Roma şi rănile. Simona Halep părăseşte Foro Italico fără victorie, după ce a avut probleme la coapsă în decisiv. Vondrousova o învinge pentru a doua oară în 2019

16 mai 2019 29066 afişări Tenis
Roma şi rănile. Simona Halep părăseşte Foro Italico fără victorie, după ce a avut probleme la coapsă în decisiv. Vondrousova o învinge pentru a doua oară în 2019 6 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/18130077/2/revised.jpg

 

► GAME, SET, MECI Marketa Vondrousova, 2-6, 7-5, 6-3. Simona nu mai are resurse fizice şi nici luciditate pentru a pune probleme reale în final de meci. Pentru a doua oară în trei sezoane, românca are ghinion la Roma, întâmpinând probleme de ordin fizic. În 2017, în finala cu Svitolina, Simona s-a accidentat la gleznă, acum a acuzat probleme musculare.

► BREAK Vondrousova. Marketa este pe tot terenul în punctul de 30-30 al game-ului opt. Simona forţează apoi cu dreapta lung de linie - iar mingea ajunge în fileu. Acelaşi tip de greşeală, dar de pe rever, în punctul imediat următor. Sportiva cehă va servi pentru victorie la 5-3.

► Simona scapă o bună oportunitate la 15-30 pe serviciul cehoaicei, însă este taxată pentru jocul de pe centru, nici prea lung, nici suficient de plat. Totuşi, oportunitatea de break se iveşte la o oră şi 58 de minute de la start, iar românca face pentru prima dată după MTO o cursă infernală în spatele liniei de fund a terenului. Loveşte un unghi bun cu reverul, dar este trimisă în partea cealaltă a terenului de sportiva de 19 ani şi nu poate ajunge. Halep trage de ea, uită parcă de limitări şi, cu o diagonală de dreapta razantă forţează prelungirile. jocul se aspreşte, execuţiile sunt la limită, iar Simona contestă un serviciu la teu la a patra egalitate. Românca se convinge însă singură că este minge bună, acceptă şi se montează pentru un super-punct purtat cu trei lovituri de backhand şi o execuţie cu dreapta, prinsă în mijloc ca umplutura între foile de plăcintă.

Halep aleargă mai departe, însă este din nou depăşită cu scurta. Greşeşte cu reverul în lung de linie, trimiţând în fileu, iar game-ul ajunge în contul Vondrousovei.

► Românii din tribună îi strigă numele. Simona caută finalizarea mai promptă, deplasarea fiindu-i un pic mai puţin lejeră. Însă, game-ul îi revine la 30, fără emoţii sau semne dramatice.

► Halep îl cheamă pe teren pe Daniel Dobre, la 2-3 în decisiv. "Depinde cum te simţi. Eu nu ştiu cum te simţi exact. Ea (n.r. - fizioterapeuta) simte mai bine, dacă e foarte contractat acolo. Tu decizi ce vrei să faci. Gândeşte-te că mai este un meci de jucat. Poţi să stai şi o săptămână dacă e ceva rău. Dacă joci, dă minge înaltă şi apoi măciucă. E foarte bine. Ai jucat, ai încercat, e totul ok. Nu e nicio problemă", i-a transmis "Brică".

► Simona Halep câştigă la pas primul game după vizita fizioterapeutului. Reţinem excelentul lob care o depăşeşte pe înalta Vondrousova (1,72 m).

► Time-out medical pentru Simona Halep, după primele trei game-uri disputate în decisiv. Românca primeşte un masaj la coapsa stângă. Fizioterapeutul îi spune că simte muşchii foarte tensionaţi. Românca servelte constant sub presiune, în condiţiile în care setul a fost deschis pe lansare de cehoaică.

► Simona câştigă primele două puncte ale decisivului, la retur, însă Vondrousova scapă de emoţiile mingii de break. Am depăşit durata unui meci de fotbal.

► VONDROUSOVA duce meciul în decisiv, cu un break în ultimul game al manşei secunde. Simona scapă de sub control în care a ajuns la 40-15. Dublă greşeală, eroare de pe baseline, apoi un punct de excepţie purtat în defensivă de Marketa aduc minge de set decisiv. Simona apără preluând devreme controlul, însă se găseşte din nou în aceeaşi situaţie grea, după o nouă scurtă a Marketei. Reverul dă eroare, testat serios şi cu dreapta, şi pe duel direct de rever de sportiva din Cehia.

► Vondro-show. Simona este depăşită cu unghi exterior în primul punct, apoi cu un nou drop-shot, apoi cu serviciu bine plasat şi, în fine, 1-2 serviciu-forehand câştigător. Simona va servi din nou fără să aibă marjă de eroare, pentru a duce manşa în tiebreak.

► La 4-5 în setul doi, Simona arată că nu simte deloc presiune. Închide punctele direct din serviciu, impunându-se la zero.

► Seria break-urilor se încheie, acest schimb de terenuri fiind propice pentru ca cele două jucătoare să îşi apere lansarea. Românca apără trei mingi de break, cehoaica răspunde cu hold la zero. La final, Simona cere să se consulte cu Daniel Dobre.

"Mingea ei vine cu efect, destul de moale. Bate vântul, trebuie să dai mai mult efect. E ok, e ok, eşti ok. Mingea care vine moale, după ce ai dat tare, nu trebuie să fie winner. Iar din teren, joacă mai mult contre-pied", o sfătuieşte Daniel Dobre pe Simona. 

► BREAK Halep. Un nou dialog direct de dropshot-uri. Prima vine de la reverul Vondrousovei, a doua din racheta Simonei. Este 7-2 raportul execuţiilor decisive. Halep iese învingătoare în game, consemnăm al patrulea break consecutiv.. 6-2, 2-3

► BREAK Vondrousova. Simona pică din nou testul la fileu, în materie de finalizări decisive, ezitând cu voleul, apoi cu smash-ul. Se face 15-15, apoi o execuţie rataă cu reverul, în fileu, o nemulţumeşte pe Halep. Vântul s-a intensificat la Roma, Simona pune o minge pe tuşă, apoi ratează de puţin, iar reprezntanta Cehiei are un nou break în cont.  Trei break-uri consecutive în set. 6-2, 1-3

► REBREAK Halep. Simona îşi repară iute greşeala şi îşi recuperează break-ul, valorificând prima minge de break avută. 6-2, 1-2

Simona ratează game-ul pe serviciu. Încearcă să îi răspundă unu la unu Vondrousovei cu scurtă, însă nu obţine decât un răspuns şuierător pe lângă ea din racheta cehoaicei. Vondrousova se duce la 2-0 pe tabelă.

► Vondrousova impresionează în defensivă în primul game al setului doi. În plus, cehoaica încheie conturile cu o scurtă marcă-înregistreză, care o lasă cu respiraţia tăiată pe Simona mai ceva ca Maverick din Top Gun.

► SET Halep, 6-2, în 32 de minute. Românca joacă pe contre-pied pentru a închide actul întâi, la serviciu. Statisticienii de la WTA ne indică un aspect interesant: Marketa este lider în sezon la break-uri reuşite. În primul set al meciului de pe Pietrangeli cu Simona, cehoaica nu a putut converti însă niciuna dintre cele patru mingi de break avute.

 

 

► DUBLU BREAK Halep. inevitabil, în jocul Marketei Vondrousova apare o scădere, vin trei erori consecutive, iar Simona pune break-ul pe tabelă cu un retur câştigător în lung de linie. Contează şi câtă energie consumă, în condiţiile în care mai este de jucat un meci de simplu.

► Halep salvează două mingi de rebreak căutând unghiuri în exterior. Vondrousova este bătută, iar greşelile din start de game, corectate. Revenită de la 15-0, Simona îngroapă un forehand în fileu, fiind nevoită să reia lupta de la egalitate. Obţine o nouă minge de break, fiind extrem de muncitpoare în spatele liniei, însă Vondrousova forţează a treia egalitate, graţie unei scurte de rever de nota 10. Simona continuă să acopere bine terenul, să lupte pentru fiecare punct. Abia la 26 de minute de la startul meciului, eleva lui Daniel Dobre se desprinde la 4-2.

► BREAK Halep. Marketa ezită pe lansare: comite dublă, apoi atacă prea scurt cu reverul, pe avansare la fileu, ceea ce îi dă Simonei şansa perfectă pentru un passing în lung de linie. Cu două mingi consecutive de break în faţă, constănţeanca fructifică simplu, pentru a prelua conducerea 3-2.

► Halep câştigă de manieră similară primele două puncte din game-ul pe serviciu - plimbând-o pe Marketa şi făc7ând apoi pasul în teren pentru finalizări de pe ambele părţi (mai întâi rever şi apoi forehand). Vondrousova replică imediat cu un winenr în lung de linie, cu dreapta, însă Simona nu are emoţii, impunându-se la 15 într-un game închis cu as.

► Simona dă primele semne că a reglat dreapta, dominând un schimb frumos de pe linia de fund a terenului. Vondrousova rezisă însă.

► Marketa Vondrousova deschide partida cu serviciul, cu hold la 15. Simona, în schimb, are probleme la prima tură pe lansare. Românca anulează o primă minge de break cu un excelent serviciu în exterior, Vondrousova îşi oferă o nouă şansă cu retur nereturnabil, însă Simona rezolvă cu raliu bine controlat, urmat de două servicii decisive.

Pe teren, două jucătoare îmbrăcate identic. Simona a ales însă o culoare diferită pentru cozoroc - alb în loc de negrul preferat de Marketa.

► UNDĂ verde pentru meciul Simona Halep - Marketa Vondrousova. Verdasco a reuşit surpriza, învingându-l pe Thiem, 4-6, 6-4, 7-5. Cele două jucătoare au intrat pe o arenă Pietrangeli arhi-plină.

► UPDATE 13:45 Nici acum terenul Pietrangeli nu este liber. Verdasco a avut avantaj de un break în decisiv (la 4-3), însă Thiem a reuşit rebreak-ul şi este 5-5.

► UPDATE 13:00. Ora de începere se amână: Fernando Verdasco a egalat situaţia la seturi în partida cu Dominic Thiem, în meciul care precede duelul Halep - Vondrousova pe arena Pietrangeli. Astfel, cel mai probabil, Simona Halep va intra pe teren în jurul orei 13:45.

Simona Halep va juca primul meci la Foro Italico, joi, pe arena Pietrangeli. Meciul său de debut are iz de revanşă, fiind o rejucare a optimii de finală pierdute de eleva lui Daniel Dobre în faţa Marketei Vondrousova, 2-6 în decisiv.


MIERCURI SEARĂ: Organizatorii au programat meciuri pe nouă terenuri, joi, pentru a încerca să recupereze timpul pierdut după o zi de miercuri în care nu s-a putut juca deloc.

Meciul Simona Halep - Marketa Vondrousova este al doilea duel programat pe arena Pietrangeli, aceeaşi pe care ar fi trebuit să se dispute şi miercuri. Rejucarea optimii de la Indian Wells, câştigată în decisiv de reprezentanta Cehiei, va începe cel mai probabil în jurul orei 13:00, după încheierea unui meci de pe tabloul masculin, dintre Dominic Thiem şi Fernando Verdasco. În cazul unei victorii, eleva lui Daniel Dobre va reveni pe acelaşi teren, după-amiaza, după alte două meciuri (unul ATP, altul WTA - posibil duel Naomi Osaka - Mihaela Buzărnescu), pentru optimea de finală cu învingătoarea partidei dintre Katerina Siniakova şi Daria Kasatkina.

Mihaela Buzărnescu intră pe teren la prima oră (11:00), pentru duelul cu favorita 16 a întrecerii, Julia Goerges, o jucătoare cu destul probleme fizice în ultimul timp. Cele două se vor duela pe terenul 6, iar învingătoarea se va pregăti pentru un duel pe a treia arenă a compleului - Pietrangeli - cu liderul mondial Naomi Osaka sau cu Dominica Cibulkova, protagoniste ale meciului de debut pe Central.

  • Simona Halep (2 WTA) - Marketa Vondrousova (44 WTA), meci din turul doi la Roma, a fost amânat de organizatori de miercuri pentru joi, din cauza ploii.
  • Partida Mihaelei Buzărnescu din turul doi, programată să se dispute şi ea, miercuri, la Foro Italico, a fost reprogramată tot pentru ziua de joi. Bucureşteanca în vârstă de 31 de ani va reveni pe teren după victoria în faţa Jelenei Ostapenko pentru a o înfrunta pe favorita 16 a tabloului, Julia Goerges.
  • După ce au luat decizia de a anula ambele sesiuni de miercuri, organizatorii au anunţat în cursul în serii, după zeci de minute de analiză, programul pentru joi. Ei au trebuit să aranjeze programul ştiind că, pentru a câştiga trofeul la simplu, feminin sau masculin, majoritatea jucătorilor vor avea de disputat cinci tururi în patru zile, finalele fiind programate duminică. Pentru moment, doar patru jucătoare şi patru jucători au acces deja în optimi.
  • Startul Simonei la Foro Italico va fi în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro şi în transmisiune directă pe canalele DigiSport

UPDATE Directorul competiţiei, Sergio Palmieri, a anunţat că până acum nu s-a mai întâmplat aşa ceva la turneul de la Roma. "Niciodată nu am mai avut parte de o asemenea vreme. Am studiat toate posibilităţile. Probabil mâine vor fi meciurile de dublu şi 40 de meciuri de simplu. Trebuie să jucăm pe terenuri pe care de obicei nu le folosim. Începem la 10 dimineaţa, vom juca pe opt terenuri", a spus Sergio Palmieri într-o conferinţă de presă.

Sesiunea de seară a fost şi ea anulată, astfel încât bilanţul final al zilei de miercuri la Foro Italico este de ZERO meciuri jucate. Nu s-a jucat nici măcar un punct, oficial.

Pentru organizatori, este un adevărat fiasco, la scurt timp după ce aceştia anunţau, triumfal, că au egalat la startul competiţiei încasările din anul precedent. Joi, meciurile vor începe la ora locală 10:00 (11:00, ora României): primele două partide de pe terenurile Central şi Grandstand vor putea fi urmărite de posesorii de bilete pentru ziua de miercuri, iar intrarea la următoarele partide, programate cu începere de la ora locală 13:00 (14:00 - ora României), se va face în baza biletelor achiziţionate pentru ziua de joi.


Ploaia a dat peste cap programul de joc al zilei de miercuri la Foro Italico. 20 de partide de simplu au fost amânate pentru ziua de joi, iar organizatorii forţează pentru a disputa măcar patru partide, miercuri.

În condiţiile în care, de la ora stabilită iniţial pentru începerea meciurilor, 12:00, ploaia nu a contenit, până la ora 19:30, după amânări succesive ale meciurilor, organizatorii au decis să anuleze toate partidele programate iniţial în sesiunea de zi şi să le amâne pentru joi, păstrând la vestiare doar jucătorii care ar fi trebuit să evolueze în sesiunea de seară conform programului iniţial.

Printre partidele anulate pentru ziua de vineri, se numără meciurile Simona Halep - Marketa Vondrousova şi Mihaela Buzărnescu - Julia Goerges. Meciurile de debut ale lui Roger Federer şi Rafael Nadal, programate pe central, au fost şi ele amânate pentru a doua zi. Organizatorii mai speră acum, ca, nu înainte de ora 20:30, să poată începe două meciuri de pe tabloul masculin şi unul de pe tabloul feminin - al Petrei Kvitova, partida Kontaveit - Sakkari fiind un al doilea meci programat pe Central.

► BREAKING NEWS: Organizatorii au stabilit o nouă bornă pentru reluatrea partidelor, miercuri, de la ora 20:30. Programul este însă unul abreviat, cu doar patru meciuri. Partidele pe care ar fi trebuit să le dispute Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu au fost amânate pentru joi.

► Regula se păstrează: nu se va juca nimic până la 19:30. Organizatorii şi-au forţat norocul, în ciuda prognozei, au terminat marţi doar 4 meciuri dintre cele 16 din turul secund la masculin, cu Federer, Nadal şi Djokovic păstraţi pentru miercuri în program, pe central. La feminin, tot patru meciuri s-au jucat în aceeaşi fază a competiţiei.

► Când Roma e sub ape (în acest caz, doar ploaie!), jucătoarele au găsit o modalitatea de a alunga somnul, plictiseala şi de a mai iuţi puţin alunecarea acelor ceasului pe cadran.

Italia este sub ape. De luni, regiuni întregi sunt inundate şi în stare de alertă. Dintre cele mai afectate, potrivit thelocal.it, regiunea Emilia - Romagna (foto:thelocal.it).

► La 17:30, organizatorii anunţă că, la Roma, ploaia încă nu s-a oprit şi urmează a fi luată o decizie.

UPDATE: Niciun meci nu va începe de ora României 17:30

► UPDATE: Niciun meci nu va începe înainte de ora României 16:30.

► Organizatorii au pregătit un nou program, revizuit. Meciul Mihaelei Buzărnescu a fost mutat de pe Pietrangeli, pe Terenul 6 - după duelul de la simplu al americancelor Kenin şi Keys şi o partidă de dublu feminin. Meciul Simonei Halep rămâne al doilea pe arena Pietrangeli.

Ultimele veşti: Meciurile de la Foro Italico nu vor începe mai devreme de ora 16:00. Asta înseamnă că meciul Simonei Halep nu poate începe înainte de 17:30.

UPDATE: Startul tuturor partidelor de la Foro Italico a fost amânat cu două ore şi jumătate. Primele partide ale zilei au fost amânate de la 12:00 până cel puţin la 14:30 (ora României).

Finalistă la ultimele două ediţii ale turneului din capitala Italiei, Simona Halep îşi începe, miercuri, evoluţia în turneul Premier 5 de la Roma - ultimul test înaintea Roland Garros-ului. Într-o zi în care prognoza indică ploaie neîntreruptă, românca trebuie să găsească soluţiile în faţa tinerei Marketa Vondrousova (19 ani), cea care îi bara calea în optimile de la Indian Wells, în luna martie.

Află toate detaliile despre cum a arătat antrenamentul Simonei Halep de marţi, într-o corespondenţă specială de la Foro Italico.

Meciul Simonei Halep cu Marketa Vondrousova a fost programat pe superba arenă Pietrangeli, un teren cum nu găseşti în circuit, înconjurat de statui de inspiraţie antică, care oferă un peisaj de vis. Aşteptat să înceapă conform planurilor iniţiale în jurul orei 14:00, duelul poate suferi însă amânări. Certitudinea este că Halep şi Vondrousova vor intra pe teren doar după finalizarea partidei dintre Sloane Stephens (favorită 7) şi Johanna Konta. 

La Indian Wells, stângacea Vondrousova a profitat din plin de oscilaţiile din jocul Simonei, anihilând-o complet într-un set decisiv în care românca nu a reuşit să îşi câştige niciodată serviciul.

15 victorii în 21 de partide a adunat Simona Halep la Roma-

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.