Niculescu, învinsă de Radwanska în „optimile” de la Doha! Monica pierde meciul, dar câștigă respectul adversarei: „M-a făcut să joc cel mai bun tenis”

Niculescu, învinsă de Radwanska în
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Monica Niculescu (37 WTA) a fost învinsă de Agnieszka Radwanska (Polonia, 3 WTA) în optimile de finală ale turneului Premier 5 de la Doha (Qatar): 5-7, 1-6, după o oră și 43 de minute de joc!

Monica părăsește turneul de la Doha, dotat cu premii în valoare de 2,5 milioane de dolari, după două zile fantastice, în care le-a învins pe Sabine Lisicki și Jelena Jankovic! A treia favorită a competiției, Agnieszka Radwanska, a fost însă prea vicleană pentru sportiva noastră în partida de miercuri, disputată în cadrul optimilor de finală. Agnieszka a știut să facă diferența în momentele importante și fără îndoială că scorul de 7-5, 6-1, stabilit într-o oră și 43 de minute, este prea dur pentru Monica.

Jucătoarea în vârstă de 28 de ani a împins-o la maximum pe mult mai titrata sa adversară, iar spectacolul a fost unul pe cinste! Niculescu îi putea creea probleme mult mai mari Radwanskăi dacă profita de un avantaj consistent pe care l-a avut în prima manșă: 4-1 cu două break-uri. „Aga” a demonstrat încă o dată că are capacitatea de a întoarce în favoarea sa meciurile pe care le începe prost, iar poloneza a fost de neoprit pe finalul primei manșe, dar mai ales în setul secund.

Monica rămâne blocată în fața unei bariere pe care nu a mai depășit-o de 7 luni, nereușind în continuare să lege trei victorii consecutive într-un turneu WTA. Niculescu nu a mai câștigat trei meciuri consecutive în circuitul WTA de la turneul de casă BRD Bucharest Open. Ea trecea la acea vreme de Ana Bogdan (6-2, 5-7, 6-2), Teliana Pereira (6-2, 6-3) și Andreea Mitu (4-6, 6-0, 6-2). După performanța din Qatar, Niculescu se alege cu 105 puncte WTA și un cec în valoare de 30.000 de dolari.


UPDATE 19:05 Radwanska se impune în optimile de finală de la Doha și trece de Niculescu în două seturi, scor 7-5, 6-1. Poloneza a complimentat-o pe Monica la final: „E o adversară incomodă, m-a făcut să joc cel mai bun tenis al meu. Când joci împotriva Monicăi te aștepți să produci multe lovituri fantastice”, a spus numărul 3 WTA.


UPDATE 19:00 Echilibrul meciului s-a rupt în favoarea Radwanskăi: 7-5 și 5-1, iar poloneza servește pentru meci!


UPDATE 18:55 „Aga” confirmă break-ul și se desprinde la 4-1, după o nouă revenire spectaculoasă, de la 0-40! Românii din tribune continuă să spere: „Hai că poți, Moni”!


UPDATE 18:45 Monica a pus în practică îndemnul antrenorului, dar parcă a fost mult prea agresivă. Vântul a împins-o de la spate, la fel cum a făcut și cu mingile ce au ieșit în aut: 3-1 pentru Radwanska!


UPDATE 18:35 Radwanska face 2-1, după 20 de minute scurse din setul doi. Niculescu își cheamă antrenorul, pe Călin Ciorbagiu, pentru a-i solicita sfaturile: „Vino continuu în față, dar nu-i da unghiuri pentru că are passingurile alea periculoase. Încearcă să mai apeși pe primul serviciu. Du-te pe ea în față că ai vântul în spate!”, a fos recomandarea tehnicianului care lucrează cu Moni încă din perioada junioratului.


UPDATE 18:25 Se merge cap la cap cu serviciul în manșa secundă, scor 1-1. Statistica primului set confirmă că jucătoarele au generat un spectacol pe măsură: 14 lovituri direct câștigătoare de fiecare parte.


UPDATE 18:15 SET Agnieszka Radwanska, 7-5, după ce Niculescu a avut un avantaj lejer de 4-1, cu dublu break! „Hai, Monica, crede în tine”, a încurajat-o un român aflat în tribune pe sportiva noastră. Monica nu a fost ajutată însă de sprijinul fanilor, iar spectatorii polonezi sunt cei care se bucură acum de reușita favoritei lor.


UPDATE 18:05 Radwanska a condus cu 5-4, dar Niculescu rupe seria polonezei și egalează la 5! Antrenorul „Agăi” nu pare mulțumit, probabil că s-ar fi așteptat ca eleva sa să închidă setul aici. Știu că e dificil de ghicit, dar vă las pe voi să spuneți care dintre cei doi domni este antrenorul polonezei.


UPDATE 17:57 Radwanska își adjudecă un game uriaș, care a durat nu mai puțin de 11 minute, scor 4-4! Moni a salvat 5 mingi de break într-un game, însă a cedat la a 6-a. Poloneza e pe val și ajunge la trei game-uri consecutive în primul set.


UPDATE 17:46 Niculescu este extrem de concentrată la retur, își creează două mingi consecutive de 5-2, însă le ratează cu ușurință. Radwanska se apropie periculos la 4-3!


UPDATE 17:40 Monica joacă excepțional, variază foarte bine și se desprinde la 4-1! Agnieszka este surprinsă de forța demonstrată de româncă în startul meciului, iar poloneza greșește destul de mult.


UPDATE 17:30 Niculescu continuă să conducă cu break, 2-1! Niciuna dintre jucătoare nu și-a realizat serviciul în primele trei game-uri, Monica făcând diferența în precedentul prin două passinguri superbe.


UPDATE 17:25 Monica începe meciul cum nu se putea mai bine, cu break: 1-0. Românca vine des la fileu și pune astfel presiune pe serviciul advers!


UPDATE 17:15 „A mai rămas un minut”, le anunță arbitra de scaun pe jucătoarele care se încălzesc. Monica a câștigat tragerea la sorți, dar a ales să primească. Este o tactică marcă înregistrată a lui Rafael Nadal, iar noi sperăm că Niculescu nu-i va copia și rezultatele spaniolului din ultima vreme.


UPDATE 17:05 Urmează meciul Niculescu – Radwanska, în aproximativ 10 minute! S-a terminat jocul de pe terenul central: Petra Kvitova (Cehia), favorita 8, părăsește turneul, învinsă de letona Jelena Ostapenko, locul 88 mondial, scor 5-7, 6-2, 6-1. Tot mai multe jucătoare obțin victoriile carierei în fața Kvitovei, sportivă care se află într-o luptă acerbă cu Halep din acest punct de vedere.

Huge win for Jelena Ostapenko in Doha, who beats Petra Kvitova 5-7, 6-2, 6-1 pic.twitter.com/MNy8dX3Hwq


UPDATE 16:55 Dublu impact: Monica are în față o jucătoare fantastică, dar se ciocnește totodată de o barieră pe care n-a mai depășit-o din iulie 2015. Statistica spune că Niculescu nu a mai câștigat trei meciuri consecutive în circuitul WTA de la turneul de casă BRD Bucharest Open. Ea trecea la acea vreme de Ana Bogdan (6-2, 5-7, 6-2), Teliana Pereira (6-2, 6-3) și Andreea Mitu (4-6, 6-0, 6-2).


UPDATE 16:45 Probabil că Moni are nevoie de sfaturi cu privire la punctele forte ale adversarei de astăzi, iar eu o ajut cu un pont gratis :). „Aga” și-a lucrat mușchii în ultimele două luni, timp în care a scos-o pe brațe din cluburi pe sora sa, Urszula Radwanska, și ea jucătoare de tenis. Nu este clar dacă Urszula a băut un pahar în plus ori a apelat la o strategie pentru a-și antrena sora chiar și în timpul liber. În orice caz, ne așteptăm la lovituri puternice din partea polonezei.


UPDATE 16:25 Petra Kvitova, favorita 8, se vede egalată la seturi de „puștoaica” Jelena Ostapenko, scor 7-5, 2-6. Astfel, Niculescu – Radwanska va începe după ora 17:00.


UPDATE 16:00 Pentru că a fost o victorie de neuitat, să revedem câteva imagini amuzante cu învinsa Monicăi Niculescu din turul precedent. Jelena Jankovic a trecut prin toate stările posibile în meciul pierdut aseară:


Jelena, atunci când s-a afișat scorul meciului Halep – Vesnina, 7-6, 4-6, 1-6: „Incredibil! Tu vezi ce văd și eu pe tabelă”?


Antrenorul Jelenei: „Lasă meciul Simonei Halep! Hai să ne gândim la o tactică”.


„La care tactică? Ea joacă numai tăiat… Am dureri de cap de la atâtea slice-uri”!


UPDATE 15:40 Salutare! Meciul dintre Niculescu și Radwanska va începe cu întârziere față de programul inițial, în jurul orei 17:00. Asta pentru că pe terenul central se desfășoară acum o partidă ce se anunță lungă: Petra Kvitova – Julia Ostapenko (4-4 în primul set). Eu sunt Alex Tăcină și voi comenta împreună cu voi meciul Niculescu – Radwanska.


Niculescu are o săptămână excelentă în Qatar, trăită în cadrul unui turneu care miercuri se poate transforma într-unul de vis pentru sportiva în vârstă de 28 de ani. Monica o înfruntă pe Agnieszka Radwanska, a treia jucătoare a lumii, în „optimi” la Doha, după ora 16:00, iar românca va intra pe teren cu un moral ridicat la cote înalte. Niculescu a eliminat două jucătoare de clasă în precedentele tururi (6-2, 6-2 cu Sabine Lisicki și 3-6, 6-4, 7-5 cu Jelena Jankovic), iar acest lucru îi poate oferi încrederea pentru a realiza o surpriză cu adevărat uriașă.

„Moni” știe cum să o învingă pe „Aga”, ținând cont că a bătut-o si în 2015, în precedenta partidă directă disputată de cele două în circuit: 5-7, 6-4, 6-0 în semifinale la Nottingham (Marea Britanie), pe iarbă. La general, scorul dintre Niculescu și Radwanska este egal, 1-1, poloneza triumfând și ea în anul 2009, la Linz (hard), scor 6-4, 6-2.

Ziua de marți a fost una neagră pentru favoritele competiției dotate cu 2,5 milioane de dolari, Agnieszka Radwanska (cap de serie numărul 3) rămânând cea mai importantă jucătoare de pe tabloul principal. Angelique Kerber (Germania), favorită principală, și Simona Halep (România), favorită doi, au suferit înfrângeri neverosimile: 5-7, 1-6 cu Saisai Zheng (China, 73 WTA), respectiv 7-6(4), 4-6, 1-6 cu Elena Vesnina (Rusia, 118 WTA).

Monica și Agnieszka se vor lupta pe arena principală de la Doha pentru un loc în sferturile turneului Premier 5, într-o partidă transmisă în direct de Digisport 2. Miza meciului este reprezentată de 190 de puncte WTA și un cec în valoare de 60.000 de dolari.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…