LIVE BLOG WIMBLEDON, ziua a 5-a | Simona Halep merge fără set pierdut în optimi, la duel cu Azarenka, după un examen dificil cu Peng și un tiebreak de infarct. Vika a câștigat un decisiv strâns. Niculescu și Olaru, victorii la dublu. Murray câștigă pe ultima geană de lumină

LIVE BLOG WIMBLEDON, ziua a 5-a | Simona Halep merge fără set pierdut în optimi, la duel cu Azarenka, după un examen dificil cu Peng și un tiebreak de infarct. Vika a câștigat un decisiv strâns. Niculescu și Olaru, victorii la dublu. Murray câștigă pe ultima geană de lumină
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep continuă cursa pentru primul titlu de Mare Șlem al carierei și pentru numărul unu mondial în săptămâna a doua a turneului de la Wimbledon.

  • Favorita a doua a turneului a trecut, vineri, în minimum de seturi de Shuai Peng (37 WTA) și va juca în optimi cu Victoria Azareka (683 WTA). Bielorusa a revenit după pierderea primului set și a trecut de britanica Watson, scor  3-6, 1-6, 4-6.

  • Monica Niculescu s-a calificat în optimile tabloului de dublu feminin de la Wimbledon, alături de partenera sa din China, Hao-Ching Chan, după o victorie în minimum de seturi. Raluca Olaru, singurul nume românesc de pe tabloul de dublu mixt, și-a obținut vineri calificarea în șaisprezecimile competiției, alături de francezul Fabrice Martin.

Simona Halep și-a asigurat, vineri, prezența în săptămâna a doua de la Wimbledon (a treia în patru sezoane). Tricolora a dat un examen perfect înainte de blockbuster-ul din optimi, care o readuce față în față cu bielorusa Victoria Azarenka. Prin prisma pozițiilor în clasamentul mondial, este cel mai dezechilibrat meci dintre cele patru din partea de jos a tabloului feminin de 16. Prezența bielorusei dincolo de borna 650 WTA este însă dată doar de pauza luată de aceasta pentru a deveni mamă.

Tabloul optimilor de pe jumătatea a doua de tablou

  • Ana Konjuh (cap de serie 27) – Venus Williams (cap de serie10)
  • Jelena Ostapenko (cap de serie 13) – Elina Svitolina (cap de serie 4)
  • Johanna Konta (cap de serie 6) – Caroline Garcia (cap de serie 21)
  • Victoria Azarenka (683 WTA) – Simona Halep (cap de serie 2)

Halep, testată exact cât trebuie de Peng

Simona ajunge la meciul despre care vorbește deja toată lumea bine pregătită. De o jucătoare îndrăzneață, agresivă, care dă cu două mâini de pe ambele părți. Halep a avut un meci nici prea greu – pentru a nu strânge prea multe minute pe teren și pentru a nu avea emoții într-un decisiv în care oricând ceva poate merge prost, dar nici prea ușor – pentru a nu risca să fie luată pe nepregătite de o adversară de un calibru net superior.

Jocul favoritei doi a fost unul solid în momente-cheie, a livrat chiar și serviciul (acei ași minunați din tiebreak), iar mentalul primește un mare plus după ziua de vineri, mai ales după acel moment delicat din același tiebreak al setului doi, în care, la prima minge de meci, Simona a văzut afară o minge bună a chinezoaicei. Românca nu s-a lamentat, a acceptat rapid faptul că reluarea a indicat minge bună, a uitat incidentul și a livrat as imediat. Simona a încheiat practic partida în următoarele două puncte jucate după acea decizie neinspirată. Nimic mai potrivit pentru a aduce liniștea în team Halep.

FILMUL tiebreak-ului decisiv din setul doi:

După un schimb de mini-break-uri în primele două puncte, urmează schimb de servicii câștigate, pentru 2-2. Zheng găsește un lob superb peste Simona, apoi românca răspunde cu as, pentru a schimba terenul la 3-3. Halep este nemulțumită pentru ratarea returului la 4-3, dar Peng o ajută cu un forehand ratat din poziție centrală. La 5-4, cu două servicii pentru a închide meciul, jocul Simonei se taie: eroare neforțată pe forehand, rezultând o minge trimisă prea lung, apoi atac inspirat al chinezoaicei, care o forțează la eroare pe Simona.

Este 6-5 plus serviciu pentru Peng. Halep returnează perfect pe serviciul doi al lui Peng, apoi închide punctul cu un voleu pe rever în cross scurt perfect și salvează mingea de set decisiv a sportivei de 31 de ani.

Se schimbă încă o dată terenul, la 6-6. Simona rezistă superb în defensivă, alergată din colț în colț de loviturile cu două mâini ale chinezoaicei, iar eroarea decisivă vine la o scurtă telefonată a lui Peng, care nu trece fileul.

7-6 plus serviciu pentru meci în dreptul Simonei Halep. Simona servește, oprește punctul la o minge pe care o consideră ratatăde Peng, dar se înșală. În consecință, pierde punctul și jocul se reia de la 7-7. Un serviciu as îi aduce a doua minge de meci Simonei, iar returul pe mingea a doua a lui Peng este foarte bun, nu câștigător, dar suficient pentru a nu fi returnat de chinezoaică.

Despre meciul cu Azarenka se va vorbi în următoarele două zile, până la debutul partidei din Manic Monday.

Pentru că toată lumea compară revenirea Azarenkăi cu cea reușită în urmă cu nu foarte mult timp de Kim Clijsters – cu acel incredibil titlu la US Open, din 2010. Și pentru că meciul cu Simona este examenul suprem – din punct de vedere fizic în primul rând – pentru Vika – deja învingătoare în fața unei favorite (Vesnina) și cu două seturi decisive în picioare.

Dar și pentru că Simona Halep și Victoria Azarenka au jucat un meci de povestit nepoților în 2015, la US Open – meciul dat exemplu de fiecare dată când vine vorba despre calitatea jocului pe care o poate livra Simona, dar și despre spiritul ei de luptă.

Așteptările sunt uriașe și va fi chiar greu ca meciul să se ridice la nivelul entuziasmului ce îl precede. Pentru că există riscul instalării unei crispări. Un lucru este cert – toți ochii vor fi pe meciul Simonei cu Victoria.

Murray câștigă pe ultima geană de lumină meciul cu Fognini. Tablou de 16 cu 7 poziții cunoscute la masculin

Competiția  masculină păstrează o restanță pentru ziua a șasea. Jo-Wilfred Tsonga (cap de serie 12) va relua dintr-o postură ingrată meciul cu favoritul 24, Sam Querrey, servind la 5-6 în setul decisiv. Americanul a câștigat seturile impare – primul și al treilea – și conduce 52-51 în statistica loviturilor câștigătoare, grație serviciului superior (22-12 raportul așilor).

Andy Murray a reușit să își asigure prezența în optimi pe ultima geană de lumină, susținut frenetic și dincolo de limita fair-play-ului pe alocuri de fanii din tribună. Liderul mondial a dominat primul set, l-a cedat pe al doilea, a redevenit autoritar în manșa a treia și a pus cinci game-uri consecutive pe tabelă în al patrulea pentru a nu mai fi nevoit să joace un set și sâmbătă. Astfel, primii doi jucători ai lumii din tenisul masculin merg la braț în săptămâna a doua, spre un posibil duel în semifinale, Rafael Nadal câștigându-și mai ușor, în trei seturi, biletul de optimi. Spaniolul a translatat pe iarbă forma și mai ales încrederea din sezonul roșu.

Tabloul optimilor masculine pe jumătatea superioară de tablou

  • Andy Murray (cap de serie 1) – Benoit Paire (46 ATP)
  • Kevin Anderson (42 ATP) – Tsonga sau Querrey
  • Rafael Nadal (cap de serie 4) – Gilles Muller (cap de serie 16)
  • Roberto Bautista-Agut (cap de serie 18) – Marin Cilic (cap de serie 7)

Povestea Wimbledonului continuă sâmbătă, cu ziua a șasea – una deschisă de Sorana Cîrstea pe Terenul 2, de la ora 13:30 (ora României), împotriva ibericei Garbine Muguruza (cap de serie 14). Raluca Olaru și Fabrice Martin revin pe teren pentru meciul din turul doi de la dublu mixt, Florin Mergea continuă aventura la dublu masculin, iar junioara Mihaela Mărculescu intră și ea în competiție.

POVESTEA PAS CU PAS A ZILEI A CINCEA DE LA WIMBLEDON

23:00 DECIZIE primită cu huiduieli. La câteva zeci de secunde după ce sir Murray a pus punct meciului cu Fognini, pe Terenul 2 arbitrul lua decizia de a întrerupe jocul Querrey – Tsonga la 2-2 la seturi și 6-5 în decisiv pentru american, cu francezul urmând la serviciu. Cu victoria lui Anderson – 3-0 cu Bemelmans, cunoaștem deja șapte jucători care vor evolua în optimi, pe jumătatea superioară, pentru un loc în sferturi.


22:58 Revenire fantastică reușită de Andy Murray pentru a închide meciul cu Don Fabio Fognini în patru manșe. Italianul a condus 5-2 în setul patru, a servit pentru decisiv la 5-3, a avut două mingi de 2-2 la seturi pe lansarea sa însă și acestea s-au adăugat celorlalte două mingi de set irosite la retur în game-ul precedent. Italianul a mai avut o minge de set pe retur, și aceasta ratată! Per total, Murray a pus pe tabelă un total de cinci game-uri, de la 2-5, pentru a se impune cu 7-5, atunci când ceasul oficial de pe arăta 20:58 minute – ora locală. „Nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Sunt fericit că am trecut de prima săptămână. De luni, orice este posibil„, a spus scoțianul.


21:45 Trei meciuri de pe tabloul masculin se mai dispută la această oră: Kevin Andreson este cel mai aproape de victorie, după ce a câștigat primele două seturi ale meciului cu belgianul Ruben Bemelmans, 7-6(3), 6-4. Tsonga și Querrey, repsectiv Murray și Fognini și-au împărțit primele două seturi în disputele lor directe.


21:10 Victorie pentru veșnic tânăra Venus Williams. Americanca a trecut de japoneza Osaka, 7-6(3), 6-4 și completează tabloul optimilor pe jumătatea inferioară.


20:40 VICTORIE pentru Raluca Olaru la dublu mixt. Alături de francezul Fabrice Martin, Raluca a obținut calificarea în turul doi, scor 5-7, 6-3, 6-2. În șaisprezecimi, perechea româno-franceză va juca împotriva cuplului Bopanna / Dabrowsski (favoriți 10).


20:35 Prima declarație a Simonei Halep, apare pe site-ul turneului de la Wimbledon.

„Sunt foarte fericită. De la meci la meci, am jucat mai bine la această ediție a Wimbledon-ului. Astăzi s-a jucat tenis de nivel foarte bun. Ea a jucat foarte bine, și eu am jucat bine. Sunt cu adevărat mulțumită de cum au mers lucrurile pe teren. Au mers destul de bine. Nu iau meciul ca pe un test, fiecare meci este important. Este un turneu deschis. Când intru pe teren știu că oricine poate câștiga partida. Încerc să îmi fac treaba, să joc cât de bine pot. A fost un meci strâns astăzi. Am fost tristă după pierderea finalei de la Roland Garros, dar sunt realistă și îmi dau seama ce am făcut bine și unde am greșit. Jocul meu este la un nivel înalt. Înfrângerea aceea nu m-a doborât”,
Simona Halep, la conferința de presă


20:30 Trendul ascendent continuă pentru Olaru și Martin. Cei doi francofoni au deschis decisivul cu break și au condus 2-0, 3-1 și acum 4-2. Pentru a încheia toate meciurile, organizatorii au luat decizia de a muta meciul Anderson – Bemelmans pe Terenul 3. La această oră se joacă ultimele 3 din 8 meciuri de simplu masculin programate pentru această a cincea zi și un ultim meci la simplu feminin – Venus Williams versus Naomi Osaka.


20:15 REVENIRE. Olaru și Martin câștigă setul doi al partidei din primul tur de la dublu mixt și vor juca un set decisiv cu Xu și Paes. 5-7, 6-3.


20:00 Nadal tot nu pierde set. Rafael Nadal continuă marșul în competițiile băieților cu un 3-0 sec în fața favoritului 30 al competiției, Karen Khachanov 6-1, 6-4, 7-6(3). Două ore și 18 minute de joc spectaculos, cu un super-test în manșa a treia, în care rusul i-a ridicat întrebări sâcâitoare jucătorului cu zece titluri la Roland Garros. Primul set – un sprint de 22 de minute pentru Nadal. Setul doi – o demonstrația Rafa Nadal. Setul trei – un examen dat pe fondul unui ușor recul al lui Nadal, și pe o super-motivare a rusului. Scurte perfect trecute peste fileu, lovitură de passing, voleuri – așa a salvat Nadal mingi de break în final de meci, așa a compensat faptul că a pierdut puțin la lungimea mingii în raliu iar pcioarele au fost o idee mai lente – așa cum a declarat în interviul de la capătul meciului. Tiebreak-ul a fost însă jucat din nou la cel mai înalt nivel de spaniol, care a sărbătorit după fiecare din ultimele două puncte revenriea în săptămâna a doua a Wimbledonului. Nadal continuă numărătoare: 28 de seturi câștigate consecutiv, de la startul Roland Garros-ului.

41 lovituri câștigătoare a reușit Nadal în turul trei. În optimi, se va duela cu Gilles Muller (cap de serie 16).


19:50 Campioana care nu se taie. Jelena Ostapenko dă în continuare toate calculele peste cap – după succesul surprinzător de la Roland Garros, letona continuă să lege victoriile. Este în optimi la Wimbledon, după un dublu 7-5 cu italianca Camila Giorgi (86 WTA). Ostapenko – Svitolina este o altă optime tare pe jumătatea inferioară.


19:40 Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, ia cuvântul în controversa legată de situația terenurilor de la Wimbledon:poate ar trebui limitat accesul jucătorilor la antrenamente pe terenurile pe care urmează a se disputa meciuri oficiale în săptămâna premergătoare turneului„. Simona nu a jucat nici măcar un meci pe Terenul Central, deși este principala favorită pe jumătatea inferioară. Cel mai probabil, acesta lucru se va schimba luni, de Manic Monday, atunci când duelul ei cu Vika Azarenka ar trebui programat pe arena principală. Totuși, în condițiile în care Konta este în turneu, în continuare, iar distribuția meciurilor pe Central este de 2 X ATP, 1 x WTA…


19:35 După ce au avut mingi de break în două game-uri consecutive, dar nu au convertit, Olaru și Martin își cedează game-ul și se văd conduși cu 6-5 de Paes și Xu.46 de minute de joc. Iar setul se încheie cu 7-5 pentru perechea indiano-chineză.


19:20 Konta își trăiește visul la All England Club.

„Condiții destul de complicate, mai grele decat poate părea din exterior. Nu a fost usor pentru nici una dintre noi. Toată lumea are șanse egale aici, fiecare dintre fetele rămase este o potențială câștigătoare aici. Sper să fiu implicată în luptă până la sfârșit, însă iau fiecare meci în parte. Este incredibil să joc cu tribuna plină, astă visăm toate, de când suntem mici. Ultima oară când am jucat împotriva viitoarei mele adversare, Caroline Garcia, am pierdut o bătălie strânsă la Indian Wells. Joacă tenis de nivel foarte bun, aștept cu nerăbdare acel meci – este o mare oportunitate pentru mine”,
Caroline Garcia


19:10 Start echilibrat la dublu mixt pentru Raluca Olaru și partenerul ei, francezul Fabrice Martin. 3-3 fără vreun break împotriva perechii Paes / Xu.


19:05 Dedicație pentru Bethanie Mattek-Sands. Jack Sock și-a înscris pe pantofii sport un mesaj pentru conaționala sa, care s-a accidentat groaznic la genunchi în primul game al setului decisiv cu Sorana Cîrstea. De vină: terenul prost.


19:00 Konta își rescrie mai departe recordurile la Wimbledon. Dacă la startul acestei ediții a Wimbledonului nu ajunsese vreodată în turul 3, acum este în optimi la turneul de casă. După un maraton cu decisiv și multe emoții, a venit un succes la pas care o duce pe Johanna la un duel anglo-francez cu favorita 21 a tabloului, Caroline Garcia.


18:55 BLOCKBUSTER ÎN OPTIMI cu Simona Halep. Nu o spunem noi, ci cei de la Wimbledon. Un duel ce nu poate fi ratat.


18:45 Elina Svitolina, a patra favorită a tabloului feminin, ajunge și ea în săptămâna a doua fără set pierdut, ca și Simona Halep. Astăzi, a trecut de germana Witthoeft (65 WTA), scor 6-1, 7-5. Ostapenko sau Giorgi în optimi pentru sportiva din Ucraina.


18:20 Iată și statistica meciului câștigat de Simona. Peng a câștigat duelul loviturilor câștigătoare (27-19), Halep pe cel al erorilor neforțate (13-19). Românca nu a reușit să apere nicio minge de break în fața chinezoaicei, însă chiar și așa s-a impus în minimum de manșe.


18:05 VICTORIE ÎN MINIMUM DE SETURI PENTRU SIMONA, după un tiebreak nebun, în care românca a luat o decizie eronată care o putea costa manșa. 6-4, 7-6(7).

FILMUL tiebreak-ului decisiv din setul doi.

După un schimb de mini-break-uri în primele două puncte, urmează schimb de servicii câștigate, pentru 2-2. Zheng găsește un lob superb peste Simona, apoi românca răspunde cu as, pentru a schimba terenul la 3-3. Halep este nemulțumită pentru ratarea returului la 4-3, dar Peng o ajută cu un forehand ratat din poziție centrală. La 5-4, cu două servicii pentru a închide meciul, jocul Simonei se taie: eroare neforțată pe forehand, rezultând o minge trimisă prea lung, apoi atac inspirat al chinezoaicei, care o forțează la eroare pe Simona.

Este 6-5 plus serviciu pentru Peng. Halep returnează perfect pe serviciul doi al lui Peng, apoi închide punctul cu un voleu pe rever în cross scurt perfect și salvează mingea de set decisiv a sportivei de 31 de ani.

Se schimbă încă o dată terenul, la 6-6. Simona rezistă superb în defensivă, alergată din colț în colț de loviturile cu două mâini ale chinezoaicei, iar eroarea decisivă vine la o scurtă telefonată a lui Peng, care nu trece fileul.

7-6 plus serviciu pentru meci pentru Halep. Simona servește, oprește punctul la o minge pe care o consideră ratatăde Peng, dar se înșală. În consecință, pierde punctul și jocul se reia de la 7-7. Un serviciu as îi aduce a doua minge de meci Simonei, iar returul pe mingea a doua a lui Peng este foarte bun, nu câștigător, dar suficient pentru a nu fi returnat de chinezoaică.


18:00 Cu un game alb, încheiat cu trei winners consecutivi (rever, voleu de forehand, rever), Simona Halep trimite setul secund la decizie în tiebreak.


17:55 Echilibrul este total pe terenul 2. Peng își ia serviciul la 15, Simona la zero. Ambele jucătoare se ceartă pentru micile erori.


17:50 Schimb de terenuri câștigat cu 2-0 de Shuai Peng. Chinezoaica a reușit break-ul imediat după cel al Simonei, într-un game strâns, iar Simona ratează minge de break la 4-4.  Românca va servi pentru a rămâne în set, la 4-5.


17:47 Răspunsul este NU! Cibulkova, favorita 8 de la Wimbledon părăsește competiția – învinsă cu 7-6(3), 3-6, 6-4 de cea care a scos-o din turneu pe Irina Begu. Cibulkova ar fi fost o posibilă adversară pentru semifinală a Simonei Halep.


17:45 Remontada Cibulkova – o duce până la capăt? Dominica Cibulkova face spectacol în meciul cu Ana Konjuh. de la 0-4 în setul decisiv, s-a apropiat la un game de croată, 4-5. Numărul 9 WTA are însă un examen greu: trebuie să mai facă un break în game-ul în care Konjuh servește pentru victorie.


17:40 Scenariul favorit la Wimbledon: Simona apasă din nou accelerația la jumătatea setului doi, ia break în game-ul șapte în fața lui Shuai Peng și meciul seamănă din ce în ce mai mult cu ceea ce s-a întâmplat în jocul precedent cu brazilianca Haddad Maia. Setul unu a fost puțin mai ușor pentru Simona de această dată, dar tot cu revenire de la break în spate.


17:35 UPSET ALERT: Kei Nishikori a părăsit competiția masculină, învins cu 3-1 la seturi de Roberto Bautista – Agut. 6-4, 7-6, 3-6, 6-3.


17:30 Încă un schimb de terenuri, încă o tură de serviciu trecută cu bine de cele două jucătoare, cu un plus pentru Peng, care a făcut 3-2 cu un game alb.


17:25 Simona ratează două mingi de break în primul game al setului doi: Peng face as, apoi rever câștigător la 15-40. Simona își face lejer serviciul, apoi din nou duce game-ul de retur la egalitate, fără a mai avea însă mingi de break. 2-1 pentru Peng.


17:17 Victoria Azarenka o așteaptă pe Simona Halep în turul patru, al optimilor. Bielorusa a salvat două mingi de break la 5-4, dar a reușit să treacă linia de finiș învingătoare, 6-4 în decisivul cu Heather Watson.


17:15 Decisiv tensionat în partida care dă posibila viitoare adversară a Simonei: s-au făcut trei break-uri  la rând. Azarenka va servi la 5-4, după ce a a avut 4-3 cu break, dar a fost egalată la 4-4.


17:10 PRIM SET SIMONA HALEP, 6-4. Simona valorifică a doua minge de set, pentru a prelua conducerea pe tabelă, 1-0 la seturi. Are în continuare mai puține lovituri câștigătoare decât Peng (6-10), dar și mai puține greșeli neforțate (6-11).


17:05 BREAK SIMONA HALEP – românca va servi pentru primul set, la 5-4. Chinezoaica a greșit de patru ori. Românca revine astfel, din nou, după un start mai slab de manșă: a fost condusă cu 3-1.


17:00 BREAK Azarenka, după un game mamut, de 18 puncte. Bielorusa reușește primul game câștigat contra serviciului în setul decisiv cu britanica Wtason, pe Central. 38 de minute are deja setul trei dintre cele două, iar tabela arată doar 4-3.


16:57 Peng păstrează conducerea pe tabelă, 4-3. Simona a amenințat pe game-ul de retur, deși a pierdut primele două puncte: Shuai nu își poate ascunde dezamăgirea după un rever în lung de linie al Simonei care prinde tușa pentru un fir de iarbă. Peng cere o reluare oficială, mingea este confirmată în teren, iar Simona egalează la 30 pe serviciul adversarei sale, care a ratat pentru două locuri lista capilor de serie, după ce un cros scurt al lui Shuai ratează de puțin terenul. Totuși, chinezoaica profită de o poziționare defectuoasă la fileu a Simonei, trecând-o cu un passing decis, pentru 40-30, apoi ia game-ul cu serviciu ferm.


16:50 RE-BREAK SIMONA HALEP. Românca își ia imediat break-ul înapoi, la zero, purtând din nou bine schimbul de mingi până la eroare. Un singur punct l-a câștigat cu dreapta decisivă. Pe Central, decisivul este echilibrat între Azarenka și Watson. 3-3, fără break-uri.


16:45 BREAK PENG. Simona scoate reverul câștigător în lung de linie, face prima vizită la fileu și ia punctul, dar game-ul îi revine chinezoaicei. este primul break, la prima minge de break în partidă.Shuai și-a câștigat game-ul cu un rever cu două mâini câștigător care a prins tușa, imparabil.


16:42 Peng face 2-1 pe serviciu, câștigând game-ul cu al patrulea winner  al partidei. Simona nu a schimbat încă zero-ul din dreptul ei în această rubrică a statisticii.


16:40 Start sigur de meci pentru Peng, care își câștigă serviciul la zero. Chinezoaica face și primele două puncte pe serviciul Simonei, însă favorita a doua reușește să ia următoarele patru puncte, ținând mingea în joc până când Peng ratează. 1-1.


16:35 Victoria Azarenka a împins meciul cu Watson în decisiv, cu un set de 6-1. 10-5 raportul loviturilor câștigătoare pentru bielorusă.


16:30 Simona Halep și Shuai Peng au intrat pe teren. Schimbare de ținută pentru româncă față de primele două partide! Chinezoaica începe partida la serviciu.


16:25 Încă o căzătură! Sperietură uriașă pentru spaniolul Roberto Bautista-Agut: favoritul 19 a aterizat direct pe genunchi în timpul unui raliu pe propriul serviciu în meciul cu Kei Nishikori. Ibericul a rămas la pământ secunde bune, verificându-și genunchiul, însă a reușit să se ridice fără a avea nevoie de intervenția medicului. Combinația de durere cu sperietură l-a costat însă destul: în acel game, Nishikori a reușit primul break al meciului în acel game, la a zecea oportunitate și mai apoi a confirmat la serviciu, reducând deficitul la seturi, 1-2.


16:20 Undă verde pentru meciul Simmonei Halep. Gilles Muller (26 ATP) i-a supărat pe britanici, eliminându-l pe favoritul lor, Bedene, 7-6(4), 7-5, 6-4.


16:15 Beckham este oaspete special în ziua a 5-a a Wimbledon-ului. Fosotul căpitan al naționalei Angliei, legenda lui Manchester United și fosta stea din galaxia Realului este în Loja Regală, pe Terenul Central, la meciul Azarenka – Watson. Cel mai probabil, Beckham va rămâne până la finalul programului, pentru a vedea meciurile lui Nadal cu Khachanov și Murray – cu Fognini.


16:10 Ne apropiem cu pași repezi de meciul Simonei Halep: Gilles Muller are 2-0 la seturi și 4-3 cu break în fața lui Bedene. Așa că mai verificăm câteva cifre din statistica româncei și a adversarei sale. În primele două meciuri, fiecare a reușit în total 10 break-uri. Zheng a jucat însă set decisiv în meciul inaugural, spre deossebire de Simona care are două victorii cu 2-0.


16:00 Azarenka revine. Cu 3-0 în start de set doi. Watson a ratat deja neforțat de nouă ori, de două ori și ceva mai mult ca în manșa întâi. Un lucru e cert: Azarenka nu a uitat să țipe la fiecare lovitură. Volumul în raliu este la aceeași intensitate, ca și înainte de pauză.


15:45 What? How? WHATson? Ei bine, Heather Watson reușește să ridice în picioare spectatorii de pe Terenul Central: a câștigat primul set al meciului cu mămica Victoria Azarenka. Jucătoarea care ține capul de afiș la Wimbledon cu revenirea ei post-concediu-de-maternitate este depășită deocamdatăde reprezentanta gazdelor din afara Top 100 WTA. Watson este 102 WTA și face un meci mare: a condus-o pe Vika 3-0, a avut un răspuns de clasă în momentul în care și-a pierdut avantajul, cu break cedat la 0 (la 4-2) și a mai rupt o dată serviciul bielorusi, în game-ul imediat următor, pentru a duce scorul pe tabelă la 5-3. Apoi, a închis manșa la 30. Scorul final: 6-3 în 34 de minute.

12 – 10 în favoarea britanicei Watson a fost raportul loviturilor câștigătoare în primul set. Azarenka a greșit neforțat de opt ori, Watson doar de patru ori.


15:40 ACUM 39 de ani…. Așa cum atrage atenția userul „Team USA” în secțiunea de comentarii, cea mai titrată jucătoare din istoria Wimbledonului își începea supremația pe iarba de la All England Club în urmă cu 39 de ani. Martina Navratilova a câștigat nouă trofee la Wimbledon. Primul, pe 7 iulie 1978.


15:33 Se conturează o mare surpriză pe tabloul masculin. Kei Nishikori (favorit 9) este condus acum cu 2-0 la seturi de Roberto Bautista-Agut. Cu patru lovituri câștigătoare în plus față de iberic (28-24), doar patru puncte mai puțin câștigate în meci, dar cu zero mingi de break convertite din nouă, finalistul din 2014 de la US Open este la un set de eliminare. Wimbledon-ul este singurul turneu de Mare Șlem la care Nishikori nu a trecut niciodată de turul 4.


15:20 Cel mai tare antrenament! Partenerul lui Florin Mergea s-a antrenat pentru câștigarea Wimbledonului cu Rafael Nadal: „În dimineața asta, am făcut cel mai dur antrenament din întreaga mea carieră. Mulțumesc, Rafa Nadal. A fost o onoare, Wimbledon”, a scris pakistanezul.


15:00 Fostul premier al României, Sorin Grindeanu, a vorbit pentru ProSport despre decizia organizatorilor de la Wimbledon de a-i interzice accesul în arenă lui Ilie Năstase, chiar și dacă acesta va prezenta bilet la porțile complexului.


14:55 ÎN OPTIMI! Monica Niculescu și Hao-Ching Chan, favorite nouă în proba de dublu, s-au calificat în optimile probei feminine de dublu, după o victorie cu6-3, 6-3 în fața perechii Soylu / Wongteanchai. Monica a închis partida la serviciu.


14:40 Acum 32 de ani… Boris Becker devenea cel mai tânăr campion din istoria turneului de la Wimbledon.


14:30 Roberto Bautista Agut (favorit 19) câștigă primul set al partidei cu „Special Kei” Nishikori, 6-4. Spaniolul nu l-a învins niciodată pe nipon. Meciul de pe Terenul 2, unde va evolua Simona Halep, este puțin în urmă. caroline Garcia a luat și ea primul set în partida cu Brengle, 6-4.


14:25 Start perfect și în debut de set doi pentru Niculescu și Chan: au avantaj de set și 2-0 pe Terenul 8.


14:20 Monica Niculescu și Hao-Ching Chan, favorite nouă în proba de dublu, au câștigat primul set al duelului cu perechea Soylu / Wongteanchai, scor 6-3. Dublul româno-chinez a câștigat patru break-uri consecutive pe serviciul duo-ului din Turcia și Thailanda. Monica și partenera sa și-au pierdut și ele câte o dată serva.


14:10 Când uiți să îți folosești head-ul… pierzi contractul cu Head. Bernard Tomic plătește pentru declarațiile șocante făcute la finalul meciului din primul tur, pierdut în fața veteranului de pe lista capilor de serie, Mischa Zverev. După ce a declarat că „este plictisit”, reprezentanții firme producătoare de echipament sportiv Head, care îi ofereau rachetele, au decis să înceteze imediat contractul cu jucătorul de 24 de ani din Australia. Tomic mai are de plătit și o amendă în valoare de 20.000 de dolari.


14:05 Caroline Garcia reușește primul break în partidele de simplu în ziua a cincea. Favorita 21 o conduce 4-2 pe americanca Madison Brengle. Doar trei meciuri de simplu se dispută la această oră: Nishikori Bautista-Agut și Bedene – Muller.


13:50 Hello, Rob Walker! V-ați obișnuit să îl vedeți în arena de snooker? Iată-l pe Rob Walker în postura de reporter special al Wimbledonului. În spatele său se antrenează dublul campion de la Wimbledon, Rafael Nadal. Ieri s-au împlinit 9 ani de la meciul-meciurilor – finala 2008 de la Wimbledon. Lui Rafa i se umezesc ochii și acum când vorbește despre primul succes de la All England Club: „Toată lumea știe cât de important a fost pentru mine să câștig atunci, după două finale pierdute consecutiv. Ultimul game – ori câștigam acolo, ori se întrerupea meciul. A fost superb finalul, cu toate blițurile aprinse. Mi-a spus cineva că prințul Felipe – pe atunci nu era Rege – este în lojă, așa că m-am dus să îi mulțumesc pentru că a fost acolo„.


13:45 Duel între două jucătoare puternice pe servicul doi. Simona Halep și Shuai Peng punctează în Top 5-ul celor mai eficiente jucătoare pe serviciul doi, după primele două meciuri. Chinezoaica este a treia în top-ul publicat pe site-ul Wiombledonului, cu procentaj de reușită 65% (30 puncte câștigate din 46), iar Simona este pe cinci, cu procentaj de reușită de 61% (23 puncte câștigate din 38 jucate).


13:30 Salutare! Dăm start poveștii zilei a cincea a Wimbledonului.  Organnizatorii dau start joc și ne asigură că măcar liniile sunt fresh și bine făcute. Sperăm să nu mai avem parte de accidentări și retrageri.


Simona Halep (2 WTA) reia cursa pentru primul titlu de Mare Șlem al carierei și pentru numărul unu mondial în ziua a cincea a turneului de la Wimbledon – una încă umbrită de accidentarea suferită de americanca Bethanie Mattek-Sands și de valul de critici primite de organizatorii turneului.

Deși este principala favorită a jumătății inferioare a tabloului feminin, Simona Halep nu a disputat încă vreun meci pe Terenul Central – singurul pentru care nu s-au înregistrat plângeri. Favorita a doua a turneului a jucat, luni,  în primul tur pe Terenul 2, apoi miercuri a disputat meciul din turul doi pe Terenul 1, iar astăzi revine pe Terenul 2 pentru duelul cu chinezoaica Shuai Peng (37 WTA).

  • Pe jumătatea a doua a tabloului feminin mai sunt în cursă opt capi de serie: Halep (2), Svitolina (4), Konta (6), Cibulkova (8), Venus Williams (10), Ostapenko (13), Garcia (21), Konjuh (27).

Programul zilei pe Terenul 2

Radwanska a catalogat condițiile de joc de pe Terenul 2 drept „oribile”

Terenurile de la Wimbledon au chelit. Se vede de la televizor. Joi, americanca Bethanie Mattek-Sands s-a accidentat grav după ce a urcat la fileu în startul setului decisiv cu Sorana Cîrstea. A alunecat în mijlocul terenului – punctează sugestiv presa britanică. Iar Bethanie nu este nici novice, nici certată cu iarba, nici o jucătoare care să nu știe cum se atacă la plasă.

Kristina Mladenovic (cap de serie 12) este cea care a lansat seria acuzelor, joi. „Mi-ar plăcea să pot spune că sunt dezamăgită din cauza înfrângerii, dar de fapt sunt bucuroasă că nu m-am accidentat prea tare, pentru că m-am simțit destul de rău după ce am căzut, am resimțit dureri la genunchi. Este foarte umflat acum – voi avea nevoie de un RMN, dar, desigur, nu sunt în situația ei (n. r. – a lui Bethanie Mattek-Sands)”.

Franțuzoaica a dezvăluit o discuție incredibilă pe care a avut-o cu adversara ei, Alison Riske, pe Terenul 18. Cele două jucătoare au fost nemulțumite încă din timpul încălzirii, considerând că zonele din spatele liniilor de fund ale terenului erau impracticabile, iar după al doilea game au cerut intervenția arbitrului Andrew Jarrett și a superviserului Pam Whytcross, potrivit faptelor relatate de jurnaliștii Daily Mail. „A fost o situație unică, după două game-uri ambele jucătoare decisesem să nu mai jucăm un meci dintr-un turneu de Mare Șlem. L-am întrebat pe arbitru care este regula atunci când doi jucători refuză să mai joace pe un teren. Ni s-a spus că, din păcate, nu este nimic de făcut și că trebuie să continuăm meciul„, a povestit Mladenovic.

Mai mult, Mladenovic a avertizat și în privința terenului pe care urmează să evolueze Simona Halep și veterana de 31 de ani din China, Shuai Peng: într-o discuție din vestiar, Radwanska ar fi descris condițiile de joc de pe Terenul 2 drept – „oribile„, mai scrie Daily Mail.

Roger Federer a declarat cu diplomație că aceste plângeri din partea jucătorilor „nu sunt un semn bun” și că atunci când ambii sportivi se plâng din cauza condițiilor, ar trebui ascultați. Elvețianul a avut și o explicație, scrie Telegraph. „S-a degradat terenul mai mult anul acesta? Este posibil, deoarece și miercuri și joi a fost extrem de cald„, a punctat elvețianul cu șapte titluri la All England Club.

Potrivit purtătorului de cuvânt al turneului de la Wimbledon, „terenurile erau practicabile, în standardele normale„, acesta atrăgând atenția că este vorba despre o suprafață naturală, care se degradează rapid.

Halep, duel cu o veterană care a câștigat titlu pe iarba de la All England Club

Între 2011 și 2014, Shuai Peng (31 ani) a jucat de trei ori tur 4 la Wimbledon. După semifinala din 2014 de la US Open, Peng s-a confruntat în 2015 cu accidentări: a ratat patru turnee consecutive de Mare Șlem, începând cu Wimbledon 2015, dar acum a revenit în Top 50. O jucătoare atipică, cu dreaptă neconvențională și apetit pentru dublu – a jucat finală de dublu la Australian Open chiar în acest an, iar în 2013 triumfa la Wimbledon în această probă, Peng are potențialul de a-i pune probleme Simonei. Halep este pusă în gardă, chiar dacă nu a mai jucat niciodată împotriva sporrtivei din China.

Este foarte periculoasă și foarte solidă. Lovește cu două mâini de pe ambele părți. Cred că trebuie din nou să stau cât mai jos pe picioare. Nu am văzut-o prea mult jucând pe iarbă, dar știu că este o adversară puternică„, a prefațat Halep duelul din turul trei.

Monica Niculescu joacă turul doi la dublu feminin, Raluca Olaru debutează la mixt

Programul zilei a cincea pe primele două terenuri (de la ora 15:00, ora României):

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte pe măsură ce trec orele
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele