LIVE BLOG | „Terminatoarea” Simona s-a întors! Halep s-a calificat în „optimi” la Miami după o demonstrație de forță: 6-3, 6-0 cu Kontaveit

LIVE BLOG |
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a acces în optimile turneului Premier Mandatory de la Miami, după un meci perfect: 6-3, 6-0 cu Anett Kontaveit (Estonia, 112 WTA).
  • Pentru un loc în sferturi, Halep se va lupta în noaptea de luni spre marți cu vechea cunoștință Samantha Stosur (Australia, 19 WTA).
  • Patricia Țig (95 WTA), surpriza plăcută a turneului Premier Mandatory de la Miami, a fost învinsă în turul trei de Venus Williams (12 WTA), scor 6-3, 6-0.

Victorie fulger pentru Simona Halep: 6-3, 6-0 în fața estonienei Anett Kontaveit!!! Doar 57 de minute i-au trebuit Simonei pentru a se califica în optimile turneului de la Miami, iar jocul favoritei 3 a fost ireproșabil! Halep a avut inițiativa în meciul cu Kontaveit, a servit extraordinar și nu i-a lăsat nici măcar o minge de break tinerei de 21 de ani. În schimb, românca a făcut ce a vrut la retur, luându-i de 5 ori serviciul adversarei.

Halep a reușit luni dimineață cea mai bună performanță a sezonului, legând pentru prima oară două victorii consecutive într-un turneu din 2017! Dar cel mai important lucru este acela că „Halepeno” și-a regăsit formidabilul joc de picioare și nu a arătat niciun semn de slăbiciune. Cu o încredere în ea de nestrămutat, Simona a controlat de la cap la coadă partida cu estoniana care în turul precedent a eliminat-o pe puternica Makarova.

Dacă își păstreză ritmul și motivația, Simona nu ar trebui să aibă nicio problemă în meciul următor! Ea se va duela în optimi cu Samantha Stosur (19 WTA), o veterană a circuitului care în turul 3 a câștigat un meci maraton cu Shuai Peng (China, 43 WTA), scor 4-6, 6-3, 6-5. Halep și Stosur se cunosc extrem de bine, cele două înfruntându-se de 8 ori în carieră. Scorul meciurilor directe este egal, 4-4, dar australianca s-a impus ultima oară, 7-6(0), 6-3 în optimi la Roland Garros 2016.


03:47 Halep e hotărâtă să închidă meciul cât mai repede! Extrem de motivată la retur, puternică și rapidă la serviciu, Simona o domină copios pe Anett: 6-3, 5-0!


03:36 Simona defilează pe centralul din MiamI: 6-3, 3-0!!! Pentru prima dată după multă vreme, eleva lui Darren Cahillarată că are încredere maximă în loviturile ei.


03:32 Halep începe în forță și setul al doilea: 2-0, după un break alb! Jocul de picioare al Simonei este absolut încântător, pare că o hipnotizează pe Kontaveit.


03:26 Seet pentru Simona Halep, scor 6-3, după 30 de minute! Constănțeanca anihilează atacurile de forehand ale adversarei, reușește al doilea break și obține avantajul de a începe cu serviciul în manșa secundă! Un serviciu care a fost excepțional până acum!


03:21 Simona este, deocamdată, prea bună pentru Anett! Constănțeanca se duce la 5-3, după un nou game de serviciu solid!


03:14 Halep – Kontaveit 4-2! Replică pe măsură a jucătoarei noastre, care își păstrează agresivitatea și punctează din nou.


03:11 Estoniana și-a intrat și ea în mână, reușind al doilea game lejer pe propriul serviciu: 3-2! Un semnal pentru Simona, care trebuie să fie atentă în continuare.


03:09 Halep face spectacol cu lovitura de dreapta în game-ul patru, iar scorul devine 3-1!


03:06 Kontaveit, o jucătoare robustă, dă drumul la braț și câștigă primul ei game de astăzi: 2-1!


03:03 Simona rămâne extrem de concentrată, confirmă cu serviciul și se desprinde la 2-0!


03:00 Break Halep încă din primul game: 1-0! Simona stă foarte bine în teren și își forțează adversara să greșească în startul partidei.


02:55 Meciul Simonei Halep stă să înceapă! A 3-a favorită a intrat la încălzire pe centralul din Miami.


