LIVE BLOG Wimbledon | Victorie MINUNATĂ‚ pentru Halep: 6-7, 6-4, 6-3 cu Keys! Simona merge în sferturi după o revenire superbă. Urmează o adversară teribilă

LIVE BLOG Wimbledon | Victorie MINUNATĂ‚ pentru Halep: 6-7, 6-4, 6-3 cu Keys! Simona merge în sferturi după o revenire superbă. Urmează o adversară teribilă
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 5 WTA) a trecut luni de Madison Keys (SUA, 9 WTA) în optimile de finală de la Wimbledon, scor 6-7, 6-4, 6-3.
  • Halep se va lupta marți cu Angelique Kerber, nemțoaica aflată pe locul 4 WTA, pentru un loc în semifinalele turneului de Grand Slam.

17:20 Simona Halep (5 WTA) și-a făcut toate temele înaintea unui meci cu o sportivă care nu mai pierduse pe iarbă în acest sezon! Madison Keys (9 WTA) avea un palmares de 8 victorii și 0 înfrângeri pe suprafața verde, dar norocul ei a fost că nu a mai întâlnit o adversară la fel de bună precum Halep până acum. Românca a trecut de americanca în vârstă de 21 de ani după o luptă de aproape două ore, desfășurată în optimile de la Wimbledon: scor 6-7(5), 6-4, 6-3.

Halep a pierdut primul set după ce a servit la 5-4 și 6-5

Primul set a fost un roller coaster cu final horror pentru fanii Simonei Halep! Jucătoarea antrenată de Darren Cahill a servit de două ori pentru set, la 5-4 și la 6-5, însă sportiva pregătită de Tomas Hogstedt a replicat de fiecare dată cu un rebreak. Setul a fost împins în tie-break, iar loviturile de ciocan ale americancei au năucit-o pe Simona, scor 6-7(5).

Revenirea furtunoasă a Simonei

Afectată după un prim set încheiat dramatic, Simona a continuat să cedeze teren în fața adversarei. Madison s-a desprins repede la 2-0, iar puternica americancă începea să vadă linia de sosire. Dar Halep i-a „rupt frânele” numărului 9 WTA, generând lovituri fantastice în colțurile terenului! Simona și-a luat serviciul înapoi, iar la 5-4 a reușit încă un break, sinonim cu trimiterea meciului în decisiv.

Simona Halep, pentru a 6-a oară în sferturile unui turneu de Grand Slam

Ritmul dur impus de Simona Halep a făcut-o pe Madison Keys să-și forțeze limitele fizice! Accidentarea suferită de Keys în startul setului al treilea a însemnat și desprinderea româncei pe tabelă. Halep a făcut break-ul decisiv la 3-2 și s-a dezlănțuit în fața unei adversare desfigurate de efortul depus. Românca în vârstă de 24 de ani a câștigat cu 6-7, 6-4, 6-3 și s-a calificat în al 6-lea sfert de finală al carierei în turneele de Grand Slam.

Urmează Angelique Kerber

Halep va juca în sferturile de finală contra nemțoaicei Kerber, astfel că se anunță un „blockbuster” disputat de cele mai în formă jucătoare ale momentului din WTA. Simona și „Angie” au mai jucat 4 meciuri directe în carieră, iar campioana noastră conduce cu 3-1 la general: 5-7, 6-2, 7-5 în primul tur la Saint-Raphael 2009 (hard), 6-2, 6-3 în finală la Doha 2014 (hard), 6-3, 5-7, 6-4 în optimi la Toronto 2015 (hard) și 2-6, 2-6 în Grupa Mondială din Fed Cup 2016 (hard indoor).


17:10 Victorie extraordinară pentru Simona Halep, care merge în sferturi la Wimbledon după 6-7(5), 6-4, 6-3 cu Madison Keys! Simona s-a luptat teribil și a întors soarta meciului după ce a fost condusă cu 7-6 și 2-0! Constănțeanca nu a renunțat, a continuat să alerge formidabil, supunându-și adversara la mai multe raliuri extrem de dure. Halep s-a impus după un game câștigat pe propriul serviciu, Keys terminând meciul în genunchi, chinuită de o accidentare la picior. Sportiva noastră se va duela pentru un loc în semifinale cu Angelique Kerber (Germania, 4 WTA), campioana de la Australian Open 2016!


17:00 Breeeak pentru Halep, urmat de un serviciu câștigător, scor 6-7, 6-4, 5-2! Campioana noastră se dezlănțuie în fața numărului 9 WTA și suntem aproape de o calificare memorabilă în sferturile de la Wimbledon!


16:55 Simona e jucătoarea care domină în acest moment, asta și pentru că Madison are mari probleme de deplasare, din cauza unei accidentări la picior! Halep conduce cu 3-2 și presiunea se mută pe umerii americancei!


16:45 Halep – Keys 6-7, 6-4, 1-1! Începutul setului doi este unul echilibrat, iar Simona are și o reacție nervoasă, după ce a irosit o minge de break. Ar fi fost un start ideal de set decisiv, dacă Halep reușea să o convertească.


16:35 SEEET pentru Simona Halep, care preia controlul în fața americancei Madison Keys, scor 6-7, 6-4!!! Simo i-a luat serviciul adversarei pentru a doua oară în manșa secundă, într-un moment extrem de important, când Madison servea pentru a rămâne în set! Revenire importantă a sportivei noastre, care a fost condusă cu set și 2-0, după care și-a ridicat nivelul. Un avantaj considerabil este acela că Halep intră cu serviciul în decisiv!


16:31 Meciul capătă accente dramatice: Simona își câștigă serviciul într-un game crucial, iar Madison se află sub mare presiune la 4-5!


16:20 Halep nu-i mai poate contracara încă o dată serviciul formidabil al americancei și scorul devine 3-3!


16:15 Revenire excelentă a Simonei, care egalează la 2!!! Halep are o tresărire de orgoliu și fae două game-uri la rând pentru prima oară în meciul de astăzi.


16:00 Se complică lucrurile: Halep e afectată după pierderea primului set și Keys profită, ducând scorul la 7-6, 2-0!


15:55 Set pentru Madison Keys, scor 7-6(5)!!! Americanca a fost mai inspirată în tie-break, iar Simona regretă acum lipsa de concentrare de care a dat dovadă atunci când a servit pentru set, la 5-4, dar și la 6-5. Keys a reușit rebreak-ul de fiecare dată, iar serviciul ei a făcut diferență în tie-break! A fost primul set cedat de Halep la actuala ediție a turneului de la Wimbledon.


15:50 ce final de set dramatic: Halep își pierde încă o dată serviciul și ratează ocazia de captura primul set, așa că avem parte de tie-break!


15:45 Fantastic: Festival de break-uri și Halep se află din nou în postura de a servi pentru set, după ce Keys a supraviețuit printr-un break norocos reușit în game-ul precedent!


15:37 Breeeak Halep, 5-4!!! Simona sparge gheața și fructifică prima minge de break după o execuție IREALĂ‚! Aflată în devensivă și încolțită de Keys, românca și-a demonstrat calitățile de mare jucătoare și a lobat-o pe americancă dintr-o poziție imposibilă.


15:33 Halep – Keys 4-4! Madison a preluat repede conducerea, dar Simona răspunde cu un game superb, câștigat la 0! Americanca joacă decisiv din toate pozițiile, dar Halep controlează raliurile.


15:30 Simona egalează la 3 în primul set!! !Nu am asistat la nicio șansă de break până acum și devine tot mai clar: cine reușește să câștige pe serviciul advers are șanse mari să-și adjudece și setul.


15:20 Halep – Keys 2-2! Se merge cap la cap cu serviciul, lucru pe care îl și așteptam. Madison trimite mingi extrem de puternice cu primul serviciu, în timp ce Simona găsește în mod inteligent cele mai bune unghiuri.


15:10 Keys servește prima și o face bine în startul meciului. Halep nu se lasă mai prejos și face și ea un game excelent pe propriul serviciu, scor 1-1!


14:30 Salutare, prieteni ai tenisului! Eu sunt Alex Tăcină și voi comenta împreună cu voi meciul dintre Halep și Keys, care va începe CU SIGURANȚĂ‚ la ora 15:00! Vremea la Londra este perfectă: 0% șanse de ploaie și o temperatură de 21 de grade Celsius!


Halep a ajuns în a doua săptămână a turneului de la Wimbledon, iar aventura ei continuă cu un meci de 5 stele! Simona joacă luni în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la All England Club, întâlnind-o pe Madison Keys (9 WTA), cea mai bună tânără jucătoare americană. În vârstă de 21 de ani, Madison se poate lăuda cu 8 victorii din tot atâtea meciuri disputate pe iarbă în acest sezon: 5 la Birmingham și 3 la Wimbledon!

Simona – impresionantă la Wimbledon, Madison – ezitantă

Dacă Madison a convins per total în sezonul de iarbă, Simona e cea care a arătat o formă mai bună la Wimbledon, câștigând fără emoții toate meciurile din primele trei tururi: 6-4, 6-1 cu Anna Schmiedlova, 6-1, 6-1 cu Francesca Schiavone și 6-4, 6-3 cu Kiki Bertens. De partea cealaltă, Keys a trebuit să muncească pentru victorie în precedentele tururi: după ce a învins-o clar pe Laura Siegemund, scor 6-3, 6-1, americanca s-a chinuit cu Kirsten Flipkens, scor 6-4, 4-6, 6-3, dar și cu Alize Cornet, scor 6-4, 5-7, 6-2.

Halep o întâlnește pe Keys pentru a treia oară în circuitul WTA

Simona Halep ar putea atinge o bornă impresionantă în ceea ce privește „sferturile” atinse în cadrul turneelor de Grand Slam! Dacă trece de Madison Keys, românca va ajunge în al 6-lea sfert de finală major al carierei, după ce s-a mai calificat în respectiva fază și la Australian Open 2014, Roland Garros 2014, Wimbledon 2014, Australian Open 2015 și US Open 2015. Halep se va duela cu Keys pentru a treia oară în circuit, precedentele dueluri încheindu-se astfel: 6-1, 6-4 pentru Keys, în primul tur la Sydney 2014, și 5-7, 6-0, 6-1 pentru Halep, în turul doi la Roma 2014.

Meciul dintre Simona și Madison, programat primul pe Terenul 1, poate fi urmărit în direct pe Digisport 1 și LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Învingătoarea va juca în sferturile de finală de la Wimbledon cu câștigătoarea meciului Angelique Kerber (Germania, 4 WTA) – Misaki Doi (Japonia, 49 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Se cutremură România. Ion ILIESCU nu mai scapă
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…