România – Germania 1-4, iar tricolorele retrogradează din Grupa Mondială! Niculescu a pierdut un meci pe care l-a avut în mână, Halep a fost demolată de Kerber

România - Germania 1-4, iar tricolorele retrogradează din Grupa Mondială! Niculescu a pierdut un meci pe care l-a avut în mână, Halep a fost demolată de Kerber
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România a pierdut barajul de menținere în Grupa Mondială din Fed Cup, disputat la Cluj-Napoca în perioada 16-17 aprilie, scor 1-4 cu Germania.
  • Simona Halep (6 WTA) a cedat fără drept de apel duminică, cu Angelique Kerber (3 WTA), în al treilea meci al întâlnirii, scor 2-6, 2-6.
  • Monica Niculescu (31 WTA) a fost învinsă de Andrea Petkovic (30 WTA) în meciul cu numărul 4, scor 6-0, 6-7, 3-6, după ce românca a ratat două mingi consecutive de meci.
  • În meciul de dublu, care a contat doar pentru palmares, Irina Begu și Alexandra Dulgheru au pierdut în fața echipei Annika Beck/Julia Goerges, scor 7-6, 6-7, 7-10.
  • Scorul general era 1-1 după ziua de sâmbătă: Halep câștigase cu Petkovic, scor 6-4, 6-7, 6-4, iar Begu pierduse cu Kerber, scor 2-6, 3-6.

UPDATE 17:45 Zi neagră pentru echipa națională de Fed Cup a României, care a pierdut pe teren propriu în fața Germaniei, scor 1-3! Simona Halep și Monica Niculescu au cedat în ziua decisivă două puncte echivalente cu retrogradarea în Grupa Mondială II din Fed Cup, grupă în care tricolorele vor evolua în anul 2017! Simona a făcut unul din cele mai proaste meciuri ale carierei, suferind o înfrângere usturătoare, pusă și pe seama accidentărilor, scor 2-6, 2-6 cu Angelique Kerber. Pe lângă fragilitatea fizică, Halep a confirmat încă o dată că nu este capabilă să aducă ambele puncte într-o manșă de Fed Cup.

Niculescu, jucătoarea ce a înlocuit-o pe Begu înaintea jocului, a fost la un pas să trimită întâlnirea în meciul 5, însă Petkovic a revenit incredibil! Monica a măturat pe jos cu nemțoaica în primul set, pentru ca în actul doi să conducă cu 6-5 și 40-15. Cei 7.000 de spectatori erau în delir, însă Petkovic a renăscut și s-a impus cu 0-6, 7-6 (1), 6-3. Spectatorii de la Cluj se pot consola cu meciul de dublu programat după ora 18:00, dar care contează numai pentru palmares.


UPDATE 17:30 Monica Niculescu pierde cu Andrea Petkovic, scor 6-0, 6-7(1), 3-6, iar România retrogradează din Grupa Mondială, după un an petrecut în elita tenisului mondial! „Moni” a luptat exemplar, dar diferența a fost făcută de Petkovic, la nivel mental. Nemțoaica a avut tăria să salveze două mingi consecutive de meci, la 6-0, 6-5 și 40-15 pentru Niculescu, pentru ca apoi să se descătușeze și să nu-i mai ofere șanse româncei.


Captură Dolce Sport.


UPDATE 17:20 Germania se apropie la un singur game de victorie! Niculescu nu mai are forță la retur și nu mai poate contracara serviciul agresiv al Andreei. Cine și-ar fi imaginat un astfel de scenariu la 6-0, 6-5 și 40-15 pentru Niculescu?


UPDATE 17:10 Niculescu – Petkovic 3-4 în decisiv! Nemțoaica se află din nou într-o postură favorabilă, iar situația din setul trei este de-a dreptul incredibilă: 7 break-uri din tot atâtea game-uri disputate!


UPDATE 17:03 Din nou break pentru Petkovic! Niciun game câștigat pe propriul serviciu în acest set.


UPDATE 16:52 2-2 în setul decisiv, după ce fiecare jucătoare a reușit câte două break-uri! Atmosfera de la Cluj e din ce în ce mai aprinsă pe măsură ce ne apropiem de deznodământul partidei, iar spectatorii o încurajează puternic pe Monica după fiecare punct câștigat.


UPDATE 16:32 SET Germania, 7-6(1)! Răsturnare incredibilă în Sala Polivalentă din Cluj: Niculescu a avut jocul în mână și două mingi de meci pe propriul serviciu, la 6-5, dar Petkovic a reușit rebreak-ul. Nemțoaica a defilat apoi și s-a impus la 1, trimițând partida în set decisiv! Niculescu va avea serviciul în setul al treilea.

It’s going to a 3rd set. @andreapetkovic levels it, she wins 2nd set tie break 71 against Niculescu #ROUGER #FedCup pic.twitter.com/aPt8IrmaCo


UPDATE 16:25 De necrezut: Niculescu a condus cu 40-15 și a irosit două mingi consecutive de meci, pentru ca scorul să devină 6-6! Setul secund merge într-un tie-break ce nu arată deloc bine pentru noi: Petkovic face 3-0!


UPDATE 16:20 Breeeak uriaș pentru Monica, 6-5! Jucătoarea noastră reușește un break alb și va servi în câteva secunde pentru partidă!


UPDATE 16:15 Niculescu – Petkovic 5-5! Monica se impune la 30, iar setul se echilibrează din nou. Asta după ce Germania a avut 4-1


UPDATE 16:11 Nemțoaica are nervii tari și vine în față în setul doi, scor 5-4! Niculescu servește într-un game uriaș.


UPDATE 16:05 Niculescu egalează, scor 4-4, după o serie superbă de trei game-uri consecutive. Presiune imensă pe umerii Andreei, care acum se află la serviciu.


UPDATE 16:00 Breeak Niculescu, scor 3-4! Monica citește noua tactică adoptată de adversară și răpunde prompt! Găsește pasingurile corecte, iar setul doi se echilibrează! Simona Halep se află și ea în tribune, dar pare afectată de înfrângerea cu Angelique Kerber.


UPDATE 15:50 Game maraton câștigat de Niculescu la 1-4, iar românca se apropie la 2-4, după trei mingi de dublu break salvate! Rămânem în setul doi!


UPDATE 15:40 Niculescu – Petkovic 1-3! Tactica agresivă a nemțoaicei îi aduce acesteia primul break! Un fan este revoltat că românii din tribune se bucură atunci când Petkovic comite duble greșeli ca și cum Niculescu ar câștiga un Grand Slam. Asta spune tot despre atmosfera superbă de la Cluj-Napoca, mult mai aprinsă decât la meciul cu Cehia.


UPDATE 15:30 Niculescu – Petkovic 1-1, în setul secund. Nemțoaica a reușit într-un final să câștige pe propriul serviciu, dar „Moni” egalează repede. Andrea schimbă strategia și vine tot mai des la fileu.


UPDATE 15:25 SEEET Monica Niculescuuu, scor 6-0!!! Jucătoarea noastră îi dă un „bagel” nemțoaicei, după fix 30 de minute de joc. Determinare și forță în defensivă, atuurile Monicăi într-un prim set în care și-a umilit adversara.


UPDATE 15:16 Ce meci FANTASTIC face Monica Niculescu! E 5-0 deja, iar Monica se află la serviciu, încurajată de un public formidabil. Crainicul are și el o problemă și îi avertizează pe suporteri să păstreze liniștea între primul și al doilea serviciu al nemțoaicei, deși anunțul ar trebui făcut de arbitrul partidei.


UPDATE 15:12 Monica luptă pentru fiecare punct ca și cum ar fi ultimul, iar Andrea nu poate face nimic pentru a-i pune probleme! Niculescu – Petkovic 4-0!


UPDATE 15:07 Niculescu – Petkovic 3-0! Monica e pe val și face dublu break în fața Andreei. Spiritele se încing pe banca Germaniei, acolo unde căpitanul Barbara Rittner tună și fulgeră, nemulțumită de deciziile artbitrilor.


UPDATE 15:00 Niculescu – Petkovic 2-0! Defensiva Monicăi face diferența în startul meciului. Publicul nu a fost descurajat de înfrângerea Simonei Halep, iar atmosfera continuă să fie superbă.


UPDATE 14:55 A început meciul 4 al barajului România – Germania, cu Andrea Petkovic la serviciu! Monica Niculescu este extrem de montată, iar primul game merge în dreptul României!


UPDATE 14:33 Decizie de ultimă oră a căpitanului nejucător Alina Tecșor! Monica Niculescu o va înlocui pe Irina Begu, cea care era anunțată inițial pentru meciul cu Andrea Petkovic! Monica a mai jucat contra Andreei de 4 ori până acum, iar scorul general este 2-2. Ultima întâlnire directă a fost adjudecată de nemțoaică, în primul tur la Beijing 2014, scor 2-6, 7-6, 6-4.


UPDATE 14:25 Irina Begu va intra pe teren în aproximativ 15 minute, într-un meci crucial pentru soarta barajului. Avem nevoie de victorie ca de aer, iar fanii din Sala Polivalentă îi scandează numele bucureștencei! Gică Popescu a rămas împietrit după înfrângerea SImonai Halep! Nimeni nu și-ar fi imaginat un astfel de coșmar, în care Kerber a făcut nu mai puțin de 6 break-uri. Ce dominație din partea nemțoaicei!


UPDATE 14:16 Înfrângere neverosimilă pentru Simona Halep! Germania câștigă al treilea punct al meciului, iar scorul general devine 2-1, după 6-2, 6-2 pentru Angelique Kerber! Meciul a durat o oră și 10 minute, fiind controlat în totalitate de campioana de la Australian Open 2016. Simona a greșit extrem de mult și a fost ieșită din ritm încă din primul game. Nemțoaica spune că agresivitatea i-a adus victoria de astăzi!


UPDATE 14:11 Kerber face 6-2 și 5-2, iar Halep pășește descumpănită către linia de serviciu. Simona servește pentru a supraviețui în meci.


UPDATE 14:07 Kerber – Halep 4-2! Simona dă impresia că nu și-a reglat ținta pentru acest meci: majoritatea atacurilor ies în aut. În aceste condiții, e aproape imposibil să faci punctele contra unei jucătoare solide precum Kerber.


UPDATE 14:00 Halep – Kerber 2-2! După 4 break-uri ale nemțoaicei, Simona sparge defensiva adversă cu serviciul.


UPDATE 13:53 Halep nu face față atacurilor bine plasate ale nemțoaicei, iar Kerber vine în față pe tabelă, scor 2-1, fără break. Statistica primului set: 18 greșeli neforțate pentru Simona, 13 erori neprovocate în dreptul Angeliqăi.


UPDATE 13:50 Simona începe bine în setul doi, cu un break, scor 1-0! Întrebarea care se pune acum: va putea Halep să consolideze break-ul cu serviciul? Românca a pierdut ultimele trei game-uri de serviciu.


UPDATE 13:45 SET Germania, 6-2! Prima manșă merge în dreptul campioanei de la Australian Open, după un rever expediat în fileu de Simona. Kerber își adjudecă setul în 38 de minute, iar prestația jucătoarei noastre nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor celor 7.000 de fani aflați în Sala Polivalentă din Cluj.


UPDATE 13:40 Halep – Kerber 2-5! Simona cedează un game maraton, în care a irosit și două mingi de set. Agresivitatea nemțoaicei provoacă prea multe erori în dreptul Simonei.


UPDATE 13:33 Halep nu-și găsesște ritmul pe propriul serviciu, iar Kerber punctează din nou, scor 2-4! Am văzut câteva raliuri superbe între cele două jucătoare, însă Simona a făcut și câteva greșeli copilărești.


UPDATE 13:28 Rebreak Simona Halep, 2-3! Răspuns excelent al româncei, care își ia break-ul înapoi cu un game reușit la 30!


UPDATE 13:25 Kerber – Halep 3-1! Kerber returnează agresiv, prinde liniile terenului de câteva ori, iar primul break al meciului merge în dreptul Germaniei!


UPDATE 13:20 Simona a avut o șansă bună pe serviciul advers și a condus cu 30-15, dar Kerber se concentrează și face 2-1! Halep revine la serviciu.


UPDATE 13:10 Început echilibrat la Cluj!  Kerber a servit prima, făcându-și serviciul fără emoții! Halep a copiat-o și a egalat la 1, cu un serviciu extrem de bine apăsat.


UPDATE 13:00 Meciul dintre Halep și Kerber va începe în câteva minute, iar galeria Simonei este la datorie! Fanii care fac parte din grupul „Halep Band” creează o atmosferă zgomotoasă la Cluj.


UPDATE 12:45 Aflăm că s-a ascultat muzică populară, în Sala Polivalentă, pe timpul antrenamentelor, mai exact melodia „Cântă cucul bată-l vina”. Probabil că piesele lui Smiley, artistul care o susține de fiecare dată pe Simona, sunt păstrate pentru petrecerea de la final.

Ale Dulgheru și-a adus boxa cu muzica pentru încălzire. „Cântă cucul bata-l vina” răsună în Sala Polivalentă. #playlistDulgheru


UPDATE 12:30 Pentru că am vorbit despre un blockbuster, am avut senzația că s-a filmat unul și în Sala Polivalentă din Cluj. Simona a fost flancată de un bodyguard atunci când a ieșit la încălzire, iar imaginea pare desprinsă din filmul preferat al jucătoarei, „Bodyguard”. Chiar dacă bărbatul din imagine are mai puțin păr decât Kevin Costner, fotografia este de pus ramă.


Credit foto: Lion Adrian


UPDATE 12:15 Salutare, fani ai tenisului! Ne pregătim pentru un super-meci, de care ne mai despart 45 de minute! Chiar și oficialii Fed Cup, pe contul de Twitter al competiției, anunță ca fiind un blockbuster ziua a doua de la Cluj-Napoca. Eu sunt Alex Tăcină și voi comenta împreună cu voi meciurile fetelor noastre. Hai, România!


Simona vrea victoria cu orice preț

După o zi în care și-au respectat statutul de favorite și au adus câte un punct pentru echipa lor, a venit timpul ca Simona Halep și Angelique Kerber să se înfrunte duminică în meciul vedetă de la Cluj-Napoca. Simona poate aduce România în avantaj cu o victorie în partida programată la ora 13:00, iar constănțeanca vrea să învingă cu orice preț: „Trebuie să câștig cu Kerber indiferent cum voi juca”, a declarat numărul 6 WTA după ce s-a impus sâmbătă în fața Andreei Petkovic, scor 6-4, 6-7(5), 6-4.

Simona și-a asigurat fanii că este stăpână pe situație în ciuda unei accidentări la picior suferite în meciul de sâmbătă, jocul campioanei de la Australian Open nemaiavând secrete pentru ea: „Va fi un meci foarte dificil (n.r. cu Angelique Kerber), ea este o jucătoare bună, a câștigat Grand Slam anul acesta, are încredere… Dar am jucat de multe ori contra ei, știu cum ar trebui să joc, va trebui să lupt ca și astăzi și să câștig. Indiferent cum voi juca, trebuie doar să câștig”, a spus Simona Halep la Dolce Sport.

Halep și Kerber au mai disputat trei meciuri directe în circuit, iar Simona s-a impus de fiecare dată: 5-7, 6-2, 7-5 în primul tur la Saint-Raphael 2009 (hard), 6-2, 6-3 în finală la Doha 2014 (hard) și 6-3, 5-7, 6-4 în „optimi” la Toronto 2015 (hard).

După meciul Halep – Kerber, pe zgura amenajată în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca vor intra Irina Begu și Andrea Petkovic, iar bătălia dintre cele două poate fi decisivă pentru calificare. Dacă scorul devine egal după meciul 4, jocul de dublu dintre Niculescu/Dulgheru și Beck/Goerges va decide naționala ce va evolua și anul viitor în Grupa Mondială din Fed Cup. Partidele de la Cluj sunt transmise în direct de Dolce Sport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă, o poveste tristă
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis! În spate se ascunde, însă,…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur. "Stăm şi aşteptăm. Situaţia…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Teroarea evreilor demascați de Gestapo: „Am fost învățați să-i recunoaștem după structura craniului. Tu provii dintr-o familie bună“ VIDEO
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele