OUT de la Wimbledon 2018, de la 4-1, apoi 5-2, apoi minge de meci, în decisiv. Cu fluctuații mari în joc, Simona Halep se împotmolește în SuWeică. Gladiatoarea atipică din Taiwan, Hsieh, a răpus-o | LIVE BLOG

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 07 Jul. 2018, 17:44 Actualizat: 07 Jul. 2018, 19:31 Tenis
  • Simona Halep părăsește Wimbledon 2018, după ce a avut 4-1 și 5-3 în setul decisiv al meciului cu Su-Wei Hsieh. Românca a evoluat oscilant întreg meciul, însă căderile dramatice au venit, din păcate, mai întâi în final de set doi și, apoi, în final de set trei. Fost număr unu mondial la dublu, Su-Wei Hsieh (48 WTA) a profitat și s-a impus 3-6, 6-4, 7-5.
  • România rămâne fără reprezentantă în concursul de simplu la Wimbledon 2018, după ce a avut opt sportive la start pe tabloul principal, iar turneul de la Wimbledon se confruntă cu o situație bizară: o singură jucătoare din Top 10 a acces în săptămâna a doua: Karolina Pliskova (8 WTA, cap de serie 7).

Prima reacție a taiwanezei Su-Wei Hsieh, după prima victorie în fața unui număr unu mondial și victoria carierei –>

"The greatest win of her singles career"

Su-Wei Hsieh sends home Simona Halep at
#Wimbledon pic.twitter.com/t4J4lGAtub

— Wimbledon (@Wimbledon) July 7, 2018 ">AICI

17:28 IREAL: SIMONA E OUT DE LA WIMBLEDON. Simona se lipește de linia de fund și luptă pentru șansa ei în acest game de totul sau nimic. Forțează eroarea taiwanezei, apoi face 30-0 cu un forehand violent. Dar, ce se întâmplă în punctul următor este ireal: Su Wei este în dificultate evidentă în defensivă, fiind nevoită să lovească de două ori forehandul cu o singură mână…. și totuși, inventează un lung de linie uriaș, câștigător. Simona joacă pentru ori la bal, ori la spital, prinde cu șansa tușa laterală și are două mingi de break și supraviețuire. Pe prima ratează repede, pe a doua se trezește cu o scurtă, este depășită cu passing și îngroapă mingea în fileu. Su Wei ajunge la minge de meci, după un retur ratat de Simona. Dar speranțele fanilor români sunt mari: Su-Wei joacă pe mingea a doua. Dar și așa, Simona ratează returul – da, incredibil, în fileu, chiar și pe mingea a doua!


17:22 Ce răsturnare de situație! Su-Wei este calmă și inspirată și va servi la 6-5 pentru victorie. Simona trăiește periculos, cu ratări de pe ambele părți, dublă greșeală la singura minge de 6-5, de la 40-30. Fluctuațiile sunt mari, din fericire dubla e urmată de un punct ferm. Simona intră neconvingător în teren, în No Man’s Land și ratează. Exasperant. A treia minge de 6-5 a Simonei e refuzată de Hsieh cu o minge ce aterizează surprinzător de aproape de îmbunghetura liniilor terenului. O nouă eroare pe forehand o duce pe Simona la un game de eliminare.


17:14 Dramatism total! De la 5-3, 40-40, este 5-5 pe tabelă, în decisiv. A fost și minge de meci pentru Simona, dar acum, vedem un scenariu care ne duce cu gândul la thirllerele de la Australian Open. Simona ratează în lung de linie mult și are momente în care uită că trebuie să fie agresivă. Su-Wei rezistă în meci. Halep – Hsieh 6-3, 4-6, 5-5.


17:06 Este momentul pentru ca Simona să servească pentru meci. La 5-3Și momentul în care ratează. Taiwaneza surprinde cu două lovituri câștigătoare de forehand, Simona replică printr-un serviciu inspirat spre rever, dar vin mingi de break, după un slice ratat. Simona salvează o dată, vine raliul prelungit și eroarea în plasă a lui Hsieh, care nu a mai apucat să încerce schimbarea de ritm.

La egalitate, vine un retur surprinzător al asiaticei, Halep este din nou în defensivă, pe două puncte consecutive și în loc de victorie, este break SU-WEI, Halep – Hsieh 6-3, 4-6, 5-4.


17:00 Serviciul Simonei, în acțiune. Halep – Hsieh 6-3, 4-6, 5-2. O oră și 51 de minute a trebuit să așteptăm primul as în acest meci. Simona respiră ușurat. Este serioasă. Și aproape de optimi, acolo unde va veni Cibulkova sau Mertens (jucătoarea din Slovacia are prim set câștigat),


16:55 Break confirmat. Răsuflăm ușurați. Halep – Hsieh 6-3, 4-6, 4-1.


16:51 Seria de break-uri din primul set revine în debutul decisvului, însă acum, nivelul de joc este mai intens. Halep – Hsieh 6-3, 4-6, 3-1. Simona atacă, muncește enorm, a depășit 2.500 m alergați în meci, dar o eroare a lui Su-Wei face diferența.


16:42 REBREAK: Halep – Hsieh 6-3, 4-6, 2-1. Simona apără atacând o primă minge de rebreak a taiwanezei. Pe a doua, are șasnă, pentru că Hsieh deține controlul punctului, o întinde și o aleargă serios, dar ratează finalizarea. De pe centrul terenului, Su Wei Hsieh câștigă două puncte consecutive, spre tușa laterală apărată cu reverul de Simona: un prim trasor iute, apoi o finalizare cu slice, joasă, facilitată de o minge anterioară tare îndreptată spre tușa opusă.


16:36 BREAK, SIMONA! Halep – Hsieh 6-3, 4-6, 2-0. Simona a sesizat pericolul. Revine de la 15-40 în game-ul pe serviciul asiaticei de pe poziția 48 WTA, jucând mai agresiv, dar și prelungind punctul. Are minge de break și ridică mâinile crezând că a câștigat – dar mingea este OUT. A fost un punct superb, cu o diagonală scurtă excelentă, pe care Hsieh o ajunge miraculos și o returneză lung, forțând-o pe Simona la un sprint spre linia de fund. Prinde și Simona – deși e clar faptul că românca refuză să dea acel celebru tweener printre picioare, trimite înghesuit înapoi, dar mingea ei nu prinde tușa de fund. O dublă greșeală a lui Su-Wei îi dă o nouă șansă Simonei, pe care românca nu o mai ratează.


16:31 Simona câștigă primul game în decisiv. Halep – Hsieh 6-3, 4-6, 1-0. Să notăm un smash reușit aici de Simona și faptul că românca ebită egalitatea.


16:26 MERGEM ÎN SET DECISIV! PRIM SET PIERDUT DE SIMONA HALEP LA WIMBLEDON 2018. ȘI UN 6-4 DUREROS, pentru că a fost un set doi al seriilor, însă pe final, nivelul jocului Simonei a fost jos. O dată în plus, Halep nu poate face punctul cu smash-ul, este prinsă apoi pe contre-pied de Su-Wei iar consecința – trei mingi consecutive de set pentru Su-Wei. Ultima atingere a Simonei – un retur ratat.


16:22 Su-Wei servește pentru decisiv! Halep – Hsieh 6-3, 4-5. Este o cădere bruscă în jocul Simonei, o serie de patru erori neforțate și un ultim rever sugestiv pentru momentul în care ne aflăm, care zguduie plasa fileului pe partea de teren a româncei.


16:20 Serie bună pentru Su-Wei. Halep – Hsieh 6-3, 4-4.Trei lovituri câștigătoare îi aduc jocul pe serviciu taiwanezei.


16:15 Simona trece la conducere în setul doi, pentru a doua oară. Halep – Hsieh 6-3, 4-3.


16:11 BREAK recuperat de foreahdnul Simonei. Halep – Hsieh 6-3, 3-3. Hsieh ezită și anunță că nu se simte prea confortabil, printr-o dublă greșeală care o trece în față pe tabelă pe Simona, la 30-15. Simona știe ce are de făcut, obține două mingi de break și o valorifică pe a doua, rezolvând din două lovituri de forehand punctul final: un lung de linie tare, care o lasă în poziție ideală pentru un atac lung de linie lovit de Simo tot cu dreapta, din careul de serviciutot în lung de linie, din zona de rever.


16:07 Hsieh trece hopul, confirmând break-ul. Simona nu este suficient de constantă și rămâne în deficit de game-uri în acest set doi. Halep – Hsieh 6-3, 2-3.


16:00 Break pentru Hsieh, după un punct care a evidențiat deficiențele Simonei în apropierea plasei. Halep – Hsieh 6-3, 1-2. Eleva lui Darren Cahill s-a complicat pe serviciu, iar la minge de break nu a ales inspirat tactica. A venit la fileu, dar nu a reușit să închidă punctul cu smash-ul și, lăsând mult teren liber spre forehand, i-a deschis poarta larg taiwanezei pentru un passing în lung de linie câștigător.

Pe de altă parte, este o tactică auto-impusă. Așa cum face Federer de ceva ani, dar recent și Nadal, Simona Halep a declarat că este hotărâtă să joace mai des la fileu.


15:54 Start bun de set doi pentru Simona. Halep – Hsieh 6-3, 1-0. Puncte câștigate pe serviciul doi. Cifrele primului set indică 28 de greșeli neforțate.


15:49 SET, SIMONA HALEP, 6-3. Numărul unu mondial câștigă al patrulea break în manșa întâi și pune punct setului, în 42 de minute. Simona trece învingătoarea linia de finiș în acest prim set deși jocul ei nu a fost la nivel prea ridicat, însă finalul a fost mai bun decât începutul, panta ascendentă e evidentă și tenisul este despre cum să învingi o anumită adversară într-o anumită zi.


15:45 Emoții, dar confirmare. Halep – Hsieh 5-3. Halep își adaugă numele pe lista jucătoarelor și jucătorilor care au ajuns la pământ la Wimbledon 2018. După Nadal, Muguruza, Paire, Azarenka și mulți alții, constănțeanca se dezechilibrează, cade, dar, din fericire, nu se accidentează. Salvează minge de break, reușește un îmbucurător as într-un moment dificil, de egalitate și păstrează avantajul.


15:36 Break no more. Halep – Hsieh 4-3. Sunt peste 20 de greșeli neforțate pentru Halep și Hsieh în șase game-uri și jumătate (6-15). La 30-30 greșește taiwaneza, însă la minge de break închide punctul ferm din apropierea plasei. Vin două lovituri de forehand greșite de Simona și un prim game câștigat pe lansare și pentru Su-Wei Hsieh. Am depășit o jumătate de oră de joc și fiecare sportivă și-a câștigat câte o dată serviciul.

1,5 m aleargă în plus Simona, în medie, la fiecare punct, comparativ cu Su-Wei Hsieh, conform statisticii oferite în timp real pe site-ul wimbledon.com.


15:34 Un prim game dominat în fază incipientă de jucătoarea aflată la serviciu și adjudecat la final de lansatoare. Cui îi aparține? Simonei, desigur. Din loja ei, se aude la punctul care îi aduce, ușor, 40-0 – un good serve! Numărul unu mondial este purtată într-un raliu dur de Hsieh, aleargă foarte bine înapoia liniei de fund a terenului, dar pierde în momentul în care este chemată să replice unei scurte. Hsieh continuă ruperile sale de ritm și ajunge la egalitate: Halep a alergat acum în față și în spate, fără să poată închide punctul. La deuce, însă, se descurcă bine cu serviciul. Halep – Hsieh 4-2


15:27 Cinci break-uri. Halep – Hsieh 3-2. Reverul în lung de linie este trimis cam jos de Simona, însă de această dată fileul îi dă înapoi româncei plusul de șansă.


15:24 Seria break-rebreak continuă. Halep – Hsieh 2-2. Hsieh găsește o nouă scurtă pe care Simona încă nu reușește să o contracareze, așa cum s-a mai întâmplat și mai devreme, mai vine și un atac scos în afară de banda fileului.


15:20 Break-uri consecutive: 3. Halep – Hsieh, 2-1. Începutul este pe atât de complicat pe cât te-ai aștepta. Simona nu câștigă punct în primul său game pe serviciu, dar replică bine pe retur, lung, în pcioarele asiaticei, rezistă în defensivă în cel mai lung schimb al meciului (12 lovituri) din care iese învingătoare după o neașteptată eroare la voleu din partea adversarei sale, fost #1 mondial la dublu și, după încă o eroare a taiwanezei, trece în față pe tabelă.


15:14 Start cu brea, Halep – Hsieh 1-0. Românca începe bine, trebuie să accepte o minge de break anulată dezinvolt de Hsieh cu o scurtă pusă cu zero pregătire, însă o fructifică pe a patra – jucînd spre forehandul advers.


15:05. Halep time, la Wimbledon 2018. Su-Wei Hsieh servește prima în duelul din turul 3.


Simona Halep continuă, sâmbătă, evoluția la Wimbledon 2018. Este favorită în duelul cu Su-Wei Hsieh, dar și în turneu. Românca a dat asigurări că nu se gândește la carnagiul petrecut pe main draw și care a vizat capii de serie. Dacă ar face-o, ar risca să se trezească în aceeași capcană care a prins-o pe americanca Madison Keys (favorită 10).

Finalista de la US Open 2017 a prins informația că se apropie la un meci de un duel cu Serena Williams și nici măcar nu a mai ajuns acolo. Pentru Simona, riscul este mult mai mare, având în vedere că ochiul obiectiv sesizează imediat un culoar clar deschis spre finală (pentru că ecuația Ostapenko a rezolvat-o, pe Kerber o domină, cu Cibulkova se cam încurcă… dar, evident, alternative mai grele ar fi fost multe).

Halep continuă un tur virtual al Asiei. Din Japonia a mers spre China, iar acum spre Taiwan. Nu a pierdut încă set. Datele tehnice ale numărului 48 WTA, adversara de sâmbătă a elevei lui Darren Cahill (cu mult-discutatele lovituri cu două mâini de pe ambele părți și întregul spectru de execuții asezonat cu variații speciale, proprii) sugerează că vor fi porțiuni frustrante în meci, porțiuni în care Simona își va pune întrebări, mâinile în șold și palma violent pe pulpă.

Interesant este faptul că pe această primă jumătate a tabloului feminin, acesta este un meci între două jucătoare extrem de performante la retur. Halep și Hsieh sunt printre cele șase tenismene care returnează peste 80% dintre puncte în teren – ca și Kerber, Suarez Navarro, Kasatkina și Mertens.

Pe Terenul 1, pentru că, din nou, Simona nu a prins Centralul.

Citește și: EXCLUSIV | „Se poate puțin încurca cu ea, dar nu cred că poate fi o problemă cine câștigă”. Adevărul franc înaintea duelului Halep – Hsieh, pentru optimile de la Wimbledon

Halep – Hsieh deschide programul pe Terenul 1, începe la oră fixă – 15:00, dar este la concurență cu partida de pe Central, Nadal – Minaur, un duel care se anunță problematic pentru spaniol. Sâmbătă, doar două partide feminine au fost programate pe primele două arene, după ce vineri meciul masculin de pe Terenul 1 a fost mutat-forțat din cauza super-maratoanelor de la fete care nu ar mai fi permis încheierea meciului (n.r. – chiar și așa, Raonic și Novak vor reveni pe teren și sâmbătă).

Partida Halep – Hsieh va fi urmată de două meciuri ATP: Alexander Zverev (cap de serie 4) – Ernest Gulbis și Nick Kyrgios (favorit 15) – Kei Nishikori (favorit 24). Pe Central, programul arată astfel: Nadal (#1 mondial) – De Minaur, Angelique Kerber (cap de serie 11) – Naomi Osaka (cap de serie 18) și Kyle Edmund (cap de serie 21) – Novak Djokovic (cap de serie 12).

Citește și:  3 repere în ziua a 5-a de Wimbledon 2018. Federer l-a întrecut pe Connors, explicație ilară dată de Keys pentru un colaps memorabil și McDonald’s day la Wimbledon

Citește și: Detaliul care a lăsat-o pe Buzărnescu fără o mare victorie, dezvăluit de Pliskova: „Frustrată! Atunci mi-am zis că e o șansă”

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 07 Jul. 2018, 17:44 Actualizat: 07 Jul. 2018, 19:31 Tenis
Pe aceeași temă
Restricții drastice după 1 iunie în România: "Izolare la domiciliu pentru toți
Restricții drastice după 1 iunie în România: "Izolare la domiciliu pentru toți
Asasinul hackerului din Bacău a fost şi în „solda“ lui Marian Ivan, fostul lider al lumii interlope din Galaţi
Asasinul hackerului din Bacău a fost şi în „solda“ lui Marian Ivan, fostul lider al lumii interlope din Galaţi
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19:
Coronavirusul nu şi-a spus ultimul cuvânt. Oraş de 20 mil. locuitori, sufocat de COVID-19: "Punem câte doi pacienţi ...
Arbitru de Champions League, arestat dupa ce a fost la o ORGIE cu 34 de persoane! Au gasit cocaina si arme! Detalii socante
Arbitru de Champions League, arestat dupa ce a fost la o ORGIE cu 34 de persoane! Au gasit cocaina si arme! Detalii socante
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Topul celor mai orgasmice poziţii sexuale
Și-au arătat butonașii fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Și-au arătat butonașii fără inhibiții! Topul celor mai apetisanți sâni de vedete din România
Paradoxul pandemiei: Spălaţi-vă pe mâini, dar să nu faceţi duş!
Paradoxul pandemiei: Spălaţi-vă pe mâini, dar să nu faceţi duş!
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
Medicii chinezi au rămas perplecși: Coronavirusul poate fi transmis și așa
Cupluri din întreaga lume s-au CRONOMETRAT în timp ce făceau sex. Rezultatul lor indică durata medie a unui act sexual. La voi cât ţine? - FOTO
Cupluri din întreaga lume s-au CRONOMETRAT în timp ce făceau sex. Rezultatul lor indică durata medie a unui act sexual. ...
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / FOTO
Un bărbat transgender este însărcinat cu soția lui, o femeie transgender. Povestea cuplului face înconjurul lumii! / ...
Decizie istorică la BNR! Anunț de ultim moment: Nu mai putem respecta calendarul iniţial
Decizie istorică la BNR! Anunț de ultim moment: Nu mai putem respecta calendarul iniţial
Este vorba despre o sumă uriașă! Mirela Vaida a dat lovitura!
Este vorba despre o sumă uriașă! Mirela Vaida a dat lovitura!
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri despre dependenţa faţă de chinezi
ULTIMĂ ORĂ. Ce se întâmplă între China şi România? Beijingul a provocat României cel mai mare DEFICIT. Dezvăluiri ...
5 poziţii sexuale pentru orgasm garantat
5 poziţii sexuale pentru orgasm garantat
TOP 15 mașini de care să FUGI. Adevărate pericole financiare după doar 2 ani de la achiziție
TOP 15 mașini de care să FUGI. Adevărate pericole financiare după doar 2 ani de la achiziție
Au cumpărat brocoli. Au deschis punga după 14 zile și au încremenit
Au cumpărat brocoli. Au deschis punga după 14 zile și au încremenit
Angajaţi pentru o fantezie sexuală, doi bărbaţi au pătruns în casa greşită. Erau înarmaţi cu macete
Angajaţi pentru o fantezie sexuală, doi bărbaţi au pătruns în casa greşită. Erau înarmaţi cu macete
EXCLUSIV. Cine va fi dat afară din TAROM în urma listei de restructurări.  Dispare „Șefa de la Xerox”
EXCLUSIV. Cine va fi dat afară din TAROM în urma listei de restructurări. Dispare „Șefa de la Xerox”
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban!  Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Diagnostic DUR pentru Eugenia Serban! Actrita a aflat ca sufera iar de cancer. E socant cum a transformat-o boala
Prințul Charles are inima frântă! Cu cine l-a înlocuit prințul Harry dupa plecarea din Marea Britanie
Prințul Charles are inima frântă! Cu cine l-a înlocuit prințul Harry dupa plecarea din Marea Britanie
CUTREMUR în România. Decizia de forţă majoră luată de cea mai mare multinaţională. Au suspendat tot
CUTREMUR în România. Decizia de forţă majoră luată de cea mai mare multinaţională. Au suspendat tot
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
VIDEO / Distanțarea socială e un mit! Doi români, filmați în timp ce fac sex într-o grădină din Italia
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre sarcina ei ❤️
Vestea cea mare în familia Măruță. Ce spune Andra despre sarcina ei ❤️
Explozia TikTok
Explozia TikTok
Asta e dovada că te FURĂ la pompă. Uite cât a plătit un şofer pentru un plin. A anunţat imediat autorităţile
Asta e dovada că te FURĂ la pompă. Uite cât a plătit un şofer pentru un plin. A anunţat imediat autorităţile
Care este, de fapt, adevărata relație dintre Teo Trandafir și Bursucu. Prezentatorul TV vorbește deschis despre colega sa
Care este, de fapt, adevărata relație dintre Teo Trandafir și Bursucu. Prezentatorul TV vorbește deschis despre colega ...
Ce s-a întâmplat, de fapt, între Margherita de la Clejani și părinții ei, după accidentul rutier și după ce a fost prinsă drogată
Ce s-a întâmplat, de fapt, între Margherita de la Clejani și părinții ei, după accidentul rutier și după ce a fost ...