Un antrenor de renume, val de critici la adresa Simonei Halep: "E ceva incompatibil cu succesul"

5 apr 2019 5647 afişări Tenis
Un antrenor de renume, val de critici la adresa Simonei Halep: "E ceva incompatibil cu succesul"

Simona Halep e criticată. Un antrenor celebru din lumea tenisului consideră că sportiva noastră a gestionat greşit relaţia cu belgianul Thierry van Cleemput, cel care a ajutat-o pe româncă doar un singur turneu după care a fost îndepărtat.

Antrenorul australian David Taylor a tunat la adresa sportivelor din circuit care au renunţat repede la anumiţi tehnicieni, el oferind ca exemplu colaborarea de scurtă durată dintre Halep şi Cleemput. "Taylor este scandalizat de rupturile dintre Simona Halep şi Van Cleemput, Angelique Kerber şi Fissette şi Daria Kasatkina cu Dehaes", se arată în presa internaţională.

"Că să poţi ajuta şi să faci o treaba bună ai nevoie de timp deoarece este un proces întreg. Să lucrezi sub presiunea faptului că poţi fi demis după o săptămâna este ceva incompatibil cu succesul. Rezultatele nu vor fi niciodată atât de rapide, iar, dacă vor apărea, nu vor fi rezultatul muncii antrenorului", a explicat Taylor.

Omul care a pregătit jucătoare ca Naomi Osaka, Jelena Ostapenko, Madison Keys, Elise Mertens, Sam Stosur şi acum e alături de Daria Gavrilova a declarat: "Sunt mulţi mai mulţi oameni implicaţi ce au diverse interese. Premiile au crescut enorm în ultimele decenii, iar jucătoarele sunt influenţate din mai multe surse externe. Agenţi, sponsori, federaţii... Sunt oameni care caută succesul rapid. Jucătoarele simt presiunea şi iau decizii pripite".

Halep a ajuns alături de Thierry van Cleemput în finala turneului de la Doha, belgianul a fost demis şi acum e pregătită de Daniel Dobre.

Ce a spus Thierry Van Cleemput după "ruptura" dintre el şi Simona Halep.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.