Turneul Campioanelor | Halep rămâne fără victorie în fața Șarapovei: 4-6, 4-6. CALCULE pentru semifinale: Simona poate ajunge joi la mâna Mariei

Turneul Campioanelor | Halep rămâne fără victorie în fața Șarapovei: 4-6, 4-6. CALCULE pentru semifinale: Simona poate ajunge joi la mâna Mariei
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România) a pierdut al doilea meci al Grupei Roșii de la Turneul Campioanelor: 4-6, 4-6 cu Maria Șarapova (Rusia). Constănțeanca n-a putut depăși „complexul Șarapova”, scorul meciurilor directe devenind 0-6 pentru rusoaică.
  • Simona rămâne cu o victorie în grupă, iar calificarea în semifinale se va decide joi, atunci când Halep este obligată să treacă în minimum de seturi de Agnieszka Radwanska (Polonia), pentru a nu depinde de jocul rezultatelor.

UPDATE 16:15 Calculele calificării în Grupa Roșie sunt destul de clare:

Simona Halep trebuie să o învingă în două seturi pe Agnieszka Radwanska, pentru a nu depinde de meciul Maria Șarapova – Flavia Pennetta.

Dacă Simona câștigă joi în trei seturi, lucrurile se complică, constănțeanca ajungând la mâna Mariei Șarapova:

  • Pentru ca Halep să meargă în semifinale, trebuie să aștepte ca rusoaica să câștige cel puțin un set. O victorie cu 2-0 a Flaviei o scoate din schemă pe Simona.

Dacă Halep pierde în trei seturi cu Radwanska, românca va fi de asemenea la mâna Mariei Șarapova:

  • Pentru ca Simona să meargă în semifinale, trebuie să aștepte ca rusoaica să câștige cu orice scor. O victorie a Flaviei o elimină pe româncă.

Dacă Halep pierde în două seturi cu Radwanska, românca nu mai are nicio șansă la calificarea în semifinale.

După două runde, clasamentul Grupei Roșii arată astfel:


UPDATE 15:50 Ce reacție de bucurie a avut Șarapova la finalul meciului! Rusoaica îi promite un bonus în bani antrenorului Sven Groeneveld, pentru faptul că a învățat-o cum să închidă partida! Poate că și aici s-a făcut diferența, ținând cont că Darren Cahill, mentorul Simonei, rămâne un antrenor senzațional pentru circuitul masculin, dar modest în WTA.


UPDATE 15:45 Game, set și meci Maria Șarapova: 6-4, 6-4, după un meci excelent al rusoaicei! Simona nu poate depăși „complexul Șarapova”, iar scorul meciurilor directe devine 0-6!


UPDATE 15:33 Revenire neașteptată a Simonei, care își ia și al doilea break înapoi, 4-5! Șarapova intră în panică și își cheamă antrenorul pentru prima oară la pauza dintre game-uri: „Păstrează-ți respirația calmă, trebuie să o faci să alerge pentru puncte”, îi transmite Sven Groeneveld. Simona servește însă pentru a rămâne în meci.


UPDATE 15:28 Halep recuperează un break, iar asta i se datorează în mare parte unui fan român aflat în tribune. Acesta a făcut un zgomot teribil între primul și al doilea serviciu al Mariei, la 30-30, determinând-o pe campioana din Rusia să comită dublă greșeală. Simona vine la 2-5, iar arbitra din Portugalia îi atrage atenția fanului tricolor.


UPDATE 15:25 Halep termină meciul în genunchi! Șarapova servește pentru partidă cu rachetă nouă, la 5-1!


UPDATE 15.15 Nu se schimbă nimic după intervenția lui Darren Cahill, ba dimpotrivă! Șarapova arată de parcă i-a auzit sfaturile în limba engleză și îi citește fără probleme jocul româncei: 6-4, 4-1, după un game impresionant.


UPDATE 15:05 Șarapova închide un punct superb cu reverul, 3-0! Halep îl cheamă din nou pe teren pe Cahill, care dă dovadă de un calm enervant. Se vede că Darren nu are un contract full time și pare deconectat de la miza meciului: „Fii mai agresivă cu reverul. Îi dai prea multe șanse și asta îi place”. Simona răspunde: „Știu tot ce îi place și ce nu-i place”.


UPDATE 15:00 Break Șarapova, 2-0! Serviciul constănțencei este extrem de inconstant și se frânge din nou. Maria se află la serviciu, moment în care un fan român speră că aceasta se va bate singură și strigă „Dubla”!


UPDATE 14:52 Șarapova s-a dezlănțuit în acest moment. După un game alb în debutul setului doi, rusoaica o ține în șah pe Simona, care se chinuie să-și facă serviciul la 0-1.


UPDATE 14:42 SET Șarapova, 6-4! După ce am văzut în primul set, concluzia e clară! Simona Halep nu a învățat nimic din precedentele meciuri pierdute în fața Mariei Șarapova. Rusoaica profită de nehotărârea Simonei, atacă dezlănțuit și reușește break-ul la 4-5! Șarapova câștigă astfel primul set cu 6-4, moment în care Halep solicită o pauză de vestiar.


UPDATE 14:35 Mare păcat pentru ultimul game pierdut de Simona, la 4-4. Constănțeanca a condus cu 30-0, dar Șarapova a întors scorul, 4-5. Halep îl cheamă pe Darren Cahill pentru sfaturi, iar discursul australianului nu este întrerupt, așa cum se întâmpla în cazul lui Victor Ioniță.


UPDATE 14:20 Șarapova câștigă un game echilibrat, în care a variat excelent loviturile, scor 4-3. Loja Simonei Halep se aseamănă teribil cu banca tehnică a echipei Manchester United! Membrii staffului mestecă gumă, la fel ca Alex Ferguson pe timpuri.


UPDATE 14:12 Așa cum ne așteptam, meciul este extrem de dur! Ambele jucătoare generează agresivitate, iar serviciul este o armă extrem de importantă. Halep știe asta și egalează la 3, fără să-i lase Șarapovei vreo șansă de break.


UPDATE 14:05 Simona a avut avantaj pentru prima dată pe serviciul advers, 30-15, dar Maria a revenit furioasă și a preluat conducerea, scor 3-2! Armata „Los Halepenos”, condusă de generalul Stere Halep, este la datorie în tribunele Singapore Indoor Stadium.


UPDATE 13:58 Halep face rebreak-ul și preia inițiativa, scor 2-2! Important este că serviciul româncei a funcționat perfect în ultimul game, iar presiunea se mută acum pe umerii rusoaicei!


UPDATE 13:52 Șarapova reușește break-ul repede, scor 2-0! Halep revenise frumos în game, de la 0-30 la 40-30, dar au urmat trei greșeli consecutive. Simona începe fricos meciul, sub privirile îngrijorate ale antrenorului Darren Cahill și ale managerului Virginia Ruzici.


UPDATE 13:45 Șarapova începe agresiv și punctează prima, scor 1-0! 


UPDATE 13:38 Am scăpat de Kader Nouni! Nu „Prietenul” Mariei Șarapova va arbitra meciul Simonei Halep, așa cum era anunțat ieri, ci Mariana Alves din Portugalia. Situație ciudată în momentul în care se alege serviciul: Simona a câștigat tragerea la sorți, dar a lăsat-o pe Maria să aleagă. Rusoaica va începe la serviciu.


UPDATE 13:25 Au mai rămas câteva minute până la prima minge, așa că trecem repede în revistă câteva date statistice, pentru a ne da seama de miza meciului. Jucătoarea care învinge obține cea mai importantă victorie a sezonului, ținând cont că nici Halep și nici Șarapova nu au bătut vreo jucătoare mai bine clasată decât adversara de astăzi. De asemenea, Maria ar putea obține a 20-a victorie a carierei la Turneul Campioanelor, în timp ce Simona luptă pentru al 50-lea succes al anului.


UPDATE 13:05 Vedem imagini și de la antrenamentul Simonei, care a exersat în mod special smash-urile. Semn că vrea să o surprindă pe Maria cu venirile la fileu! Omul care îi întoarce mingile este Răzvan Sabău, fost jucător de tenis și actual jucător de poker.


UPDATE 12:45 La inițiativa sponsorului ei, TAG Heuer, Maria Șarapova a experimentat la Singapore un teren de tenis plutitor! Peisajul i-a trezit amintiri dureroase Mariei, de pe vremea când se plimba cu barca pe Dunăre, alături de bulgarul Dimitrov.

TAG Heuer builds floating tennis court, gets #MariaSharapova to try it out https://t.co/NKz8P0egJG pic.twitter.com/CzNb1JdY8c


UPDATE 12:25 Simona e un „rock star” la Singapore! Halep a fost așteptată de zeci de copii la ieșirea de pe teren, aceștia călcându-se în picioare pentru un autograf de la constănțeancă. Din păcate, Simona nu le-a putut îndeplini visul tuturor micuților asiatici.


UPDATE 12:10 Maria Șarapova a făcut antrenamentul de dinaintea meciului, în arena centrală de la Singapore. Puteți urmări câteva lovituri ale rusoaicei în filmulețul de mai jos. Interesant este că strigătele Mariei de la antrenamente ating mai puțini decibeli decât strigătele din timpul meciurilor oficiale. Oare care să fie motivul?

Here’s @MariaSharapova in training ahead of her clash with @Simona_Halep later this evening. #WTAFinals pic.twitter.com/07oHiH77sD


UPDATE 11:45 Dimitrov, omul cheie? Coincidență sau nu, Maria Șarapova nu a mai câștigat niciun meci în circuit din 24 iulie, ziua în care a părăsit-o iubitul Grigor Dimitrov. Prima victorie a rusoaicei a venit abia duminică, la Turneul Campioanelor, 4-6, 6-3, 6-4 cu Radwanska. Probabil că decizia lui Grigor, luată după trei ani de relație, a afectat-o pe Șarapova, care a suferit atât din punct de vedere fizic, cât și psihic: „Am decis să mă despart de Maria, pentru că vreau să mă concentrez pe tenis”, a spus bulgarul în vârstă de 24 de ani.


UPDATE 11:00 Salut! Sunt Alex Tăcină și voi comenta împreună cu voi mult așteptatul meci dintre Halep și Șarapova. Până atunci, încep cu o veste excelentă: Flavia Pennetta, care în prima manșă i-a luat doar trei game-uri Simonei, a învins-o pe Agnieszka Radwanska cu 7-6, 6-4. Este un rezultat favorabil Simonei Halep, care se va califica în semifinale dacă trece cu orice scor de Maria Șarapova. Clasamentul grupei Roșii arată astfel:


Românca în vârstă de 24 de ani este cotată cu prima șansă la victorie, putând obține astfel al doilea succes din tot atâtea meciuri disputate în cadrul Grupei Roșii a Turneului Campioanelor. Simona vine după un joc consistent în fața Flaviei Pennetta (6-0, 6-3), în timp ce Maria a trecut greu de Agnieszka Radwanska (4-6, 6-3, 6-4), într-o partidă plină de suspans.

Simona: „Joc cu Maria într-un moment potrivit”

Șarapova își linge rănile după accidentarea cu care s-a confruntat în ultimele luni, iar Halep pare pregătită pentru o luptă în câmp deschis. Finalista en-titre este avantajată de suprafață, un hard indoor destul de lent, se află într-o formă mai bună și țintește o victorie istorică. Simona are încredere în instinctul ei de „killer”, spunând că acum știe cum să joace în fața Mariei, singura jucătoare din Top 10 WTA pe care nu a învins-o în carieră: „Am gânduri pozitive înaintea meciului contra Mariei. Bineînțeles că pot câștiga, dar pot și pierde. Nu este foarte important rezultatul, dar eu vreau să fac un meci mai bun decât finala de la Roland Garros, de anul trecut. Acum știu cum să joc în fața ei. Sper și cred că am o șansă bună, pentru că o întâlnesc pe Șarapova înt-un moment potrivit pentru mine”, a declarat numărul 2 WTA pentru site-ul oficial al WTA.

Șarapova a picat marți pe locul 4 în clasamentul WTA

Maria Șarapova a primit în ziua meciului o veste care ar putea să o afecteze. Rusoaica a picat pe locul 4 WTA în clasamentul live, fiind devansată de o jucătoare aflată într-o ascensiune superbă, Garbine Muguruza. Spanioloaica a urcat pe locul 3 WTA după ce a învins-o luni pe Lucie Safarova (Cehia, 9 WTA), scor 6-3, 7-6, în cadrul primei runde din Grupa Albă de la Singapore. Muguruza a acumulat 4.890 de puncte, cu 39 peste Șarapova, care are un punctaj de 4.551. Lcrurile se mai pot schimba până la finalul turneului (1 noiembrie), dar Muguruza rămâne cu avantajul unei grupe mult mai ușoare, cu Lucie Safarova (Cehia), Petra Kvitova (Cehia) și Angelique Kerber (Germania). Maria mai are de disputat două meciuri în Grupa Roșie, împotriva Simonei Halep (România) și contra Flaviei Pennetta (Italia).

Simona Halep rămâne în continuare pe locul 2, Clasamentul live al WTA arătând astfel:

Simona a pierdut toate cele cinci meciuri directe cu Maria, dar ultimele trei au fost extrem de echilibrate, încheiate în manșă decisivă: 6-3, 6-4 în turul trei la Indian Wells 2012, 7-5, 7-5 în primul tur la Beijing 2012, 1-6, 6-2, 6-3 în fnală la Madrid 2014, 6-4, 6-7, 6-4 în finală la Roland Garros 2014 și 3-6, 6-4, 6-4 în sferturi la Cincinnati 2014.

În cazul unei victorii cu 2-0 la seturi, Simona își asigură calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor, meciul de vineri, contra Agnieszkăi Radwanska, devenind astfel unul de antrenament. Partida dintre Halep și Șarapova este transmisă în direct de programele Digisport și Dolce Sport, putând fi urmărită în format live blog pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele