Naomi Osaka e CAMPIOANA US Open 2018! Japoneza a impresionat cu un joc fantastic și nervi de oțel. FILMUL unei finale care a degenerat în setul 2, arbitrul dictând 3 penalizări împotriva Serenei Williams

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 09 Sep. 2018, 00:58 Actualizat: 09 Sep. 2018, 08:37 Tenis

Naomi Osaka a câștigat turneul de la US Open, învingând-o pentru a doua oară în 2018 pe Serena Williams, 6-2, 6-4. Japoneza în vârstă de 20 de ani a produs tenis de cea mai înaltă calitate, dominând-o pe sportiva cu cele mai multe titluri de Mare Șlem în Era Open (23). Pentru prima prima dată în Era Open, tenisul feminin are opt campioane diferite de-a lungul a două sezoane consecutive.

  • Din păcate, controversa din setul doi a adus huiduieli din partea publicului la ceremonia de premiere, atunci când reprezentanții USTA au intrat pe podium.

Noami Osaka a etalat joc și mentalitate de campioană, punându-și prompt amprenta asupra startului de meci. Japoneza a pedepsit fluctuațiile la serviciu ale americancei, câștigând cinci game-uri consecutive, după tura de lansare inaugurală a Serenei Williams. Precisă de pe linia de fund a terenului, Osaka a închis primul set în 34 de minute.

Setul secund a adus același joc consistent din partea niponei, însă prim-plan-ul a aparținut răfuielii dintre Serena Williams și arbitrul de scaun, Carlos Ramos. Sancționând un gest al lui Patrick Mouratoglou pentru coaching, în game-ul doi, arbitrul a dezlănțuit furia americancei. În timp ce iadul părea că se revarsă pe pământ, Naomi Osaka a rămas calmă, concentrată și agresivă în joc, nu în reacții, evitând capcana de a deveni parte a controversei sau victimă a acesteia, reușind cea mai mare victorie a carierei.

00:45 NAOMI OSAKA a câștigat la US Open 2018. 6-2, 6-4 în fața Serenei Williams, la capătul unei finale care a degenerat pe final. Osaka a valorificat a doua minge de meci a partidei, iar Serena Williams a felicitat-o cu multă sportivitate. Războiul său a fost cu arbitrul partidei.


00:37 Serena Williams plânge. A câștigat game-ul pe serviciu la zero, dar merge din nou la oficialii turneului, care au rămas la marginea terenului. Ajunsă înapoi la scaun, Serena Williams continuă să lăcrimeze.


00:33 Carlos Ramos dictează un al treilea avertisment împotriva Serenei Williams și game de penalizare! Serena Williams protestează, continuă tirada împotriva arbitrului, anunțând că i-a spus doar că i-a furat un punct, pe nedrept. Superviserii intră pe teren, încercând să o calmeze. Osaka primește însă un game la masa verde și are 5-3 pe tabelă. „Sunt mulți bărbați care au făcut lucruri mai rele și nnu au pățit așa ceva. Nu puteți să îmi faceți asta. În fiecare an… Nu puteți să îmi luați clipa asta„, tună americanca.


00:29 BREAK OSAKA! Nipona rămâne tăcută, dar răspunde cu o nouă serie de 3 game-uri câștigate la rând. Serena Williams face o greșeală de apreciere la returul în lung de linie al japonezei, la 30-30, apoi Osaka ia break-ul cu un winner.


00:27 Naomi Osaka egalează, cu un game la zero! Este imperturbabilă. La 6-2, 3-3, este la 3 game-uri distanță de victorie.


00:23 REBREAK! Serena Williams trimite o nouă dublă greșeală la 30-30, apoi ratează un rever. Serena clachează, rupe racheta de pământ și primește avertisment. Fiind al doilea avertisment, americanca pierde primul punct din game-ul următor.

Americanca realizează ce se întâmplă abia când ajunge la linia de fund a terenului, pentru a returna. Merge din nou la arbitru și, de data asta, țipă: „Îmi datorezi niște scuze. Nu am trișat. Nu am primit sfaturi. Trebuie să anunți că nu a fost coaching. este incredibil ce mi se întâmplă aici! Fiica mea este în spate. Eu nu trișez niciodată!”


00:20 BREAK SERENA WILLIAMS! Naomi Osaka apără trei mingi de break, dar puterea de a rezista în fața unei Serena trecute pe modul HOT are și ea limitele ei. Nu mai găsește asul pe a patra minge de break, iar Serena se desprinde pe tabelă.


00:12 Serena Williams s-a dezlănțuit. Lovește tare, spectaculos, jocul de încinge, apără minge de break cu atac la fileu, apoi inventează o scurtă de generic și trece încă de o tură de serviciu. 2-1. Americanca a ajuns la 13 lovituri câștigătoare în meci.


00:05 Serena Williams a luat foc. Arbitrul Carlos Ramos i-a dat avertisment pentru coaching, sesizând un gest al lui Patrick Mouratoglou. Americanca s-a îndreptat spre scaun și i-a spus, apăsat: „Dacă ține degetul în sus este coaching? Nu înseamnă nimic. Și tu nu știi că ar însemna ceva. Nu trișez ca să câștig. Prefer să pierd! Vreau să știi asta!” Naomi Osaka este însă atentă, nu se lasă distrasă și își apără lansarea, egalând la game-uri în start de set doi.


00:00 Serena Williams trece cu bine de primul game pe serviciu, impunându-se la 15.

Everestul Serenei la US Open 2018: Naomi Osaka a câștigat 31 de partide pe 2018 în care a câștigat primul set. Și nu a pierdut niciodată!


23:56 SET, OSAKA! Naomi începe cu un serviciu mare, apoi Williams îi arată cât de mult o poate răni, cu un retur brutal. Osaka trimite apoi un prim serviciu în forță, apoi un serviciu doi la teu pe care Serena nu îl poate returna și un al patrulea serviciu de nereturnat, care pune punct primului set în 34 de minute!

! Cifrele dureroase din statistica Serenei Williams: doar 38% frecvența primului serviciu, 0 din 2 mingi de break convertite și 13 greșeli neforțate!

Naomi Osaka a jucat curat – 5 winners, 5 unforced errors, serviciile mari au venit când a trebuit, iar de pe linia de fund a terenului a jucat de la egal la egal cu marea campioană americană.


23:52 Serena holds!!! Sportiva cu 23 de titluri de Mare Șlem în palmares este nevoită să lupte din nou, de la 0-30, înspă de această dată, la fel ca în primul game, îi iese. Osaka va servi la 5-2 pentru a închide setul, având și o marjă de siguranță, după 32 de minute.


23:46  Serena Williams ratează primele sale 2 mingi de break. Un punct pe care scrie vintage Williams îi aduce americancei o primă minge de break. Răspunsul lui Naomi Osaka este un serviciu fabulos, as! Serena Williams greșeșete mult neforțat – de 12 ori în 6 game-uri, iar japoneza se furișează pe lângă Serena, la 5-1.


23:42 Pariu că nu vă așteptați la asta?  Naomi Osaka tocmai a reușit dublu-break-ul în fața Serenei Williams. Americanca a îngropat în fileu un rever la 30-40 și se vede de partea greșită a unui 4-1 pe tabelă.


23:39 TREI LA RÂND! Emoții? Nu pentru Naomi Osaka, nu acum. Japoneza confirmă break-ul cu o tură sigură pe lansare, închisă cu primul as al său în partidă.5-3 este raportul loviturilor câștigătoare în meci pentru Serena, dar japoneza a câștigat trei game-uri consecutive.


23:35 BREAK! Serena Williams pune în continuare cu dificultate prima minge în teren, iar Naomi Osaka joacă un punct mare la 30-15 pentru americancă, impunându-și forța în cel mai lung schimb de mingi al meciului (10 lovituri). O dublă greșeală trimisă de racheta Serenei Williams îi aduce niponei primul break în meci. Vă amintiți cât de eficientă a fost Osaka în duelul cu Madison Keys la mingi de break? 13 din 13 salvate, 3 din 4 convertite?


23:28 Naomi Osaka o imită pe americancă, ratând la rândul său primele două prime servicii în partidă și comițând totodată o dublă greșeală. Odată regăsit însă primul serviciu, jocul de pe linia de fund a terenului este destul de convingător pentru a o domina pe Williams. Nipona în vârstă de 20 de ani încheie game-ul la 30, cu un forehand câștigător lovit cu destulă de marjă de siguranță spre o parte lăsată descoperită de Serena. 1-1


23:21 Primul serviciu al Serenei Williams este out. Al doilea – atinge fileul. Osaka începe cu punct câștigat, purtând un raliu prelungit spre reverul Serenei, până când americanca ia decizia de a trimite în lung de linie, decisiv și ratează șinta. Williams continuă seria inexactităților la primul serviciu. O dublă greșeală îi aduce lui Naomi Osaka al doilea punct, apoi Williams turează forehandul și lovește decisiv, pentru a schimba cifra în dreptul său pe tabelă. Primul prim serviciu care găsește terenul este as. Naomi Osaka forțează o egalitate, returnând precis și puternic, însă un nou as și un atac la plasă, finalizat cu voleu câștigător îi aduc americancei primul game în partidă.


23:15 Chiar dacă partida nu se joacă în sesiunea de seară, Serena Williams a ales varianta de rochie neagră, cu deja celebrul tutu. Americanca a câștigat tragerea la sorți și a ales să deschidă cu a 31-a finală de Mare Șlem a carierei cu serviciul.

10 victorii pentru Naomi Osaka în carieră, la US Open. 95 pentru Serena Williams. Doar două capitole în care, pentru moment, japoneza are avantaj: 1-0 palmaresul direct și 19 – 26 pozițiile în clasamentul WTA al acestei săptămâni.


23:12 Ultimele cuvinte ale finalistelor. Vor vorbi apoi pe teren, în dialogul loviturilor.

Naomi Osaka: Sigur că am emoții, este omenește. Dar mă și bucur.

Serena Williams: Este o bucurie să mă aflu din nou aici. Naomi joacă bine și face totul bine.


23:10 WTA a pus față în față parcursul celor două finaliste. Serena a avut adversare mai tari, dar numărul de seturi cedate este identic.


23:05 DECIZIE. Un aspect important al finalei: meciul se va juca, din cauza condițiilor meteo, cu acoperișul tras. La New York plouă și prognoza anunță ploaie în continuare. Semifinalele s-au jucat, de asemenea, cu acoperișul tras.


23:00 Naomi Osaka este jucătoarea care a determinat-o pe Serena Williams să se antreneze mult mai dur pentru revenirea în circuit, după meciul direct de la Miami. Japoneza are sprijinul unui fost confident al Serenei – Big Sascha Bajin, timp de opt ani hitting partner pentru americancă. Naomi și sascha doi se distrează de minune în momentele de pauză.


22:55 Hello, New York! Este ziua marii finale feminine: Martina Navratilova a declarat pentru site-ul WTA că Naomi Osaka trebuie să facă meciul vieții pentru a avea o șansă în fața Serenei Williams. Patrick Mouratoglou spune despre Naomi Osaka că are același tip de joc ca Serena Williams: un „stil de joc inspirat” de americancă. Cu cinci centimetri mai înaltă decât Serena, Naomi are unul dintre cele mai puternice lovituri de forehand din circuit, fiind capabilă să trimită mingea, potrivit unei analize New York Times, cu 160 km/h, datorită tehnicii de lovire foarte eficiente.


Ultimul act al tabloului feminin va scrie o nouă pagină în istoria tenisului.

Serena Williams este cea mai vârstnică finalistă din istoria US Open-ului și, la 45 de ani de la succesul australiencei Margaret Court care a stabilit recordul absolut de 24 titluri de Mare Șlem câștigate în tenisul feminin (13 înaintea Erei Open, 11 în Era Open), are șansa de a egala această bornă istorică. Americanca se află la startul finalei de Grand Slam cu numărul 31. Doar cinci jucătoare au învins-o pe Serena Williams în finalele celor mai importante patru turnee din tenisul profesionist: sora sa – Venus, Maria Șarapova, Sam Stosur, Angelique Kerber și Garbine Muguruza. La Flushing Meadows, recordul americancei în vârstă de 36 de ani este de 6 finale câștigate și 2 pierdute.

! În anul în care Ilie Năstase se încorona campion la Roland Garros, Margaret Court o învingea în finală, 7-6, 5-7, 6-2, pe conațioonala Evonne Goolagong Cawley. Margaret Court încheia sezonul cu trei victorii la simplu în turneele de Mare Șlem, Billie Jean King câștigând la Wimbledon. Chiar dacă apoi a mai jucat până în 1977, când s-a retras în momentul în care a aflat că este însărcinată cu cel de-al patrulea său copil, Margaret Court nu a mai câștigat vreun trofeu de Mare Șlem la simplu – ci doar câte un titlu la mixt (Wimbledon 1975) și dublu feminin (US Open 1975).

Dacă anul trecut pe vremea asta Serena Williams avea parte de o naștere complicată, urmată de o serie de 3 operații, timp în care viața sa a atârnat de un fir de ață, în 2018 americanca semnează deja a doua finală consecutivă în Grand Slam-uri, bate la porțile Top 10 și se mândrește cu un record incredibil, de 15 victorii și o singură înfrângere în turneele de Mare Șlem. Retrasă înaintea optimii cu Maria Șarapova la Roland Garros și învinsă doar de Kerber în finala de la Wimbledon, Serena Williams a trecut de primele șase meciuri de la New York cu un singur set pierdut.

De partea cealaltă a fileului, Naomi Osaka este, la 20 de ani, una dintre sportivele crescute cu visul de „a fi Serena”. La una dintre conferițele de presă, Naomi – deja prima japoneză cu un titlu Premier Mandatory și prima finalistă de Grand Slam a acestei țări, povestea: „Jucam tenis în parc cu sora mea și, din când în când, cineva ne întreba – voi veți fi următoarele Venus și Serena Williams? Eu am fost mereu cu Serena, pentru că, noi, mezinele, trebuie să fim unite. Dar îmi place mult și Venus”, declara Osaka.

În momentul în care își făcea bagajele pentru călătoria spre New York, Osaka împărtășea fanilor câteva gânduri sincere, copilăroase și care în niciun caz nu prevesteau o cursă până la finala de duminică. Naomi Osaka câștigase un singur meci în turneele pregătitoare pe hard și pierduse de trei ori. Pentru sportiva care aprinsese imaginația tuturor, cu un fabulos parcurs în primăvară, cu titlu la Indian Wells (cu victorii în 2 seturi pe Șarapova, Radwanska, Halep și Kasatkina), urmat de victorie la Miami în fața Serenei Williams, veneau scuzele, chiar înainte de US Open. A fost însă doar prima aparență. „Bună. Uhhhh, asta este o mică informare din partea mea. Ultimele săptămâni au fost destul de dure pentru mine, nu am simțit mingea deloc, ajungând până într-acolo încât să devin foarte frustrată și foarte tristă la antrenamente. Am simțit foarte multă presiune la începutul acestui sezon pe hard, după Indian Wells – nu mă mai simțeam o jucătoare cu șansa a doua. Dacă cineva s-a uitat la meciul meu de la Cincinnati știe că am pierdut, dar cred că a fost un pas în direcția corectă. Am simțit mingea cum nu am mai făcut-o de mult, de la Miami. Asta mă face foarte fericită. Asta a fost, am terminat. Ne vedem la New York„, scria Naomi Osaka. Retrospectiv privind, descărcarea aceasta a făcut bine. Mult bine.

Naomi Osaka se aliniază acum la startul finalei cu Serena Williams având un singur set cedat la US Open 2018, exact ca sportiva pe care o idolatriza, pe care nu îndrăznea să o salute în vestiarul de la New Haven în urmă cu 3 ani, de frică să nu o deranjeze și alături de care își făcea o fotografie pe care o prețuiește mult, în 2016. Trei meciuri le-a câștigat în mai puțin de o oră.

1-0 este scorul întâlnirilor directe dintre Naomi Osaka și Serena Williams

6-3, 6-2 este scorul cu care Naomi Osaka o învingea pe Serena, în acest an, în primul tur de la Miami – aceasta fiind doar a patra partidă oficială de simplu disputată de americancă după revenirea în circuit. Propiul joc a dezamăgit-o crunt pe Williams în acest meci, fugind ca din tun și refuzând dialogul cu presa. La câteva luni distanță, pentru a descrie evoluția din acest meci ar folosi cuvinte dintr-acelea care se cenzurează pe tv. Situația este însă mult diferită pe 8 septembrie 2018.

Legacy: moștenirea Williams. Pentru a cincea oară în ultimii șapte ani, New York-ul va încorona o regină de culoare. Dacă va fi Serena, atunci moștenirea ei va fi mai bogată, cu un nou record absolut. Dacă Naomi Oswaka se va impune, tot moștenirea Williams va triumfa într-un fel, pentru că pentru al doilea an consecutiv, una dintre jucătoarele de culoare ajunse în prim-plan-ul tenisului feminin pe culoarul creat de surorile Williams va fi triumfat. Așa cum declara veterana din Statele Unite pe Arthur Ashe Stadium, pentru ea, acum, mai importantă decât victoriile este doar influența pe care reușește să o aibă în afara terenului. Amprenta pe care o lasă asupra societății. Iar Naomi Osaka, la fel ca și Sloane Stephens, este una dintre fetele care au crescut pentru a fi Serena Williams. Per total, statistica prezentată de Ben Rothenberg este și mai sugestivă.

Duel al generațiilor: diferența de 16 ani dintre Serena Williams și Naomi Osaka este a doua cea mai mare din istoria tenisului feminin în Era Open. Doar în 1991, la US Open, Monica Seleș, în vârstă de 17 ani, o învingea pe Martina Navratilova (34 ani), după cum notează în preview-ul pentru New York Times, Christopher Clarey.

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 09 Sep. 2018, 00:58 Actualizat: 09 Sep. 2018, 08:37 Tenis
Pe aceeași temă
Planul Roșu activat la Satu Mare, în urma unui accident! Șapte victime au ajuns la spital
Planul Roșu activat la Satu Mare, în urma unui accident! Șapte victime au ajuns la spital
Răzbunarea unui manager pe o firmă care a refuzat să-i plătească o factură
Răzbunarea unui manager pe o firmă care a refuzat să-i plătească o factură
Arunca BOMBA! A spus adevărul despre Halep. Nimeni nu stia asta
Arunca BOMBA! A spus adevărul despre Halep. Nimeni nu stia asta
Lovitură pentru Firea! Iată cine apare pe locul doi în sondajele din Capitală, după ea. Nu e Nicuşor.
Lovitură pentru Firea! Iată cine apare pe locul doi în sondajele din Capitală, după ea. Nu e Nicuşor.
Nu a fost bun pentru Rapid in Liga a 3-a, acum e titular la fosta campioana a Frantei! TEAPA incredibila in Romania: cine l-a refuzat
Nu a fost bun pentru Rapid in Liga a 3-a, acum e titular la fosta campioana a Frantei! TEAPA incredibila in Romania: cine ...
DIVORȚ BOMBĂ. Anamaria Prodan a recunoscut în final: ”Despre divorțul meu nu a știut nimeni! De doi ani noi...”
DIVORȚ BOMBĂ. Anamaria Prodan a recunoscut în final: ”Despre divorțul meu nu a știut nimeni! De doi ani noi...”
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
Primele imagini cu viitorul Logan arată o mașină RADICAL schimbată. Românii sunt mândri de cum a ieșit
Primele imagini cu viitorul Logan arată o mașină RADICAL schimbată. Românii sunt mândri de cum a ieșit
Un bărbat atacat de şarpe şi-a muşcat soţia, ca să moară împreună. Cum au fost găsiţi
Un bărbat atacat de şarpe şi-a muşcat soţia, ca să moară împreună. Cum au fost găsiţi
Descoperire FABULOASĂ în România. S-a găsit o comoară de o valoare INESTIMABILĂ
Descoperire FABULOASĂ în România. S-a găsit o comoară de o valoare INESTIMABILĂ
Tinerele ce SEDUCEAU soldaţii nazişti: „Era TRAGIC plângeam mereu după ACT” Ce se întâmpla după ce bărbaţii finalizau
Tinerele ce SEDUCEAU soldaţii nazişti: „Era TRAGIC plângeam mereu după ACT” Ce se întâmpla după ce bărbaţii finalizau
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor
Transfer de URGENŢĂ la FCSB! Becali pune banii pe masă şi-şi repară greşeala, după derby:
Transfer de URGENŢĂ la FCSB! Becali pune banii pe masă şi-şi repară greşeala, după derby: "Îl vreau de doi ani, ...
Se dau toți banii înapoi! Guvernul Orban, decizia momentului! Raluca Turcan aruncă bomba
Se dau toți banii înapoi! Guvernul Orban, decizia momentului! Raluca Turcan aruncă bomba
Prima femeie preot din  România! Cine este Ana Maria
Prima femeie preot din România! Cine este Ana Maria
ULTIMA ORA. A murit un mare actor român. Dumnezeu sa-l ierte!
ULTIMA ORA. A murit un mare actor român. Dumnezeu sa-l ierte!
RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul dintre cei mai mari producători auto. ADIO motoare pe benzină şi diesel. A renunţat complet
RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul dintre cei mai mari producători auto. ADIO motoare pe benzină şi diesel. A renunţat ...
Elena Udrea, interviu savuros despre viața de familie. Cum este relația cu Adrian Alexandrov: “Sunt destul de posesivă. discuțiile aprinse dintre noi…”
Elena Udrea, interviu savuros despre viața de familie. Cum este relația cu Adrian Alexandrov: “Sunt destul de posesivă. ...
După ce soţia lui a murit, acest bărbat s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste acest OBIECT ascuns, iar în scurt timp a trecut de la durere la mânie. „Nu mă lăsa niciodată să umblu prin lucrurile ei”
După ce soţia lui a murit, acest bărbat s-a apucat să-i golească dulapul. A dat peste acest OBIECT ascuns, iar în scurt ...
Acest tip de sex creşte semnificativ riscul apariţiei cancerului. Cele cinci semne prin care poate fi depistată boala
Acest tip de sex creşte semnificativ riscul apariţiei cancerului. Cele cinci semne prin care poate fi depistată boala
INCREDIBIL! Declarația lui Seco Dubravko despre bătaia cruntă pe care i-a dat-o Danielei Crudu
INCREDIBIL! Declarația lui Seco Dubravko despre bătaia cruntă pe care i-a dat-o Danielei Crudu
Creatură marină ciudată, descoperită pe o plajă din Mexic. Delfin fără ochi, cu dinți de rechin și coadă de țipar
Creatură marină ciudată, descoperită pe o plajă din Mexic. Delfin fără ochi, cu dinți de rechin și coadă de țipar
Apariție șoc! Carmen Brumă vine în ajutorul tuturor femeilor care își doresc o dietă echilibrată chiar și la locul de muncă!
Apariție șoc! Carmen Brumă vine în ajutorul tuturor femeilor care își doresc o dietă echilibrată chiar și la locul ...
Apariție ȘOCANTĂ! Cum a fost surprinsă Rihanna după întâlnirea cu presupusul iubit? Cu cine se iubește acum artista
Apariție ȘOCANTĂ! Cum a fost surprinsă Rihanna după întâlnirea cu presupusul iubit? Cu cine se iubește acum artista
Motivul nebănuit pentru care Daniela Crudu nu a depus imediat plângere penală împotriva iubitului agresor. Sora ei a dat toate detaliile
Motivul nebănuit pentru care Daniela Crudu nu a depus imediat plângere penală împotriva iubitului agresor. Sora ei a ...
Senzațional: Dacia electrică există deja! Când a fost produsă, Elon Musk purta scutece
Senzațional: Dacia electrică există deja! Când a fost produsă, Elon Musk purta scutece
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la 44 de ani, fosta balerină
FOTO. Vica Blochina i-a lăsat mască pe toți. 'Nea Piți, uită-te aici, frate…' Cum arată şi ce elastică este, la ...
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
FOTO. Anna Lesko s-a pozat iar GOALĂ, iar fanii au luat foc! Imaginile controversate de pe net: ce s-a văzut!
Un adolescent a orbit după ce a mâncat cartofi prăjiţi în fiecare zi
Un adolescent a orbit după ce a mâncat cartofi prăjiţi în fiecare zi