LIVE BLOG | România - Canada, 2-0 în FED Cup, după prima zi. Irina Begu, victorie muncită în faţa Biancăi Andreescu, în decisiv. Sorana Cîrstea a câştigat primul punct: succes-fulger, fără loc de emoţii pentru 'Speedy Sori'. FOTO & VIDEO: Simo-show în tribună

10 feb 2018 15971 afişări Tenis
LIVE BLOG | România - Canada, 2-0 în FED Cup, după prima zi. Irina Begu, victorie muncită în faţa Biancăi Andreescu, în decisiv. Sorana Cîrstea a câştigat primul punct: succes-fulger, fără loc de emoţii pentru 'Speedy Sori'. FOTO & VIDEO: Simo-show în tribună
GALERIE (8 de imagini) VEZI GALERIA

România - Canada, 2-0, la capătul primei zile a duelului contând pentru turul I al Grupei Mondiale II. Sorana Cîrstea (38 WTA) a câştigat primul punct al confruntării din FED Cup, România - Canada, scor 6-2, 6-2 în faţa lui Carol Zhao (138 WTA). Apoi, Irina Begu (37 WTA) a dublat avantajul echipei lui Florin Segărceanu, după un duel intens cu Bianca Andreescu (173 WTA).

Echipa de FED Cup a României şi-a respectat statutul de favorită în duelul cu Canada. Într-o atmosferă superbă, în Sala Polivalentă din Cluj, Sorana Cîrstea şi Irina Begu au oferit pasionaţilor de tenis două partide contrastante. Mai întâi, a fost super-demonstraţia de tenis, rapidă şi unidirecţională din partea Soranei, care a oferit linişte în tabăra României. Apoi, un duel intens, cu două românce pe teren, în care Irina Begu a avut mici probleme în a menţine nivelul de agresivitate. Astfel, partida a doua s-a transformat într-o luptă de anduranţă în care românca a scăpat controlul în setul doi şi a greşit incredibil în tiebreak. Până la urmă, Irina şi-a impus experienţa, a ridicat nivelul şi a ieşit învingătoare, reuşind să mixeze mai bine la serviciu.

Partida de FED Cup România - Canada se va relua duminică, de la ora 12:00, cu duelul dintre Irina Begu şi Carol Zhao, urmat de meciul dintre Sorana Cîrstea şi Bianca Andreescu.

17:15 VICTORIE pentru Irina Begu, 6-3, 6-7, 6-2. Jucătoarea pregătită de Atemon Apostu-Efremov a închis meciul cu break, după 158 de minute de tenis intens. România a câştigat ambele puncte puse la bătaie în prima zi a duelului împotriva Canadei şi mai are nevoie de un singur meci câştigat, duminică, din trei partide programate, pentru a-şi asigura matematic prezenţa la barajul de accedere în Grupa Mondială I.


17:09 Irina Begu este aproape de linia de finiş în acest meci, care a depăşit două ore şi 30 de minute de la start. România - Canada 6-3, 6-7(4), 5-2 (1-0 la general).


17:02 Între timp, Simona Halep are chef... să se alăture valurilor mexicane din tribună! Ta-na!


16:58 Raportul de forţe la serviciu este clar în favoarea Irinei. Al doilea game alb adjudecat de Begu în setul trei scoate în evidenţă diferenţa dintre cele două combatante: chiar dacă şi în manşa a doua Bianca a avut mai mereu emoţii, acum diferenţa este mai clară. România - Canada 6-3, 6-7(4), 4-1 (1-0 la general).


16:51 Arată a desprindere decisivă. Irina Begu îşi trece în cont al treilea game, cu doar trei puncte cedate. Mingile care intrau de puţin pentru Andreescu sunt acum 'afară', iar asta se vede pe tabelă. România - Canada 6-3, 6-7(4), 3-0 (1-0 la general).


16:46 Start perfect de set decisiv pentru Irina: tură de serviciu la zero, joc cumpătat pe retur şi un scor favorabil pe tabelă. România - Canada 6-3, 6-7(4), 2-0 (1-0 la general).


16:35 Repede şi furioasă, la vestiare. Irina Begu merge la cabine, pentru a lăsa în urmă un set extrem de intens. În plus, Bianca primeşte îngrijiri medicale la picior.  În total, sunt 13 minute de pauză între setul doi şi setul trei. Irina va servi prima, iar concentrarea ei este pusă la grea încercare. România - Canada 6-3, 6-7(4), 0-0 (1-0 la general).


16:15 Tiebreakul din setul doi este câştigat de Bianca Andreescu! România - Canada 6-3, 6-7(4) (1-0 la general). Bianca Andreescu începe cu serviciul şi câştigă punctul, pe o eroare a Irinei. Begu simte pericolul, face pasul în teren imediat după serviciu şi egalează, apoi găseşte un nou prim serviciu puternic şi strânge pumnul, în timp ce forehandul în lung de linie al Biancăi aterizează departe de linie. La 2-2, Irina iroseşte cu un retur ratat complet oportunitatea avută pe serviciul doi al Biancăi Andreescu. Dezamăgirea se transformă în lipsă de inspiraţie în ultimul punct: Irina atacă în lung de linie, însă Andreescu o surprinde cu o contră pe contre-pied, trimisă în locul din care tocmai dispăruse românce. Astfel, la schimbul de terenuri, Andreescu conduce cu 4-2. Irina revine, cu două puncte cosecutiv e, însă returul de rever o trădează la un atac pripit care o menţine pe Andreescu, la 5-4. Vine ratarea Irinei, cu tot terenul liber, de la doi metri de fileu şi două mingi de set decisiv pentru Canada, apoi o dublă greşeală care îi pune pe tavă manşa Biancăi Andreescu. Meciul doi al partidei România - Canada merge în set decisiv.


16:12 Doar varianta tiebreak-ului pentru Irina. Bianca Andreescu respiră mai uşor, după o tură de serviciu adjudecată la 30. România - Canada 6-3, 5-6 (1-0 la general)


16:06 Irina Begu ţine setul deschis. Simonam tot cu ochii pe colegele ei. România - Canada 6-3, 5-5 (1-0 la general)


16:02 Peste opt minute de luptă! Iar Irina este dezamăgită: a avut minge de break, au fost trei egalităţi, dar break-ul nu vine. Bianca Andreescu a rămas puternică pe serviciu, iar ultima minge a căzut ca secerată în terenul Irinei. România - Canada 6-3, 4-5 (1-0 la general)


15:53 Salvată de serviciu. Irina pune punct seriei Biancăi Andreescu, cu două servicii inspirate. România - Canada 6-3, 4-4 (1-0 la general)


15:48 Bianca Andreescu a trecut în faţă pe tabelă: a câştigat trei game-uri consecutive, a atacat decis şi... suspansul continuă. Serviciul o ajută mult mai mult acum - când procentajul la prima minge este de peste 80%. În plus, brusc, Irina a ajuns să aibă mai multe erori directe decât mai tânăra sa aderversară - 24 la 21. România - Canada 6-3, 3-4 (1-0 la general)


15:40 Cine ar vrea să plece când atmosfera este aşa? Chiar dacă Irina tocmai a ratat un voleu şi i-a permis Biancăi Andreescu să strângă din nou scorul, situaţia este sub control. România - Canada 6-3, 3-2 (1-0 la general)


15:35 Irina apasă acceleraţia. Trei puncte la rând pe serviciu, acceptă fără să clipească reuşita adversarei - un retur în picioare, exact pe tuşă - şi încheie game-ul cu as. România - Canada 6-3, 3-1 (1-0 la general)


15:32 BREAK, Irina Begu. Atmosfera caldă şi foarte sonoră o împinge spre break pe Irina Begu. România - Canada 6-3, 2-1 (1-0 la general)


15:20 Bianca Andreescu nu a depus armele! Începe cu joc la zero setul doi. România - Canada 6-3, 0-1 (1-0 la general)


15:15 SET, Irina Begu! Cu luptă, cu emoţii, cu 13 erori neforţate, cu şapte lovituri câştigătoare, Irina Begu se impune în manşa inaugurală, după 40 de minute. România - Canada 6-3 (1-0 la general)


15:10 Begu găseşte un moment de ezitare şi va servi pentru câştigarea setului: recuperează de la 40-15, o surprinde şi o înfurie pe adversara sa cu un voleu drive perfect plasat pe centru şi obţine prima minge de break. Bianca serveşte ca din tun şi salvează în primă instanţă, însă după exact şapte minute de luptă aprigă, ratează ultima lovitură şi Irina este aproape de tot de 1-0. . România - Canada 5-3 (1-0 la general).

 


15:05 Bianca Andreescu se prezintă excelent. Ţine aproape de mult mai experimentata Irina Begu. Va servi cu mingi nou, sub presiune totuşi, pentru a forţa prelungirile în manşa inaugurală. România - Canada 4-3 (1-0 la general)


14:55 Irina revine la conducere, cu un game autoritar pe serviciu. România - Canada 3-2 (1-0 la general)


14:50 Begu nu lasă lucrurile să scape de sub control: lungeşte punctul, domină cu dreapta şi îşi oferă o bună oportunitate, la 0-30. Emoţiile îşi spun cuvântul, iar Bianca oferă trei mingi consecutive de rebreak. O anulează pe prima - gestionând bine schimbul de pe linia de fund a tereului, în timp ce pe următoarele două Irina Begu ratează returul. Jucătoarea pregătită de Artemon Apostu Efremov reia asaltul la egalitate, cu reverul, trimite decisiv cu 156 km/h şi, pe a patra minge de rebreak, Andreescu cedează şi scapă atacul prea lung. România - Canada 2-2 (1-0 la general)


14:44 Start agresiv pentru Bianca Andreescu. Mezina acestei confruntări profită de faptul că Irina nu mai reuşeşte să pună primul serviciu în teren, atacă şi, cu finalizare la fileu, obţine break înainte de prima pauză a partidei. România - Canada 1-2 (1-0 la general)


14:39 Doar cu primul serviciu. Irina Begu îşi apără lansarea şi primeşte primele aplauze de la tribuna clujeană. România - Canada 1-0 (1-0 la general)


14:30 Irina Begu, prima rachetă a României, intră în teren pentru echipa lui Florin Segărceanu la scorul confortabil de 1-0 la general. Va servi prima în duelul cu Bianca Andreescu. România - Canada 0-0 (1-0 la general)


14:15 Raluca Olaru a prins doar trei game-uri din meciul Soranei Cîrstea. "Mă bucur pentru Sorana. Din păcate, nu am reuşit să văd prea mult din meci. Am fost luată la antidoping şi am ajuns în sală la set şi 4-1. Acum, vreau să o încurajez pe Irina!", a spus specialista noastră pentru proba de dublu, pentru Digi Sport.


14:10 Ce emoţii a avut Sorana Cîrstea! Citiţi aici prima reacţie a sportivei din Târgovişte.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.