Noul antrenor al Simonei Halep s-a pus de la început sub Darren Cahill: "Ar fi o prostie să vă spun asta!"

26 ian 2019 5233 afişări Tenis
Noul antrenor al Simonei Halep s-a pus de la început sub Darren Cahill: "Ar fi o prostie să vă spun asta!"

Belgianul Thierry van Cleemput, noul antrenor al Simonei Halep, a avut grijă să nu promită marea cu sarea. În una dintre primele declaraţii pe care le-a dat în legătură cu parteneriatul cu jucătoarea din Constanţa, fostul tehnician din loja lui David Goffin a transmis că nu se gândeşte să depăşească performanţele pe care Simona le-a atins alături de Darren Cahill.

Cu strategul australian în spatele său, Halep s-a transformat dintr-o jucătoare bună în câştigătoare de Grand Slam (Roland Garros 2018) şi lideră în clasamentul WTA, iar Van Cleemput e conştient că asemenea culmi sunt foarte, foarte greu de atins:”Îmi place mult jucătoarea, îmi place mult stilul ei de joc şi dacă s-ar perfecta parteneriatul, cred că ştiu cum aş putea s-o ajut. Ar fi prosteşte din partea mea să spun că voi face mai mult decât cel dinaintea mea. Ce mă interesează este munca”, a punctat Van Cleemput într-un interviu acordat jurnalistei americane Carole Bouchard.

De altfel, diferenţa dintre Darren Cahill şi Thierry van Cleemput reiese din mai multe detalii. Primul este cartea de vizită, australianul bucurându-se de o imagine mult, mult mai bună în circuitul profesionist, iar al doilea e legat de partea financiară. Potrivit presei internaţionale, Van Cleemput va avea un salariu de aproximativ 17.000 de euro pe lună (200.000 de euro pe an), unul de aproape cinci ori mai mic decât cel încasat de omul care a dus-o pe Halep către cele mai importante performanţe ale carierei.

Primele turnee la care Simona şi Van Cleemput vor merge împreună se vor desfăşura în februarie, la Doha şi Dubai. Înainte, Halep va participa la meciul de Fed Cup dintre România şi Cehia, deţinătoarea trofeului.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.