LIVE BLOG Wimbledon | Capul sus, Monica! Înfrângere HORROR pentru Niculescu în finala de dublu: 0-6, 0-6 cu Makarova/Vesnina! Muguruza a câștigat titlul după o victorie încântătoare

LIVE BLOG Wimbledon | Capul sus, Monica! Înfrângere HORROR pentru Niculescu în finala de dublu: 0-6, 0-6 cu Makarova/Vesnina! Muguruza a câștigat titlul după o victorie încântătoare
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Garbine Muguruza (Spania, 15 WTA) a învins-o sâmbătă pe Venus Williams (SUA, 11 WTA), scor 7-5, 6-0 în ultimul act al turneului de Mare Șlem de la Wimbledon.
  • Monica Niculescu (România) a cedat fără drept de apel finala de dublu, împreună cu taiwaneza Hao-Ching Chan, scor 0-6, 0-6 cu puternica echipă Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia).

Monica Niculescu și Hao-Ching Chan pierd finala probei de dublu de la Wimbledon cu 6-0, 6-0, în fața rusoaicelor Ekaterina Makarova și Elena Vesnina! Moment teribil trăit de Monica, pentru că rar se întâmplă ca un meci de dublu, și mai ales o finală, să se încheie cu un asemenea scor umilitor! Vrem să uităm cât mai repede această seară horror și să o felicităm pe Niculescu pentru parcursul excelent reușit până în ultimul act, ce i-a adus un cec în valoare de 125.000 de euro!

Monica și Hao-Ching nu au existat într-o finală în care Ekaterina și Elena le-au asaltat din toate pozițiile! Din primul până în ultimul game, rusoaicele au făcut spectacol, arătându-și clasa și confirmându-și statutul de favorite numărul 2. Deși echipa Niculescu/Chan se afla și ea pe lista capilor de serie (locul 9), cele două au arătat mai degrabă precum două începătoare lipsite de tupeu. Le-au lăsat pe Makarova și Vesnina să controleze jocul, iar campioanele și-au adjudecat titlul după numai 56 de minute!


00:16 Makarova și Vesnina lovesc fără milă, cu multă hotărâre, și își continuă seria incredibilă: 0-6, 0-5! Scorul capătă proporții și singura întrebare care se pune acum este dacă Monica va câștiga game-ul de onoare!?


00:10 Niculescu/Chan – Makarova/Vesnina 0-6, 0-3! Continuă rafala de lovituri năucitoare, iar Monica și Hao-Ching nu le surprind cu nimic pe Ekaterina și pe Elena! Rusoaicele fac legea pe terenul central de la Wimbledon!


23:55 Monica și partenera ei au avut prim set de coșmar: 0-6 contra favoritelor 2! Nu merge nimic în jocul echipei româno-taiwaneze, poate și din cauză că Makarova și Vesnina sunt foarte agresive și nu le oferă ritm!


23:44 Niculescu/Chan – Makarova/Vesnina 0-3! Rusoaicele nu glumesc, sunt extrem de agile la fileu și pornesc ca din pușcă!


23:37 Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, urmărește și el meciul Monicăi și a postat chiar și un mesaj pe Twitter, comentând cu ironie amânarea finalei: „Acești băieți știu că în România este ora 22:20? Monica trebuie să joace! A fost amuzant, dar grăbiți-vă prieteni și terminați treaba!”


23:27 Niculescu/Chan și Makarova/Vesnina sunt pregătite pentru lupta de la miezul nopții! Rusoaicele servesc primele!


23:00 În sfârșit! Meci memorabil câștigat în 279 de minute de Lukasz Kubot și Marcelo Melo, scor 5-7, 7-5, 7-6, 3-6, 13-11 în finala cu Oliver Marach/Mate Pavic!!! După ceremonia de decernare a trofeelor, Monica Niculescu, în echipă cu Hao-Ching Chan, atacă titlul în concursul de dublu feminin!


22:45 Finala de dublu masculin este întreruptă pentru aproximativ 10 minute, la scorul de 5-7, 7-5, 7-6, 3-6, 11-11, pentru ca acoperișul să fie tras și nocturna pornită!


22:35 Continuă maratonul între echipele Kubot/Melo și Marach/Pavic! Este 10-10 în decisiv și nimeni nu știe ora la care acest thriller va lua sfârșit! În curând, mingea nu va mai putea fi văzută de jucători din cauza întunericului, iar organizatorii vor trebui să tragă acoperișul, ceea ce înseamnă alte minute de întârziere. Monica Niculescu așteaptă de ore bune în vestiar!


22:00 Oare cât mai trebuie să așteptăm până la marele meci al Monicăi!? Fnala de dublu masculin a ajuns la 6-6 în decisiv, după trei ore și 50 de minute, iar la Wimbledon se joacă fără tie-break în setul al 5-lea!


21:00 Sperăm că și Moni ne va da pe spate după finala de dublu care va începe, cel mai probabil, în jurul orei 22:00. Interminabilul meci al băiețlor dintre Kubot/Melo – Marach/Pavic a intrat în decisiv, iar noi mai avem de așteptat!


20:20 Halep nu a felicitat-o încă pe Muguruza, asta și din cauză că Simona nu a urmărit finala! Din postările de pe Instagram reiese că Simona a fost toată ziua la plajă, iar seara a plecat la o întâlnire misterioasă.


20:00 Muguruza a dat pe spate toată lumea bună din Spania după victoria magnifică! Antonio Banderas, starul de la Hollywood, i-a transmis Garbinei: „Ce performanță minunată ai reușit! Bravo, campioano, ești mare!”.

De asemenea, Rafael Nadal a felicitat-o pe noua campioană de la Wimbledon: „Multe felicitări, Garbine Muguruza! Un succes uriaș pentru tenisul spaniol!”.


Garbine Muguruza e campioană la Wimbledon pentru prima oară în carieră, după ce a defilat în setul secund al finalei cu Venus Williams, scor 7-5, 6-0!!! Spanioloaica a jucat excelent, determinată și motivată să scrie istorie, iar veterana de 37 de ani nu a putut opune rezistență decât o jumătate de oră. Venus a ratat două mingi de set la 5-4, după care Garbine s-a descătușat și a făcut un meci mare!

Muguruza devine dublă campioană de Grand Slam, după ce anul trecut a triumfat la Roland Garros, fapt pentru care va urca pe locul 5 mondial începând de luni! Garbine câștigă și 2,5 milioane de euro, pe care îi merită din plin, la capătul unui turneu în care a reușit meciuri încântătoare! Să nu uităm că iberica a învins-o și pe Sorana Cîrstea în drumul ei către finală: 6-2, 6-2 în turul al treilea.

Garbine a făcut spectacol și la festivitatea de premiere: „Acum doi ani am pierdut în fața Serenei (n.r. – sora lui Venus a învins-o pe Garbine cu 6-4, 6-4 în finala de la Wimbledon 2015), iar ea mi-a spus că într-o zi voi câștiga acest turneu! Iată că am reușit!”, a fost fraza gustată de publicul britanic, prin care sportiva de 23 de ani a rostit-o înainte de pleca la vestiare cu splendidul trofeu din argint în brațe.


17:22 Garbine face instrucție cu Venus, scor 7-5, 4-0, iar situația devine critică pentru americancă! Muguruza e cu o mână pe primul trofeu al carierei de la Wimbledon!


17:13 Muguruza – Williams 7-5, 2-0! Garbine se dezlănțuie și câștigă al 5-lea game consecutiv, intrând în controlul finalei! Venus nu mai este sigură pe ea și greșește tot mai mult!


17:03 Primul set al finalei este adjudecat de Garbine Muguruza cu 7-5! Jucătoarea din Spania s-a apărat foarte bine în ultimele game-uri, dar a fost mai inspirată decât Venus Williams și la capitolul ofensiv!


16:57 Muguruza reușește primul break al finalei, după un raliu extraordinar, și va servi pentru set la 6-5! Jocul este încântător, singura dezamăgire fiind reprezentată de suprafața de joc, care se prezintă dezastruos în zona liniilor de fund.


16:45 Venus face 5-4, câștigând un game alb pe propriul serviciu! Se joacă foarte tare în continuare, ambele tenismene atacă formidabil.


16:38 Muguruza – Williams 3-4! Americanca răsuflă ușurată după un game în care a comis 3 duble greșeli și preia conducerea încă o dată! Ambele jucătoare au fost aproape de break în ultimele două game-uri, dar ambele au fost trădate de forehand în momentele decisive.


16:25 Garbine și Venus servesc impecabil până acum și merg umăr la umăr cu serviciul: 2-3!


16:20 Muguruza – Williams 1-2! Veterana americană impresionează în startul finalei cu un forehand năprasnic! Iar iberica pare intimidată, greșind copilărește de câteva ori.


16:03 Jucătoarele sunt la încălzire, așa că finala de la Wimbledon va începe în câteva minute, cu Venus Williams la serviciu! Let the show begin!


15:55 Actrița americană Hilary Swank a venit la finala fetelor de la Wimbledon! Hilary vrea să vadă cine este noua „Million Dollar Baby” din tenis, care va câștiga turneul și va pleca acasă cu aproape 3 milioane de dolari! Din păcate, Simona Halep, cea care a primit porecla respectivă de la Ion Țiriac, nu și-a confirmat supranumele la Wimbledon.


15:50 Userul Candid ne face să nu regretăm faptul că Simona Halep nu e în finala de astăzi, printr-o argumentație simplă și în același timp curajoasă: „Simona are două trofee la Madrid pentru care a luat câte 1.000 de puncte de fiecare dată. Pentru un Grand Slam se dau 2.000 de puncte. Putem considera că trofeele din 2016 și 2017 de la Madrid fac cât un Grand Slam și sub aspectul punctelor și, cu aproximație, în cel al premiilor cumulate? Deci, cu ce e mai prejos Simona, mai ales dacă luăm în calcul și celelalte realizări?”.


15:40  Dacă va triumfa astăzi, Venus Williams va deveni cea mai în vârstă campioană de Grand Slam din Era Open! WOW!


15:30 Salutare, amici! Se apropie ora primei finale de astăzi, iar organizatorii au pregătit trofeul pe care campioana îl va ridica deasupra capului! Garbine sau Venus, cine se va fotografia la final cu acest platou de argint superb, cu un diametru de 48 de centimetri și care este decorat cu figuri mitologice? Câștigătoarea nu va pleca însă acasă cu trofeul, ci se va mulțumi cu o replică în miniatură. Eu sunt Alex Tăcină și aștept cu mare interes mesajele voastre!


Într-o zi mare pentru tenisul românesc, în care Monica Niculescu luptă pentru titlu în proba de dublu de la Wimbledon, ne facem încălzirea cu o altă finală care se anunță extrem de încinsă! De la ora 16:00, Garbine Muguruza țintește primul trofeu al carierei la Wimbledon, dar îi stă în cale o tenismenă care de-a lungul timpului a scris istorie pe iarba londoneză. Venus Williams, cvintuplă campioană la Wimbledon, este jucătoarea cu care iberica își va măsura forțele într-un veritabil blockbuster.

Muguruza se confruntă cu Williams pentru a 5-a oară, istoria meciurilor directe fiind de partea veteranei din SUA, scor 3-1! Ultimul meci a fost adjudecat însă de spanioloaică, 6-2, 3-6, 6-2 în sferturi la Roma 2017 (zgură). Miza financiară a finalei este una colosală, campioana urmând să plece acasă cu un cec în valoarea de 2,5 milioane de euro. Garbine atacă al doilea titlu de Grand Slam al carierei, după ce a mai triumfat la Roland Garros 2016, în timp ce Venus Williams poate câștiga al 8-lea turneu major.

Nicio jucătoare din România nu a mai cucerit un turneu de Grand Slam de la Virginia Ruzici încoace (a triumfat în ambele probe de la Roland Garros 1978), astfel că Monica Niculescu se află la un pas de o performanță uriașă! Monica, în echipă cu Hao-Ching Chan, dispută finala de la dublu, în jurul orei 20:00, contra rusoaicelor Ekaterina Makarova și Elena Vesnina. Meciul pe care îl așteptăm cu sufletul la gură este ultimul de pe arena centrală, după finala feminină și finala de dublu masculin.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
Temu şi Shein, verificate la sânge de ANPC. La ce nereguli sunt atenţi inspectorii
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Vestea DESPRE PENSII pe care o așteptau milioane de români. SE PREGĂTEȘTE egea la Guvern
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Halep, încăpățânarea costă: cum plătește Simona prețul după ce l-a ignorat pe Ion Țiriac
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen