LIVE BLOG US Open, ziua a 8-a | „Fiara” Simona! Accidentată, Halep câștigă meciul cu Lisicki și merge în sferturi la Flushing Meadows. Simona și Horia Tecău s-au retras în proba de dublu-mixt

LIVE BLOG US Open, ziua a 8-a |
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (2 WTA) a învins-o pe Sabine Lisicki (Germania, 24 WTA), scor 6-7, 7-5, 6-2, în cadrul optimilor de finală de la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului. Halep își depășește astfel cea mai bună performanță de la US Open și va juca cu Victoria Azarenka (Belarus) pentru un loc în semifinale.
  • Halep trebuia să mai joace un meci în ziua a 8-a, după ora 00:30, alături de Horia Tecău la dublu-mixt. Starea fizică nu i-a permis, iar perechea Martina Hingis/Leander Paes (Elveția/India) merge în semifinale.
  • În optimile de la dublu masculin, echipa formată din Horia Tecău și Jean Julien Rojer (România/Olanda) a trecut de perechea Eric Butorac/Scott Lipsky (SUA), scor 7-6(3), 7-5.
  • Florin Mergea (România) și Rohan Bopanna (India) s-au calificat și ei în sferturile de finală, după o revenire impresionantă, în fața echipei Daniel Nestor/Edouard Roger-Vasselin (Canada/Franța). scor 6-7, 6-4, 6-3.

00:10 Simona Halep și-a anunțat retragerea din proba de dublu-mixt, acolo unde trebuia să joace împreună cu Horia Tecău, după miezul nopții, contra echipei Hingis/Paes! O decizie normală, ținând cont că Simona nu se putea ține pe picioare în urmă cu o oră.


23:35 Simona, istovită după o luptă care a durat două ore și 34 de minute: „Am avut o durere destul de mare la picior, dar am știut că trebuie să merg mai departe. Nu e ușor să joci pe această căldură. Sunt bucuroasă pentru victorie”! E important ca Halep să se recupereze până miercuri, atunci când are programat un nou blockbuster, contra Vikăi Azarenka, antrenată acum de Wim Fissette.


23:25 Mats Wilander, expertul Eurosport, crede că nemțoaica putea profita de accidentările Simonei în manșa secundă: „Lisicki putea închide meciul în două seturi, pentru că Halep a avut probleme fizice la gleznă și coapsă. Nu știu cine ar fi meritat să câștige, dar Halep a fost mai bună pe final”.


23:20 Victorieee pentru Simona Halep, 6-7, 7-5, 6-2 cu Sabine Lisicki!!! Jucătoarea din Constanța merge în sferturi la US Open, pentru prima dată în carieră, acolo unde se va duela cu Victoria Azarenka, favorită 20.

.@Simona_Halep battles past Lisicki 6-7(6), 7-5, 6-2! Sets @USOpen QF vs Azarenka–> http://t.co/VKYHhyiYt2 #USOpen pic.twitter.com/oXi0DGfj40


23:15 Simona se simte excelent pe teren și face legea în fața unei nemțoaice care pare stoarsă de puteri. Halep conduce cu 5-2 și are nevoie de un singur game pentru a-și depăși cea mai bună performanță la US Open.


23:11 Break Halep, 4-2 în decisiv!!! Simona vine precum un animal de pradă la fileu și se descătușează, realizând primul break al setului!


23:05 Halep își câștigă serviciul pentru a patra oară la rând, scor 3-2, și îi pare a-i transmite un mesaj nemțoaicei: „Nu te mai las să faci break”! Lisicki servește sub o presiune mare acum.


23:00 Lisicki se deplasează tot mai greu pe teren, iar nemțoaica alege să bubiue toate mingile, la risc: totul sau nimic! Deocamdată îi iese strategia și egalează, 2-2.


22:55 Simona Halep are zvâc la serviciu, apar crampele și la Sabine Lisicki, iar favorita doi începe să preia controlul, 2-1!


22:50 Simona pare mult mai relaxată în decisiv și câștigă ușor primul game pe propriul serviciu, 1-0. Virginia Ruzici, managerul constănțencei, se protejează împotriva caniculei cu o pălărie, fapt care o face ușor de confundat cu o turistă aflată în prima zi de vizită la New York.


22:45 Pauza dintre seturi a fost una prelungită, ca urmare a unei decizii luate de organizatori pe fondul condițiilor atmosferice. La New York sunt 32 de grade Celsius, temperatura la care se reia meciul.


22:35 Seeet Simona Halep, 7-5!!! De această dată, Halep dă dovadă de eficiență maximă și convertește prima minge de set în actul doi! Constănțeanca se bate pentru fiecare punct, iar în ultimul game, deși îngenunchiată, a câștigat un schimb fantastic.


22:25 Halep pierde avantajul și Lisicki egalează la 5. Aflăm că în redacția Eurosport nu exista laptopuri. Comentatorul partidei spune că ține socoteala greșelilor Simonei pe hârtie, pentru prima dată în cariera sa de jurnalist.


22:15 Simona servește pentru set, la fel ca în prima manșă, scor 5-3. Avem o veste bună de pe Grandstand: Horia Tecău și Julien Rojer s-au calificat în sferturi la dublu, după 7-6. 7-5 cu Eric Butorac/Scott Lipsky.


22:10 Halep a condus cu 4-2, însă și-a pierdut repede serviciul, 4-3! Accidentarea pare să n-o mai supere la fel de mult, însă Lisicki își asumă riscuri și o scoate din minți pe Simona.


22:03 Halep forțează și conduce pentru prima dată în manșa secundă, scor 3-2, însă continuă să sufere din punct de vedere fizic.


21:55 Sabine lovește din ce în ce mai puternic și conduce cu break în setul secund, 2-1. Jocul Simonei nu arată deloc bine și nici piciorul ei, înfășurat cu taping până la genunchi.


21:50 Meciul se transformă într-un coșmar pentru a doua jucătoare a lumii! Nu era de ajuns că adversara îi provoca dureri de cap. Apar și problemele fizice, iar fizioterapeutul îi aplică Simonei un bandaj serios la coapsă.


21:40 SET Lisicki, 7-6(6)! Halep a avut două ocazii să închidă primul act, la 5-4 – avantaj, și la 6-5 în tie-break, însă le-a irosit pe ambele. Lisicki, ajutată și de un serviciu fulgerător, este agresivă și închide setul cu sânge rece.


21:30 Un prim act cu numeroase răsturnări de situație se va decide, în mod paradoxal, în tie-break, 6-6. Lisicki a avut 0-30 pe serviciul Simonei, la 6-5, dar Halep luptă, întoarce game-ul și salvează setul.


21:22 Seria româncei ia sfârșit, iar Lisicki face rebreak, 5-5! Simona are o ieșire nervoasă, dar se calmează și încearcă să rupă din nou serviciul advers.


21:17 Break Halep, care își ridică nivelul în apărare și o determină pe Lisicki să greșească neforțat, scor 5-4! Constănțeanca servește pentru set, după ce a fost condusă cu 2-4!


21:12 Halep salvează minge de break și egalează, 4-4! Simona își impune în sfârșit jocul distrugător din spatele terenului și îl ridică astfel în picioare pe Darren Cahill.


21:05 Rebreak Halep, 3-4! Lisicki a condus cu 40-15, dar a doua jucătoare a lumii prinde curaj și salvează game-ul, cu patru puncte la rând.


21:00 Halep intră în jocul adversarei și își pierde serviciul, 2-4! Simona nu-și impune încă ritmul din spatele terenului: Lisicki face greșelile, dar și punctele câștigătoare.


20:53 Chiar dacă revine de la 0-2 la 2-2, Simona trebuie să-și regleze serviciul, pentru a nu scăpa meciul din mână. Constănțeanca a comis deja patru duble greșeli în primele două game-uri, Lisicki ajutând-o să egaleze, cu un smash simplu în fileu.


20:45 Game extrem de ciudat pentru Halep, care face trei duble greșeli, permițându-i nemțoaicei să facă break, 2-0! Lui Lisicki nu îi intră însă primul serviciu și devine vulnerabilă, 2-1!


20:40 Serviciul uriaș al nemțoaicei îi aduce primul game, 1-0! Diferența dintre staffurile celor două sportive este evidentă. În loja Sabinei îl vedem pe Cristopher Kas (dreapta), un mediocru jucător de dublu, în timp ce Simona îl are lângă ea pe Darren Cahill (stânga), fostul mentor al lui Andre Agassi.


20:30 Simona și Sabine au intrat pe terenul Louis Armstrong, în același timp cu Horia și Julien, care evoluează la dublu pe Grandstand. Sperăm că Horică nu se va supăra, pentru că noi ne concentrăm atenția pe meciul Halep – Lisicki. Arbitrul de scaun este James Keothavong, din Marea Britanie.


20:25 Calificare pentru „Dodo” Mergea și Rohan Bopanna în sferturile de la dublu, după 6-7(4), 6-4, 6-3 cu Daniel Nestor și Edouard Roger-Vasselin! Florin se va întâlni cu un fost coechipier în sferturi, britanicul Dominic Inglot. Bizar este că acesta face echipă cu fostul partener al lui Horia Tecău, suedezul Robert Lindstedt.


20:15 Mergea și Bopanna conduc cu 5-3 în decisivul cu Nestor/Vasselin, iar Florin se află la un game distanță de un nou sfert de finală în cadrul turneelor de Grand Slam!


20:05 Vika Azarenka, favorită 20, se califică în sferturi, 6-3, 6-4 cu Lepchenko! Bielorusa o așteaptă pe Simona Halep în faza următoare, iar războiul psihologic începe! Oare oamenii din anturajul româncei au telefoanele pregătite pentru a-l destabiliza din nou pe Wim Fissette, antrenorul Vikăi? S-a mai întâmplat o dată, la sfârșitul lui 2014, atunci când Simona l-a demis pe belgian prin sms.

.@Vika7 Azarenka cruises into @USOpen QFs! Beats Lepchenko 6-3, 6-4–> http://t.co/PLo9Sr8tZD #USOpen pic.twitter.com/ccJTsBNF94


19:50 SET Mergea/Bopanna, scor 6-7, 6-4! Procentaj fantastic al mingilor câștigate pe primul serviciu de „ai noștri”, 90%. Să sperăm că organizatorii ameicani nu vor pune melodia „O-Zone – Dragostea din tei” la pauza dintre seturi și o vor păstra pentru meciul Simonei. Constănțeanca s-a încărcat cu energie în momentul în care a ascultat-o în timpul partidei din turul trei.


19:40 Mergea și Bopanna conduc cu break în setul doi, 5-3, astfel că meciul Simonei va începe, cel mai probabil, după ora 20:00.


19:30 Interviul acordat de Simona la Flushing Meadows generează valuri în România. E posibil ca o celebră actriță din Slatina să nu fie prea încântată, după ce jucătoarea de tenis a declarat că ar face echipă cu actorul Gerard Butler, la dublu-mixt.


Actrița Mădălina Ghenea s-a remarcat prin relația cu starul hollywoodian Gerard Butler.  Cei doi s-au despărțit între timp.


19:20 Vești proaste de pe Louis Armstrong: Mergea și Bopanna au cedat primul set, scor 7-6(4)! Mingea de set ratată de „ai noștri” s-a răzbunat, experimentații Nestor și Vasselin fiind mult mai agili în tie-break.


19:10 Azarenka se impune în primul set cu Lepchenko, scor 6-3, grație a două break-uri. Nu doar jocul bielorusei este apreciat de fani, ci și pantofii ei sport, care seamănă teribil cu ghetele lui Gabi Iancu.


19:02 Mergea și Bopanna ratează minge de set pe serviciul adversarilor și prima manșă se va decide la tie-break, scor 6-6! Se vede că urmează meciul Simonei, pentru că tribunele arenei Louis Armstrong sunt aproape pline.


18:55 Nemții de la site-ul tennisweek.de i-au realizat un portret Simonei, destul de neinspirat. Halep nu seamănă cu personajul din imagine, iar roșul din obraji nu o caracterizează pe jucătoarea noastră. Singura explicație este aceea că jurnaliștii germani au citit interviul de la US Open și s-au gândit că Simona a mâncat pizza Diavola, una cu mult ardei iute.


18:45 Meci echilibrat pe Louis Armstrong, unde echipa Mergea/Bopanna conduce cu 5-4 cuplul Nestor/Roger-Vasselin. Niciun break până acum!


18:35 Simona le-a acordat un interviu amuzant americanilor, cu ocazia căruia a dezvăluit mai multe noutăți. De exemplu, constănțeanca ne spune că adoră să mănânce pizza, iar melodia preferată este „Smiley – Acasă”. De aici înțelegem și motivul pentru care Simona și-a schimbat decizia de a nu mai veni acasă, după eliminarea de la Wimbledon.


18:25 Probleme pentru Azarenka? Bielorusa are două bandaje ciudate în zona bicepșilor, plus unul la coapsă.


18:20 Florin și Rohan servesc primii, fără emoții până acum, scor 2-1. Îl vedem pe Mergea în imagine, îmbrăcat în noul echipament Adidas.


18:15 Mats Wilander, expertul Eurosport, tocmai a prefațat meciurile de luni, însă nu a vorbit și despre Simona Halep. Probabil că Mats nu a mai avut cuvinte după analiza noastră de la Prosport Live.


18:00 Salut, sunt Alex Tăcină și voi comenta împreună cu voi evenimentele zilei a 8-a de la US Open. În 10 de minute începe meciul lui Florin Mergea, dar și confruntarea dintre Azarenka și Lepchenko, care va decide adversara Simonei Halep dintr-un posibil sfert de finală. Simona va intra pe arena Louis Armstrong, imediat după încheierea partidei Mergea/Bopanna – Nestor/Roger-Vasselin.


Simona Halep se află în fața unui meci special, programat după ora 19:30, în optimi la US Open, contra nemțoaicei Sabine Lisicki. Pentru Simona, o calificare în sferturile de finală ar fi echivalentă cu cea mai bună performanță a carierei la ultimul turneu de Grand Slam al anului. Constănțeanca a mai atins o singură dată faza optimilor de la Flushing Meadows, însă a fost eliminată de Flavia Pennetta (Italia) în anul 2013, scor 6-2, 7-6 . Halep a obținut trei victorii lejere în prima săptămână a ediției din 2015, învingându-le fără a tura motoarele pe Marina Erakovic (Noua Zeelandă, scor 6-2, 3-0 – abandon), Katerina Bondarenko (Ucraina, scor 6-3, 6-4) și Shelby Rogers (SUA, scor 6-2, 6-3). Lisicki este însă o adversară de alt calibru, care impresionează prin forța serviciului, fapt pentru care a și fost poreclită „Bum-Bum”.

Recunoscută pentru serviciul său exploziv, Sabine s-a luptat exemplar în turul precedent, revenind de la 1-5 în setul decisiv al meciului cu Barbora Strycova (Cehia). „Bum Bum Lisicki”, care este lider în clasamentul celor mai rapide servicii din istorie – 210,8 km/h, s-a impus într-un final cu 6-4, 4-6, 7-5. Jucătoarea care va triumfa luni, pe arena Louis Armstrong, se va duela în sferturi cu câștigătoarea meciului dintre Victoria Azarenka (Belarus, favorită 20) și Varvara Lepchenko (SUA, 46 WTA).

Sabine Lisicki este o veche cunoștință a Simonei Halep, cele două întâlnindu-se de patru ori în carieră. Simona conduce cu 3-1 la general, ultima confruntare fiind câștigată categoric de româncă, în sferturi la Wimbledon 2014, scor 6-4, 6-0. Halep s-a mai impus la Miami 2013, scor 6-2, 3-6, 7-5, și la Madrid 2014, scor 5-7, 6-3, 6-2, în timp ce Lisicki a câștigat la Stanford 2011, cu 6-1, 6-2. 

După finalul meciului de simplu, Simona are la dispoziție aproximativ două ore de recuperare înaintea sfertului de finală de la dublu-mixt. Alături de Horia Tecău, jucătoarea în vârstă de 23 de ani își măsoară forțele cu două legende ale tenisului, Martina Hingis (Elveția) și Leander Paes (India). Așa cum au obișnuit în ultima vreme în cadrul turneelor de Grand Slam, Horia Tecău și Florin Mergea joacă și ei în a doua săptămână. Florin, împreună cu indianul Rohan Bopanna, se luptă cu puternicul cuplu Nestor/Roger-Vasselin (Canada/Franța), de la ora 18:00, iar Horia, în echipă cu olandezul Jean Julien, joacă împotriva a doi americani aflați în mare formă, Butorac/Lipsky, după 19:30, ambele meciuri contând pentru optimile de finală.

Programul de luni al primelor două arene de la US Open. Meciurile pot fi urmărite pe Eurosport, Eurosport 2 și LIVE BLOG pe www.prosport.ro

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Halep, la mâna italienilor: ultima șansă a Simonei de a juca la Roma depinde de niște criterii clare
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Noul Renault Captur, disponibil în România. SUV-ul de oraș bate DUSTER?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…