Simona Halep a abandonat în sferturi la Washington, răpusă de căldură! S-a simțit rău, Cahill a sfătuit-o să nu riște, a cedat break și a oprit meciul cu Makarova. „Cumulativ, a fost prea mult”. Monica Niculescu, învinsă de Goerges

Simona Halep a abandonat în sferturi la Washington, răpusă de căldură! S-a simțit rău, Cahill a sfătuit-o să nu riște, a cedat break și a oprit meciul cu Makarova.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România a rămas fără reprezentată pe tabloul de simplu în turneul de categorie International de la Washington.
  • Simona Halep (favorită 1) a abandonat în faza sferturilor de finală, după un singur game jucat în setul decisiv. Ekaterina Makarova (favorită 7) merge în semfinale după retragerea româncei la scorul de 2-6, 6-3, 1-0.
  • Constănțeanca a condus cu set și 2-1 cu break în manșa a doua.
  • Monica Niculescu (favorită 6) s-a oprit și ea pe tabloul de 8 în capitala SUA, învinsă de Julia Goerges (favorită 4), scor 6-3, 6-4.

Zi nefastă pentru românce la Washington: Simona Halep și Monica Niculescu au părăsit întrecerea în sferturi, pe o căldură sufocantă.

Cumulativ, trei zile de joc pe căldura după-amiezelor toride, a fost prea mult„, a rezumat Simona Halep experiența de la Washington, una care, una peste alta, o mulțumește pe jucătoarea lui Darren Cahill. Aceasta este relatarea reputatului jurnalist specializat pe tenis, Ben Rothenberg – colaborator New York Times, după conferința de presă susținută de constănțeancă.

Simona a jucat, într-adevăr, șapte seturi în deschidere de program. La mai puțin de 24 de ore de la efortul din optimi – un duel dur cu Duque-Marino în care Simona are însă ce să își reproșeze în materie de cadouri făcute adversarei, Halep a mizat pe o victorie rapidă cu Makarova. Una necesară. A intrat pe teren decisă și a avut startul perfect, profitând de fiecare eroare a rusoaicei. Și nu au fost puține.

Pentru Simona, primul set nu a fost perfect. A fost suficient pentru o victorie scurtă în manșă, una care o menținea în marja pe care și-o permitea ca și consum de energie. A deraiat însă de la plan în momentul în care, cu avantaj de break în buzunar ]n setul doi nu a mai continuat forcing-ul, a făcut un pas în spate, s-a ambalat în raliuri și în defensivă cu Makarova, iar fiecare rază de soare a fript și mai tare, a amețit-o la propriu. 

Într-un turneu în care oricum nu putea câștiga numărul unu mondial, iar fiecare oră petrecută în plus pe teren în soare, pe fondul unei moleșeli vădite, ar fi prelungit doar perioada de recuperare, Simona a urmat sfatul lui Cahill și nu a riscat, nu a forțat. „Mă durea capul și mi-era puțin rău, așa că a fost mai bine să mă opresc„, a explicat în clar Simona Halep, potrivit Washington Post.

„Soarele pur și simplu îți lua prea multă energie”,
Ekaterina Makarova

POVESTEA SFERTURILOR DE FINALĂ‚ JUCATE DE ROMÂNCE LA WASHINGTON, PAS CU PAS

00:38 VICTORIE pentru Julia Goerges, 6-3, 6-4, într-o oră și 33 de minute de joc. Monica s-a agățat cât a putut de acest set doi, pe care l-a început bine, însă armele nemțoaicei au fost de necontestat. Goerges a închis meciul în apropierea plasei.

Nemțoaica va juca a cincea semifinală a sezonului împotriva unei sportive din afara listei capilor de serie – Andrea Petkovic sau Bianca Andreescu, reprezentanta Canadei cu origini românești.


00:32 La un game de victorie. Goerges face un nou game sigur pe serviciu. Monica va servi sub mare presiune.


00:30 REVERUL decisiv care o trezește pe Monica. Georges accelerează spre un 40-0 pe serviciul Monicăi, fiind la un pas de al treilea game alb câștigat consecutiv. Însă Monica Niculescu luptă fantastic, impresionează cu un rever în lung de linie câștigător și dă startul revenirii. Goerges se crispează și greșește patru mingi la rând. Monica salvează game-ul, de la 0-40 și își păstrează șansele în set, la 4-4.


00:22 Julia a prins viteză. După break alb vine game alb pe serviciu, În total, opt puncte câștigate din opt la cel mai recent schimb de terenuri. Conduce 4-3 în manșă, 4-3.


00:20 RE-BREAK Goerges. Julia accesează cutiuța cu retururi în lung de linie și nu îi dă nicio șansă Monicăi: restabilește echilibrul și egalitatea în set, cu break alb. Fanii români o deranjează și acum din tribună.


00:17 Monica ratează mingea de dublu break, apoi salvează două oportunități ale Juliei. Dramatism există.


00:00 Dar miezul nopții (la București!) vine cu o veste bună: Monica Niculescu are break în setul doi și mai mult, break confirmat cu game alb pe serviciu! Nu e vis, e realitatea din Washington. De 16 puncte și cinci mingi de break a avut nevoie Monica pentru a lua break-ul inaugural pe serva Juliei. Un game în care, culmea! a dat 4 ași, 2 duble dar frecvența primei mingi a fost mult mai mare ca în primul 65%, nu sub 40


23:55 Doar două lovituri câștigătoare pentru Monica în primul set. 5 erori directe… Goerges a lovit de 20 de ori decisiv. Tenisul agresiv câștigă. Din nou.


23:48 SET GOERGES, 6-3. Germana încheie cu break un prim set în care a servit cu prima minge doar de 9 ori. Chiar și așa, cu trei break-uri reușite a contrlat meciul.


23:43 Goerges are arme și asta se vede într-un moment dificil, după trei game-uri luate consecutiv de Monica și un amenințător 15-30 pe serva ei. Nemțoaica scoate reverul câștigător, un adevărat hit and hope sau all or nothing. Întrerupe seria Monicăi, se duce la 5-3, la un game de victorie în setul inaugural.


23:38 Monica Niculescu câștigă un game intens pe serviciu, pentru a se apropia la un singur joc de Julia Goerges, aflată în continuare la conducere, 4-3.Are în continuare doar cinci puncte jucate cu mingea a doua, a mai salvat trei mingi de break și, cumva, este din nou DeMonică în arta ei de a supraviețui.


23:28 RE-BREAK MONI: a produs un punct-spectacol cât un game! Monica Niculescu face punctul game-ului, dând start la alergătură pentru Goerges cu o scurtă frumoasă, pe care însă nemțoaica se încăpățânează să o ajungă și să o trimită peste fileu. Primește un lob pe deasupra și se pune din nou pe alergat, iar în cele din urmă, Niculescu strânge pumnul. Pentru că a luat punctul și a egalat la 40 scorul în game. Iar efortul nemțoaicei  se vede: cu două duble consecutive, Goerges îi lasă re-break-ul Monicăi.


23:21 Prim game câștigat de Monica – jocul cu numărul cinci al setului. Un serviciu mai ferm o pune pe tabelă pe Moni. Asta deși Goerges are 30% procentaj la prima minge, în timp ce Monica are 88% frecvență.


23:18 Parcă vedem un meci în reluare: scorul se duce rapid la 4-0, în 14 minute. Dacă prima dată ne bucuram când Simona ajungea la această bornă în fața Makarovei, acum, după 14 minute, este tristețe mare pentru startul ratat de Monica. Ultimul joc pus pe tabelă de Goerges a fost unul alb, pe serviciu.


23:15 Dublu break Goerges: Monica a luat șase puncte în acest debut de meci, zero game-uri. Unul dintre ele – pe o scurtă care nu trece fileul a nemțoaicei. Forehandul Juliei funcționează bine acum, banda fileului o ajută și ea o dată în game iar concluzia este un 3-0 la prima ședere pe scaune.


23:05 Monica pierde primul serviciu. Goerges este extrem de hotărâtă, are nevoie să atace, în condițiile în care – așa cum s-a văzut și la București, nu se simte prea în largul ei pe căldură mare și face exact asta. Dă două retururi pe linie, contabilizează și o dublă greșeală a Monicăi și break-ul îi aparține. 1-0 pentru germană.


23.00 Și ne mutăm atenția asupra partidei Monicăi Niculescu. Românca deschide duelul pentru semifinală cu serviciul.


22:55 Simona Halep nu este singura victimă a zilei de vineri. Patricia Țig și Nigina Abduraimova s-au retras la dublu, tot în faza sferturilor de finală, trimițându-le mai departe în careul de ași pe Eugenie Bouchard și Sloane Stephens. Perechea canadiano-americană conducea 6-2, 1-0. În semifinale se duelează cu Monica Niculescu și Sania Mirxza.


22:45 Și vine și comunicarea oficială din partea WTA, privind motivul retragerii Simonei: căldura a fost care i-a provocat starea de rău româncei.


22:22 Simona Halep abandonează la startul decisivului! A cedat break și a oprit meciul cu Makarova la 6-2, 3-6, 0-1. A cerut ajutorul lui Cahill, a fost sfătuită de australian să nu riște, a cedat break și a oprit meciul: motivul oficial anunțat de arbitra de scaun – illness, adică o stare de rău, nu o accidentare propriu-zisă – la gleznă, genunchi, umăr sau încheietură. Medicul chemat pe teren i-a verificat tensiunea româncei care a jucat zi de zi pe cele mai dure condiții meteo – soare arzător.


22:20 BREAK MAKAROVA, în start de set decisiv, dar știrea este că Simona a întrerupt partida, cerând intervenția medicilor.


22:15 SET MAKAROVA, 6-3 ȘI MERGEM ÎN DECISIV.  Simona este vizibil nemulțumită și i se plânge de probleme fizice lui Darren. Cahill o sfătuiște să apeleze la fizio, dar și să fie pregătită pentru abandon, pentru a nu risca nimic. Simona a servit clar mult mai slab în acest set. Doar 53% frecvența primului serviciu, de la 71%.


22:10 Game-ul supraviețuirii: Simona trimite semne de viață și semnale de luptă. O forțează pe Makarova să servească pentru decisiv – după ce a salvat două mingi de break și a închis în favoarea ei cel mai lung game al setului. 5-3 pentru Ekaterina.


22:05 Makarova, la un game de setul decisiv. Rusoaica își câștigă a doua tură consecutivă de serviciu la 15. Este jucătoarea mai conectată la meci în acest set doi.


22:00 Simona Halep a scăzut nivelul de joc, iar asta se vede pe tabelă: Makarova prinde curaj, presează, în timp ce Simo face o greșeală în plus, renunțând complet la timpul de odihnă dintre puncte. Consecința: două mingi de break. Pe prima o salvează cu un as, dar plusul în raliu îl are Makarova, care face break.


21:57 Makarova reia conducerea, pentru a doua oară în set. 3-2.


21:55 Re-break Makarova. Românii din tribună încearcă să o ajute pe Simona la 15-40 pe serviciul ei, dar rusoaica își ia break-ul înapoi, egalând la doi. Nu sunt însă motive de îngrijorare.


21:50 Break, Simona! Halep ia avantaj devreme și în setul doi, deși rusoaica nu a ratat decât o singură dată primul serviciu în această manșă.


21:48 Start ușor diferit de set doi: Makarova își câștigă la 30 serviciul, dar Simona este promptă cu răspunsul – game la 15 și un atac decis la fileu. Se refugiază însă la umbră la fiecare ocazie ivită.


21:40 Simona vrea victorie rapidă și face ravagii pe serviciul rusoaicei: a reușit trei break-uri în primul set. 6-2 în 29 de minute. Cu zece procente în plus la frecvența primului serviciu (71% față de 61%), Simona se impune dominând primul serviciu al rusoaicei: Ekaterina a câștigat doar 7 din 17 puncte în spatele primei mingi. Ambele jucătoare au câte 3 lovituri câștigătoare, iar Simona are ceva mai puține erori neforțate – 9 la 14.


21:35 Re-break, Makarova. Simona este ușor iritiată în momentul în care Hawk Eye întârzie reluarea video și, implicit, continuarea jocului. Se refugiază la umbră, dar pierde puțin și concentrarea. Greșește două servicii la minge de break pentru rusoaică, tabela reține prima ei dublă greșeală și primul break în contul Ekaterinei.


21:30 Makarova schimbă cifra zero pe tabelă, la capătul celui de-al cincilea game al meciului. 4-1 pentru Halep. Și de această dată, Simona a avut minge de break, însă rusoaica rezistă de această dată.


21:27 Greu de anticipat în momentul în care jucătoarele s-au apropiat la fileu pentru tragerea la sorți că, la 15 minute de la primul serviciu în meci – dat de Makarova, tabela va indica 4-0 pentru Simona Halep. Deocamdată, cu greu se poate vorbi despre un duel.


21:23 Jocul Simonei este HOT: se apără bine, cu minge înaltă și o pune în dificultate pe Makarova, care nu dorește să se dezlipească de linia de fund. După o șansă de dublu break irosită, Simona găsește returul pe tușă care o prinde nepregătită pe campioana probei de dublu de la Wimbledon și câștigă al doilea break în meci. iar Makarova se îndreaptă spre banca ei fără game pe tabelă, la 0-3.


21:20 Simona confirmă break-ul. 2-0, în 7 minute. Determinarea și concentrarea se văd pe chipul Simonei. Este aproape de „zonă”.


21:15 Break, Simona! Principala favorită a turneului pare decisă în acest start să evite complicațiile și consumul excesiv de energie. Face break în primul game, profitând de un rever în fileu al rusoaicei


21:00 Salutare! Primul sfert de finală începe la Washington. Jucătoarele sunt pe teren și au început încălzirea. Dacă Simona dădea start turneului cu o șapcă neagră pe cap, acum o vedem cu una albă. Caniculă mare, așteptări mari – ca întotdeauna. Trebuie menționat că Simona și Monica nu se pot întâlni decât în finala turneului de la Washington.


Simona Halep și Monica Niculescu joacă în această seară pentru calificarea în semifinalele turneului de categorie International de la Washington. Toate cele patru sferturi de finală feminine sunt programate pe Grandstand 1 – a doua arenă a complexului, iar româncele deschid programul de joc, cu partide consecutive.

Principala favorită a turneului va juca din nou pe un soare arzător, un meci dificil din punct de vedere fizic împotriva fostei jucătoare de Top 10, Ekaterina Makarova. Provocarea este dublă: supraviețuirea în condiții extreme, care au făcut-o pe Mladenovic să afirme că a simțit că îi ard picioarele în timpul meciului, dar și supraviețuirea în fața unui tir greu, precum cel al înaltei rusoaice, de 1,80 m. Căzută pe poziția 58 WTA, Makarova abia a reușit la Washington să scape de bilanțul negativ victorii / înfrângeri pe 2017 (14-15 la startul turneului).

Cu toate acestea, Ekaterina Makarova rămâne o super-jucătoare de meciuri mari și o adevărată piuneză în talpă oricărei sportive de top care încearcă să o învingă: în 2017, deși victoriile sale sunt izolate, rămân pe retină șocurile de la Australian Open – victorie la Cibulkova (6 WTA), repetată apoi la Dubai și Roma, apoi cel de la Stuttgart – 6-2, 6-4 cu Radwanska (6-2, 6-4) și cel mai important – succesul de la Roland Garros – 6-2, 6-2 cu liderul mondial Angie Kerber.

„Makarova este o adversară dificilă, deoarece este jucătoare de mâna stângă. Am jucat de câteva ori împotriva ei. Și sper că nu va mai fi la fel de cald”,
Simona Halep

După un sezon pe iarbă în care a jucat doar trei meciuri de simplu și a pierdut două, Makarova revine pe suprafața care îi convine, croindu-și drum spre turneul său favorit – US Open-ul.

Simona a câștigat trei dintre cele patru meciuri directe, însă cu siguranță Australian Open 2015, cu acel 6-4, 6-0 reușit de rusoaică în sferturi, cumulat cu totala lipsă de reacție a Simonei rămâne subiectul numărul unu al dezbaterii, avertismentul și sursa de emoții la startul acestui al cincilea duel direct.

Halep a declarat că programarea aceasta a meciului, în start de program, o avantajează prin aceea că resimte mai puțin șocul fusului orar. Consumul fizic este însă unul uriaș, iar setul în plus jucat de Simona în sferturi, comparativ cu Makarova, poate reprezenta o sursă în plus de disconfort.

Monica Niculescu, protagonistă în al doilea sfert foarte echilibrat de la Washington

Cele două românce prezente pe tabloul de opt sunt implicate în sferturile cele mai echilibrate – cele două în care se înfruntă două sportive de pe lista capilor de serie.


Zâmbet de finalistă de turneu de Mare Șlem. Niculescu nu a jucat la BRD Bucharest Open, dar s-a întâlnit cu fanii

Monica are parte de o jucătoare croită după același calapod ca și adversara Simonei. Goerges măsoară și ea tot 1,80 m, exact ca Makarova, este tot o jucătoare de forță, cu serviciu ca din tun.

Partida începe de la scorul de 2-2 în meciurile directe, însă dincolo de un relativ confort fizic legat de echilibrul duelului, sunt puține concluzii de tras din meciurile din 2008, 2009 și 2012. Nemțoaica pare să respecte o regulă a alternanței în ultimele luni: după un turneu fără victorie vine o finală pierdută, apoi un nou turneu fără victorie și tot așa, mai departe.

Seria a început la Roland Garros, a venit finala de la Mallorca, înfrângerea în primul tur la Wimbledon, finala de la București, înfrângerea în primul tur la Bastad și un nou parcurs solid la Washington.


Julia Goerges, la festivitatea de premiere de la BRD Bucharest Open. Foto: Cezara Paraschiv

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa tatălui fetei
A venit decizia în procesul de custodie a fiicei Ronei Hartner! Cu cine va sta Rita! Acuzaţii teribile la adresa…
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege ca să fie clar
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup