Si, Simona. Cronica unei victorii URIAȘE: Halep face meciul perfect și obține primul succes în fața ‘Mashei’. Agresivă, cu doar șase greșeli, românca a câștigat de cinci ori pe serviciul Șarapovei. Monica Niculescu, învinsă în turul doi de jucătoarea #1 a Chinei

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 04 Oct. 2017, 13:34 Actualizat: 04 Oct. 2017, 13:37 Tenis
  • Simona Halep (2 WTA) a obținut PRIMA VICTORIE a carierei în fața Mariei Șarapova (104 WTA), 6-2, 6-2
  • Monica Niculescu (65 WTA) a părăsit China Open, în turul doi, învinsă de Shuai Peng (25 WTA), 6-3, 6-2, într-unul dintre cele patru meciuri din șaisprezecimile tabloului feminin rămase de disputat pentru miercuri.
  • A doua jucătoare a lumii va juca în sferturi, pentru un loc în careul de ași, împotriva învingătoarei dintre Agnieszka Radwanska și Daria Kasatkina.
  • Simona a obținut o victorie uriașă, însă miza ultimului turneu Premier Manda rămâne aceea de a merge până la capăt și de a fructifica această infuzie de adrenalină și de încredere primită. Simona depinde doar de ea în cursa spre numărul unu – trebuie să câștige turneul. O altă variantă este să joace finală împotriva unei alte adversare în afară de Elina Svitolina.

Simona Halep a pus-o la punct pe Maria Șarapova, la al optulea episod al rivalității „SiMasha” – la acest moment una dintre cele mai disputate în tenisul feminin. A făcut-o, lăsând să se vadă pe teren parcă întreaga diferență de 102 poziții din clasamentul WTA.

Românca de pe poziția 2 WTA a jucat agresiv, așa cum nu a făcut-o în destule meciuri cu miză din acest an, când a lăsat să îi scape printre degete numărul unu mondial. A returnat impresionant și a profitat de fiecare ezitare a Șarapovei, care nu și-a mai câștigat decât fix jumătate din punctele de pe primul serviciu. Simona, în schimb, și-a transformat slăbiciunea în armă – nu a pierdut decât patru puncte pe fragila sa lansare secundă (7 din 11). Simona a lovit decisiv de 12 ori, iar în primul set îi returnase rusoaicei serviciul în proporție de 93%.

Ținând schimburile de mingi cu o combinație perfect calibrată de răbdare și agresivitate, Simona a controlat meciul, lăsând-o pe Șarapova să atace și să greșească, iar rusoaica a făcut-o până la final de 39 de ori. Bilanțul punctelor – 63 pentru Simona, doar 36 pentru ‘Masha’.

 

 

13:00 Statistica meciului arată clar dezechilibrul. Maria Șarapova a ratat partida de la A la Z, iar Simona a jucat meciul just, un meci perfect. este, de altfel, cel mai categoric scor înregistrat în partidele directe dintre Halep și Șarapova.


12:55 GAME, SET, MECI, Simona Halep, 6-2, 6-2! Simona se califică în sferturile de finală de la Beijing, după o oră și 12 minute de joc perfect – și-a pierdut o singură dată serviciul, a avut aproape la fel de multe lovituri câștigătoare cât ‘Masha’ (12 la 15) și nu a greșit decât de 6 ori. În schimb, rusoaica a ratat terenul de 39 de ori!


12:45 Al cincilea break pentru Simona în fața „Mashei”. Șarapova rezistă și anulează de două ori minge de break, pornind cu serviciu bine plasat la teu și continuând cu lovituri în forță, lovite cu ură și strigăte mai intense ca niciodată. Simona însă își face rost și de o a treia minge de break, iar pe mingea a doua returnează bine și smulge un nou break, după 68 de minute de joc. Va servi la 6-2, 5-2 pentru prima victorie a carierei în fața Șarapovei.


12:40 Simona se apropie la două game-uri de victorie cu game alb pe serviciu – al doilea al acestui set. 6-2, 4-2.


12:37 Maria Șarapova își apără serviciul. Dar Simona este atât de hotărâtă – nu este de acord nici măcar ca rusoaica să ia acest game de serviciu la zero și produce un winner de toată frumusețea cu dreapta în lung de linie. Însă „Masha” reduce diferența pe tabelă. 3-2 pentru a doua jucătoare a lumii.


12:34 BREAK CONFIRMAT de Simona! Bandajul de pe pulpa stângă a Simonei abia dacă se observă. Șarapova a urcat numărul decibelilor, a reușit o scurtă inspirată cu care o scoate din ritm pe Simona, dar erorile continuă să se adune. Astfel, Halep are minge de 3-1 în setul doi – și chiar dacă joacă cu mingea a doua, defensiva ei este stelară și Șarapova trimite din nou în plasa fileului. 6-2, 3-1 pentru Halep. 31 de erori indică acum statistica în dreptul Șarapovei.


12:30 BREAK SIMONA! Halep returnează perfect cu dreapta și își oferă două mingi consecutive de break. Simona are răbdare în schimb, iar reverul Mariei se oprește în plasă. 2-1 pentru româncă.


12:27 Simona egalează în setul doi cu un game extrem de contrastant cu cel reușit de rusoaică – serviciu câștigat la zero și cu un prim as pentru ‘SuperSimo’.


12:25 Șarapova, la conducere în start de set doi. Arena cu 15.000 de locuri de la Beijing nu este plină, dar este gălăgioasă. As-ul Mariei, confirmat de Hawk-Eye, aduce o explozie de bucurie, iar fanii Simonei răspund cu încurajarea lor cântată. Simona a ratat o minge de break pe serviciul doi și îi permite rusoaicei să preia trena pentru prima dată în partidă, cu un retur prea larg. 1-0 pentru Șarapova în setul doi.


12:15 Statistica ne confirmă o evoluție excelentă a Simonei – o singură eroare neforțată pentru Halep, față de 20 în dreptul Șarapovei! Și site-ul WTA are doar cuvinte de laudă pentru felul în care ‘Super-Simo’ acoperă terenul și poartă raliul de pe linia de fund. Iară și un pronostic de pe rețelele de socializare. ne aduce zâmbetul pe buze.


12:12 SET HALEP, 6-2! Simona încheie în 32 de minute primul set, cu procentaje foarte bune la profilul serviciului – 70% frecvența primei mingi, 69% eficiența pe prima minge, 57% – pe a doua.


12:08 Maria Șarapova și-a făcut, în premieră, serviciul. Simona va servi la 5-2 pentru adjudecarea primului set. Românca a salvat game-ul precedent pe serviciu de la 0-30, acum Șarapova își câștigă lansarea cu serie de forehanduri încântătoare.


11:59 Simona câștigă a treia oară pe serviciul Mariei Șarapova! 4-1! Halep a pus în teren 93% dintre mingile servite de rusoaică. Masha greșește neforțat, riscând prea mult. A făcut-o deja de 15 ori, în timp ce Simona are un joc îngrijit, perfect controlat. „Masha” a câștigat, deocamdată, doar 30% din puncte în spatele primului serviciu.


11:55 Halep confirmă break-ul, apărându-și serviciul. 3-1. Simona câștigă primul punct pe serviciul doi, apoi Șarapova pune prea multă forță în atacurile ei.


11:52 BREAK SIMONA! 2-1. Maria salvează minge de break cu atac spre reverul Simonei, finalizând câștigător cu forehandul. Îi oferă o a doua minge de break în game cu dublă greașeală, iar Simona este atentă într-un schimb în care fileul deviază de două ori mingea rusoaicei – a doua oară în ‘out‘.


11:46 Re-break Șarapova. Simona joacă pe serva a doua o oportunitate de break a Mariei, iar rusoaica profită din plin de mingea moale, trimisă cu mai puțin de 140 km/h de Halep. 1-1


11:40 Rusoaica dă start partidei la serviciu, iar Simona face break-ul. LA ZERO! Simona atacă, joacă lung și domină schimburile de pe linia de fund, iar Maria ezită. Trimite afară mingea, iar tricolora are avantaj pe tabelă, 1-0.


11:25 Ne pregătim pentru duelul Simonei Halep cu Maria Șarapova. De patru ori, duelurile lor au ajuns într-un set decisiv. De trei ori, a fost un clasic – Madrid, French Open – 2014, US Open 2017. În 2012, Beijing-ul avea parte de un meci echilibrat, adjudecat de „Masha” cu 7-5, 7-5.

Simona a stat cu două ore mai puțin pe teren în primele două tururi decât ‘maratonista’ Șarapova (cinci ore și 20 de minute pentru șase seturi).


11:17 Monica Niculescu părăsește turneul din China în turul doi, învinsă cu 6-3, 6-2 de Shuai Peng (25 WTA). Jucătoarea numărul unu din China a profitat de o prestație frustrantă a Monicăi, la serviciu. O oră și 39 de minute a durat acest prim duel forehand cu două mâini forehand slice (Monica a jucat și acum cu dreapta circa 93% din mingi tăiat) și, deși a avut o frecvență mai mare la prima minge, acest lucru nu a ajutat-o deloc în fața lui Peng.


11:12 În sfârșit, Monica își câștigă tura de serviciu – din a opta încercare. Este o palidă consolare, în condițiile în care Peng va servi prima dată pentru victorie, la 5-2.


11:03 81 de minute de chin pentru Monica Niculescu. Își mai pierde o dată serviciul, iar Shuai Peng contemplă un prim succes în minimum de seturi în fața româncei, la 6-3 și 4-1.


10:59 Urale din tribune pentru Peng. Fanii chinezi exultă în momentul în care Shuai și-a confirmat break-ul, profitând de erorile mari ale Monicăi. Niculescu trebuie să își facă serviciul, în premieră în meci, la scorul de 1-3 în setul doi.


10:50 „Nu se poate, nu se poate!”, își spune Monica între servicii. Și-a pierdut pentru a șasea oară serviciul, din tot atâtea game-uri în care a servit. Fileul îi oprește mmingea la ultimul punct, însă parcă nimic nu se leagă pentru Monica.


10:45 Rebreak pentru Monica, 1-1. Jucătoarea din Slatina se descurcă mult mai bine pe retur, în condițiile în care pe serviciul său a câștigat, până acum, doar 30% din puncte pe prima minge și 33% pe a doua.


10:45 Monica Niculescu își pierde serviciul și în debut de set doi. Iar pentru Peng este al treilea game câștigat la rând. Frustrarea Monicăi este vizibilă.


10:34 Set, Shuai Peng – 6-3, după 52 de minute de tenis cum rar se vede. Șapte break-uri, iar forehandul cu două mâini al chinezoaicei a câștigat duelul cu dreapta cu slice a Monicăi. Românca a greșit neforțat de 15 ori.


10:27 Shuai Peng, jucătoarea care lovește cu două mâini și de pe forehand, și de pe rever continuă să pedepsească atacurile Monicăi spre reverul ei, cu trasor în lung de linie. Asta chiar dacă Monica reușește să îi arate că lobul nu mai este o soluție. Totuși, la 47 de minute de la startul partidei, Peng servește pentru manșa întâi, la 5-3.


10:23 Niculescu recuperează break-ul și îl cheamă pe Călin Ciorbagiu pentru sfaturi.

„Cu reverul, ea dă foarte tare. Trebuie să continui să îi pui scurtă, dar alege momentul în care o faci. La 40-0, la 40-15”,
Călin Ciorbagiu


10:19 Monica Niculescu își pierde serviciul, deși a avut 40-0 pe lansare. După ce defensiva a dus-o la 40-0, la egalitate, tentativa de a-i pune scurtă lui Peng s-a întors împotriva ei, chinezoaica având un passing puternic la îndemână. Iar Monica pierde mai apoi al treilea break, la un lung de linie prea larg. 4-2 pentru Peng.


10:13 Shuai Peng schimbă logica meciului, reușind în premieră să își apere lansarea. Și trece în față, la 3-2


10:07 Seria break-urilor continuă. Deși Monica a ajuns prima la minge de game, chinezoaica se ține scai și găsește răspuns pentru slice-ul româncei. 2-2.


10:00 Organizatorii au anticipat bine: este un adevărat battle pe Terenul Central între Niculescu și Peng – al treilea break consecutiv în start de meci îi revine Monicăi. 2-1 în 18 minute de joc! Monica face eforturi uriașe în defensivă și, cu un pic de ajutor din partea fileului, fructifică din nou a trei minge de break avută în game-ul de serviciu al lui Shuai Peng.


09:50 Este break și rebreak. În lung de linie, Peng face diferența și o destabilizează pe Monica. Chinezoaica egalează scorul, deși este la fel de bandajată ca și în meciul din primul tur, la ambele picioare și pare ieșită din război – cu tapinguri pe coapsă și genunchi.


09:48 Monica începe cu break partida, iar după șase minute de joc, are primul avantaj pe tabelă, 1-0. „Moni” a f[cut puncte și pe prima, și pe a doua minge a lui Peng, iar a treia minge de break este cu noroc.


09:40 Salut! Începem ziua cu meciul Monicăi. „Super-Moni” a reușit, în turul inaugural, prima victorie în fața unei jucătoare de Top 10 în acest sezon. Românca va fi la primire în debutul meciului.


Simona Halep și Maria Șarapova au, din nou, reflectoarele ațintite asupra lor. Miercuri este o zi în care două românce intră, consecutiv, pe arena centrală a complexului de la Beijing – cel care, în 2008, găzdui competiția olimpică. Monica Niculescu a ajuns acolo datorită duelului cu ultima reprezentantă a gazdelor pe tablou – Shuai Peng (meci din cadrul turului 2). Toate cele cinci meciuri anterioare au ajuns în set decisiv, iar Monica are avantaj la general, 3-2.

Partida dintre Simona Halep și Maria Șarapova va începe în jurul orei 11:00-11:30, după finalizarea duelului Niculescu – Peng.

Confruntarea este așteptată cu mult interes în întreaga lume, atât prin prisma rivalității dintre cele două jucătoare (Șarapova conduce cu 7-0 la „general”), dar și a șansei pe care o are Simona Halep și la Beijing, de a deveni numărul 1 mondial după ce Garbine Muguruza a abandonat în turul 1.

 

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 04 Oct. 2017, 13:34 Actualizat: 04 Oct. 2017, 13:37 Tenis
Pe aceeași temă
EXCLUSIV | Bianca, dezbrăcată complet! Avem imaginile INTERZISE
EXCLUSIV | Bianca, dezbrăcată complet! Avem imaginile INTERZISE
VIDEO Momentul în
care o rachetă lansată din Fâşia Gaza loveşte o şosea intens circulată din apropiere de Tel Aviv
VIDEO Momentul în care o rachetă lansată din Fâşia Gaza loveşte o şosea intens circulată din apropiere de Tel Aviv
SOC in PSD! Au fost dati AFARA din PARTID! Dancila a EXPLODAT de NERVI
SOC in PSD! Au fost dati AFARA din PARTID! Dancila a EXPLODAT de NERVI
Gripa porcină a fost nimic pe lângă asta! Boală mortală, extrem de contagioasă, depistată la graniţa cu România. Autorităţile au început să ia măsuri
Gripa porcină a fost nimic pe lângă asta! Boală mortală, extrem de contagioasă, depistată la graniţa cu România. ...
Coman e pe modul „VRAJEALA” si ii TERMINA pe jucatorii nationalei! :)) Dezvaluiri din cantonamentul Romaniei
Coman e pe modul „VRAJEALA” si ii TERMINA pe jucatorii nationalei! :)) Dezvaluiri din cantonamentul Romaniei
Cum făceau sex femeile in URSS. Practica șochează și acum!
Cum făceau sex femeile in URSS. Practica șochează și acum!
Nimeni nu se aștepta ca șoferul acestui CAZAN de mașină să îi PUNĂ LA PUNCT pe cei doi bătăuși - VIDEO
Nimeni nu se aștepta ca șoferul acestui CAZAN de mașină să îi PUNĂ LA PUNCT pe cei doi bătăuși - VIDEO
Cum scădem factura de încălzire la bloc cu până la 80%
Cum scădem factura de încălzire la bloc cu până la 80%
​Filiera Petrom: Olguţa Dana Totolici, soţia lui Dan Barna, lucrează la OMV Petrom. Surpriza vine când...
​Filiera Petrom: Olguţa Dana Totolici, soţia lui Dan Barna, lucrează la OMV Petrom. Surpriza vine când...
I-a MASAT organele genitale cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi ''Este IREAL''
I-a MASAT organele genitale cu ulei de măsline. Ce s-a întâmplat apoi i-a UIMIT pe amândoi ''Este IREAL''
FOTO |
FOTO | "Motivul" pentru care Mbappe ar putea alege Real Madrid! Ea l-ar putea determina să dea capitala Franţei pe cea ...
Lovitura supremă pentru Klaus Iohannis! Vine de acolo de unde nu aștepta
Lovitura supremă pentru Klaus Iohannis! Vine de acolo de unde nu aștepta
Adelina Pestrițu, GOALĂ în timp ce vorbea pe Facetime. ”Puteai să pui măcar un sutien pe tine!”
Adelina Pestrițu, GOALĂ în timp ce vorbea pe Facetime. ”Puteai să pui măcar un sutien pe tine!”
Boala extrem de contagioasă, decoperită la graniţa României cu Ucraina
Boala extrem de contagioasă, decoperită la graniţa României cu Ucraina
DOLIU in PSD! A MURIT dupa ALEGERI! Soc in randul social - democratilor
DOLIU in PSD! A MURIT dupa ALEGERI! Soc in randul social - democratilor
Loredana Groza, cu zonele intime la vedere în direct la Pro TV, în emisiunea lui Cătălin Măruță
Loredana Groza, cu zonele intime la vedere în direct la Pro TV, în emisiunea lui Cătălin Măruță
Cel mai PUTERNIC telefon mic! Un producător din JAPONIA revine la un design mult îndrăgit
Cel mai PUTERNIC telefon mic! Un producător din JAPONIA revine la un design mult îndrăgit
Explicaţia tulburătoare a unui cercetător pentru DURERILE de spate ale oamenilor. Se află la 4,37 ani lumină de Soare
Explicaţia tulburătoare a unui cercetător pentru DURERILE de spate ale oamenilor. Se află la 4,37 ani lumină de Soare
Cine va fi viitorul preşedinte al României. Carmen Harra face anunţul, după ce a prezis rezultatele primului tur al alegerilor prezidenţiale
Cine va fi viitorul preşedinte al României. Carmen Harra face anunţul, după ce a prezis rezultatele primului tur al alegerilor ...
Iubitul Andreei Marin a RUPT TACEREA! Adevarul despre relatia dintre el si ZANA
Iubitul Andreei Marin a RUPT TACEREA! Adevarul despre relatia dintre el si ZANA
Nunta mare in showbiz! S-a casatorit a doua oara, dupa ce a fost parasita de primul sot pentru amanta
Nunta mare in showbiz! S-a casatorit a doua oara, dupa ce a fost parasita de primul sot pentru amanta
Un cuplu non-conformist: s-au casatorit, dar nu doresc sa locuiasca impreuna! Si-au unit destinele in 2018, insa fiecare are viata lui. Motivul pentru care nu impart acelasi pat
Un cuplu non-conformist: s-au casatorit, dar nu doresc sa locuiasca impreuna! Si-au unit destinele in 2018, insa fiecare ...
Fata rănită după ce prietenul ei a folosit ulei de motor ca lubrifiant
Fata rănită după ce prietenul ei a folosit ulei de motor ca lubrifiant
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
FOTO! Cum a ajuns să arate acum Kitty Cepraga, cea mai sexy vedetă TV a anilor 2000!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
IMAGINI ÎN PREMIERĂ. Cristi Borcea, vacanţă cu Valentina Pelinel şi Mihaela Borcea! Milionarul, masat ca un împărat!
Trei lucruri sunt complet interzise 13 noiembrie – Sărbătoare mare
Trei lucruri sunt complet interzise 13 noiembrie – Sărbătoare mare
Horoscop zilnic – 13 Noiembrie 2019 – Zodia Balanță
Horoscop zilnic – 13 Noiembrie 2019 – Zodia Balanță