Serena rezistă! Este unica favorită rămasă în picioare pe sfertul patru de tablou. Williams a trecut cu brio un prim test aspru la Wimbledon 2018: momentul de cotitură din primul set cu Mladenovic

6 iul 2018 4496 afişări Comentează şi tu Tenis
Serena rezistă! Este unica favorită rămasă în picioare pe sfertul patru de tablou. Williams a trecut cu brio un prim test aspru la Wimbledon 2018: momentul de cotitură din primul set cu Mladenovic

Organizatorii turneului de la Wimbledon nu au greşit atunci când i-au dat Serenei Williams statut de cap de serie. Americanca a obţinut, vineri, o victorie convingătoare în turul trei, calificându-se astfel în optimi, după un meci extrem de echilibrat şi spectaculos cu reprezentanta Franţei, Kiki Mladenovic, scor 7-5, 7-6(2).

  • Favorita 25 este singura jucătoare de pe lista capilor de serie calificată în optimi pe sfertul de tablou cu numărul patru, pe care s-a aflat la start Caroline Wozniacki - un sfert de tablou măcinat de surprize.

Serena Williams a dat primul test sub presiune veritabil la Wimbledon 2018: imprevizibila Kristina Mladenovic a condus-o cu 5-3 în primul set. Filmul franţuzoaicei s-a rupt la 5-4 şi 30-30: la capătul unui raliu dur a fost surprinsă pe picior greşit, a forţat schimbarea de direcţie şi a simţit durere. Grimase pe chip, sperietură - combinaţia a fost letală pentru iubita lui Dominic Thiem: Serena Williams a câştigat următoarele trei game-uri, adjudecându-şi manşa inaugurală, cu 7-5. Pentru ca frustrarea să fie maximă pentru Mladenovic, aceasta a încheiat setul cu dublă greşeală, după ce tocmai fusese iertată de Serena pe o succesiune de trei mingi consecutive de break şi 1-0, inclusiv cu o eroare mare la retur din partea americancei, pe serviciul doi al Kristinei.

Cu rochiţa sa cu mânecă lungă, uşor surprinzătoare pentru o zi însorită, Serena Williams a valorificat momentul favorabil şi s-a desprins rapid la 2-0 pe tabelă, - însă nu decisiv. A urmat rebreak-ul alb al lui Mladenovic şi un schimb de terenuri la care americanca a simţit nevoia să îşi tamponeze faţa cu prosopul ud. O minge de break a trecut pe lângă Serena la reluare, îngropată de Kiki în pământ ca şi scurta-highlight a game-ului, iar tabela a consemnat egalitate, la 2-2.

Patru game-uri mai târziu, la 4-4, în timp ce pe Terenul 1 sora sa Venus se lupta cu mingile de meci ale unei alte Kiki (din Olanda, sic!) şi avea să piardă duelul până la urmă, Serena Willaims salva minge de break în faţa lui Kiki a Franţei. Trecea hopul, dar partida se încingea. Mladenovic egala la 5, trecând de două egalităţi, apoi Serena punea o nouă lungime în faţă pentru 6-5, cu tură promptă pe serviciu.

Aflată la serviciu în setul doi la 5-6, la fel ca şi în primul, Mladenovic s-a încleştat cu Serena într-o luptă la baionetă, cu atacuri superbe de ambele părţi. Serena a ajuns pentru a doua oară la două mingi de victorie. Apoi la una - însă forehandul lui Kiki a zbârnâit şi i-a refuzat americancei victoria în două seturi identice. Servind, culmea, cu mingea a doua, aspru, Kiki a forţat tiebreak-ul în manşa a doua.

Iar în tiebreak-ul setului doi, Serena a început cu serviciu tare. Nu as, dar care a pus rapid un 1 în dreptul ei pe tabelă. A venit apoi decizia neinspirată a jucătoarei din Hexagon - o scurtă fără sens acolo - primul mini-break şi 2-0 pentru Serena. Mai apoi, un rever cu două mâini îngropat în fileu de Kiki - echivalent cu al doilea mini break şi 3-0 pentru Williams, plus o reacţie de frustrare, franţuzoaica ghemuindu-se pe linia de fund a terenului. Pe urmă, 4-0, cu încă un serviciu imparabil al americancei. Punct cedat de Serena şi apoi un rever-drive ucigător, pentru 5-1. Respiro dat de serviciu franţuzoaicei. Apoi o execuţie subită, într-o clipită din partea jucătoarei cu 23 de titluri de Mare Şlem: as - al zecelea al meciului - pentru 6-2, apoi un al doilea şi mâinile urcate cu viteză, prompt şi ţinute în aer doar câteva fracţiuni de secundă de Serena.

Singura favorită rămasă în cursă pe sfertul cel mai de joc de tablou e Serena. Şi pare lansată spre finală.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.