S-a luat de soţia prietenului. Scandal între Federer şi Wawrinka după Turneul Campionilor: "S-au închis la vestiare"

17 nov 2014 22505 afişări Tenis
S-a luat de soţia prietenului. Scandal între Federer şi Wawrinka după Turneul Campionilor: "S-au închis la vestiare"

Roger Federer (33 de ani) şi Stanislas Wawrinka (29 de ani), prieteni în afara terenului şi colegi la echipa Elveţiei de Cupa Davis, au intrat în conflict joi, atunci când s-au înfruntat în semifinalele Turneului Campionilor.

Stan a izbucnit la adresa Mirkăi

Motivul a fost reprezentat de o ieşire nesportivă a lui Stan, care a strigat către Mirka, soţia lui Roger, într-un moment tensionat al partidei. Spre finalul setului decisiv, Wawrinka şi-a pierdut cumpătul şi a izbucnit spre loja elveţianului: „Ea a făcut acelaşi lucru şi în timpul Wimbledonului”! Camerele video au înregistrat totul şi comentatorii americani de la ESPN au considerat că formularea i-a fost adresată Mirkăi, cea care făcuse zgomot înainte de serviciul lui Federer. Wawrinka a fost întrebat despre incident la finalul meciului, dar nu a acordat importanţă subiectului: “Nu a fost nimic special. Niciodată nu e uşor în meciurile tensionate".

Roger l-a băgat în şedinţă

Federer nu a arătat niciun semn de nervozitate în timpul sau la finalul meciului pe care l-a câştigat cu 4-6, 7-5, 7-6(6), însă conflictul a continuat. John McEnroe, fost lider mondial, în prezent specialist la ESPN, a susţinut că cei doi jucători au avut o discuţie bărbătească la vestiare: “Federer şi Wawrinka s-au închis la vestiare după meci şi discuţiile s-au întins până târziu în noapte”.

Simon Briggs, ziarist la The Telegraph, a postat pe Twitter, spunând că persoana cu care ţine legătura i-a confirmat că Mirka a fost ţinta ieşirii nervoase a lui Stan: “Omul care are acces la transmisiunea TV a partidei mă asigură că Mirka, cea care a vociferat după expedierea serviciului, a fost ţinta strigătelor lui Wawrinka”.

Man with access to TV footage assures me that Mirka was the target for Stan outburst as she was talking after the serve was hit

Suporterii elveţieni speră ca Roger şi Stanislas să se împace cât mai repede. Cei doi îşi vor uni forţele pentru finala Cupei Davis (21-23 noiembrie), pe care o vor disputa împotriva Franţei, la Lille (Franţa).  

Roger Federer nu a mai putut disputa finala Turneului Campionilor cu Novak Djokovic, din cauza problemelor fizice: “M-am accidentat la spate pe finalul meciului cu Wawrinka. La vârsta mea este prea riscant să joc”, le-a transmis elveţianul, cu părere de rău, spectatorilor din O2 Arena.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.