LIVE BLOG | România - Canada, 2-0 în FED Cup, după prima zi. Irina Begu, victorie muncită în faţa Biancăi Andreescu, în decisiv. Sorana Cîrstea a câştigat primul punct: succes-fulger, fără loc de emoţii pentru 'Speedy Sori'. FOTO & VIDEO: Simo-show în tribună

10 feb 2018 15970 afişări Tenis
LIVE BLOG | România - Canada, 2-0 în FED Cup, după prima zi. Irina Begu, victorie muncită în faţa Biancăi Andreescu, în decisiv. Sorana Cîrstea a câştigat primul punct: succes-fulger, fără loc de emoţii pentru 'Speedy Sori'. FOTO & VIDEO: Simo-show în tribună 8 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7966/16982584/1/cirstea-zhao.jpg

România - Canada, 2-0, la capătul primei zile a duelului contând pentru turul I al Grupei Mondiale II. Sorana Cîrstea (38 WTA) a câştigat primul punct al confruntării din FED Cup, România - Canada, scor 6-2, 6-2 în faţa lui Carol Zhao (138 WTA). Apoi, Irina Begu (37 WTA) a dublat avantajul echipei lui Florin Segărceanu, după un duel intens cu Bianca Andreescu (173 WTA).

Echipa de FED Cup a României şi-a respectat statutul de favorită în duelul cu Canada. Într-o atmosferă superbă, în Sala Polivalentă din Cluj, Sorana Cîrstea şi Irina Begu au oferit pasionaţilor de tenis două partide contrastante. Mai întâi, a fost super-demonstraţia de tenis, rapidă şi unidirecţională din partea Soranei, care a oferit linişte în tabăra României. Apoi, un duel intens, cu două românce pe teren, în care Irina Begu a avut mici probleme în a menţine nivelul de agresivitate. Astfel, partida a doua s-a transformat într-o luptă de anduranţă în care românca a scăpat controlul în setul doi şi a greşit incredibil în tiebreak. Până la urmă, Irina şi-a impus experienţa, a ridicat nivelul şi a ieşit învingătoare, reuşind să mixeze mai bine la serviciu.

Partida de FED Cup România - Canada se va relua duminică, de la ora 12:00, cu duelul dintre Irina Begu şi Carol Zhao, urmat de meciul dintre Sorana Cîrstea şi Bianca Andreescu.

17:15 VICTORIE pentru Irina Begu, 6-3, 6-7, 6-2. Jucătoarea pregătită de Atemon Apostu-Efremov a închis meciul cu break, după 158 de minute de tenis intens. România a câştigat ambele puncte puse la bătaie în prima zi a duelului împotriva Canadei şi mai are nevoie de un singur meci câştigat, duminică, din trei partide programate, pentru a-şi asigura matematic prezenţa la barajul de accedere în Grupa Mondială I.


17:09 Irina Begu este aproape de linia de finiş în acest meci, care a depăşit două ore şi 30 de minute de la start. România - Canada 6-3, 6-7(4), 5-2 (1-0 la general).


17:02 Între timp, Simona Halep are chef... să se alăture valurilor mexicane din tribună! Ta-na!


16:58 Raportul de forţe la serviciu este clar în favoarea Irinei. Al doilea game alb adjudecat de Begu în setul trei scoate în evidenţă diferenţa dintre cele două combatante: chiar dacă şi în manşa a doua Bianca a avut mai mereu emoţii, acum diferenţa este mai clară. România - Canada 6-3, 6-7(4), 4-1 (1-0 la general).


16:51 Arată a desprindere decisivă. Irina Begu îşi trece în cont al treilea game, cu doar trei puncte cedate. Mingile care intrau de puţin pentru Andreescu sunt acum 'afară', iar asta se vede pe tabelă. România - Canada 6-3, 6-7(4), 3-0 (1-0 la general).


16:46 Start perfect de set decisiv pentru Irina: tură de serviciu la zero, joc cumpătat pe retur şi un scor favorabil pe tabelă. România - Canada 6-3, 6-7(4), 2-0 (1-0 la general).


16:35 Repede şi furioasă, la vestiare. Irina Begu merge la cabine, pentru a lăsa în urmă un set extrem de intens. În plus, Bianca primeşte îngrijiri medicale la picior.  În total, sunt 13 minute de pauză între setul doi şi setul trei. Irina va servi prima, iar concentrarea ei este pusă la grea încercare. România - Canada 6-3, 6-7(4), 0-0 (1-0 la general).


16:15 Tiebreakul din setul doi este câştigat de Bianca Andreescu! România - Canada 6-3, 6-7(4) (1-0 la general). Bianca Andreescu începe cu serviciul şi câştigă punctul, pe o eroare a Irinei. Begu simte pericolul, face pasul în teren imediat după serviciu şi egalează, apoi găseşte un nou prim serviciu puternic şi strânge pumnul, în timp ce forehandul în lung de linie al Biancăi aterizează departe de linie. La 2-2, Irina iroseşte cu un retur ratat complet oportunitatea avută pe serviciul doi al Biancăi Andreescu. Dezamăgirea se transformă în lipsă de inspiraţie în ultimul punct: Irina atacă în lung de linie, însă Andreescu o surprinde cu o contră pe contre-pied, trimisă în locul din care tocmai dispăruse românce. Astfel, la schimbul de terenuri, Andreescu conduce cu 4-2. Irina revine, cu două puncte cosecutiv e, însă returul de rever o trădează la un atac pripit care o menţine pe Andreescu, la 5-4. Vine ratarea Irinei, cu tot terenul liber, de la doi metri de fileu şi două mingi de set decisiv pentru Canada, apoi o dublă greşeală care îi pune pe tavă manşa Biancăi Andreescu. Meciul doi al partidei România - Canada merge în set decisiv.


16:12 Doar varianta tiebreak-ului pentru Irina. Bianca Andreescu respiră mai uşor, după o tură de serviciu adjudecată la 30. România - Canada 6-3, 5-6 (1-0 la general)


16:06 Irina Begu ţine setul deschis. Simonam tot cu ochii pe colegele ei. România - Canada 6-3, 5-5 (1-0 la general)


16:02 Peste opt minute de luptă! Iar Irina este dezamăgită: a avut minge de break, au fost trei egalităţi, dar break-ul nu vine. Bianca Andreescu a rămas puternică pe serviciu, iar ultima minge a căzut ca secerată în terenul Irinei. România - Canada 6-3, 4-5 (1-0 la general)


15:53 Salvată de serviciu. Irina pune punct seriei Biancăi Andreescu, cu două servicii inspirate. România - Canada 6-3, 4-4 (1-0 la general)


15:48 Bianca Andreescu a trecut în faţă pe tabelă: a câştigat trei game-uri consecutive, a atacat decis şi... suspansul continuă. Serviciul o ajută mult mai mult acum - când procentajul la prima minge este de peste 80%. În plus, brusc, Irina a ajuns să aibă mai multe erori directe decât mai tânăra sa aderversară - 24 la 21. România - Canada 6-3, 3-4 (1-0 la general)


15:40 Cine ar vrea să plece când atmosfera este aşa? Chiar dacă Irina tocmai a ratat un voleu şi i-a permis Biancăi Andreescu să strângă din nou scorul, situaţia este sub control. România - Canada 6-3, 3-2 (1-0 la general)


15:35 Irina apasă acceleraţia. Trei puncte la rând pe serviciu, acceptă fără să clipească reuşita adversarei - un retur în picioare, exact pe tuşă - şi încheie game-ul cu as. România - Canada 6-3, 3-1 (1-0 la general)


15:32 BREAK, Irina Begu. Atmosfera caldă şi foarte sonoră o împinge spre break pe Irina Begu. România - Canada 6-3, 2-1 (1-0 la general)


15:20 Bianca Andreescu nu a depus armele! Începe cu joc la zero setul doi. România - Canada 6-3, 0-1 (1-0 la general)


15:15 SET, Irina Begu! Cu luptă, cu emoţii, cu 13 erori neforţate, cu şapte lovituri câştigătoare, Irina Begu se impune în manşa inaugurală, după 40 de minute. România - Canada 6-3 (1-0 la general)


15:10 Begu găseşte un moment de ezitare şi va servi pentru câştigarea setului: recuperează de la 40-15, o surprinde şi o înfurie pe adversara sa cu un voleu drive perfect plasat pe centru şi obţine prima minge de break. Bianca serveşte ca din tun şi salvează în primă instanţă, însă după exact şapte minute de luptă aprigă, ratează ultima lovitură şi Irina este aproape de tot de 1-0. . România - Canada 5-3 (1-0 la general).

 


15:05 Bianca Andreescu se prezintă excelent. Ţine aproape de mult mai experimentata Irina Begu. Va servi cu mingi nou, sub presiune totuşi, pentru a forţa prelungirile în manşa inaugurală. România - Canada 4-3 (1-0 la general)


14:55 Irina revine la conducere, cu un game autoritar pe serviciu. România - Canada 3-2 (1-0 la general)


14:50 Begu nu lasă lucrurile să scape de sub control: lungeşte punctul, domină cu dreapta şi îşi oferă o bună oportunitate, la 0-30. Emoţiile îşi spun cuvântul, iar Bianca oferă trei mingi consecutive de rebreak. O anulează pe prima - gestionând bine schimbul de pe linia de fund a tereului, în timp ce pe următoarele două Irina Begu ratează returul. Jucătoarea pregătită de Artemon Apostu Efremov reia asaltul la egalitate, cu reverul, trimite decisiv cu 156 km/h şi, pe a patra minge de rebreak, Andreescu cedează şi scapă atacul prea lung. România - Canada 2-2 (1-0 la general)


14:44 Start agresiv pentru Bianca Andreescu. Mezina acestei confruntări profită de faptul că Irina nu mai reuşeşte să pună primul serviciu în teren, atacă şi, cu finalizare la fileu, obţine break înainte de prima pauză a partidei. România - Canada 1-2 (1-0 la general)


14:39 Doar cu primul serviciu. Irina Begu îşi apără lansarea şi primeşte primele aplauze de la tribuna clujeană. România - Canada 1-0 (1-0 la general)


14:30 Irina Begu, prima rachetă a României, intră în teren pentru echipa lui Florin Segărceanu la scorul confortabil de 1-0 la general. Va servi prima în duelul cu Bianca Andreescu. România - Canada 0-0 (1-0 la general)


14:15 Raluca Olaru a prins doar trei game-uri din meciul Soranei Cîrstea. "Mă bucur pentru Sorana. Din păcate, nu am reuşit să văd prea mult din meci. Am fost luată la antidoping şi am ajuns în sală la set şi 4-1. Acum, vreau să o încurajez pe Irina!", a spus specialista noastră pentru proba de dublu, pentru Digi Sport.


14:10 Ce emoţii a avut Sorana Cîrstea! Citiţi aici prima reacţie a sportivei din Târgovişte.


14:02 Sorana Cîrstea câştigă primul punct pentru România, 6-2, 6-2 în faţa lui Carol Zhao. Doar 53 de minute pe statistica oficială a durat meciul de deschidere care aduce României primul dintre cele trei puncte necesare pentru accederea în barajul pentru Grupa Mondială I. România - Canada 6-2, 6-2 şi 1-0 la general.

16 - 5 a fost raportul loviturilor câştigătoare, în favoarea Soranei Cîrstea, şi 19-23 rfaportul erorilor neforţate


14:00 La un game de primul punct în confruntare. Sorana câştigă al treilea ganme la zero pe serviciu în setul doi. România - Canada 6-2, 5-2 (0-0 la general)


13:55 Sorana are 4-1 pe tabelă. Iar loviturile ei câştigătoare au - 160, 163 km/h. România - Canada 6-2, 4-1 (0-0 la general)


13:50 Cîrstea vrea parcă toate game-urile. A trecut rapid provocarea pe lansare, ducând scorul setului doi la 3-0 şi nu se lasă cu una cu două atunci când Zhao are şansa de a-i întrerupe seria de şapte jocuri consecutive: face ravagii şi cu returul de rever, însă până la urmă, Canada schimbă şi ea cifra pe tabelă. România - Canada 6-2, 3-1 (0-0 la general)


13:42 Forehandul Soranei este 'on fire'. Profitând de o minge a doua slabă din partea lui Carol Zhao, 'Sori' îşi etalează lovitura de atac în toată splendoarea: a câştigat break în start de set doi. În total, are şase game-uri adjudecate la rând, de la acel 2-2 din primul set. România - Canada 6-2, 2-0 (0-0 la general)


13:35 Set încheiat în 28 de minute. Foreandul lui Zhao eşuează în fileu, iar Sorana Cîrstea închide manşa întâi cu 7 lovituri câştigătoare şi 10 erori neforţate. Zhao a lovit decisiv  de 4 ori şi a greşit neforţat de 12 ori. România - Canada 6-2 (0-0 la general)


13:32 Desprindere pentru Sorana Cîrstea.  Primul serviciu o ajută pe Sori să descurce un game greu pe serviciu, în care Zhao are minge de break. România - Canada 5-2 (0-0 la general)


13:28 Simona Halep este cu mâinile sus în aer! Şi aplaudă de mama focului. Sorana rupe ritmul cu o scurtă de efect, care pe deasupra este şi eficientă, şi decisivă: îi aduce minge de break, de la 30-0 pentru Carol Zhao. Cîrstea fructifică şi România are din nou un break avans. România - Canada 4-2 (0-0 la general)


13:22 Sorana închide la timp robinetul de erori neforţate. Carol Zhao a profitat în primă fază şi a egalat la 2-2, însă românca şi-a regăsit cadenţa la serviciu: un prim as şi un atac bun la plasă, finalizat cu voleu precis o duc pe Sorana înapoi în avantaj. România - Canada 3-2 (0-0 la general)


13:16 Karma? Rebreak-ul ajunge imediat în contul Canadei. Sorana se vede pusă în dificultate în start de joc şi nu poate salva decât două dintre cele trei mingi de break ale lui Carol Zhao. Jucătoarea din Târgovişte îşi pierde serviciul pe o eroare neforţată. România - Canada 2-1 (0-0 la general)


13:13 BREAK pentru România. Sorana Cîrstea continuă să îşi marcheze teritoriul şi în primul joc de retur. Găseşte returul câştigător, urcă seria la şase puncte consecutive în stat de meci şi îşi trece în cont break-ul pe o dublă greşeală a lui Carol Zhao. Reacţia publicului, care aplaudă eroarea canadiencei, este primită cu o grimasă de Simona Halep. România - Canada 2-0 (0-0 la general)


13:10 Sorana Cîrstea deschide partida la serviciu şi o face extrem de convigător: îşi intimidează adversara din primul punct, încheiat cu lung de linie decisiv, apoi are o mică doză de şansă cu fileul şi primeşte aplauze de la Florin Segărceanu şi Alina Tecşor după ce face 1-0 pe tabelă fără punct pierdut. România - Canada 1-0 (0-0 la general)


13:00 Simona Halep este alături de echipa de FED Cup a României. Doar ca spectatoare, dar tot atrage toate privirile.


12:55 Dovadă frumoasă de fair-play din partea spectatorilor. Bianca Andreescu, românca din echipa Canadei, este primită cu multă căldură de tribună.


12:20  Cîrstea este pregătită! "Sorana este ok, este nerăbdătoare să intre pe teren şi să aducă primul punct pentru România. Cred că fetele au ajuns la o certă valoare, care le permite să spere şi să şi obţină perofrmanţe importante", a declarat George Cosac la microfonul DigiSport, la câteva minute după ultima discuţie avută, la vestiare, cu cea care va deschide partida pentru România.


12:15 Sexy-Sorana, la ultimul antrenament înaintea duelului contra Canadei.


Aşa cum s-a întâmplat şi în urmă cu o săptămână, la Piatra Neamţ, în Cupa Davis, tenisul românesc înregistrează un debut pe banca tehincă: Florin Segărceanu va conduce, în premieră, echipa de FED Cup a României. Valoarea, experienţa, poziţiţia în clasamentul WTA, plus terenul propriu sunt argumente cared înclină clar balanţa în favoarea echipei tricolore.

"Savurez această experienţă, chiar dacă este diferită faţă de cea din circutul masculin - mai intensă, trebuie să ai grijă cum te comporţi cu fiecare fată pentru ca toată lumea să fie mulţumită. Ştiam de luni că Simona nu va juca. Nu merita riscul de a se accidenta mai grav. Dar avem şi aşa o echipă grozavă",
Florin Segărceanu, căpitan-nejucător al echipei de FED Cup a României

Sorana Cîrstea joacă pentru a cincea oară în carieră meciul cu numărul unu în FED Cup şi încearcă să îşi păstreze seria de invincibilitate în această situaţie. Adversara ei, cu cinci ani mai tânără, 11 centimetri mai scundă şi cu 100 de poziţii mai jos în clasamentul WTA, debutează într-un meci de simplu FED Cup. Carol Zhao este născută în China şi şi-a amânat debutul în tenisul profesionist pentru a obţine o diplomă în Ştiinţe.

România are misiunea de a întrerupe o serie de cinci victorii consecutive înregistrate de Canada în Fed Cup.

Irina Begu, aflată în postura de primă rachetă a României, va da piept în meciul doi al zilei de sâmbătă cu mezina lotului canadian - aşa cum s-a întâmplat şi în 2015. Chiar dacă tricolorele au câştigat acel meci, iIrina nu are cele mai plăcute amintiri. În 2015, Begu s-a accidentat la jumătatea partidei cu Abanda, şi, deşi îşi adjudecase primul set, nu a putut încheia victorioasă meciul. Astăzi, la Cluj, Irina o va avea în faţă pe 'picătura de talent românesc' din echipa Canadei. Bianca Andreescu este cu un an mai mică decât era la ora meciului din 2015 Francoise Abanda, este dublă campioană de Mare Şlem la junioare - în proba de dublu şi jucătoarea de tenis a Canadei care a impresionat cel mai mult  în sezonul 2017.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.