Umilință cu repetiție! Halep a spulberat-o din nou pe Gavrilova și s-a calificat în sferturi la Cincinnati

Umilință cu repetiție! Halep a spulberat-o din nou pe Gavrilova și s-a calificat în sferturi la Cincinnati
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep a învins-o joi fără drept de apel pe Daria Gavrilova (Australia, 47 WTA), scor 6-1, 6-2, într-un meci din optimile turneului Premier 5 de la Cincinnati. În sferturi, Halep se va duela cu Agnieszka Radwanska (Polonia, 5 WTA) sau cu Johanna Konta (Marea Britanie, 13 WTA).
  • Halep face instrucție cu Gavrilova pentru a doua oară în trei săptămâni, după ce a bătut-o pe australiancă și în turul doi la Montreal, scor 6-2, 6-3.

Simona Halep joacă din ce în ce mai bine, reușind să câștige meciuri importante la scoruri care o fac invidioasă și pe Serena Williams! Jucătoarea din Constanța i-a lăsat doar trei game-uri Dariei Gavrilova, scor 6-1, 6-2, calificându-se în al patrulea sfert de finală consecutiv în circuitul WTA (după Wimbledon, București și Montreal). Așa cum arată și tabela, meciul de la Cincinnati nu a avut istoric, singurul lucru de remarcat fiind nivelul la care a ajuns tenisul Simonei, poate cel mai ridicat al carierei ei.

Halep a început în forță în fața australiencei, cu o serie de 5 game-uri la rând, iar dominația favoritei a continuat până la final! Gavrilova a avut un singur moment de sclipire, atunci când a reușit rebreak-ul în setul secund, la 2-2, însă game-ul adjudecat de Daria a fost ca o picătură într-un ocean. Constănțeanca a început să servească din nou impecabil, pistonându-și adversara cu un rever teribil în lungul liniei. Simona a forțat în momentele potrivite, a câștigat punctele importante, obținând victoria după 53 de minute de joc.

Cu siguranță că Darren Cahill va fi mulțumit atunci când va consulta statistica meciului! Simona și-a surclasat adversara atât la loviturile direct câștigătoare (18-7), cât și în raportul greșelilor neforțate (14-19). Iar antrenorul Simonei nu este singurul care se bucură astăzi, ci și fanii sportivei care este neînvinsă de 12 meciuri în circuitul WTA!


21:05 Halep merge în sferturi la Cincinnati, după o nouă victorie convingătoare: 6-1, 6-2 cu Gavrilova! Simona a avut nevoie de doar 53 de minute pentru a trece de Daria, cu două minute mai puțin decât a durat meciul din turul doi cu Annika Beck (scor 6-3, 6-1). În același timp, Halep câștigă al 12-lea meci consecutiv în circuitul WTA, reușind un joc încântător! La finalul partidei, sportiva noastră le-a transmis un mesaj special fanilor din tribune: "În primul rând, vă mulțumesc pentru că ați venit. E foarte frumos să joc aici, pentru că sunt susținută exemplar, iar atmosfera este minunată la fiecare meci. Vă mulțumesc și vă aștept și mâine la meci". Halep o va întâlni vineri pe câștigătoarea duelului dintre Radwanska și Konta.


21:05 Halep se desprinde decisiv: 6-1, 5-2! Ultima pauză de odihnă, iar Simona va servi pentru meci în câteva secunde. 


21:00 Game mare câștigat de Simona, care întoarce de la 0-30 și își consolidează break-ul! Important e că Halep are răbdare și nu se grăbește să încheie punctele, așteptând de fiecare dată momentul oportun.


20:53 Halep – Gavrilova 6-1, 3-2! Australianca spera să revină în meci în momentul în care a egalat la 2, dar Simona accelerează imediat, urcă și la fileu, trecând din nou în față pe tabelă. Jocul lui Halep e letal atunci când românca devine agresivă.


20:46 Halep face break și în actul secund, 2-1! Simona câștigă pe serviciul adversarei pentru a treia oară, după o dreaptă fulgerătoare în lungul liniei. Daria primește sfaturi de la antrenor, iar acesta îi cere să fie mai disciplinată.


20:40 Gavrilova pare hotărâtă să pună probleme în setul doi și conduce pentru prima oară, 1-0, însă așteptăm replica româncei. Statistica primului act: 9 lovituri câștigătoare pentru Simona, doar 4 reușite de Daria.


20:37 Seeet Simona Halep, 6-1, după 26 de minute! Încrederea jucătoarei noastre se află la un nivel extraordinar, iar jocul ei consistent nu a putut fi contracarat în niciun fel de Daria Gavrilova în primul act.


20:30 Halep – Gavrilova 5-0, iar mulți vor crede că australianca joacă slab. De fapt, Simona evoluează perfect, plasând multe mingi în unghiuri imposibile.


20:25 Simona e hotărâtă să nu stea prea mult pe teren: 4-0! A 4-a jucătoare a lumii o aleargă pe Gavrilova dintr-un colț în altul, iar australianca nu poate menține ritmul.


20:17 Halep are deja 3-0 și serviciul, iar Gavrilova lasă impresia că a rămas cu mintea blocată la meciul de la Montreal. Simnona o domină clar pe australiancă în startul meciului.


20:10 A început meciul! Simona servește prima, așa cum a făcut-o și în meciul câștigat în turul doi contra nemțoaicei Annika Beck. Arbitrul din scaun este spaniolul Felix Torralba.


19:50 După ce va pune racheta în cui, Simona s-ar putea angaja fără probleme la circ. Iată cum a jonglat cu mingile de tenis, la inițiativa jurnaliștilor de la Cincinnati. Videoclipul a fost postat pe pagina oficială de Facebook a turneului.


19:40 Meciul dintre Halep și Gavrilova nu va începe mai târziu de ora 20:00! Asta pentru că s-a încheiat deja primul meci de pe terenul central: spre satisfacția tinerelor spectatoare de la Cincinnati, vecinul nostru Dimitrov l-a bătut pe Wawrinka cu 6-4, 6-4. Să sperăm că în arena de la Cincinnati rămâne karma sud-europeană și în următoarele ore.


19:30 Partea pozitivă a absenței de la Olimpiadă: Simona a avut timp pentru acomodare la Cincinnati. Halep a spus ]ntr-un interviu acordat WTA că pauza pe care și-a luat-o în timpul JO de la Rio i-a permis să pregătească în vederea turneului din această săptămână: "Am venit mai devreme. Am venit miercuri sau joi. Acest lucru m-a ajutat foarte mult in jocul de ieri pentru că am avut multe zile de pregatire. Îmi plac aceste terenuri, pentru că sunt mai rapide un pic, iar mingea este un pic mai grea. Îmi plac aceste condiții. E cald și este destul de bine, nu am dureri de spate. Când e frig am dureri de spate și este greu pentru mine să joc".


19:15 Salut! Ne pregătim pentru o nouă demonstrație de forță a Simonei sau avem parte de o seară thriller la Cincinnati? Voi ce ziceți? Am primit deja două opinii interesante în secțiunea de comentarii. Sorin crede că "Niciun meci nu seamănă cu altul, dar după evoluția de ieri putem fi optimiști", în timp ce Viviana Alina Denisa Toca are mari așteptări de la Simona: "O spulberă Simonica, nu-i lasă mai mult de 3 game-uri. Cu puțină șansă trece pe primul loc după US Open, acolo unde va rămâne mulți ani spre disperarea haterilor".

Pentru că tot a venit vorba de locul din clasament, Halep are o fană neașteptată în seara aceasta, chiar în persoana Serenei Williams. Americanca speră ca Simona să bată tot la acest turneu, pentru a nu o lăsa pe Kerber să câștige titlul și să o detroneze din fotoliul de lider mondial. Eu sunt Alex Tăcină și voi urmări împreună cu voi meciul Halep – Gavrilova.


Halep este invincibilă de 11 meciuri în circuitul WTA, iar din puzzle-ul victoriilor formidabile face parte și duelul cu Gavrilova disputat în urmă cu trei săptămâni! Constănțeanca și-a început aventura în turneul pe care avea să-l câștige la Montreal printr-o demonstrație de forță făcută în fața sportivei pe care o întâlnește și în optimi la Cincinnati. Simona a câștigat cu 6-2, 6-3 la Montreal, în condițiile în care precedentele partide directe cu australianca se lăsaseră cu scântei. Halep o învinsese pe Gavrilova la Indian Wells 2015 (hard), scor 2-6, 6-1, 6-2, în timp ce Daria se impunea la Roma 2016 (zgură), cu scorul de 6-3, 4-6, 6-3.

Simona, care a jucat direct în turul doi la Cincinnati – grație statutului de favorită 3, a obținut o calificare fulger în optimi, trecând cu 6-3, 6-1 de Annika Beck (Germania, 44 WTA). Venită din calificări, Daria a câștigat și ea fără emoții în turul precedent, cu toate că a întâlnit o jucătoare mai bine clasată cu 28 de locuri. Gavrilova a învins-o pe Elina Svitolina (Ucraina, 19 WTA), scor 6-2, 6-2, astfel că și jocul australiencei este în creștere! Dacă Halep confirmă forma excelentă și ajunge în sferturile turneului Premier 5, românca în vârstă de 24 de ani o va întâlni în faza respectivă pe câștigătoarea meciului dintre Agnieszka Radwanska (Polonia, 5 WTA) și Johanna Konta (Marea Britanie, 13 WTA).

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…