LIVE BLOG Stuttgart | ULUITOR: Halep, eliminată de o jucătoare venită din calificări cu scorul de 6-1, 6-2! Simona a jucat incredibil de slab din cauza accidentării

LIVE BLOG Stuttgart | ULUITOR: Halep, eliminată de o jucătoare venită din calificări cu scorul de 6-1, 6-2! Simona a jucat incredibil de slab din cauza accidentării
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep, a patra favorită a turneului Premier de la Stuttgart, a suferit o înfrângere șocantă: 1-6, 2-6 cu Laura Siegemund (Germania, 71 WTA), în optimile de finală.
  • Monica Niculescu (31 WTA) a pierdut și ea incredibil joi, în optimile turneului Premier de la Stuttgart, în fața cehoaicei Petra Kvitova (7 WTA), scor 6-2, 6-7, 2-6, după trei mingi de meci irosite.

Înfrângere dureroasă a Simonei

Halep părăsește turneul de la Stuttgart după 1-6, 2-6 cu Siegemund, o sportivă care și-a făcut loc pe tabloul principal venind din calificări. Simona a fost de nerecunoscut, în special din cauza accidentării, astfel că pleacă acasă după un coșmar care a durat fix o oră. Jocul româncei a arătat dezastruos de la prima minge și până la ultima, iar sportiva noastră nu a putut schimba nimic în atitudinea de pe teren. Nu s-a putut deplasa normal și a solicitat intervenția medicului în două rânduri: la 1-6, 0-2 și la 1-6, 1-2! A fost în zadar, pentru că Siegemund nu i-a lăsat timp de respiro și a menținut o presiune constantă pe favorita 4 a turneului de categorie Premier.

Halep a făcut doar 3 lovituri direct câștigătoare, 28 pentru Siegemund

Simona a lăsat de înțeles încă de la conferința de presă că nu se va recupera până la ora meciului, dar nimeni nu se aștepta ca forma ei să fie chiar atât de slabă! Halep a început jocul cu Siegemund previzibilă, fără o lungime a mingilor și fără o construcție prin care să pună în dificultate chiar și o jucătoare venită din calificări. Nemțoaica a făcut ce a vrut cu mult mai titrata adversară, fără să aibă vreo emoție că românca poate puncta cu lovituri direct câștigătoare. Statistica reprezintă dovada clară că Halep nu a fost în apele ei: doar 3 lovituri câștigătoare pentru numărul 6 WTA și, atenție, 28 în dreptul Laurei Siegemund.

Coșmaruri cu nemțoaicele

Nemțoaiceie îi provoacă Simonei o durere dublă: s-a accidentat la gleznă sâmbătă, în meciul cu Andrea Petkovic din Fed Cup (scor 6-4, 6-7, 6-4), pentru ca joi să sufere una dintre cele mai dure înfrângeri ale carierei din cauza respectivei probleme, cu Laura Siegemund, scor 1-6, 2-6! Jucătoarea în vârstă de 24 de ani trebuie să se refacă până pe 30 aprilie, atunci când începe turneul Premier Mandatory de la Madrid (Spania).


UPDATE 17:15 Halep – Siegemund 1-6, 2-5! Numărul 6 WTA este la un singur game de eliminare, încă din primul meci disputat la Stuttgart. La cum joacă Simona, înfângerea pare inevitabilă în acest moment. Și ea a cedat lupta, punându-și prosopul în cap în pauza de odihnă.


UPDATE 17:05 Halep – Siegemund 1-6, 2-3! Nemțoaica are din nou break în față, după ce Simona a lăsat impresia că echilibrase partida, la 2-2. Serviciul favoritei 4 este incredibil de slab, iar Siegemund are opțiuni nelimitate pentru a închide punctele. Laura a câștigat de 4 ori pe serviciul Simonei până acum.


UPDATE 16:55 S-a reluat partida, cu Simona la serviciu. Halep a revenit de la vestiare, acolo unde a fost tratată de medic, iar acum încearcă să câștige al doilea game în fața Laurei Siegemund .Sperăm că Simona va schimba ceva în jocul ei, având în vedere că până acum a jucat previzibil, fără o tactică precisă.


UPDATE 16:45 Halep – Siegemund 1-6, 0-2! Halep a solicitat un time out medical, astfel că scorul șocant se poate explica prin faptul că românca are încă probleme fizice. Simona s-a accidentat în meciul cu Andrea Petkovic din Fed Cup, disputat sâmbătă, și se pare că nu s-a recuperat până acum. Ciudat e că sportiva noastră primește îngrijiri medicale la vestiare, ceea ce înseamnă că există și o altă problemă decât accidentarea de la gleznă.


UPDATE 16:35 SET Laura Siegemund, 6-1 cu Simona Halep! Jucătoarea venită din calificări îi surprinde chiar și pe fanii nemți din tribune și închide setul în 28 de minute. Nu a reușit lucruri prea mari Siegemund, ci mai degrabă a primit cadouri de la Halep în primul set.


UPDATE 16:30 Halep – Siegemund 0-5! A 4-a favorită de la Stuttgart nu reușește să facă puncte contra numărului 71 WTA! Au trecut doar 17 minute din meci, iar Halep comite erori neforțate pe bandă rulantă și se află la un singur pas de pierderea primului set.


UPDATE 16:20 Halep – Siegemund 0-3! Start de meci neașteptat: Simona câștigă doar două puncte în trei game-uri, iar Laura își creează un avantaj consistent pe tabelă. Nemțoaica venită din calificări se mișcă formidabil pe teren și o surprinde pe Halep prin viteza de deplasare.


UPDATE 16:10 După un meci plin de suspans pierdut de Monica, sperăm la o victorie fără emoții a Simonei. A început meciul Halep – Siegemund, cu nemțoaica la serviciu!


UPDATE 15:55 Psiholog pentru Monica??? Niculescu pierde cu Kvitova, scor 6-2, 6-7, 2-6, după două ore și 45 de minute de luptă! Monica este învinsă din nou la nivel mental, la doar 4 zile după un alt meci de pomină, pierdut cu Andrea Petkovic în Fed Cup, scor 6-0, 6-7(1), 3-6! Dacă în meciul precedent ratase două mingi de meci, Monica și-a depășit joi recordul, irosind trei mingi de meci cu Petra Kvitova. Niculescu a servit pentru calificarea în sferturi la set și 6-5, moment în care Kvitova a salvat trei mingi de meci, a trimis manșa într-un tie-break pe care l-a câștigat la 5, pentru ca apoi să defileze în decisiv.


UPDATE 15:45 Niculescu – Kvitova 6-2, 6-7, 2-4! Monica nu mai reușește să-și creeze mingi de break pe serviciul Kvitovei, care arată impresionant în decisiv: 82% cu prima minge. De asemenea, raportul greșelilor neforțate este zdrobitor: 50-11 pentru Petra.


UPDATE 15:30 Niculescu – Kvitova 6-2, 6-7, 1-2! Petra a intrat în control și conduce cu break, în timp ce Monica e deconectată după mingile de meci irosite. Schimburile continuă si fie electrizante, dar cehoaica este acum cu un pas în fața româncei.


UPDATE 15:15 Set Petra Kvitova, 6-2, 6-7(5)! Niculescu face un nou joc trepidant și demonstrează încă o dată că are mari probleme în a închide mingile de meci! Kvitova a renăscut după cele trei mingi de meci ratate de Niculescu, iar cehoaica se impune la 5 în tie-break și devine favorită la calificarea în „sferturi”! Călin Ciorbagiu, antrenorul Monicăi Niculescu, vorbește singur în tribune după răsturnarea incredibilă din ultimele minute.


UPDATE 15:02 INCREDIBIL: Niculescu ratează trei mingi de meci, pentru ca cehoaica să-i fure break-ul și să trimită setul în tie-break! Sperăm să nu retrăim coșmarul din weekend, atunci când Monica a pierdut meciul din Fed Cup cu Andrea Petkovic, după două mingi de meci irosite, tot la 6-5 în setul doi!


UPDATE 14:50 Niculescu – Kvitova 6-2, 6-5! Serie fabuloasă pentru Monica, de 4 game-uri consecutive! Cehoaica nu a fost capabilă să trimită meciul în decisiv, iar Niculescu servește acum pentru calificarea în sferturi. La cum a luptat astăzi, Monica merită din plin să meargă mai departe!


UPDATE 14:40 Niculesu – Kvitova 6-2, 4-5! Monica face break-ul la timp și rămâne în set! Kvitova își pierde din nou consistența și cedează game-ul cu o dublă greșeală, a 5-a de astăzi. Niculescu nu a făcut nicio „dublă” până acum.


UPDATE 14:25 Niculescu – Kvitova 6-2, 2-5! Monica devine prea pasivă, iar Petra atacă cu mai multă siguranță slice-urile româncei. Antrenorul Călin Ciorbagiu a fost chemat pe teren la pauza dintre game-uri, iar acesta își învață eleva să servească pe mijloc, pentru a nu-i oferi unghiuri adversarei.


UPDATE 14:10 Niculescu – Kvitova 6-2, 2-3! Încep să apară problemele pentru Niculescu: Kvitova presează și îi destabilizează defensiva româncei.


UPDATE 13:55 Niculescu – Kvitova 6-2, 1-2! Moni a început setul secund cu un break, dar Petra răspunde și ne trimite un semnal că nu are de gând să cedeze atât de ușor. Kvitova preia conducerea, iar Niculescu trebuie să fie atentă ținând cont că are în față o jucătoare de moral.


UPDATE 13:45 SEET Monica Niculescu, 6-2!!! Primă manșă superbă reușită de Niculescu, care o îngenunchează pe Kvitova atât la propriu, cât și la figurat! 34 de minute pentru un set controlat în totalitate de jucătoarea mai slab cotată!


UPDATE 13:42 Niculescu – Kvitova 5-2! Cehoaica întrerupe seria de 5 game-uri a Monicăi, dar românca servește acum pentru set, cu mingi noi.


UPDATE 13:35 Niculescu – Kvitova 4-1! Monica e „on fire” și o scoate din minți pe favorita 5, întorcând fiecare minge înapoi! Sportiva noastră joacă inteligent și pune multe scurte, cehoaica având mari probleme în a controla mingile din apropierea fileului.


UPDATE 13:25 Niculescu – Kvitova 2-1! Monica face break-ul repede, profitând de greșelile adversarei. Kvitova încearcă să fie agresivă, dar nu găsește terenul în game-ul trei.


UPDATE 13:10 Meciul dintre Niculescu și Kvitova stă să înceapă, încălzirea fiind aproape de final! Cehoaica începe cu serviciul.


UPDATE 12:55 Vedem și modul spectaculos în care au fost prezentate jucătoarele de la Stuttgart. Organizatorii nu s-au dovedit foarte inspirați atunci când l-au așezat pe cel mai înalt copil de mingi în fața celei mai scunde jucătoare, Simona Halep. Totodată, știind că Monicăi Niculescu îi place să „taie” mingile, jucătoarea a fost și ea tăiată din poză…


UPDATE 12:40 Simona a participat la un eveniment inedit la Stuttgart, organizat de Porsche, sponsorul turneului. Halep a fost supusă la un test de condus, ce a implicat ocolirea jaloanelor și o parcare laterală, iar reprezentanții Porsche au fost impresionați de abilitățile campioanei noastre. Bineînțeles că Simona, obișnuită cu evitarea gropilor din București, s-a descurcat de minune și a încheiat testul în două minute și 22 de secunde.


UPDATE 12:30 Salut! Așteptăm cu mare interes să le vedem pe fetele noastre și nu avem emoții că meciurile nu vor începe la orele anunțate inițial. Ploaia nu poate da programul de la Stuttgart peste cap, așa cum s-a întâmplat miercuri la Năstase-Țiriac Trophy, ținând cont că turneul WTA se joacă în sală: cam așa arată Porsche Arena! Eu sunt Alex Tăcină și voi urmări împreună cu voi meciurile disputate de Monica și Simona în arena de 7.500 de locuri.


Pentru Simona, meciul programat după ora 15:00 reprezintă un examen din punct de vedere fizic, după ce sportiva antrenată de Darren Cahill s-a accidentat la picior în barajul cu Germania disputat în weekend. Fanii constănțencei speră ca favorita lor să se fi recuperat după 4 zile de odihnă și să nu întâmpine probleme cu Laura Siegemund (71 WTA), jucătoare pe care n-a mai întâlnit-o până acum în circuit.

Nemțoaica este o specialistă a zgurii, suprafața pe care se joacă la Stuttgart, și vine după o surpriză reușită în primul tur: 6-0, 7-5 cu Anastasia Pavliuchenkova (Rusia, 27 WTA). Dacă își respectă statutul de favorită și trece în „sferturi”, Halep ar urma să joace contra învingătoarei din meciul Julia Goerges (Germania, 57 WTA) – Roberta Vinci (Italia, 8 WTA).

Monica Niculescu se află în fața unui meci teribil cu Petra Kvitova, dar românca are un ascendent moral asupra favoritei 5. Românca a învins-o pe Kvitova în Fed Cup, în luna februarie, cu un scor năucitor de 6-3, 6-4. Scorul general este egal însă, dubla campioană de la Wimbledon impunându-se cu 6-4, 6-1 în primul tur la Eastbourne 2013.

Câștigătoarea partidei transmise în direct de Digisport 2 și LIVE BLOG pe www.prosport.ro va da în „sferturi” peste Garbine Muguruza (Spania, 4 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri de cuțit. Ce a mărturisit în fața sediului de poliție, în ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum
Mama lui Mirel face primele declarații, după ce fiul ei a ucis-o pe studenta la Medicină cu zeci de lovituri…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Să-i fie ţărâna uşoară! Vedeta mutilată cu ciocanul de soţul ei, mesaj şocant despre tatăl celor două fete ale sale!
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Anunț despre CARNEA DE PUI din magazine. Producătorii au spus care este ADEVĂRUL, de fapt
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup