"Simona Halep e combativă". Cine e jucătoarea talentată din echipa României de Fed Cup? Răspunsul vine de la arhitectul reprezentativei Franţei

14 apr 2019 1096 afişări Tenis
"Simona Halep e combativă". Cine e jucătoarea talentată din echipa României de Fed Cup? Răspunsul vine de la arhitectul reprezentativei Franţei

Echipa României de Fed Cup întâlneşte sâmbătă şi duminică, la Rouen, pe zgură, selecţionata Franţei, în semifinalele FedCup. Dacă se va impune, România va juca tot în deplasare şi ultimul act. Julien Benneteau, căpitanul nejucător al Franţei, a realizat un tablou complet pentru Simona Halep şi colegele ei. Fostul jucător de top a nominalizat şi cea mai talentată componentă a tricolorelor. 

„România are o echipă completă, va juca şi Halep. Cunoaştem fizicul său, jocul său complet, dar şi cât de combativă e. Buzărnescu e o jucătoare talentată, care ştie să profite de viteza mingii venite de la adversară. Pe Begu şi pe Niculescu le-am urmărit mai puţin. Ştiu că Niculescu a avut probleme, a ajuns, la un moment dat, pe locul 150 WTA, dar a câştigat apoi câteva meciuri. Begu şi-a menţinut constanţa în clasament“, a spus Julien Benneteau. 

Florin Segăceanu le-a nominalizat pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru în echipa României care va juca la Rouen, în 20 şi 21 aprilie 2019, cu Franţa, în semifinalele Grupei Mondiale a Fed Cup.

"Ne aflăm în faţa unui moment istoric, o semifinală de Grupa Mondială a Fed Cup şi ne aşteptăm un meci în care avem şanse destul de bune. Pentru noi este important că toate fetele sunt în formă, că nu avem accidentărişi abia aşteptăm să ajungem la Rouen, să vedem suprafaţa de joc să ne acomodăm şi să ne apucăm de pregătire. Am văzut echipa Franţei, una foarte valoroasă, cu tradiţie şi ne aşteaptă un meci greu. Francezii sunt renumiţi că la ei acasă creează o atmsoferă specială la meci, pun presiune pe adversari, dar sunt convins că şi românii care vin la meciuri ne vor fi alături", a declarat Florin Segărceanu, pentru site-ul FRT.

SEMIFINALE

Franţa – România (Rouen)

Australia – Belarus (Brisbane)

Finala Fed Cup e programată în perioada 9-10 noiembrie.

"Întâlnirea cu Franţa va fi, cu siguranţă, una dificilă, indiferent de ceea ce reiese din calculul hârtiei. Este o semifinală a Grupei Mondiale în Fed Cup, o şansă uriaşă pentru această generaţie de jucătoare şi sunt convinsă că toate vor încerca să se depăşească pentru a oferi românilor o mare bucurie"

Alina Tecşor-Cercel, antrenor România 
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.