Mafia pariurilor din tenis, decimată! Poliţia spaniolă a arestat 34 de persoane, între care 6 jucători din ATP

2 dec 2016 4416 afişări Tenis
Mafia pariurilor din tenis, decimată! Poliţia spaniolă a arestat 34 de persoane, între care 6 jucători din ATP
  • Val de arestări în Spania: poliţia a reţinut 34 de persoane implicate în trucarea meciurilor de tenis, printre acestea numărându-se 6 jucători profesionişti! Membrii reţelei erau dirijaţi prin intermediul mijloacelor de comunicare online, obţinând un profit de 500.000 de dolari în cadrul a 17 turnee mici, de nivel ITF şi Challenger.

Ministerul de Interne din Spania a oferit un comunicat din care reiese că arestările au fost făcute pe baza unor probe solide adunate în ultimele luni. Numele sportivilor spanioli acuzaţi de blat nu au fost făcute încă publice, dar s-a precizat că aceştia sunt clasaţi între locul 800 şi locul 1.200 mondial. Pe plan naţional, jucătorii s-ar afla undeva între poziţiile 30 şi 300.

Oamenii legii mai spun că au fost viciate rezultate din cadrul a 17 turnee ITF şi Challenger desfăşurate în Spania şi Portugalia, în oraşe precum Madrid, Sevilla sau Porto. Mafia formată din 34 de persoane avea doi lideri din Sevilla şi La Coruna, care acum riscă pedepse cu închisoarea de până la patru ani. Ancheta a pornit datorită unui pont pe care poliţia l-a primit de la Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU).

Mai exact, reţeaua utiliza grupuri de mesagerie şi social media pentru a comunica, iar jucătorii din ATP erau corupţi cu 1.000 de dolari pe meci. Sportivii care în turneele ITF sunt recompensaţi cu sume infime de organizatori trânteau atât meciuri, cât şi anumite game-uri pe care le stabileau cu pariorii. Autorităţile au luat cazul în serios după ce au sesizat că la casele de pariuri online au fost plasate sume imense.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.