00:25 Patricia Țig își încheie aventura în turul trei la Miami: 3-6, 0-6 cu legenda Venus Williams! „Pati” a fost prezentă în joc doar câteva game-uri, reușind chiar să câștige pe serviciul advers, însă gălățeanca nu a rezistat în fața unei forțe a naturii cum este Venus! Doar o oră și 11 minute a durat o partidă de la care speram mai mult! Totuși, ne mulțumim cu rezultatele obținute în această săptămână de Țig, care în manșa secundă a învins una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, pe Kristina Mladenovic, scor 7-6(4), 6-2. Outsidera pleacă acasă mai bogată cu 41.350 de dolari, dar și cu 65 de puncte grație cărora urcă 10 locuri în clasament, până pe 85 WTA.


00:16 Meciul este aproape rezolvat de marea favorită: Venus defilează pe centralul din Miami și are 6-3 și 5-0 în fața Patriciei!


00:08 Țig nu mai face față loviturilor fantastice ale adversarei, scor 3-6, 0-3, iar românca oferă o imagine a neputinței atât în joc, cât și în pauzele dintre puncte.


23:57 Jocul lui Venus se află acum la un nivel extraordinar, iar americanca începe manșa secundă cu break: 1-0!


23:50 SET pentru Venus Williams: 6-3, după un serviciu imposibil de returnat! Patricia începuse curajoasă setul, însă nu a menținut tactica, iar Venus își adjudecă prima manșă în 36 de minute.


23:45 Patricia începe să se grăbească, iar experimentata Venus speculează momentul și se desprinde la 5-3! Fostul lider mondial servește pentru primul set.


23:38 Țig – Williams 3-3! Americanca a revenit și a preluat conducerea cu două game-uri la rând, însă „Pati” face pasul în față și oferă un răspuns ferm.


23:30 Venus Williams recuperează break-ul imediat, după o dublă greșeală a Patriciei Țig: 2-2!


23:25 „Pati” rezistă excelent în apărare, iar gălățeanca face break-ul în fața americancei: 2-1!


23:20 Țig riscă din nou, dar de această dată îi intră reverul în diagonală, la minge de game: 1-1!


23:18 Venus punctează prima: 1-0, după un aut mic al Patriciei.


23:15 Venus Williams servește prima în meciul cu Patricia Țig! Jucătoarea noastră e îmbrăcată în maieu alb și fustiță roșie, iar americanca are maieu de culoare roz, accesorizat cu cercei mai mari decât mingile de tenis.


22:55 Buna seara, prieteni! Dacă fanii fotbalului sunt deja în priză, pentru că România joacă cu Danemarca la această oră, suporterii tenisului își pregătesc abia acum cafelele și energizantele. Ne pregătim pentru o noapte albă, care va fi deschisă de Patricia Țig în maximum 10 minute! Gălățeanca va intra umăr la umăr cu Venus Williams pe central, acolo unde s-au încheiat deja primele două partide: Nishikori l-a învins pe Verdasco în trei seturi (7-6, 6-7, 6-1), iar favorita principală Kerber a trecut în două acte de Shelby Rogers (6-4, 7-5).


Continuă visul pentru „Pati”?

Patricia a obținut deja cea mai importantă victorie a carierei, în turul precedent (7-6, 6-2 cu Kristina Mladenovic), dar turneul de la Miami poate deveni cu adevărat memorabil pentru gălățeancă în această seară. Țig sau „fata cu șosetele pe dos” – așa cum se autointitulează cu modestie inspirându-se din propria superstiție, o înfruntă în manșa a treia pe Venus Williams. Deținătoarea a 7 titluri de Grand Slam nu s-a mai duelat niciodată până acum cu Patricia Țig, jucătoare venită din calificările de la Miami.

Halep înfruntă o sportivă din afara Top 100 în turul 3 la Miami

Tot cu o jucătoare venită din calificări, și tot pe arena centrală a turneului dotat cu 7,7 milioane de dolari, se luptă și Simona Halep, în jurul orei 02:30! A 3-a favorită a competiției o întâlnește pe Anett Kontaveit, o estoniană în vârstă de 21 de ani, clasată pe locul 112 WTA. Simona nu a mai înfruntat-o pe Anett în circuit, având în vedere că estoniana a evoluat la un nivel mai scăzut decât constănțeanca. Meciul va fi transmis în direct pe Digisport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro, iar câștigătoarea partidei va juca în optimi împotriva australiencei Stosur sau a chinezoaicei Peng. 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
De ce suntem penultimii în UE la salarii și primii la creșterea prețurilor. Expert: „Inflația e mama tuturor taxelor”
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen