„Meciul anului în tenis”! Simona Halep, fenomenală în fața Andreei Petkovic: 4-6, 6-4, 6-2. Drum liber spre finala de la Cincinnati, după retragerea Azarenkăi

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 3 WTA) a învins-o pe Andrea Petkovic (Germania, 17 WTA), calificându-se în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati (SUA), scor 4-6, 6-4, 6-2.
  • Halep are acum un traseu favorabil, după ce Victoria Azarenka, fost lider mondial, s-a retras în optimi. Simona va juca pentru un loc în semifinale cu Anastasia Pavliucenkova (34 WTA).

Simona Halep a fost destul de retrasă în primul set, neputând controla atacurile dezlănțuite, de regulă în diagonală, ale nemțoaicei Andreea Petkovic. Meciul din optimile de la Cincinnati a avut accente de horror, în momentul în care a treia jucătoare a lumii era condusă cu set, break și cerea intervenția fizioteraputului, la 4-6 și 2-3. Spre deosebire de finala abandonată duminică la Toronto, Halep a avut tăria să-și învingă crampele musculare. Cu o forță extraterestră, constănțeanca și-a scos din minți adversara, contrându-i exemplar atacurile furibunde. Dacă Petkovic a rămas în picioare în setul doi și la începutul decisivului, când a revenit de la 0-2 la 2-2, nemțoaica a scăpat jocul din mână pe final. Sau mai bine zis, Simona i l-a înhățat ca un animal de pradă! Campioana noastră nu și-a înfipt însă colții în adversară, ci reverul în lungul liniei, ajungând astfel la 31 de lovituri direct câștigătoare! Durerile pe care i le-a provocat Andreei au fost atât de cumplite încât o nemțoaică născută în Bosnia a părăsit terenul în lacrimi.

Andrea Petkovic walked off court in tears… after giving Simona Halep a cheery handshake. pic.twitter.com/iBmwvk5MK9


UPDATE 06:45 „A fost cel mai bun meci pe care l-am văzut anul acesta”, este concluzia lui Adriano Panatta, campionul de la Roland Garros 1976, care a comentat partida pentru Super Tennis. După victoria magnifică de la Cincinnati, Simona Halep se află tot mai aproape de locul 2 WTA. Constănțeanca mai are doar două obstacole, ușor de trecut: Anastasia Pavliucenkova (Rusia, 34 WTA), în sferturi, și Jelena Jankovic (Serbia, 25 WTA) sau Anna Schmiedlova (Slovacia, 41 WTA), în penultimul act. Celelalte două sferturi ale competiției de categorie Premier 5 sunt: Serena Williams (SUA, favorită 1) vs Ana Ivanovic (Serbia, favorită 6) și Elina Svitolina (Ucraina, favorită 14) vs Lucie Safarova (Cehia, favorită 7).


UPDATE 06:15 Victorieee pentru Simona Halep, care închide meciul cu Andrea Petkovic, scor 4-6, 6-4, 6-2! A fost probabil cel mai spectaculos meci făcut de campioana noastră în 2015! Simona și Andrea au dus o luptă superbă din spatale terenului, dar au generat și un spectacol total atunci când au urcat la fileu.


UPDATE 06:05 Petkovic comite dublă greșeală și Halep are 5-2, cu dublu break, în setul trei! Ultimele trei postări ale fanilor, pe Twittter, spun totul despre tenisul Simonei: „Raliurile dintre Halep și Petkovic reprezintă motivul pentru care sunt un fan al tenisului”, „Un meci incredibil disputat de cele două domnișoare” și „Serios, ce meci vedem! Tenis excelent din partea amândurora”.


UPDATE 05:55 Raliuri fabuloase adjudecate de Halep, care se desprinde la 4-2! Antrenorul Andreei este stupefiat de felul în care Simona îi blochează atacurile elevei lui.


UPDATE 05:45 Simona joacă cel mai bun tenis pe care l-am văzut în circuitul feminin în acest an! A treia jucătoare a lumii revine de la 15-40 și îi rupe serviciul nemțoaicei, 3-2! Vedem un punct absolut fabulos, câștigat de Halep în primul game.

What a point by @Simona_Halep! #WTA https://t.co/CzeBLU1vpd


UPDATE 05:37 Petkovic se apropie la 1-2, dar Halep are un joc solid în continuare. Simona n-a putut contracara ultima lovitură, execuția de paradă a nemțoaicei, dreapta în diagonală.


UPDATE 05:30 Game uriaș câștigat de Halep în startul decisivului, pe serviciul adversarei, scor 1-0, după mai multe egalități. Victor spune, pe Twitter, că „Asta înseamnă să fii suporter sau somnanbul” și să urmărești meciul Simonei Halep, la ora 4:00 dimineața. Eu îl completez și spun că asta înseamnă să fii și mafiot, pentru că mafioții nu dorm la această oră, ținând cont că nu merg nici la muncă de dimineață.

Să te uiți la meci cu @Simona_Halep la 4 dimineața… Asta înseamnă să fii suporter. Sau somnambul. #teamhalep pic.twitter.com/nMdb4NIn6G


UPDATE 05:15 SEEEET Simona Halep, 6-4! A treia jucătoare a lumii a fost condusă cu break în actul doi, a avut crampe musculare, dar reușește să trimită meciul în decisiv! Cu sânge rece, Halep scoate din joben un passing sublim și își face serviciul la 30!

3rd Set! @Simona_Halep battles back to force a decider vs Petkovic 4-6, 6-4–> http://t.co/AtAqJIndUw #WTA https://t.co/psNSfsu5Ur


UPDATE 05:10 Două game-uri extrem de rapide câștigate cu serviciu, iar Simona se află în postura de a închide primul set, la 5-4!


UPDATE 05:05 În ciuda durerilor de la piciorul stâng, Simona își recapătă cumva agresivitatea și duce scorul la 4-3, cu break. Ultima execuție, rever câștigător în lungul liniei, a scos-o din minți pe Andrea, care n-are milă de rachetă. Fizioterapeutul revine la banca româncei.


UPDATE 04:57 Nu scăpăm de ceea ce ne era frică. Simona Halep are crampe musculare, la fel ca în finala de la Toronto, iar acum primește un masaj în zona afectată.


UPDATE 04:50 Comentatoarea Sam Smith și-a pierdut deodată curajul și nu ne mai spune că pauza pricinuită de Petkovic a scos-o pe Halep din ritm. Petkovic leagă două game-uri și conduce din nou în manșa a doua, 3-2! Nemțoaica joacă extrem de agresiv în diagonală, prinde liniile terenului, iar Simona greșește forțat.


UPDATE 04:42 Nu am intuit cauza pentru care Petkovic a chemat fizioterapeutul. Este vorba de o bășică în palmă, cauzată de loviturile năprasnice pe care le-a executat în această dimineață. Sam Smith, jurnalista care a acuzat-o pe Simona Halep că a mimat accidentarea de la Toronto, comentează și meciul din această seară. Nicio aluzie legată de problemele fizice ale Andreei, până acum.


UPDATE 04:37 Simona scapă de un game chinuitor, egalează la 1, pentru ca apoi să reușească al doilea break în meci, scor 2-1! Petkovic solicită intervenția fizioterapeutului. Vom vedea imediat dacă are o problemă gravă sau este vorba doar de vreun bandaj desprins.


UPDATE 04:30 Pentru că Petkovic conduce și în setul secund și nu ne place deloc ceea ce se întâmplă pe teren, să ne îndreptăm atenția către oamenii din tribune. Vă prezint o imagine care la prima vedere pare a fi o captură din filmul cu gangsteri „Goodfellas”. Nu, nu îi vedem pe Robert De Niro, Ray Liotta și Joe Pesci, ci doar supărarea îi face mai duri pe antrenorul Răzvan Sabău și pe cei doi preparatori fizici care îl flanchează.


UPDATE 04:20 SET Andrea Petkovic, 6-4! Simona își cedează serviciul pentru a doua oară, iar asta o costă setul. Se pare că tactica gândită de Petkovic la pauza dintre game-uri a fost inspirată, Andrea convertind prima minge de set.


UPDATE 04:15 Se schimbă din nou terenul cu nemțoaica în avantaj, 5-4! Dacă multe jucătoare recurg la diverse activități în timpul de odihnă dintre game-uri, cum ar fi să cotrobăie prin termobag ori să-și pună prosopul în cap, Andrea Petkovic nu face nimic în afară de a gândi.


UPDATE 04:07 Halep menține și ea un rimt bun la serviciu și egalează din nou, 4-4! Cu amabilitatea lui Doug Parrott, vedem o fotografie realizată din arena Grandstand, a doua ca mărime de la Cincinnati. Chiar dacă nu sunt la fel de mulți români ca la Toronto, Simona, la fel de motivată ca și în Canada, urmărește mingea cu ochi de vultur.

Coming right at me…Simona Halep. pic.twitter.com/fSUXUmfKBe


UPDATE 04:00 Petkovic adoptă o tactică agresivă din spatele liniei de fund și vine din nou în față, 4-3! Am văzut-o pe Simona extrem de nervoasă în game-ul precedent, lovind cu racheta de ciment. Andrea, mult mai calmă, are un badaj serios la piciorul stâng, dar și pe omoplat.


UPDATE 03:55 Simona este concentrată la retur, dar Andrea începe să servească puternic și duce scorul la 3-2, fără break.


UPDATE 03:45 Între timp s-a făcut 2-1 petrru Petkovic, iar Vlad mă „urechează”, la comentarii, pentru faptul că nu v-am pus la curent cu un anunț important. Adversara de care ne temeam în sferturi, Victoria Azarenka, s-a retras în meciul cu Anastasia Pavliuchenkova, la scorul de 6-1, 0-3! Astfel, dacă trece de Petkovic, Halep joacă cu o sportivă accesibilă pentru un loc în semifinale. Pavliucenkova e locul 34 WTA și anul acesta a pierdut cu o româncă aflată în afara Top 100, Patricia Țig, în semifinale la Baku. Vestea nu este însă bună pentru userul „Juventus Torino”, care își dorea un duel Simona – Vika.

Vika Azarenka retires in the 2nd set. @NastiaPav moves into @CincyTennis QFs–> http://t.co/wctwc2PMGV #WTA https://t.co/lZkiF9MmAJ


UPDATE 03:35 Start excelent al campioanei noastre, care îi rupe serviciul Andreei Petkovic încă din primul game, după mai multe egalități. Servește Simona Halep pentru a-și valorifica break-ul!


UPDATE 03:30 Salut, sunt Alex Tăcină și voi comenta alături de voi meciul care o poate apropia pe Simona Halep de locul 2 WTA. Mă bucur că ați rezistat până la această oră și vă felicit pentru faptul că iubți un sport în care, totuși, le dăm noi clasă norvegienilor!


Simona Halep își apără sfertul de finală atins în 2014 la Cincinnati, duelându-se cu nemțoaica Andrea Petkovic, după ora 03:30. A treia jucătoare a lumii și-a regăsit spiritul de luptă și tenisul de clasă, iar singurul motiv de îngrijorare este reprezentat de starea fizică. Simona vine după o finală abandonată duminică la Toronto, din cauza crampelor musculare, urmată de un meci infernal câștigat miercuri, în turul doi la Cincinnati, scor 7-5, 5-7, 6-4 cu Kristina Mladenovic (Franța, 40 WTA).

Halep are însă o motivație aparte la turneul dotat cu 2,4 milioane de dolari, ținând cont că la sfârșitul săptămânii poate urca pe locul 2 WTA. Simona trebuie să câștige meciul cu Andrea, dar și pe următoarele două, obținând astfel calificarea în finala care i-ar aduce punctele necesare pentru a o devansa pe Maria Șarapova (2 WTA). Andrea Petkovic a învins-o în turul precedent pe Camila Giorgi (Italia, 31 WTA), scor 5-7, 6-3, 6-3, iar nemțoaica este o veche cunoștință a Simonei Halep. Cele două s-au mai întâlnit de cinci ori în circuit, Simona adjudecându-și patru victorii.

Simona a triumfat de patru ori în fața Andreei: 6-3, 6-3 în finală la Nurnberg 2013 (zgură), 7-6(4), 6-3 în turul doi la Tokyo 2013 (hard), 6-2, 7-6(4) în semifinale la Roland Garros 2014 (zgură) și 7-6(4), 5-7, 7-6(1) în optimi la Beijing 2014 (hard).
Andreea a câștigat un singur meci în fața Simonei, însă jocul a avut loc cu mult timp în urmă, în cadrul unui turneu Futures, la București 2009 (zgură), scor 6-2, 7-6(2).

Meciul dintre Halep și Petkovic poate fi urmărit LIVE BLOG pe www.prosport.ro și în direct pe Dolce Sport 2. Câștigătoarea va juca în sferturile de finală împotriva Victoriei Azarenka (Belarus, 21 WTA) sau a Anastasiei Pavliuchenkova (Rusia, 34 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate, fără păcănele
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
Obligatoriu pentru toți șoferii din România. A intrat în vigoare astăzi, 18 Aprilie
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…