S-a găsit soluţia pentru sponsorul Simonei Halep: noi, poporul român! Un politician propune "o colectă publică"

6 feb 2018 1922 afişări Tenis
S-a găsit soluţia pentru sponsorul Simonei Halep: noi, poporul român! Un politician propune "o colectă publică"

Vasile Dîncu, fost ministru al Dezvoltării, a venit cu ideea ca fiecare dintre români să doneze pentru Simona Halep "câte puţin". Planul ar fi că s-ar strânge milioane de euro, Halep nu ar mai trebui să trateze cu nicio companie sportivă, dar ţara noastră ar avea de câştigat enorm, urmând ca pe echipament să apară mare scris "SIMONA de România" sau "România 100 de ani", fiind anul centenarului. Ori "am putea pune stema sau drapelul", explică omul politic.

 
"De câteva săptămâni ne tânguim că Simona nu a primit 2 milioane de la Adidas. Ce nedreptate, ce jignire pentru marea noastră campioană! În fiecare zi se inventează o ştire că, în fine, Simona s-a răzbunat, marele sponsor este la uşă.

Ultima declaraţie a venit de la Victor Hănescu <romanii sunt marginalizati>”, povestind astfel şi experienţa personală. Cred că este umilitor şi pentru marea nostră campioană, iar această discuţie penibilă nu duce la nimic.

Atât de mult ne place să ne victimizăm că nimeni nu a venit cu un proiect simplu, uşor de realizat, un proiect de solidaritate şi acţiune colectivă.

Să facem o colectă publică pentru Simona, am putea aduna, în câteva zile, donând fiecare fan câte puţin, mai multe milioane de euro pentru a fi noi, poporul român, sponsorul acestei fete care aduce imagine bună României şi mare bucurie fiecăruia dintre iubitorii sportului.

Dacă cei 3 milioane de telespectatori români de la finală recentă ar da câte un singur euro am putea scrie noi pe tricoul Simonei orice vrem. Poate SIMONA de România, sau România 100 de ani, am putea pune stema sau drapelul. Spun asta pentru că România nu a participat cu nimic la formarea sportivei, sau cu foarte puţin, familia ei a dus greul.

Ar fi singura sportivă sponsorizată de ţara ei, am câştiga atenţie şi notorietate în anul Centenarului. Am putea să plătim chiar de la bugetul statului, pentru că ar fi cel mai mare impact pentru brandul de ţara. Trecem la acţiune? Terminăm cu jalea mioritică? Mai cerşim un contract de sponsorizare sau deschide Federaţia română de tenis un cont pentru donaţii?", a scris Dîncu, pe contul lui de Facebook, titlul fiind "Un pic de demnitate, un pic de efort şi un proiect de CENTENAR".

Simona Halep s-a despărţit la sfârşitul anului trecut de Adidas după un contract de patru ani. Ea a dorit suplimentarea sumei de la unul la două milioane de euro pentru prelungirea înţelegerii, mai ales că până zilele trecute a fost numărul unu mondial.

Producătorul german a refuzat, iar echipa Simonei tratează acum cu Nike, brand ce ar fi dispus să-i satisfacă dorinţele. Până va ajunge la un numitor comun, actualul număr doi mondial, evoluează în turnee cu o rochie roşie, comandată pe un site din China, şi e încălţată cu o pereche de pantofi sport  de la vechiul sponsor, dar al cărui brand e extrem de discret imprimat.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.