Obicei de mare jucătoare. Simona a jucat atât cât a trebuit pentru a se califica în sferturile de finală de la Miami: Halep – Watson 6-3, 6-4. Urmează Timea Bacsinszky

Obicei de mare jucătoare. Simona a jucat atât cât a trebuit pentru a se califica în sferturile de finală de la Miami: Halep - Watson 6-3, 6-4. Urmează Timea Bacsinszky
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Miami, după ce a trecut de britanica Heather Watson (69 WTA), scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci de o oră și 30 de minute
  • Românca se va duela pentru un loc în semifinale cu Timea Bacsinszky, care a câștigat meciul cu Agnieszka Radwanska, scor 2-6, 6-4, 6-2

19:49 Statistica meciului spune multe despre jocul Simonei. Doar 13 greșeli neforțate, 18 lovituri câștigătoare și un tenis inteligent, departe de cel mai bun al ei. Watson a greșit mult și nu a găsit răspunsuri în momentele în care Halep a preluat inițiativa. Mai e puțin și se decide și adversara din sferturile de finală, Bacsinszky conducând-o pe Radwanska cu 3-1 în setul decisiv.


19:38 GAME, SET și MECI HALEP! Simona pune primul serviciu în teren în game-ul în care servește pentru meci, joacă inteligent și închide partida după fix 90 de minute de la prima minge. 6-3, 6-4 pentru numărul 5 WTA, după un meci în care a jucat exact cât a trebuit pentru a trece de un adversar aparent incomod, dar destul de limitat.


19:30 Liniște și încredere. Sunt senzațiile care se desprind după o nouă discuție între Darren și Simona. Australianul îi spune jucătoarei sale că lucrurile merg bine și că nu are de ce să-și facă griji, iar ca un sfat tactic vorbește despre puțin mai mult top spin. Halep se întoarce pe teren, mai face un game bun, în care servește bine, și conduce cu 5-3. Un singur game o desparte acum de calificarea în sferturile de finală.


19:28 Watson are o mică răbufnire de orgoliu, face break-ul și vine la 3-3, dar Simona pune din nou lucrurile în ordine. Halep mai câștigă o dată pe serviciul adversarei și se apropie la două game-uri de victorie. E momentul în care Darren Cahill vine din nou pe teren, iar Watson își cheamă și ea antrenorul.


19:21 Break Halep. Simona se comportă ca o jucătoare de top și apasă pe accelerație exact când simte pericolul. După ce a scăpat de un game greu pe propriul serviciu, numărul 5 WTA scoate din joben câteva lovituri de excepție și face break-ul. Fanii mai mici ai tenisului sunt fascinați de Simona 🙂


19:13 Simona începe bine și setul al doilea, are o șansă de a câștiga pe serviciul adversarei, dar Watson salvează și își câștigă game-ul. Numărul 5 WTA are un procentaj foarte mic la mingile de break convertite, 3 din 11, dar această dată statistică ar putea să conteze foarte puțin în condițiile în care serviciul româncei funcționează la parametri normali, pentru că șansele vor mai apărea. Între timp, Radwanska a câștigat primul set, dar Bacsinszky s-a distanțat în al doilea, 4-1 cu un avantaj de două break-uri.


19:05 A început setul doi, după ce spectatorul cu probleme a primit tratamentul de care avea nevoie. Watson trece în față, după un prim game în care Simona a avut șansele ei. Mai jos, statistica primului set, în care britanica a lovit câștigător mai des, dar a și greșit mai mult. Foarte bun procentajul primului serviciu al Simone.


18:56 Meciul este oprit. Căldura de la Miami face victime, dar nu în rândul jucătorilor. Unui spectator i s-a făcut rău în tribune, iar meciul se va relua după ce doctorii îi vor acorda primul ajutor.


18:48 Set Simona. Halep pune presiune, intră în teren, iar Watson se pierde rapid. Dă o dublă greșeală, greșește cu forehand-ul, iar românca fuge cu al patrulea game consecutiv. Tenis simplu, exact, fără strălucire, dar eficient din partea numărului cinci WTA. Vine și game-ul perfect de serviciu, câștigat la zero, iar Simona ia primul set, 6-3, după ce a fost condusă cu 3-1!


18:42 Ca de obicei, sfaturile lui Darren Cahill dau roade. Nu știu voi cum sunteți, dar personal australianul îmi dă impresia că este un psiholog foarte bun, care știe cum să comunice cu Simona. Halep se întoarce pe teren după discuția cu fostul îndrumător al lui Agassi și adună două game-uri consecutive: 4-3 în primul set. În celălalt meci care ne interesează, Aga se apropie de câștigarea primului set cu Bacsinszky, pe care o conduce cu 5-2.


18:36 Darren Cahill și-a făcut apariția pe teren după doar cinci game-uri și i-a transmis Simonei exact ce remarcam și noi ceva mai devreme: să stea puțin mai în teren, dar și să încerce să găsească cât mai des primul serviciu. Suntem nevoiți să scoatem în evidență relația foarte bună dintre cei doi, care se vede din plin la fiecaer on court coaching al australianului.


18:33 Simona e puțin prea pasivă, stă mult prea în spate, iar Watson profită din plin. Britanica mai face un break, apoi câștigă pe propriul serviciu, bifând o premieră în acest meci. Având experiența meciului dintre Watson și Monica Niculescu, de la Indian Wells, putem spune că greșeala Simonei e că nu-și plimbă deloc adversarul, care are timp să se așeze pe lovituri și să trimită puternic. 2-3 între timp, după un game lejer al româncei.


18:25 Rebreak Halep. Simona câștigă un game infernal, de aproape 10 minute, cu opt egalități, după ce ratează cinci mingi de break. Și o face frumos, cu backhand-ul în lung de linie, lovitura de paradă. La Miami e în continuare foarte cald, iar Halep a renunțat la șapca cu care a început partida. Sperăm ca Simona să fie ferită de probleme, pentru că mulți jucători au fost nevoiți să se retragă din concurs în ultimele zile.



18:16 Simona începe greu, dă câteva rateuri cu dreapta, iar Watson câștigă pe serviciul ei, într-un game în care românca a condus cu 30-0.


18:09 A început meciul, cu Simona la serviciu. Watson are un bandaj destul de mare pe coapsa stângă.


17:58 Bună ziua! Sunt Cristian Voicu, iar în lipsa mult mai experimentatului Alexandru Tăcină, expertul ProSport în tenis, am misiunea de a vă ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă în meciul Simonei Halep din optimile de finală de la Miami. Adversara de astăzi este britanica Heather Watson, a 69-a jucătoare a lumii, iar meciul va începe în câteva minute. În paralel, vom sta cu ochii și pe duelul dintre Agnieszka Radwanska și Timea Bacsinzky, pentru că de acolo se va alege posibila adversară a Simonei în sferturile de finală.


Simona luptă luni, de la ora 18:00, pentru accederea în al doilea sfert de finală consecutiv în cadrul turneelor Premier Mandatory. După aventura de la Indian Wells (4-6, 3-6 în „sfertul” cu Serena Williams), Halep se poate califica din nou printre cele mai bune opt sporive al turneului, la Miami! Simona întâlnește o jucătoare incomodă, Heather Watson, care se poate lăuda cu un titlu câștigat în 2016, la Monterrey (3-6, 6-2, 6-3 în finală cu Kirsten Flipkens). Constănțeanca are însă valoarea de partea ei, dar și palmaresul meciurilor directe. Simona s-a mai întâlnit de două ori cu Heather, iar constănțeanca și-a adjudecat ambele partide: 4-6, 6-4, 6-2 în primul tur la US Open 2013 (hard) și 6-2, 6-4 în turul doi la Madrid 2014 (zgură).

Britanica spune că jocul Simonei Halep îi este cunoscut, aflându-i toate secretele în urma confruntărilor directe, dar și din meciurile urmărite la TV : „Îi știu perfect jocul. Am urmărit-o de multe ori la televizor. În plus, am și jucat de câteva ori una împotriva celeilalte. Este o jucătoare excelentă și extrem de competitivă. Nu va fi un meci ușor, dar nu cred că în acest stagiu al turneului mai există meciuri ușoare. Abia aștept să joc din nou cu ea și vreau să mă bucur de acest eveniment”, a spus Watson pentru ESPN.

Dacă obține victoria în meciul transmis de Dolce Sport, Halep o va întâlni în „sferturi” pe câștigătoarea meciului Agnieszka Radwanska (Polonia, 2 WTA) – Timea Bacsinszky (Elveția, 20 WTA). Pe același Teren 1 vor evolua și celelalte două românce calificate în faza optimilor de finală: Monica Niculescu (33 WTA) o înfruntă pe Johanna Konta (Marea Britanie, 23 WTA), după ora 21:00, iar Irina Begu (35 WTA) joacă împotriva lui Madison Keys (SUA, 24 WTA), după 00:30.

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Legea se aplică deja în toată România. Este informația momentului pentru toți românii
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen