Queen Simona a răpus-o pe Vania King la București! Halep s-a calificat în a 21-a finală a carierei după o revenire de mare campioană

Queen Simona a răpus-o pe Vania King la București! Halep s-a calificat în a 21-a finală a carierei după o revenire de mare campioană
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) s-a calificat sâmbătă în finala turneului BRD Bucharest Open, după o luptă de peste două ore cu Vania King (SUA, 144 WTA), scor 6-7, 6-4, 6-3
  • Anastasija Sevastova (Letonia, 66 WTA) este jucătoarea cu care Simona se va duela duminică, de la ora 16:00, în a 21-a finală a carierei.

21:10 Victorieee Simona Halep, după o luptă epică: 6-7, 6-4, 6-3 cu Vania King!!! Favorita principală merge în a doua finală din 2016, chiar în fața propriilor fani, iar duminică, de la ora 16:00, se va lupta cu trofeul pe masă în meciul cu Anastasija Sevastova (66 WTA). Campioana noastră ar putea obține al doilea titlu la București, după cel câștigat în 2014, și al 13-lea al carierei. Halep și King au oferit un spectacol adevărat, iar Simona este eroina serii, după ce a reușit să întoarcă scorul de la 6-7 și 3-4 cu break! Constănțeanca nu a renunțat în niciun moment la luptă, rămânând neînvinsă la Arenele BNR (5 victorii în 2014 și 4 victorii în 2016).

Halep a început modest meciul, serviciul care i-a funcționat impecabil în sfertul cu Kovinic devenind mână moartă în semifinala de sâmbătă. Simona nu a punctat cu serviciul până la 4-5, atunci când a reușit să împingă primul act în prelungiri, după ce a fost condusă cu 3-5. Dar a 5-a jucătoare a lumii a subestimat-o pe ocupanta locului 144 WTA, pentru că americanca a jucat formidabil în tie-break-ul pe care și l-a adjudecat la 3. Jocul Simonei a continuat să fie șters, iar gluma s-a îngroșat în momentul în care Vania a făcut 4-3 cu break în setul al doilea.

Simona nu a fost de acord să piard în acest fel pe teren propriu și a început să lovească precum o finalistă de Roland Garros: mingea șuiera atunci când pleca din racheta româncei, iar King a fost îngenuncheată după o serie de trei game-uri a favoritei, 6-7, 6-4! Halep a intrat într-o zonă de confort, în timp ce americanca s-a văzut nevoită să lovească decisiv fiecare minge, nemaiputând ține ritmul la capitolul condiție fizică. Simona, bine antrenată fizic și mental, a știtu să gestioneze decisivul semifinalei, dar nu a uitat să scoată din joben câteva execuții de clasă, scor final 6-7(3), 6-4, 6-3!


21:05 Breeeak Halep: 6-7, 6-4, 5-3!!! încă o dreaptă magică reușită de Simona la minge de break, iar a 5-a jucătoare a lumii mai are nevoie de un singur game pentru a obține calificarea în finala de la Bucharest Open!


20:55 King nu renunță la luptă și se apropie periculos la 4-3! Americanca pune în aplicare sfaturile antrenorului și reușește câteva retururi incredibile. Simona nu are ce face, iar acum probabil că regretă cele trei mingi consecutive de 5-1 pe care le-a ratat mai devreme.


20:47 Halep – King 6-7, 6-4, 4-1!!! Simona reușește un break mare, apoi își face serviciul după o revenire excelentă de la 0-30! În disperare de cauză, Vania King își cheamă antrenorul pe teren, iar acesta îi spune să joace la risc, pentru că Simona stă mult mai bine decât ea din punct de vedere fizic.


20:40 Simona are 2-1 în decisiv! Sportiva în vârstă de 24 de ani se află într-o zonă de confort, controlând meciul în acest moment. Se putea și mai bine, pentru că Halep a avut 2-0, dar și-a pierdut serviciul după un game în care a comis două duble greșeli.


20:30 SEEET Halep, 6-7, 6-4! Simona nu renunță și câștigă prima manșă după un adevărat tur de forță: trei game-uri la rând în care constănțeanca a defilat. King a făcut pasul înapoi, forțată de loviturile rapide ale Simonei. Mingea de set a fost fructificată de favorita principală după un atac blocat greșit de Vania.


20:25 Halep – King 6-7, 5-4! Încă o răsturnare de situație în setul al doilea! Halep luptă, revine frumos de la 3-4, iar acum o obligă pe King să servească pentru a rămâne în set! Simona s-a transformat și o domină brutal pe Vania.


20:15 Simona lasă impresia că nu are forța să revină și își pierde încă o dată serviciul, scor 3-4! King lovește mingea fără frică și se apropie la două game-uri de o supriză uriașă, în timp ce Halep greșește prea mult.


20:05 Halep – King 6-7, 2-2! Sportiva noastră reintră în partidă, recuperând break-ul după o dublă greșeală a adversarei. E clar că Vania începe să simtă presiunea pe măsură ce înaintăm în meci.


19:55 Halep o urcă în copacul din spatele terenului pe King, cu un forehand violent, dar asta nu schimbă cu nimic datele problemei. Tot King are un joc mai consistent, americanca reușind break-ul, pe care îl valorifică imediat, scor 0-2!


19:45 SET Vania King, 7-6(3)! Avem parte de o seară grea la Arenele BNR: a 144-a jucătoare a lumii o domină pe Simona Halep și se impune într-un prim act lung, de 50 de minute. Tie-break-ul primului set a fost dominat clar de Vania, aceasta atacând-o pe Simona fără să stea pe gânduri.


19:40 Avem tie-break în primul set! Simona a servit la 6-5, însă nu a reușit să-și continue seria, oprită de Vania la trei game-uri. Meciul continuă să fie spectaculos:americanca a copiat-o pe Simona, câștigând game-ul după o scurtă. Este primul tie-break pe care Halep îl dispută la această ediție a turneului de la București.


19:30 Halep e pe val, după o revenire în forță, iar favorita principală egalează la 5! Simona și-a făcut serviciul pentru prima oară, într-un game pe care l-a închis cu o scurtă spectaculoasă, la care Vania nu a mai avut reacție.


19:25 King servește pentru set la 5-3! Oare ce se întâmplă cu serviciul Simonei? Halep nu reușește să-și câștige game-urile pe propriul serviciu, iar constănțeanca e nemulțumită și de racordajul rachetei. Cineva din loja ei se ocupă de asta și îi va aduce Simonei o rachetă „mai moale”.


19:15 Halep – King 2-4! Americanca rămână în față, ambele jucătoare reușind câte un break în ultimele game-uri. Până acum, doar Vania și-a făcut serviciul, în al doilea game al meciului. 


19:10 King reușește o serie surprinzătoare de trei game-uri la rând și se desprinde astfel la 3-1. Halep nu și-a găsit ritmul ei obișnuit, dar este încă devreme.


19:00 Simona a reușit un break alb în startul meciului, dar Vania a răspuns imediat printr-un rebreak, 1-1. Asistăm la o situație total diferită decât cea din meciul de ieri, cu Kovinic, în care Halep nu i-a oferit nici măcar o șansă de break muntenegrencei.


18:55 Începe meciul Simonei, iar americanca va servi prima! Halep este „rapidistă” în seara aceasta, alegând un echipament alb-vișiniu, diferit dață de cel alb pe care l-a îmbrăcat în primele zile la București.


18:35 S-a încheiat prima semifinală de la BRD Bucharest Open, iar Anastasija Sevastova (66 WTA) a triumfat în fața Laurei Siegemund (43 WTA), cu 6-3, 6-2. Letona în vârstă de 26 de ani va juca mâine în a treia finală WTA a carierei, ea mai ajungând în ultimul act și la Estoril 2010 (campioană) și Mallorca 2016 (finalistă). Urmează meciul Halep – King, în aproximativ 10 minute. 


18:30 Ca în fiecare zi, Halep s-a antrenat și astăzi cu aproximativ o oră înaintea meciului oficial, pe un teren secundar al complexului din Cotroceni. În lipsa lui Darren Cahill, antrenorul Daniel Dobre, zis și „Brică”, a fost tot timpul alături de Simona în această săptămână (foto: grupul de Facebook Simona Halep Band).


18:15 Cititorul „Gerula” a postat un comentariu în subsolul articolului, prin care ironizează decizia Simonei de a se retrage de la JO de teama virusului Zika: „Eu zic să pariați pe King. Simona tocmai a aflat de țânțarii din București si azi se urcă în avion și pleacă in lumea largă”. Eu zic să stăm liniștiți, pentru că președintele FRT George Cosac este mult mai inventiv decât organizatorii de la Rio, și probabil că a introdus pastile anti-țânțari pe centralul improvizat de la Arenele BNR.


18:00 Salut! Așa cum deja ne-am obișnuit, la București este o zi toridă, spre dezamăgirea fanilor, dar mai ales a bișnițarilor. Aceștia din urmă transpiră alergând în jurul Arenelor BNR la fel de mult precum o fac jucătoarele calificate în semifinale, scopul fiind oarecum același: dublarea banilor. Trebuie să spunem că cele patru sportive care joacă în penultimul act și-au asigurat deja câte 11.300 de dolari, iar o calificare în finala de mâine le-ar aduce încă 11.100 de dolari în conturi. Eu sunt Alex Tăcină și voi comenta împreună cu voi meciul Simonei.


Halep are o ocazie mare să ajungă în a doua semifinală din 2016, după ce a mai jucat în ultimul act și la Madrid (6-2, 6-4 cu Dominika Cibulkova)! Sportiva în vârstă de 24 de ani se întâlnește în semifinalele de la BRD Bucharest Open cu o jucătoare experimentată, dar slab clasată, Vania King, locul 144 în WTA. Halep a jucat convingător în primele trei meciuri de la Arenele BNR, în timp ce King a reușit să producă două surprize în optimi și sferturi: 7-6, 4-6, 6-1 cu Cagla Buyukakcay (favorită 8), respectiv 6-3, 6-1 cu Pauline Parmentier (74 WTA).

Simona a spus despre Vania că „este o jucătoare inteligentă”, calitate pe care numărul 5 WTA a descoperit-o la americancă în meciurile directe din circuit. Halep și King s-au mai întâlnit de două ori până în prezent, scorul general fiind egal, 1-1. Vania a câștigat cu 7-6, 6-1 în urmă cu 6 ani, la Montreal, dar Simona și-a luat revanșa cu vârf și îndesat în acest sezon, umilind-o pe americancă la Indian Wells, scor 6-1, 6-1. În cealaltă semifinală de la Bucharest Open, turneu dotat cu 250.000 de dolari, se vor duela Anastasija Sevastova (Letonia, 66 WTA) și Laura Siegemund (Germania, 43 WTA), cu începere de la ora 17:00.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Când și unde va fi înmormântat Costel Corduneanu. Familia interlopului a stabilit toate detaliile
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
O nouă taxă ar putea mări preţul biletelor de avion. Pasagerii ar primi în schimb o asigurare importantă
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
EȘEC răsunător pentru cea mai AȘTEPTATĂ misiune de la NASA
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
Fumatul este INTERZIS la 5 m de altă persoană! Noua regulă intră în vigoare
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Mireasa de 38 de ani a murit la propria ei nuntă, într-o tragedie care a șocat o țară întreagă
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Penurie de alimente și creșteri de prețuri fără precedent în Marea Britanie din cauza vremii nefavorabile. „Piețele s-au prăbușit”
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…