentru Halep: 3-6, 6-1, 6-2 cu Duan! Simona se califică în sferturi la Shenzhen și își asigură locul 1 mondial pentru cel puțin încă trei săptămâni!

Victorie mare pentru Halep: 3-6, 6-1, 6-2 cu Duan! Simona se califică în sferturi la Shenzhen și își asigură locul 1 mondial pentru cel puțin încă trei săptămâni!
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (1 WTA) a învins-o miercuri pe Ying-Ying Duan (91 WTA), scor 3-6, 6-1, 6-2 în optimile de finală ale turneului International de la Shenzhen.
  • Halep, care în sferturi se va lupta cu Aryna Sabalenka (Belarus, 73 WTA), e sigură că va rămâne lider mondial în următoarele trei săptămâni după performanța obținută în China.

Victorieee! Halep e în sferturi la Shenzhen după 3-6, 6-1, 6-2 cu Duan, iar performanța jucătoarei de 26 de ani e cu atât mai valoroasă cu cât Simona rezolva ecuația locului 1 mondial: nicio adversară nu o va mai putea detrona în următoarele trei săptămâni, până la finalul Australian Open! De asemenea, Simona va fi principală favorită la turneul de Mare Șlem desfășurat în perioada 15-28 februarie!

Simona a înfruntat o adversară bătăioasă la Shenzhen, Ying Ying chinuind-o pe româncă în primul act. Extrem de agresivă, Duan nu i-a oferit nicio șansă de break lui Halep, adjudecându-și actul cu 6-3. Liderul WTA a făcut însă tot posibilul să evite un scenariu dramatic, s-a mobilizat și a început să-și arate adevărata valoare în fața jucătoarei locale.

Momentul în care Halep a câștigat pentru prima oară pe serviciul adversarei, la 2-1 în actul al doilea, a devenit unul psihologic, pentru că a fost urmat de o serie superbă reușită de eleva lui Darren Cahill. Simona a demonstrat că e în stare să iasă cu bine dintr-un meci complicat și fără ajutorul antrenorului – australianul a rămas în tribune pe toată durata partidei, câștigând nu mai puțin de 10 game-uri la rând.

Simona Halep a gestionat bine finalul de meci, în ciuda unei tresăriri de orgoliu a chinezoaicei, s-a impus cu 3-6, 6-1, 6-2, iar în sfertul de joi se va întâlni cu tânăra bielorusă Aryna Sabalenka.


11:53 Duan refuză să piardă rușinos ultimul set și câștigă pe serviciul Simonei, apoi se apropie la 2-5, întrerupând o serie de 10 game-uri consecutive a liderului WTA. Simona va servi din nou pentru meci.


11:48 Halep – Duan 3-6, 6-1, 5-0! S-a lăsat seara la Shenzhen, iar în curând urmează și petrecerea pentru jucătoarea care va fi lider mondial la startul Australian Open!


11:45 Fără milă! Halep nu îi mai lasă nicio șansă lui Duan și face 4-0 în decisiv! Calificarea în sferturi pare doar o formalitate în aceste condiții.


11:40 Simona trimite încă un retur năprasnic și își adjudecă al 8-lea game consecutiv în fața lui Ying-Ying: 3-6, 6-1, 3-0, cu dublu break. Chinezoaica își cheamă antrenorul în pauza dintre game-uri, în timp ce Simona decide să nu apeleze deloc la sfaturile lui Cahill.


11:36 Halep – Duan 3-6, 6-1, 2-0! Constănțeanca e pe tot terenul și joacă la un nivel mult mai ridicat decât cel al adversarei în aceste momente! Desprinderea se produce după o nouă greșeală neforțată a lui Duan.


11:31 Chinezoaica s-a întors pe teren cu un bandaj imens la coapsă, iar Halep o ia tare încă din primul game al decisivului! Simona începe cu break, după un aut clar al lui Duan: 3-6, 6-1, 1-0!


11:23 Probleme mari pentru Duan, care a solicitat un time out medical! Adversara Simonei are dureri musculare și a plecat la vestiar însoțită de fizioterapeutul turneului.


11:20 SEEET Halep, scor 3-6, 6-1!!! Liderul mondial face spectacol și trimite confruntarea în decisiv, după o serie de 5 game-uri consecutive!


11:16 Halep se desprinde în setul doi, scor 5-1 după un rever marcă înregistrată! Loviturile lui Ying s-au înmuiat, iar Simona își poate face jocul ei obișnuit.


11:10 Halep – Duan 3-6, 4-1! Simona revine superb de la 0-30, își aleargă adversara dintr-un colț în celălalt și se distanțează în setul al doilea!


11:05 Breeeak Simona! Jucătoarea noastră câștigă pentru prima oară pe serviciul adversarei, scor 3-6, 3-1! Halep începe să-și arate clasa, reușind tot mai multe puncte spectaculoase.


11:00 Halep se menține la conducere în manșa a doua, după un punct senzațional! Simona agață din alergare o minge dificilă, în colțul terenului, și o lasă pe Duan fără replică: 2-1!


10:57 Chinezoaica, la fel de redutabilă pe propriul serviciu, egalează la 1.


10:54 Simona începe mult mai bine actul secund și face 1-0 după un game rapid.


10:51 Halep cedează primul set cu scotul de 6-3, la fel cum a făcut-o și în meciul cu Duan de la Eastbourne, câștigat până la urmă de româncă. În ciuda jocului mai puțin convingător (nu și-a creat nici măcar o minge de break), Simona nu apelează încă la antrenorul Darren Cahill.


10:48 Simona servește cu mingi noi și o face bine: 3-5! Presiunea este acum pe umerii lui Ying-Ying, care încearcă să închidă setul.


10:45 Halep – Duan 2-5! Simona greșește neforțat, iar chinezoaica e la un singur game de câștigarea primului act.


10:40 Simona se apropie, scor 2-4 după un game câștigat la 30 de sportiva noastră!


10:35 Halep – Duan 1-4! Chinezoaica lovește foarte tare și continuă să o chinuie pe Simona, consolidându-și break-ul!


10:31 Simona nu pune primul serviciu în teren, devine vulnerabilă, iar chinezoaica reușește primul break: 1-3!


10:28 Duan este agresivă în fața liderului WTA, lovește decisiv și face 2-1!


10:25 Halep – Duan 1-1! Chinezoaica a început tare, cu un game câștigat lejer, dar Simona e și ea concentrată la serviciu și egalează repede.


10:15 Halep și Duan se află la încălzire, pregătindu-se pentru al treilea meci al zilei. Simona și-a făcut apariția în același echipament roșu, fără sponsor.


10:05 S-a încheiat și al doilea meci al zilei la Shenzhen: Siniakova, campioana en-titre, a dispus de Wang cu 7-5, 6-3. Noi așteptăm a doua victorie românească din cadrul optimilor de finală: Halep – Duan începe în 10 minute.


Simona trebuie să câștige pentru a fi sigură că rămâne pe locul 1 mondial

Halep mai are nevoie de o singură victorie pentru a fi sigură că rămâne pe locul 1 WTA și în următoarele trei săptămâni, iar Duan este adversara pe care românca trebuie să o depășească la Shenzhen. În cazul în care cedează în fața chinezoaicei, poziția Simonei va fi amenințată de Caroline Wozniacki, sportivă care ar detrona-o pe Halep dacă triumfă la Auckland (e calificată în sferturile de finală).

Halep s-a mai întâlnit o singură dată cu Duan

Simona s-a mai confruntat o singură dată cu Ying-Ying, anul trecut, depășind-o pe aceasta cu 3-6, 6-3, 6-2 în sferturi la Eastbourne (iarbă). A fost un meci complicat, din cauza suprafeței care a avantajat-o pe Duan, însă datele problemei se schimbă la Shenzhen, turneu dotat cu premii în valoare de 750.000 de dolari. Meciul se desfășoară pe ciment, iar Halep ar trebui să dicteze ritmul în fața sportivei locale.

Meciul dintre Simona Hlep și Ying-Ying Duan poate fi urmărit în direct la Digisport. Halep își cunoaște deja posibila adversară din sferturile de finală, aceasta fiind o tânără extrem de talentată – Aryna Sabalenka (Belarus, 73 WTA).
 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen