Mergea şi Tecău, acelaşi sfat pentru Halep: "Spun asta din propria experienţă". Ce decizie ar trebui să ia Simona

4 feb 2018 12134 afişări Tenis
Mergea şi Tecău, acelaşi sfat pentru Halep: "Spun asta din propria experienţă". Ce decizie ar trebui să ia Simona

Măcinat de accidentări de-a lungul carierei, Florin Mergea a vorbit despre situaţia Simonei Halep şi a sfătuit-o pe constănţeancă să nu reintre în competiţii decât în momentul în care simte că e refăcută 100%.

Vicecampionul olimpic a adus un punct uşor echipei României de Cupa Davis, învingându-i, alături de Horia Tecău, pe modeştii luxemburghezi Tholl şi Calzi (6-0, 6-1), apoi a fost întrebat despre situaţia Simonei Halep, care nu ştie, încă, dacă problemele fizice o vor lăsa să joace pentru România în meciul de FedCup cu Canada, programat între 10 şi 11 februarie, la Cluj-Napoca.

Mergea, a cărui carieră a fost marcată de multe momente în care accidentările l-au ţinut departe de teren, ultimul sezonul trecut, e de părere că Simona nu trebuie să forţeze şi că prioritară este starea de sănătate: "Din proprie experienţă spun, cred că e mai bine să te opreşti, să te vindeci şi, în acelaşi timp, să continui să faci pregătirea, atât timp cât nu te afectează. Dar condiţiile de meci sunt cu totul altele. Stresul e unul destul de mare în meciuri şi doar ea îşi poate da cu părerea aiai. Numai ea poate lua o decizie, pentru că noi nu putem fi în adidaşii ei", a spus "Dodo", pentru Telekom Sport.

Imediat, Mergea a fost completat de partenerul de la dublu, Tecău mergând pe aceeaşi idee: "Sănatatea e pe primul loc. Deci, dacă nu se simte bine, să nu forţeze. Pentru că din aceste forţări intervin accidentări care te scot din circuit mult timp. O accidentare ar putea să o scoată din circuit pentru turneele ei, dar şi pentru următoarele meciuri de Fed Cup. Echipa trebuie să gestioneze foarte bine momentul ăsta. Chiar nu este nevoie de Simona, să joace aceste meciuri accidentată, celelalte fete sunt la un nivel foarte bun, Irina, Sorana... Ele au un nivel foarte bun şi pot câştiga şi fără Simona. Bineînţeles, Simona este un avantaj când o ai în echipă, dar când nu este 100% fizic, ştiu din experienţa mea, e foarte greu să joci. Mai ales cu tensiunea din meciurile de Fed Cup, de Cupa Davis. E mai bine să se protejeze şi să îşi revină cu totul fizic, ca sa fie refăcută şi să reprezinte ţara la toate turneele, într-o forma bună", a declarat Horia Tecău pentru Telekom Sport.

Sâmbătă, cu fix o săptămână înaintea meciului cu Canada, Halep a vorbit despre problemele fizice care-i dau bătăi de cap şi a anunţat că abia miercuri va şti dacă va putea intra pe teren: "Fizic, sunt destul de ok, talpa dreaptă este încă cu probleme, dar s-a dezumflat, nu mai este aşa umflată. Încerc să fac tratament zilnic şi încerc să ajung pe teren cât mai repede", a fost mesajul Simonei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.