US Open, ziua a 10-a | Victoria „s-a predat” în fața Simonei! Halep merge în semifinale după un meci SUPERB cu Azarenka. Urmează Pennetta

US Open, ziua a 10-a | Victoria
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep, favorită doi, s-a calificat în semifinalele de la US Open, învingând-o pe Viktoria Azarenka, favorită 20, cu 6-3, 4-6, 6-4.
  • Simona Halep o va întâlni joi, în semifinale, pe italianca Flavia Pennetta, favorită 26.
  • Florin Mergea, în echipă cu indianul Rohan Bopanna, au pierdut în fața perechii Dominic Inglot/Robert Lindstedt (Marea Britanie/Suedia), în cadrul sferturilor de finală de la dublu, scor 7-6(2), 6-3.

03:50 S-au stabilit semifinalele de pe tabloul masculin! Roger Federer l-a spulberat pe Richard Gasquet într-o oră și jumătate, cu 6-3, 6-3, 6-1, și va juca cu Stan Wawrinka într-o semifinală 100% elvețiană. Pentru celălalt bilet în ultimul act se vor duela Novak Djokovic (Serbia) și Marin Cilic (Croația).

#Federer on facing #Stan Wawrinka next: „Two Swiss in the semis of the #usopen is very cool.” pic.twitter.com/AHsg72ka4Y


03:30 După ce a spus că Azarenka o va distruge pe Halep, Mats Wilander „a nimerit-o” din nou. Expertul Eurosport a prezis că Anderson îl va elimina pe Wawrinka, însă Mats s-a uitat la prea multe filme SF. „Wawa” a câștigat cu 6-4, 6-4, 6-0 și îl așteaptă pe compatriotul Roger Federer în semifinale. Elvețianul îl conduce cu 6-3, 6-3 pe Richard Gasquet, iar victoria este 99% asigurată.


02:50 Nick Bollettieri, omul care a schimbat istoria tenisului prin celebra sa academie, compară meciul dintre Azarenka și Halep cu unul de box: „Oau, ce bătălie! Am crezut că mă uit la un meci de box între Floyd Mayweather și Andre Berto. Ambele fete au o inimă mare! Felicitări Simona”. Cuvinte frumoase din partea lui Nick, care cu siguranță că pe Floyd l-a văzut în persoana Simonei.

@Simona_Halep v @vika7 Wow, what a fight!! Thought I was watching @FloydMayweather v @AndreBerto. Both girls great heart! Congrats Simona!


01:15 Simona Halep reușește o victorie de senzație împotriva fostului lider mondial, Vika Azarenka, scor 6-3, 4-6, 6-4! Ce spirit de luptă, ce tenis de mare clasă a arătat campioana noastră după pauza pricinuită de ploaie la 1-2 în decisiv! Halep, pentru prima dată în carieră în semifinale la US Open, este favorită la calificarea în ultimul act. Ea o va întâlni pe Flavia Pennetta, cap de serie numărul 26, în faza următoare.

1st @USOpen SF! @Simona_Halep advances to #USOpen SFs with 6-3, 4-6, 6-4 win over Azarenka-> http://t.co/CcoqWFDLey pic.twitter.com/aUqNQ9aM2L


01:10 Azarenka revine de la 0-30 și rămâne în meci, 5-4, dar Halep servește acum pentru o calificare istorică în semifinalele US Open!


01:05 Halep își face serviciul, 5-3!!! Tenis extraterestru din partea Simonei Halep, care dă dovadă de o agresivitate ieșită din comun.


00:58 Breeeeak Halep, 4-3! Simona joacă un tenis fabulos, fără greșeală, convertind o minge de break după un raliu lung. Vika, trădată de rever în acest game.


00:50 Halep servește la 2-3 și, cu un plasament excelent al mingilor, își deschide unghiurile. Egalează din nou Simona, după un game lejer, adjudecat la 15!


00:45 Ploaia s-a oprit, iar Simona se descurcă bine la reluarea meciului, egalând la doi în decisiv!


00:05 Centralul Arthur Ashe, inundat în acest moment, dar este posibil ca ploaia să se oprească în 30 de minute și meciul să fie reluat în aproximativ o oră. Organizatorii vor trebui să usuce terenul, însă meteorologii anunță și alte reprize de precipitații.

Así está la situación. #USOpen pic.twitter.com/hA5DpjYigb


23:30 Mats Wilander, expertul Eurosport, a rămas consecvent. După ce a spus înaintea meciului că Azarenka este singura jucătoare care îi poate pune probleme Serenei, fostul lider mondial crede în continuare că bielorusa are mai multe atuuri decât Halep: „Azarenka încearcă să fie agresoarea. La începutul meciului mă gândeam că va domina mai clar, dar Halep se apără mai bine decât ea. Nu știu însă dacă ronânca va mai rezista mult timp, pentru că Azarenka își folosește toate resursele pe care le are. O vad favorită în continuare pe bielorusă, pentru că joacă mai simplu, mai direct”.


23:20 A început să plouă la New York, iar meciul a fost întrerupt de organizatori, într-un moment în care Simona era pe val, la 6-3, 4-6, 1-2 și 40-15 pentru constănțeancă. Halep, care a fost condusă cu 2-0 în decisiv, s-a ascuns sub prosop înainte de a pleca la vestiare.


23:15 Rebreak rapid al Simonei, 1-2!!! E momentul ca Halep să își facă serviciul și are nevoie de asta pentru a n-o scăpa din mână pe bielorusă!


23:05 Break Azarenka, 2-0! Vika face un nou break și este atât de determinată încât o sperie și pe arbitra de scaun: „Ce se întâmplă???”, răcnește bielorusa în momentul în care hawk-eye-ul nu mai funcționează.


22:55 Vika reușește să câștige un game uriaș pe propriul serviciu, care a durat 10 minute, scor 1-0! Bielorusa este acuzată de fani că a trișat la pauza dinte seturi, atunci când a întârziat prea mult la vestiare.

Your such a cheater @vika7 no body likes a cheater with a bad attitude. Let’s go @Simona_Halep!! #USOpen2015 #USOpen #tennis


22:45 SET Azarenka, 6-3, 4-6! Ce păcat că Simona nu și-a putut menține calmul după revenirea de la 2-5! Vika a intimidat-o cu retururile sale devastatoare, iar bielorusa sărbătorește cu pumnul strâns. A fost prima minge de set a fostului lider mondial, la 30-40, convertită cu sânge rece.


22:37 Breeeak Simona, 4-5!!! A doua jucătoare a lumii e maginifică în apărare, pasează superb și o scoate pe bielorusă din ritm, revenind de la 2-5!


22:33 Halep reușește să-și mențină calmul și se apropie la 5-3, obligându-și adversara să servească ea pentru set.


22:30 Vika se apropie la un singur game de decisiv, 5-2! Privirea Simonei este una de animal de pradă atunci când se află la retur. Azarenka „rupe” însă mingea, preluând inițiativa în schimburile lungi.


22:23 Azarenka îi mai rupe o dată serviciul Simonei, 4-2! Constănțeanca a jucat prea pasiv acest game, iar o dublă greșeală comisă la 40-40 i-a fost fatală.


22:17 Halep revine la jocul bun și își ia break-ul înapoi, 2-3! Bielorusa este vulnerabilă la serviciu, iar reverul Simonei în lungul liniei face diferența până acum.


22:10 Break Azarenka, 2-0 în setul doi! Halep, pentru a doua oară crispată la servicu, a avut și o ieșire nervoasă lovind cu racheta de ciment.


22:02 Azarenka începe setul secund cu avantajul de 1-0, la fel ca în primul act. Din cauza nervilor pe care i-a strâns în primul set, Wim Fissette a renunțat la șapcă.


21:55 Seeeet „Halepeno”, care produce din nou un serviciu fantastic, închizănd manșa la 6-4! Atitudine extraordinară a jucătoarei din Constanța, care își împinge tenisul la un nivel maxim, atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv.

.@Simona_Halep takes the opening set vs Azarenka 6-3–> http://t.co/CcoqWFVm66 #USOpen pic.twitter.com/NzdHfbvr9l


21:45 Halep face 5-2, după un game excelent, câștigat la 0! Simona are un suporter de lux în lojă, pe Nadia Comăneci, care s-a așezat lângă managerul Virginia Ruzici. Tot acolo se află și Horia Tecău, partenerul Simonei de dublu mixt.


21:40 Vika rupe seria Simonei, 4-2! Avem în imagine loja Simonei, cu antrenorul Darren Cahill (dreapta), mulțumit de modul în care decurge meciul. Răzvan Sabău are o atitudine de jucător de poker, cealaltă profesie a sa: ochelari de soare și mâna la gură.


21:35 Halep își valorifică break-ul și se distanțează la 4-1!!! Constănțeanca joacă perfect, arătându-i Vikăi că ea este numărul doi mondial!


21:30 Breeeak Simona, 3-1!!! Campioana noastră se mișcă excelent pe teren și reușește câteva passinguri fantastice. Halep nu greșește nimic și, chiar dacă reatează patru mingi de break, nu mai iartă la a cincea! Azarenka are un accesoriu de protecție interesant pe antebraț, nemaivăzut în circuitul feminin.


21:23 Halep preia conducerea, 2-1! Game-ul este închis cu stil de constănțeanca, printr-un as!


21:20 Rebreak Halep, 1-1! Wim Fissette (dreapta), fostul antrenor al Simonei, pare concentrat la maximum în loja bielorusei.


21:14 Break Azarenka, 0-1! Așa cum ne așteptam, bielorusa începe agresiv și închide primul game al meciului cu o dreaptă violentă în diagonală.


21:10 Vika Azarenka și-a făcut intrarea cu căștile la urechi. Sunt sigur că nu ascultă o piesă din repertoriul LMFAO, trupa din care face parte Redfoo.


21:05 Jucătoarele au intrat pe arena Arthur Ashe, iar imaginile nu sunt tocmai îmbucurătoare. Simona are același bandaj imens la coapsă, aplicat de doctor în meciul cu Sabine Lisicki.


21:00 Mats Wilander, expertul Eurosport și fost lider mondial, o desconsideră pe Simona Halep, cu 10 minute înainte de prima minge a meciului din sferturi: „Azarenka este singura jucătoare rămasă în turneu care îi poate pune probleme Serenei Williams”.


20:45 Ce surpriză se produce în celălalt sfert de finală de pe partea de tablou a Simonei Halep! Pennetta, favorita 26, a învins-o cu 4-6, 6-4, 6-2 pe Kvitova, cap de serie numărul 4, astfel că Halep ar avea parte de o advesară accesibilă în semifinale. Jucătoarea din Constanța și-ar putea lua revanșa după ce Flavia a învins-o în optimile ediției din 2013.

.@Flavia_Pennetta advances to @USOpen Semifinals! Upsets Kvitova 4-6, 6-4, 6-2–> http://t.co/Oa3bcFnQyo #USOpen pic.twitter.com/8E8HBb3cTo


20:20 Pennetta a egalat la seturi în sfertul cu Kvitova,4-6, 6-4, astfel că meciul Simonei va începe după ora 20:45. Așa cum am promis, voi publica mesajele de încurajare transmise Simonei la secțiunea de comentarii. Încep cu o poezie motivațională, postată de userul „Fach..ao”: În seara asta Vika dragă/ Tu vei pleca la casa ta/ Iar eu voi merge mai departe/ Până în semi cu Petra/ Și de acolo mai departe/ Până-n finală cu Serena”.

3rd Set! @Flavia_Pennetta fights back to force a decider vs Kvitova 4-6, 6-4–> http://t.co/Oa3bcFnQyo #USOpen pic.twitter.com/j3omThmJsr


20:05 Simona Halep rămâne singura reprezentantă a României de la US Open, după eliminarea lui Florin Mergea, dar mai are de așteptat pentru a intra pe teren. Pennetta a reușit break-ul în manșa secundă a meciului cu Kvitova, scor 4-6, 5-4, și sunt șanse mari să vedem set decisiv. Cu cât ora de începere a meciului este mai târzie, cu atât mai bine pentru Halep! Jucătoarea noastră se poate recupera după accidentarea suferită luni, dar cresc și șansele ca Vika să vadă pe internet poza în care apare Simona alături de Redfoo.


19:50 Florin Mergea a fost învins de fostul coechipier Dominic Inglot, în sferturile de la dublu. Florin și Rohan Bopanna au pierdut cu 7-6, 6-3 împotriva perechii Inglot/Lindstedt, iar în tribune n-ai loc să arunci un ac de fanii care aplaudă succesul echipei britanico-suedeze.


19:30 Am intrat în posesia unei fotografii pe care sper să o vadă și Vika Azarenka înaintea meciului. Cu siguranță că nu ar mai fi bună de nimic: Simona a vorbit cu cântărețul Redfoo, fostul iubit al bielorusei, în urmă cu două săptămâni la New Haven, în cadrul unui eveniment organizat pentru copii. Dacă ne luăm după expresiile fețelor celor doi, Redfoo îi spune Simonei: „Vreau să o bați rău pe Azarenka, mi-a dat papucii”. Simona îi răspunde: „Nu prea te știu, eu ascult Marcel Pavel, dar promit că așa voi face”.


19:20 Set Petra Kvitova, 6-4! Italianca Flavia Pennetta a revenit de la 2-5, dar n-a mai putut opri „buldozerul” Kvitova. Mergea și Bopanna sunt conduși cu 3-2, fără break, în actul secund.


19:10 Mergea și Bopanna au pierdut primul set la tie-break, 7-6(2). Florin și Rohan au servit impecabil până la 6-6, dar experiența „vulpoiului” Lindstedt și-a spus cuvântul în tie-break. Kvitova, favorita 4, are 5-2 în prima manșă cu Pennetta.


19:00 Am vorbit despe echipamentul Simonei Halep, dar să admirăm și articolele vestimentare adoptate de Vika Azarenka pentru US Open. „Arma” ei este tot o rachetă marca Wilson, dar s-ar putea să o facă invidioasă pe Simona în ceea ce privește pantofii sport. Bielorusa pare că i-a împrumutat ghetele lui Gabi Iancu, fotbalistul preferat al Simonei. Acesta a jucat la Viitorul Constanța, echipa din orașul natal al sportivei, cât și la Steaua, echipa ei de suflet.


18:45 Simona a devenit activă și pe Twitter, după ce ProSport a îndemnat-o să-și valorifice potențialul de imagine pe respectiva rețea de socializare. Marți, a doua jucătoare a lumii s-a alăturat unei campanii Wilson și a postat o fotografie cu racheta sa, spunându-ne: „Aceasta este arma mea. Ce înseamnă echipamentul tău pentru tine?” Voi detalia imediat amănunte interesante despre echipamentul Vkctoriei Azarenka. Între timp, Mergea și Bopanna se îndreaptă către un tie-break în meciul cu Inglot/Lindstedt, 5-4, fără break! Kvitova și Pennetta se află la egalitate, scor 2-2.

This is my weapon. This is #MyWilson. What does your equipment mean to you? http://t.co/je6tCps3g6 pic.twitter.com/QGG6YzRosY


18:30 Echilibru în jocul de dublu la care ia parte Mergea, dar și în celălalt sfert feminin. Ambele echipe servesc bine pe terenul 17 și scorul este 2-2, în timp ce Kvitova tocmai a făcut rebreak în fața Pennettei, pe centralul Arthur Ashe, 1-1. 


18:15 Pentru oamenii care se întreabă de ce premiile de la dublu sunt mult mai mici comparativ cu banii puși la bătaie în competițiile de simplu, imaginea de mai jos explică totul: suflă vântul întribunele terenului 17, acolo unde Florin Mergea intră la lucru. Florin ar putea câștiga 65.000 de dolari dacă se califică în semifinale, în timp ce Simona ar primi un cec în valoare de 800.000 de dolari pentru aceeași performanță la simplu.


18:00 Salut, sunt Alex Tăcină și voi comenta împreună cu voi marele meci din sferturile US Open, Halep vs Azarenka. Până atunci, urmărim partida de dublu care ne interesează, între echipele Mergea/Bopanna și Inglot/Linstedt, programată în 10 minute. Aștept mesajele de încurajare pentru Simona, la secțiunea de comentarii, și le voi publica înaintea meciului.


Simona înfruntă antrenorul care a dus-o pe culmile succesului

Simona Halep, a doua favorită a turneului, se află în fața unui meci care se anunță extrem de spectaculos, după ora 19:30, contra Victoriei Azarenka (Belarus), cap de seie numărul 20. Jucătoarea din Constanța se luptă pentru a accede în a treia semifinală de Grand Slam a carierei, însă întâlnește o sportivă aflată în mare formă. Nu doar jocul impresionant ale bielorusei o pune în gardă pe Simona, ci și un atu pe care Vika îl are la nivel tactic. Azarenka este antrenată de belgianul Wim Fissette, omul care îi cunoaște cel mai bine slăbiciune elevei lui Darren Cahill. Tehnicianul care lucrează cu Viktoria Azarenka de la începutul anului a antrenat-o pe Simona Halep în 2014. A reieșit cea mai lungă colaborare dintre Simona și un antrenor din circuit, încununată cu titlurile de la Doha și București, finalele de la Roland Garros și Turneul Campioanelor, dar și semifinala de la Wimbledon.

Halep, accidentată dup meciul din optimi. Azarenka, odihnită

Simona a trecut printr-un meci dramatic în optimi (6-7, 7-5, 6-2 cu Sabine Lisicki), din care a ieșit cu bine, dar care a lăsat urme fizice. Halep a resimțiit dureri la coapsă, la gleznă și la șold, având la dispoziție doar ziua de marți pentru recuperare. De partea cealaltă, Azarenka este mult mai odihnită, ținând cont că a învins-o repede pe Varvara Lepchenko (SUA) în optimi, cu scorul de 6-3, 6-4. Atuul Simonei poate fi reprezentat de faptul că se descurcă mai bine decât Vika în apărare, putând să contreze cu mingi lungi atacurile dezlănțuite ale adversarei. Pentru asta, Halep trebuie însă să joace cel mai bun tenis al ei și să-și ridice nivelul la maximum, iar motivația este una enormă: o posibilă semifinală accesibilă, împotriva Petrei Kvitova, o jucătoare pe care Simona a demonstrat că știe să o destabilizeze ușor, sau a Flaviei Pennetta, favorită 26.

Meciul dintre Kvitova și Pennetta va deschide ziua pe centralul Arthur Ashe, de la ora 18:00, în timp ce prima semifinală este deja cunoscută, între Serena Williams (SUA, 1 WTA) și Roberta Vinci (Italia, 43 WTA).

Halep și Azarenka au mai disputat două meciuri direct până acum, ambele tranșate de bielorusă în minimum de seturi, în perioada ei de grație a anului 2012: 6-3, 6-1 în optimi la Doha (hard) și 6-1, 6-1 în optimi la Linz (hard).

Celălalt român rămas în cursă la US Open este Florin Mergea, care joacă în ziua a 10-a pentru calificarea în semifinalele probei de dublu. Florin, alături de indianul Rohan Bopanna, se duelează cu echipa formată din britanicul Dominc Inglot, fost coechipier al lui „Dodo”, și suedezul Robert LIndstedt, fostul partener al lui Horia Tecău în circuitul de dublu, începând cu ora 18:00

Programul zilei la US Open. Meciurie pot fi urmărite în direct pe programele Eurosport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup