„Team work”, varianta câștigătoare. Cronica meciului care o duce pe Simona Halep în optimi la Cincinnati și arată de ce ai nevoie, în circuit, de un antrenor de top

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 16 Aug. 2017, 01:21 Actualizat: 16 Aug. 2017, 01:45 Tenis
  • Simona Halep (2 WTA), singura reprezentantă a României pe tabloul principal de simplu în turneul de categorie Premier 5 de la Cincinnati, s-a calificat, marți noapte, în optimile de finală, după o victorie în minimum de seturi, 6-4, 6-1 împotriva americancei Taylor Townsend (134 WTA).

Simona Halep și-a câștigat biletul pentru optimile de finală de la Cincinnati cu o victorie la capătul căreia reținem, din nou, aportul enorm al antrenorului Darren Cahill. Jocul Simonei a fost fluctuant, iar prima minge de serviciu a fost o fata Morgana în primul set: după un game inaugural în care a fost acolo pentru Simona, sută la sută, prima servă a dispărut, a devenit capricioasă și scumpă la vedere, iar puternica Townsend a speculat dezechilibrul Simonei, luând un prim break pe două duble greșeli consecutive ale româncei.

Adică un semn în plus că mai ales românca este cea care se amenință pe teren și își face viața dificilă.

Favorita doi a reacționat pe cont propriu, a răspuns cu break imediat, dar meritul cel mare este acela că, după un al doilea joc pierdut consecutiv pe serviciu, a cerut sfatul lui Darren Cahill. Chiar dacă era foarte devreme în meci. Iar ideea de „team-work” a funcționat perfect în avantajul româncei. Darren i-a explicat răbdător că serviciul stângacei este, în mod natural, mai greu de citit. A încurajat-o, dar i-a și cerut să ia inițiativa pe mingea a doua a adversarei și să caute reverul.

Deși a pierdut următorul game, pe retur, sfaturile lui Cahill au fost mană cerească pentru Simona, care a executat planul foarte bine până la final. Cifrele seci arată că după venirea lui Cahill pe tere – în momentul în care se disputaseră cinci game-uri, Simona a câștigat zece din următoarele 12 jocuri. Sau, și mai relevant poate: Cahill a calmat-o pe Simona, iar „efectul” a început să se simtă după un game, pentru ca mai apoi Simona să nu mai piardă decât un singur joc, pe retur, până în final de meci.

Simona a făcut și spectacol, cu lovituri superbe, prezentate cu generozitate de reprezentanții WTA pe toate conturile oficiale de pe rețelele de socializare. Primul test l-a trecut cu ajutorul lui Darren Cahill.

.@Simona_Halep is first through to @CincyTennis Round of 16!

Eases past Townsend 6-4, 6-1! pic.twitter.com/vvCUZJs9JH

— WTA (@WTA) August 15, 2017

 

FILMUL PAS CU PAS al partidei de debut a Simonei Halep, la Cincinnati

00:40 GAME, SET, MECI – Simona Halep. Românca închide partida, 6-4, 6-1, în 66 de minute și va juca în optimi, pentru un loc în sferturi, împotriva învingătoarei dintre Roberta Vinci (42 WTA) și Anastasja Sevastova (cap de serie 15 la Cincinnati).


00:38 Simona servește pentru calificarea în optimi, la set și 5-1. Atacă inspirat pe diagonală – cu forehandul pe reverul americancei, iar diferența de nivel este evidentă. Simona ia al doilea break al setului doi la a doua păprtunitate.

Simona a încheiat partida cu același număr de lovituri câștigătoare ca și Taylor Townsend – 16, dar cu zece erori neforțate mai puțin (22 față de 32)


00:25 Americanca oprește tăvălugul Simonei, cu o evoluție mai sigură pe serviciu. La 3-1, Simona are emoții pe propria lansare, pentru că americanca de 21 de ani apasă pe lovituri și găsește winner-ul. Simona apără patru mingi de break și smulge din nou eroare pe reverul americancei, pentru o primă minge de game. Contrele americancei vin însă în continuare. Townsend trece de la punct la punct între extreme – agonie și extaz. Este game până la urmă pentru Simona, după o a cincea minge de break salvată. Românca face 4-1 și este aplaudată cu mâinile deasupra capului de Darren Cahill.


00:20 Simona pune pe tabelă al șaptelea game consecutiv: de la scorul de 4-2 în primul set, americanca nu a mai reușit să mute pe tabelă. Pentru favorita doi a turneului a venit la rând un game alb pe serviciu.


00:16 Statistica primului set explică victoria Simonei. 20 de erori pentru Townsend.


00:15 Start lansat pentru Simona în setul doi, după o pauză de vestiare prelungită luată de Taylor și o vizită și ea mai lungă a lui Darren Cahill. Serviciu câștigat de Simona la 15, apoi game pe retur mai convingător – break alb.


00:10 Simona Halep câștigă primul set, 6-4, în 32 de minute, după ce a recuperat de două ori deficit de un break. Iar Cahill, cel care a avut un rol decisiv în acest succes timpuriu în partidă, revine pe teren, chemat de Simo. Foarte bine. Ai făcut treabă incredibilă revenind în acest prim set, în condițiile date. Văd, din spate, că serviciul ei de stângace zboară în toate direcțiile. Nu ai ce să faci, dar vreau să fii mai agresivă pe serviciul doi. vreau să lovești de pe linia de fund a terenului acel serviciu. Important este să te miști, să pui mingea în joc, pentru că de acolo, în raliu, ai avantaj clar. Continuă pe serviciu. Ai jucat o minge senzațională într-un moment extrem de important. Ține minte lucrurile pozitive. Ai făcut treabă excelentă


00:02 Simona Halep face re-break și imediat trece în față. Cum? Urmând exact instrucțiunile lui Darren Cahill. Pistonează reverul americancei, iar aceasta face puncte și pentru Simona. Românca ia avantaj pe tabelă, 5-4, cu al doilea game alb pe serviciu.


23:59 Simona revine. Cu un game alb pe serviciu. 3-4. Townsend alternează erorile cu reușitele, astfel încât Simona are nevoie să își stabilizeze propriul joc pentru a-și face partida ușoară.


23:55 Townsend întrerupe seria de trei break-uri consecutive în meci, jucând agresiv. Reușește un stop superb, care o lasă fără replică pe Simona, atacă și urmărește bine mingea ricoșată din fileu și închide game-ul pe serviciu cu atac în lung de linie, la care Simona cere inutil verificarea mingii, sperând într-o minune.


23:50 Simona pierde al doilea game consecutiv pe serviciu și cere imediat ajutorul lui Cahill, după doar cinci game-uri. „Începe punctul pe reverul ei”, i-a transmis Cahill. Simona are nevoie de o schimbare și la serviciu – mai mult efect. procentajul Simonei la prima minge este clar defenctuos în aceste momente (2 din ultimele 13 puncte le-a început cu serviciul doi)


23:45 RE-BREAK Simona Halep. Tricolora recuperează imediat break-ul cedat anterior: reușește un retur de excepție pe serviciul puternicei stângace la minge de break, iar forehandul americancei eșuează până la urmă în fileu.


23:40 BREAK Taylor Townsend. Americanca are două mingi de break în acest game: pe prima i-o oferă Simona cu un rever în plasă, însă Simona trimite inspirat spre teu, iar americanca o ajută, ratând returul. Urmează însă un scurtcircuit incredibil: două duble greșeli pentru Simona și break automat pentru americancă. Oare ce ar mai putea spune Darren Chaill?


23:35 Simona Halep deschide partida autoritar, cu game alb pe serviciu. Prima minge prinde careul frumos iar primul joc se încheie rapid.


23:30 Jucătoarele au intrat pe teren. Roșu versus galben, Nike versus Adidas, tinerețe versus experiență. dar ambele cu șepcuțe albe. Și Kader Nouni este, din nou, arbitru de scaun la meciul Simonei.


23:17 Undă verde pentru meciul Simonei Halep. David Ferrer l-a învins pe Steve Johnson, scor 6-1, 5-7, 6-3, după două ore și 22 de minute de joc. Este aal doilea meci consecutiv de 140 minute + pe Grandstand. Cibulkova a trecut de Ana Konjuh în două ore și 20 de minute.


22:25 Nu le vom vedea pe Simona Halep și Taylor Townsend pe teren înainte de ora 23:15. Și al doilea meci de pe Granstand a ajuns în decisiv: Steve Johnson i-a luat actul secund, 7-5 lui Ferrer, după o manșă inaugurală câștigată cu 6-1 de iberic. Cu siguranță fetele erau pregătite să intre pe teren mai devreme. La Toronto, organizatorii au pus-o pe Simona să arate câteva mișcări specifice copiilor de mingi. Nu ar fi o idee rea nici pentru orele de așteptare de azi.


21:50 Pentru că David Ferrer nu este setat pe repede-înainte în setul doi, vă invit să aflați mai multe detalii despre Taylor Townsend. Americanca este comparată din punct de vedere fizic, cu Serena Willaims, chiar de către un antrenor afro-american specializat în creșterea juniorilor.


21:35 TT, titirez pe terenul multicolor. Americanca Taylor Townsend a fost și ea invitată, ca și românca Sorana Cîrstea, la inedita serie de meciuri demonstrative, disputate într-un format rapid la începutul circutului nord-american de hard.


21:30 David Ferrer câștigă primul set al meciului cu Steve Johnson. Scorul, categoric: 6-1. Dacă ibericul câștigă în două seturi, avem șansa unui start în jurul orei 22:00 pentru Simona Halep și Taylor Townsend.


21:15 Ne așteptăm la un meci cu tribună plină. Așa a arătat Terenul 10 la meciul Townsend – Puig. Simona Halep este obișnuită să aibă sprijinul fanilor în meciurile de pe circuitul nord-american. La Toronto, Simona le-a cerut însă fanilor să nu mai treacă dincolo de limita fair-play-ului și să repsecte adversarele, dar și jocul în sine.


20:55 Halep, Cahill și un altfel de mod de a defini dream team-ul: „Eu am condus două ore, Darren – patru„. Simona Halep a relatat drumul inedit de la Toronto la Cincinnati. Deși a plecat inițial cu un avion privat rezervat de australian, în condițiile în care cursele comerciale erau greu de accesat în timp-record, Simona nu s-a simțit confortabil în „micuța aeronovă”. Iar atunci când i-a spus lui Darren că parcă începe să sufere de claustrofobie și vrea să meargă mai departe cu mașina, antrenorul a însoțit-o. Ceilalți membri ai staff-ului au ajuns la destinație cu avionul, în timp ce Darren Cahill nu a lăsat-o singură pe Simona, ci a mers cu ea, cu mașina, preluând sarcina șofatului – patru ore din șase. Este, poate, una dintre cele mai clare dovezi ale unei relații strânse de colaborare între cei doi, care cu siguranță depășește orice legătură contractuală, clauzele și obligațiile evidente ce derivă de acolo.


20:32 Salutare! Ziua de tenis a început la Cincinnati cu partide intense, dar și foarte, foarte, foarte lungi. Pe Granstand, a doua arenă a complexului, acolo unde Simona Halep și Taylor Townsend vor intra pentru a treia partidă, abia ce s-a încheiat decisivul primului duel al zilei. Dominica Cibulkova a jucat două ore și 20 minute pentru un loc în turul doi! Sportiva din Slovacia, a 11-a în ierarhia mondială, a câștigat primul set cu 7-5, dar tânăra Ana Konjuh (22 WTA) a răspuns în setul doi, forțând decisivul cu scor în oglindă, tot 7-5. „Domi” a închis partida cu break, la scorul de 5-2 în setul decisiv. Astfel, după 7-5, 5-7, 6-2 cu Konjuh, Cibulkova își așteaptă adversara din partida Alize Cornet – Cici Bellis.

Pe Grandstand urmează meciul dintre David Ferrer (Spania, 31 ATP) și Steve Johnson (Statele Unite, 37 ATP), iar meciul Simonei va începe cel mai probabil dincolo de ora 22:00


Simona Halep dă restart pe tărâm american după o prestație necaracteristică, palidă și îndelung dezbătută în semifinalele Rogers Cup. Primul gând al româncei la întâlnirea cu presa pe tărâm american a mers către spectatorii dezamăgiți de ultimul meci jucat de ea: „Îmi pare rău că nu le-am putut oferi un spectacol, îmi cer iertare pentru că i-am dezamăgit, pentru meciul foarte slab la care au fost nevoiți să asiste. Dar pur și simplu nu simțeam mingea„, a explicat Simona. Românca este decisă acum să își reabiliteze numele rapid.

Prima șansă de revanșă a numărului doi mondial vine rapid după meciul de coșmar cu Svitolina, în fața tinerei speranțe a Americii – Taylor Townsend (21 ani, 134 WTA).

Townsend este un nume care revine în repetate rânduri în atenția pasionaților de tenis, fără ca aceasta să reușească totuși marea lovitură, decisivă, a carierei. Jucătoare de mâna stângă, la 1,70 m, masiva americancă mizează mult pe forță, iar la Cincinnati are și foarte multă încredere, după două victorii tranșate în decisiv pe tabloul de calificare (cu Irina Begu și Carina Witthoeft). De fiecare dată, Townsend a revenit după pierderea primului set, în tiebreak, iar mai apoi s-a impus cu destulă lejeritate, câștigând câte un set de 6-1 în fața unor jucătoare care și-au demonstrat potențialul de Top 50, chiar dacă, momentan, au alunecat în calsament. Tot în decisiv și tot cu revenire de la 0-1 la seturi, Taylor Townsend a consemnat și o primă surpriză pe tabloul principal, eliminând-o pe Monica Puig, surprinzătoarea campioană olimpică de la Rio. După un 3-6 de început, Taylor a dominat-o pe reprezentanta statului Puerto Rico, impunându-se cu 6-3, 6-2.

Svitolina este numărul unu în turneele Premier 5, pe 2017

În timp ce românca visează la un prim titlu al carierei la Cincinnati, după finala jucată în 2015, care ar opri totodată supremația absolută pe 2017 a Elinei Svitolina la acest nivel (victorii în primele trei turnee de categorie Premier 5 ale sezonului), Taylor Townsend ia din nou contact cu tenisul mare, după ce a jucat doar ITF în în mare parte a acestui an. Townsend a mai jucat o singură dată tablou principal la Western & Southern Open (2014, tot după calificări – învinsă de Flavia Pennetta, în turul doi).

Halep are un obiectiv clar: să se regăsească și să își acceseze din nou nivelul de joc obișnuit, dar și să pună punct unei serii nefaste de turnee în circuitul nord-american de vară în care finalul a fost dezamăgitor – abandon la Washington, după ce i s-a făcut rău din cauza căldurii și eșec zdrobitor, cu doar două game-uri smulse Elinei Svitolina, la Toronto – la capătul unei zile în care a disputat două partide, cu pauză de câteva ore între.

Simona Halep și Taylor Townsend se întâlnesc în premieră în circuit. Americanca a disputat un singur meci împotriva unei jucătoare de Top 10 WTA în 2017 (la Miami, unde a câștigat doar șase game-uri împotriva Svetlanei Kuznetova).

1 singur meci a disputat Taylor Towndsned împotriva unei jucătoare de Top 5 WTA: în 2014, la US Open, Taylor a înfruntat-o pe Serena Williams, în primul tur. Lideurl mondial s-a impus 6-3, 6-1.

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 16 Aug. 2017, 01:21 Actualizat: 16 Aug. 2017, 01:45 Tenis
Pe aceeași temă
Îţi mai aminteşti de Micul Hercule? IREAL ce a ajuns să facă acum, la 17 ani. Da, e chiar EL
Îţi mai aminteşti de Micul Hercule? IREAL ce a ajuns să facă acum, la 17 ani. Da, e chiar EL
Cazierul de fărădelgi al infractoarei „pericol public“ care a dus la demiterea unui şef de Poliţie
Cazierul de fărădelgi al infractoarei „pericol public“ care a dus la demiterea unui şef de Poliţie
CIA a recrutat un pilot să prăbuşească avionul în care se afla fratele lui Fidel Castro. Agenţia a desecretizat mai multe documente
CIA a recrutat un pilot să prăbuşească avionul în care se afla fratele lui Fidel Castro. Agenţia a desecretizat mai ...
Becali a mai inventat in jucator: „Debelihu s-a impins in Popescu, niciun penalty!” Ce spune despre FCSB – CFR: „Am facut experiment, am rezistat cu copiii”
Becali a mai inventat in jucator: „Debelihu s-a impins in Popescu, niciun penalty!” Ce spune despre FCSB – CFR: „Am ...
Ce se întâmplă dacă te abții de la gazele intestinale. Vor ieși pe altă parte
Ce se întâmplă dacă te abții de la gazele intestinale. Vor ieși pe altă parte
E disperat. Și-a vândut și casa din lipsa banilor. Din ce trăiește acum Leonard Doroftei
E disperat. Și-a vândut și casa din lipsa banilor. Din ce trăiește acum Leonard Doroftei
Alertă de război la Marea Neagră! Vladimir Putin face o mutare de ultimă oră aproape de România! Evoluția tensiunilor este extrem de îngrijorătoare
Alertă de război la Marea Neagră! Vladimir Putin face o mutare de ultimă oră aproape de România! Evoluția tensiunilor ...
LIVE, acum. Ediție specială observatornews.ro: Funeraliile Prințului Philip. Sicriul Ducelui de Edinburgh, dus spre capelă
LIVE, acum. Ediție specială observatornews.ro: Funeraliile Prințului Philip. Sicriul Ducelui de Edinburgh, dus spre capelă
Anunțul oficial: Ce se va întâmpla cu românii care refuză vaccinarea
Anunțul oficial: Ce se va întâmpla cu românii care refuză vaccinarea
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE de Elena Ceaușescu
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE de Elena ...
Un luptător de MMA a provocat un maestru Kung Fu, „neînvins”, la luptă. Rezultatul este incredibil
Un luptător de MMA a provocat un maestru Kung Fu, „neînvins”, la luptă. Rezultatul este incredibil
Ce a pățit Ciprian din Iași după ce a chemat o escortă cu 150 lei/ora. Cine era, de fapt, Andreea
Ce a pățit Ciprian din Iași după ce a chemat o escortă cu 150 lei/ora. Cine era, de fapt, Andreea
Cum a ajuns, de fapt, Alexandra Dinu vedetă TV. Un bărbat a făcut-o, s-a aflat după atâția ani. 'Eram cu toții tineri'
Cum a ajuns, de fapt, Alexandra Dinu vedetă TV. Un bărbat a făcut-o, s-a aflat după atâția ani. 'Eram cu toții tineri'
Secretele se duc în pământ. A murit omul din spatele celei mai mari fraude din istorie
Secretele se duc în pământ. A murit omul din spatele celei mai mari fraude din istorie
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
ANAF aprilie 2021: Un nou lot de mașini confiscate este scos la licitație. Prețuri de la 250 de euro!
ANAF aprilie 2021: Un nou lot de mașini confiscate este scos la licitație. Prețuri de la 250 de euro!
Elon Musk a găsit „noul aur”. Acest metal este „noul petrol”, potrivit unei mari bănci
Elon Musk a găsit „noul aur”. Acest metal este „noul petrol”, potrivit unei mari bănci
Cresc tensiunile: Rusia l-a arestat pe consulul ucrainean de la Sankt Petersburg
Cresc tensiunile: Rusia l-a arestat pe consulul ucrainean de la Sankt Petersburg
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Elicopter al Armatei Române, surprins într-o benzinărie. Cetăţean glumeţ: „Îl duce la programul rabla”
Elicopter al Armatei Române, surprins într-o benzinărie. Cetăţean glumeţ: „Îl duce la programul rabla”
A venit sfârşitul motoarelor diesel în România. Şi motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren
A venit sfârşitul motoarelor diesel în România. Şi motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
XXX! Vedetele din România care au rămas dezbrăcate în public! Imagini IREALE!
XXX! Vedetele din România care au rămas dezbrăcate în public! Imagini IREALE!
Volvo V90 nu este accesibil pentru români nici după 500.000 de km. Motivul este incredibil
Volvo V90 nu este accesibil pentru români nici după 500.000 de km. Motivul este incredibil
FOTO. Antonia s-a pozat într-un body prea mic pentru formele ei generoase!
FOTO. Antonia s-a pozat într-un body prea mic pentru formele ei generoase!
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie
FOTO. Loredana Groza, aproape goală complet! Apariție în cel mai minuscul costum de baie