Românii cuceresc Italia. Halep, Dulgheru, Begu și Mergea s-au calificat în optimile turneului de la Roma. Adversare de gală pentru un loc în sferturi și un nou duel Florin-Horia

Românii cuceresc Italia. Halep, Dulgheru, Begu și Mergea s-au calificat în optimile turneului de la Roma. Adversare de gală pentru un loc în sferturi și un nou duel Florin-Horia
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (2 WTA) a făcut miercuri un tur de forță în runda secundă l turneului de categorie Premier 5 de la Roma. Constănțeanca a învins-o, la finalul unui meci ce a durat o oră, pe americanca Alison Riske, scor 6-3, 6-0, și s-a calificat în optimile de finală ale competiției, unde o va întâlni pe  Venus Williams
  • Alexandra Dulgheru a învins-o pe Lucie Safarova (Cehia), scor 1-6, 6-4, 7-6(6), după două ore și 30 de minute de joc și s-a calificat în optimile de finală, unde o va întâlni pe Ekaterina Makarova din Rusia, a opta favorită la câștigarea competiției
  • Irina Begu a completat ziua excelentă a românilor și a învins-o, în minimum de seturi, pe nemțoaica Angelique Kerber, scor 6-3, 6-3, obținând biletele pentru meciul din optimi contra Viktoriei Azarenka
  • Florin Mergea și Rohan Bopanna au câștigat, scor 6-3, 6-4, meciul din primul tur contra perechii argentiniene formată din Leonardo Mayer și Juan Monaco. Perechea româno-indiană va juca, în optimile de finală ale turneului de la Roma, contra cuplului Jean-Julien Rojer/Horia Tecău, calificați direct în această fază a competiției


UPDATE 20:00 În mod normal, misiunea noastră, a mea și a Mirelei, s-ar fi încheiat aici, odată cu terminarea partidelor de la Roma, Dar, cum nu-l putem lăsa pe Victor la greu, vom rămâne pe baricade și pentru meciul lui din sferturile de finală ale turneului challenger de la Bordeaux, contra slovacului Norbert Gombos, posibil adversar al României în meciul de Cupa Davis de la Constanța.

Pentru cei interesați, meciul poate fi urmărit aici la o calitate foarte bună


UPDATE 19:47 Pe larg despre victoria Alexandrei Dulgheru, aici.


UPDATE 19:38 GAME, SET ȘI MECI IRINA BEGU. Românca își adjudecă fără emoții game-ul de serviciu, la 15, și devine a treia tricoloră calificată în optimile de finală, după 6-3, 6-3 în fața nemțoaicei Angelique Kerber. În turul următor, Begu va juca împotriva Viktoriei Azarenka, fost lider mondial.

S-a stabilit și adversara Simonei Halep. Constănțeanca se va duela pentru un loc în sferturi cu experimentata americancă Venus Williams, care a trecut în minimum de seturi de tânăra și foarte promițătoarea ucraineancă Elina Svitolina.


UPDATE 19:34 Irina servește pentru meci. Românca a revenit în setul doi, a recuperat imediat break-ul obținut de Kerber, iar acum, după ce a întors un game de serviciu de la 0-40, se află în postura de a servi pentru meci, la scorul de 6-3, 5-3.


UPDATE 19:16 Încep problemele pentru Irina. După un prim set câștigat relativ lejer, Kerber obține break-ul devreme în manșa secundă, încă din game-ul trei. Nemțoaica a profitat de a treia șansă și a trecut la conducerea manșei.

În alt meci care ne interesează, Venus o conduce pe Svitolina, 6-4, 3-3. Învingătoarea va juca împotriva Simonei Halep.


UPDATE 18:54 GAME, SET și MECI ALEXANDRA DULGHERU! Românca pune capăt unui meci de două ore, după șapte mingi de meci ratate. Alex câștigă, 1-6, 6-4, 7-6 (6), și ajunge în faza optimilor de finală, unde va juca împotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, a opta favorită a competiției, cea care astăzi a trecut în trei seturi de franțuzoaica Mladenovic.

Veștile bune nu se opresc aici. Irina a reușit al doilea break și a câștigat de manieră clară primul set în fața lui Kerber, scor 6-3.


UPDATE 18:44 E foarte greu să urmărești un astfel de meci doar pe livescore. Safarova supraviețuiește, câștigă un game lung și trimite meciul în tiebreak.

Slavă Domnului, Vika reușește să închidă meciul cu Wozniacki, iar Kerber și Begu luptă pentru un game foarte lung pe serviciul nemțoaicei.


UPDATE 18:37 E incredibil ce se întâmplă cu Vika Azarenka. Se transformă, practic, atunci când e pe punctul de a închide meciul. Săptămâna trecută a pierdut dramatic în fața Serenei, după multe mingi de meci ratate. Acum a servit pentru a închide partida cu Wozniacki, a avut patru oportunități de a o trimite acasă pe daneză, dar și-a pierdut serviciul. La două dintre mingile de meci a făcut dublă greșeală. La cum o cunoaștem, Vika se va ambiționa și va trece și peste momentul acesta. E o jucătoare prea valoroasă.

Alex face față presiunii și își adjudecă game-ul de serviciu. 6-5 în decisiv a.k.a. tiebreak asigurat.


UPDATE 18:34 Trei mingi de meci ratate de Alexandra Dulgheru. Cumva, Safarova a revenit de la 0-40, a câștigat cinci puncte la rând și a egalat scorul pe tabelă, 5-5 în manșa decisivă. Presiunea se mută, evident, pe umerii Alexandrei. Să sperăm că va rezista.


UPDATE 18:27 Din păcate, Alexandra ratează șansa de a închide meciul. A câștigat pe serviciul adversarei în game-ul opt al decisivului, dar imediat Safarova și-a procurat trei mingi de break, chiar în game-ul în care românca servea pentru meci. Alex a salvat două oportunități, dar cehoaica și-a luat break-ul înapoi. E 5-4 pentru Dulgheru, servește Safarova.

Dincolo, Irina a pierdut și ea avantajul break-ului. Kerber a reușit două game-uri consecutive și conduce cu 2-1 în manșa inaugurală.


UPDATE 18:19 Vești bune de pe ambele terenuri. Alexandra rămâne la conducere, 4-3 în setul decisiv, fără avantajul vreunui break. În celălalt meci care ne interesează, Irina a început cu break încă din primul game al partidei. Din nefericire, meciul Begu – Kerber nu e programat pe un teren televizat. Vă puteți delecta, în schimb, cu partida Feliciano Lopez – Viktor Troicki, considerată mai interesantă de organizatorii turneului italian. NOT.


UPDATE 18 :00 Începe și meciul Irinei Begu, care o va întâlni pe Angelique Kerber.


UPDATE 17 :50  Mergea/Bophana servesc pentru meci. Aceștia câștigă cu 6-3, 6-4 și se califică în turul doi al probei de dublu.


UPDATE 17 :45 Alex conduce cu 2-0 în setul trei. Ea și-a câștigat serviciul și a fructificat prima din cele trei șanse de break. Românca urmează la serviciu.


UPDATE 17 :40 Mergea/Bophana reușesc să facă primul break al setului secund, 4-3. Servesc perfect și se distanțează pentru prima dată la 5-3.


UPDATE 17 :32 Alex face break, apoi își câștigă serviciul și scorul este de 5-4, pentru ea. Începe să pună presiune pe fiecare minge a Safarovei și reușește să mai facă un break. Dulgheru își adjudecă setul secund, 6-4 și trimite meciul în decisiv.


UPDATE 17 :32 Joc oscilant la Alex. Face break, după care își pierde serviciul. Safarova se  duce la 4-3 și urmează la serviciu. Nu mai puțin de 7 duble greșeli a făcut Dulgheru până acum, față de cele două ale Safarovei.


UPDATE 17 :27 Florin Mergea și Rohan Bopana au reușit să câștige primul set al meciului cu Leonardo Mayer/ Juan Monaco, cu 6-3.


UPDATE 17 :25 BREAK DULGHERU. Alex fructifică a doua șansă de break și egalează situația, 3-3. Meciul este relanasat.


UPDATE 17 :21 Fiecare jucătoare își câștigă serviciul, 3-2. Urmează Safarova.


UPDATE 17 :13 Alex nu pare refăcută după meciul de ieri, de trei seturi. Oboseala pare să-și pună amprenta pe fiecare lovitură, iar Safarova mai reușește un break, 2-1.


UPDATE 17 :07 Alex nu cedează așa ușor și reușește să facă breakul, 1-1. Românca este la serviciu.


UPDATE 17 :04  Între timp Florin Mergea și Rohan Bopana par de neoprit la Roma. Cei doi conduc deja cu 3-0 în primul set, perechea argentiniană Leonardo Mayer/ Juan Monaco.


UPDATE 17 :01  În continuare, românca nu își găsește ritmul. Serviciu nu o ajută deloc, face multe greșeli, iar Safarova profită din plin. Cehoaica a făcut breakul chiar din primul game al setului secund.


UPDATE 17 :00 Va repeta Alex istoria meciului de ieri cu Misaki Doi, din primul tur,  când a pierdut primul set după care a revenit și a câștigat meciul?


UPDATE 16 :55 30 de minute. Atât a durat primul set. Safarova își face serviciul și se impune cu 6-1. Alex


UPDATE 16 :47 Debut ezitant de meci pentru Alex, care pierde al patrulea game consecutiv. Safarova reușește al doilea break și se distanțează la 5-1. Jucătoarea din Cehia servește pentru set.


UPDATE 16 :47 Fiecare jucătoare și-a câștigat serviciul, 1-1, după care Safarova începe să se distanțeze. Ajunge repede la 4-1, în mai puțin de 20 de minute, după ce își câștigă serviciul și face break.


UPDATE 16 :20  Cele două jucătoare se încălzesc și se pregătesc pentru primul game al meciului. Safarova este la serviciu


UPDATE 16 :10    Ne pregătim de meciul Alexandrei Dulgheru (72 WTA) care o va întâlni pe Lucie Safarova, cap de serie numărul 12. Cele două s-au întâlnit o singură dată, la Madrid, în 2010, când jucătoarea din Cehia a învins-o pe „Piti” cu 6-7 (7) 6-1 7-6 (6)


UPDATE 15 :45 Să nu uităm că tot azi vor juca și campionii de la Madrid, în proba de dublu, Florin Mergea și Rohan Bopanna. Ei vor întâlni perechea argentiniană Leonardo Mayer și Juan Monaco, iar meciul va începe în jurul orei 17:30. Până atunci, vă recomand interviul cu Florin Mergea, realizat chiar înaintea meciului de astăzi, de către colega mea, Cezara Paraschiv


UPDATE 15 :25 În celelalte meciuri ale zilei s-au înregistrat următoarele rezultate: Andy Murray – Jeremy Chardy 6-4, 6-3; Gillermo Garcia – Lopez – Alexandr Dolgopolov 6-4, 6-3; John Isner – Leonardo Mayer 7-6 (6), 6-4. Toate partidele au contat pentru turul secund al turneului.


UPDATE 15 :20 „Surprize, surprize” la Roma. Daria Gavrilova (78 WTA) a furnizat cea mai mare surpriză a turneului. Australianca de origine rusă a învins-o pe Ana Ivanovic, a șaptea favorită, cu 5-7, 7-6 (2), 7-6 (7). Sârboaica a salvat nu mai puțin de 7 mingi de meci! Aceasta este a doua victorie pe care Gavrilova o obține în fața unei jucătoare din Top 10, în acest an, după ce la Miami a învins-o în turul secund pe Maria Șarapova cu 7-6 (4), 6-3.


UPDATE 15 :00 Între timp a început pe „Central” și meciul dintre Rafa Nadal, al patrulea favorit și Marsel Ilhan, din turul secund al turneului.


UPDATE 14:15 Pe terenul 3, începe și partida la dublu masculin dintre Jamie Murray/ John Peers – Marcin Matkowski/ Nenad Zimonjic. După acest meci este programată și întâlnirea din turul doi, la simplu, dintre Irina Begu și  Angelique Kerber.


UPDATE 13:40 Ana Ivanovic, cap de serie numărul 7, are meci greu cu Daria Gavrilova, jucătoare venită din calificări. Sârboaica a câștigat primul set, cu 7-5, însă rusoaica s-a impus în cel de-al doilea, la tie-break, cu 7-6 (2). Astfel, jucătoarea care va merge în optimile de finală va fi stabilită în setul decisiv.


UPDATE 13:17  Următoarea românca ce va intra pe teren va fi Alexandra Dulgheru, care o va întâlni pentru un loc în optimile de finală, pe Lucie Safarova.


UPDATE 13:17  În turul următor, Simona o va întâlni pe învingătoarea dintre Venus Williams și Elina Svitolina, meci ce urmează să se dispute astăzi


UPDATE 13:13 Simona este în optimile de finală ale turneului de la Roma. Ea și-a câștigat game-ul și a închis setul, 6-0, la finalul unui meci ce a durat 61 de minute.


UPDATE 13:09 Facem o mică pauză și revenim la meciul de dublu câștigat ieri de Halep și partenera ei, Francesca Schiavone. În drum spre teren, cele două s-au intersectat cu Rafa Nadal și Alessandro Del Piero


UPDATE 13:07 Eliminarea în primul tur la Madrid pare că a ambiționat-o mai mult pe Simona. Ea concretizează una din cele două șanse de break și se distanțează la 5-0. Iar acum servește pentru meci


UPDATE 13:04 Simona și-a câștigat serviciul după ce a salvat o minge de break servind un as, 4-0


UPDATE 12:57 Ce meci face Simona! Eleva lui Victor Ioniță pur și simplu defilează pe teren. Reușește încă un break și se distanțează la 3-0.


UPDATE 12:54 Simona își câștigă cu greu serviciul, fiind pusă în dificultate de Riske, care i-a anulat două mingi de game. Simo închide însă game-ul ca o mare jucătoare cu un as, al doilea reușit în acest meci.


UPDATE 12:50 Debut perfect în setul doi. Simona face breakul și trece la conducere.


UPDATE 12:48 „Suntem peste tot acasă”, nu e doar imnul Rapidului, ci și cuvintele care ar descrie cel mai bine acest tricolor de dimensiuni uriașe de pe Grandstand Arena


UPDATE 12:45 Simona servește a doua oară pentru câștigarea setului. Serviciul îi funcționează mai bine, returnează inspirat mingile și câștigă game-ul și setul, 6-3.

37 de minute a durat primul set


UPDATE 12:40 Sfaturile primite îi folosesc lui Riske care își câștigă serviciul și micșorează ecartul dintre ea și Simona, 5-3.


UPDATE 12:37 Riske îi pune pentru prima dată probleme Simonei pe serviciu și reușește să facă break-ul, 5-2.


UPDATE 12:32 Simona reușește al doilea break, 5-1 și servește pentru set. Trebuie să spunem că Riske se află pentru prima dată în turul secund la Roma. Ea și-a asigurat calificarea după ce a învins-o în primul tur pe Varvara Lepchenko cu 6-4, 6-3.


UPDATE 12:28 Atmosferă dezolantă pe Grandstand, aproape gol.


UPDATE 12:25 Serviciu perfect pentru Simona, care se distanțează la 4-1, după un game alb. Riske cere ajutorul antrenoarei căreia i se plânge: „Lovește prea puternic, mă aleargă mult.  Lovește atât de bine și nu mă simt ok!”


UPDATE 12:20 Se văd și urmările antrenamentelor făcute în această săptămână pentru că Simona se mișcă mult mai bine pe zgură și anticipează fiecare lovitură a americancei. Are două mingi de break și o concretizează chiar pe prima, 3-1


UPDATE 12:15  2-1 pentru Simona. Ea a avut inițial două mingi de game, însă Riske a recuperat bine și a egalat pe fondul unei duble greșeli făcute de românca, fiind aproape de a face break-ul. Simona a rămas însă concentrată și a reușit să își câștige serviciul.


UPDATE 12:10 Riske își câștigă greu serviciul pentru că Simona a pus presiune pe fiecare ming,. 1-1


UPDATE 12:05  Simona începe în forță și își câștigă serviciul la 0, într-un minut și 16 secunde. 1-0 și pare hotărâtă să termine repede meciul de azi.


UPDATE 11:55 Cele două jucătoare au intrat pe teren și au început să-și facă încălzirea. În câteva secunde începe primul game al meciului. Simona va fi la serviciu


UPDATE 11:50 În afara tenisului, adversara Simonei este pasionată de shopping. Ea mărturiseșe cu nonșalanță că dacă își va mai cumpăra un singur lucru de la Roma, nu își va mai putea închide geanta de călătorie


UPDATE 11:45 Lumea începe să se strângă  pentru primul meci al zilei. Deja e un lucru știut că Simona are fani peste tot în lume, iar la Roma este una dintre cele mai iubite jucătoare. Purtând tricourile Halepeno sau un tricou simplu imprimat cu chipul ei, fanii sunt pregătiți să îi facă galerie în meciul cu Riske.


UPDATE 11:30 Eliminată surprinzător în primul tur la Madrid, turneu unde anul trecut juca finala cu Maria Șarapova, Halep mărturisește că și-a învățat lecția. „Voi munci mai mult, începând chiar cu antrenamentul de mâine. Am învățat foarte mult de la meciul pierdut în primul tur la Madrid, ca de exemplu că trebuie să fiu mai relaxată când apăr puncte importante. Așa că voi încerca să uit de acest turneu și voi privi în față pentru că nu pot face nimic altceva. Sper să joc mai multe meciuri pe zgură, am nevoie de acest lucru pentru a-mi îmbunătăți jocul.Trebuie să lupt mai mult săptămâna aceasta pentru că în acest moment sunt departe de unde aș fi vrut să fiu. Acesta este ultimul turneu înainte de la Roland Garros și obiectivul meu este să joc cât mai multe meciuri aici”,  a spus Simona într-un interviu pentru site-ul WTA.


UPDATE 11:15 După ce ieri, Alexandra Dulgheru și Irina Begu s-au calificat în turul secund al probei de simplu, astăzi este rândul Simonei Halep să intre în concurs. Ea o va întâlni pentru prima dată pe americanca Alison Riske. Cea mai bună performață din cariera americancei este cucerirea titlului la Tianjin (China) în 2014,iar locul 45 pe cel care îl ocupă momenten este cel mai bun din carieră. În ultimul turneu, la Madrid, ambele au fost eliminate în primul tur, Simona de către Alize Cornet cu 7-6 (6), 6-3, iar Riske de către Lucie Safarova cu 6-4, 6-2.


UPDATE 11:00 Salutare, prieteni! Astăzi îi vom urmări împreună pe reprezentanții României care joacă în Turneul de la Roma, ultima mare competiție înainte de Roland Garros. După ce la Madrid, Petra Kvitova și Andy Murray au devenit câștigătorii surpriză, este interesant de văzut cine va ridica trofeul și  pe zgura roșiatică din capitala Italiei.


România atacă miercuri turneul de  categorie Premier 5 de la Roma cu patru români: Simona Halep, Irina Begu, Alexandra Dulgheru și Florin Mergea.  După ce ieri s-a calificat în turul doi în proba de dublu unde face pereche alături de italianca Francesca Schiavone,astăzi Simona Halep va debuta în proba de simplu. Ea (2 WTA) o va întâlni în turul secund pe americanca Alison Riske (45 WTA). Meciul dintre cele două va deschide ziua de tenis pe terenul 2, Grandstand, și este programat de la ora 12:00.

Tot astăzi, va evolua și Irina Begu (31 WTA). În turul secund ea o va întâlni pe germanca Angelique Kerber (11 WTA), cap de serie numărul 9. Meciul este programat de la ora 19:00,pe terenul 2. Alexandra Dulgheru (72 WTA) va avea un meci greu astăzi, în turul secund la Roma. Ea o va întâlni pe Lucie Safarova, cap de serie numărul 12.

Câștigătorii turneului de la Madrid, Florin Mergea și Rohan Bopanna vor debuta astăzi la Roma. În primul tur, de la ora 14:00, pe Terenul 4, ei vor întâlni perechea argentiniană Leonardo Mayer și Juan Monaco.
 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a transmis Bunesa
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a…
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au acest drept
Legea care se va aplica în toată România. Ordin de la UE. Toți românii au acest drept
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen