Rămânem anonimi în Cupa Davis! Copil a pierdut cu Klizan, iar speranțele pentru Grupa Mondială se irosesc. Înfrângerea rușinoasă a echipei Mergea/Tecău, decisivă în fața Slovacei

Rămânem anonimi în Cupa Davis! Copil a pierdut cu Klizan, iar speranțele pentru Grupa Mondială se irosesc. Înfrângerea rușinoasă a echipei Mergea/Tecău, decisivă în fața Slovacei
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • România a pierdut întâlnirea cu Slovacia din Cupa Davis, scor 3-2, într-o partidă care a contat pentru calificarea la barajul Grupei Mondiale.
  • Marius Copil (180 ATP) nu a putut menține naționala în cursa pentru Grupa Mondială (acolo unde tricolorii nu au mai jucat din 2011), pierzând al patrulea meci, împotriva lui Martin Klizan (38 ATP), scor 6-7(3), 3-6, 3-6.
  • Meciul de dublu, disputat la scorul de 1-1 la general, a reprezentat punctul de cotitură al meciului cu Slovacia, Horia Tecău și Florin Mergea pierzând inexplicabil cu Andrej Martin și Igor Zelenay.
  • Adrian Ungur l-a învins pe Norbert Gombos, în ultimul meci, scor 6-4, 6-4, rezultat care contează doar pentru palmares.

UPDATE 15:30 Pentru al patrulea an consecutiv, naționala de Cupa Davis a României ratează accederea în barajul Grupei Mondiale. Reprezentativa care a jucat de trei ori cu „Salatiera de argint” pe masă (1969, 1971, 1972), pe vremea generației lui Ilie Năstase, a devenit acum o echipă obscură. Sub comanda lui Andrei Pavel, tricolorii pierd, acasă, în fața unor jucători modești. Indolența cuplului Mergea/Tecău, învins într-un meci de dublu pe care îl puteau câștiga și Grigoriu cu Pavăl, doi tenismeni români care se distrează cu perechea Martin/Zelenay în turneele Challenger, s-a dovedit a fi decisivă. Pentru cei patru ani de anonimat în Cupa Davis mai există și alte cauze, pe care președintele FR de Tenis, George Cosac, e nevoie să le explice. La fel cum sunt elogiate reușitele naționalei de Fed Cup, măsurile după eșecurile în Cupa Davis ar trebui să fie și ele prompte.


UPDATE 15:20 Marius Copil pierde al patrulea meci al întâlnirii cu Slovacia, scor 6-7, 3-6, 3-6 pentru Martin Klizan. Arădeanul a vorbit la microfonul TVR: „Calificarea s-a pierdut la dublu. Eu nu am putut face mai mult astăzi, în condițiile în care Klizan, pe lângă faptul că a avut mult noroc, a fost foarte puternic”.


UPDATE 15:15 Klizan se apropie la un game de calificarea la barajul pentru Grupa Mondială, scor 5-3. Copil a fost prea fricos la retur astăzi.


UPDATE 15:00 Break Slovacia în manșa a treia, scor 2-3! Misiunea lui Copil devine imposibilă, iar Stere Halep regretă și el că a venit la meci, ratând astfel preparatele delicioase ale bunicilor de duminică.


UPDATE 14:55 Copil începe bine setul al treilea, așa cum a făcut-o și în primele două acte, scor 2-2! Problemele intervin atunci când Klizan accelerează, pe final de set.


UPDATE 14:40 Set Slovacia, 6-7(3), 3-6! Break-ul lui Klizan de la 3-4, singurul al meciului de până acum, a fost decisiv. Martin este un super jucător, iar diferența de 142 de locuri din clasament se vede în momentele importante.


UPDATE 14:35 Tricolorii au un suporter de lux în tribune, pe Stere Halep, tatăl Simonei Halep (3 WTA). Stere mănâncă tenis pe pâine chiar și în week-end, însă fiica sa nu l-a putut însoți la Tenis Club IDU. De obicei, Simona bucătărește cu bunicile de duminică la această oră. Absența constănțencei este cu ghinion, pentru că Marius își pierde serviciul pentru prima dată astăzi, 3-5 în setul doi.


UPDATE 14:25 Marius continuă să servească impecabil și nu îi lasă vreaun break adversarului, dar ruperile de ritm ale lui Klizan îi dau mari bătăi de cap la retur, scor 6-7, 3-4.


UPDATE 14:15 Corneliu Idu, patronul clubului care găzduiește întâlnirea cu Slovacia, comentează meciul la TVR și ne dezvăluie cum s-a recuperat Marius după meciul câștigat vineri. Idu spune că l-a băgat pe jucător într-un butoi de murături, pe care la umplut cu gheață. Deocamdată, ne dăm seama că nu a fost cea mai bună soluție: Klizan conduce și în actul doi, scor 2-1.


UPDATE 14:00 Set Slovacia, 7-6(3)! Klizan controlează tie-break-ul, iar prima manșă se încheie cu o eroare neforțată a lui Copil, după 48 de minute de joc!


UPDATE 13:50 Copil are tie-break-ul asigurat! Arădeanul servește fantastic și conduce cu 6-5, spre mulțumirea căpitanului nejucător Andrei Pavel. Dacă Miroslav Mecir, căpitanul slovacilor, are înfățișarea unui negustor cu pepeni de Dăbuleni, „Cneazul” arată ca un gangster din filmele de la Hollywood. La fel cum o făceau Johnny Depp și Al Pacino, personajele principale din pelicula „Donnie Brasco”, Andrei pare a-i spune lui Marius: „Forget about it! Nu-ți poate face break”.


UPDATE 13:40 Slovacul Klizan egalează la 4, grație unui game alb, sub privirle pescărușilor din zonă. Copil încearcă să țină cât mai mult mingea în joc atunci când returnează, adoptând o tactică de așteptare.


UPDATE 13:25 Marius este sigur pe el, ajunge la 4 ași, și conduce cu 3-2! Doamnele din tribunele arenei din Mamaia îi fac poze jucătorului de 24 de ani, care în scurt timp vor ajunge pe Facebook.


UPDATE 13:15 Ambii jucători dețin un serviciu redutabil și se vede asta și în startul meciului, scor 1-1. Marius are un bandaj la degetul arătător al mâinii drepte, pe lângă accidentarea la călcâi de care vă vorbeam.


UPDATE 13:08 Meciul începe cu Marius Copil la serviciu. Căpitanul nejucător al slovacilor, Miroslav Mecir, arată de parcă a venit la Mamaia pentru a comercializa pepeni de Dăbuleni.


UPDATE 13:05 Horia Tecău, învinsul de la dublu, vorbește la TVR înaintea meciului: „Nu am nicio scuză, jocul nu a fost bun ieri. Nu pot da vina pe suprafața de joc, pur și simplu noi nu am fost buni”.


UPDATE 13:00 Am cercetat rețelele de socializare pentru a găsi mesaje de încurajare pentru echipa României, dar toată lumea a plecat la plajă. Sorana Cîrstea nu se uită la meciul tricolorilor. Ea ne-a urat un week-end minunat, prin intermediul Facebook-ului, postând și o fotografie realizată pe plaja din Columbia.


UPDATE 12:50 Salut, sunt Alex Tăcină și voi comenta alături de voi meciurile de duminică, disputate de tricolori în Cupa Davis. La Mamaia este cod galben de caniculă, anunțându-se 40 de grade Celsius. Avem însă cod roșu de eliminare, pentru că Marius Copil are o accidentare la călcâi, dar și un adversar mult mai bine cotat. Martin Klizan se laudă cu victorii în fața lui Rafael Nadal și Kei Nishikori.


Naționala de Cupa Davis a României înfruntă reprezentativa Slovaciei, la Mamaia, înt-o întâlnire care pune la bătăie un loc la barajul pentru accederea în Grupa Mondială. Echipa condusă de Andrei Pavel a rămas însă cu șanse mici de calificare, slovacii conducând cu 2-1 după primele două zile. Surprinzător, al treilea punct a fost cedat de Florin Mergea, semifinalist la Wimbledon 2015 alături de Rohan Bopanna, și Horia Tecău, campion la Wimbledon 2015 împreună cu Jean-Julien Rojer. Florin și Horia au jucat dezamăgitor sâmbătă, împotriva modestei perechi Andrej Martin/Igor Zelenay (5-7, 3-6, 3-6), dovedind că turneele dotate cu bani mulți primează în fața echipei naționale.

Duminică, Marius Copil (180 ATP), jucătorul care ne-a adus victoria vineri (7-6, 6-7, 6-4, 7-6 cu Norbert Gombos), ar putea egala scorul general, dar misiunea sa este extrem de grea. Arădeanul îl înfruntă pe cel mai bun jucător al Slovaciei, Martin Klizan (38 ATP), începând cu ora 13:00. Dacă Marius reușește să aducă și al doilea punct pentru tricolori, Adrian Ungur (199 ATP) va evolua în meciul decisiv al întâlnirii, în fața lui Norbert Gombos (126 ATP).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele