LIVE BLOG | România – Canada, 2-0 în FED Cup, după prima zi. Irina Begu, victorie muncită în fața Biancăi Andreescu, în decisiv. Sorana Cîrstea a câștigat primul punct: succes-fulger, fără loc de emoții pentru ‘Speedy Sori’. FOTO & VIDEO: Simo-show în tribună

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 10 Feb. 2018, 17:34 Actualizat: 10 Feb. 2018, 17:35 Tenis

România – Canada, 2-0, la capătul primei zile a duelului contând pentru turul I al Grupei Mondiale II. Sorana Cîrstea (38 WTA) a câștigat primul punct al confruntării din FED Cup, România – Canada, scor 6-2, 6-2 în fața lui Carol Zhao (138 WTA). Apoi, Irina Begu (37 WTA) a dublat avantajul echipei lui Florin Segărceanu, după un duel intens cu Bianca Andreescu (173 WTA).

Echipa de FED Cup a României și-a respectat statutul de favorită în duelul cu Canada. Într-o atmosferă superbă, în Sala Polivalentă din Cluj, Sorana Cîrstea și Irina Begu au oferit pasionaților de tenis două partide contrastante. Mai întâi, a fost super-demonstrația de tenis, rapidă și unidirecțională din partea Soranei, care a oferit liniște în tabăra României. Apoi, un duel intens, cu două românce pe teren, în care Irina Begu a avut mici probleme în a menține nivelul de agresivitate. Astfel, partida a doua s-a transformat într-o luptă de anduranță în care românca a scăpat controlul în setul doi și a greșit incredibil în tiebreak. Până la urmă, Irina și-a impus experiența, a ridicat nivelul și a ieșit învingătoare, reușind să mixeze mai bine la serviciu.

Partida de FED Cup România – Canada se va relua duminică, de la ora 12:00, cu duelul dintre Irina Begu și Carol Zhao, urmat de meciul dintre Sorana Cîrstea și Bianca Andreescu.

17:15 VICTORIE pentru Irina Begu, 6-3, 6-7, 6-2. Jucătoarea pregătită de Atemon Apostu-Efremov a închis meciul cu break, după 158 de minute de tenis intens. România a câștigat ambele puncte puse la bătaie în prima zi a duelului împotriva Canadei și mai are nevoie de un singur meci câștigat, duminică, din trei partide programate, pentru a-și asigura matematic prezența la barajul de accedere în Grupa Mondială I.


17:09 Irina Begu este aproape de linia de finiș în acest meci, care a depășit două ore și 30 de minute de la start. România – Canada 6-3, 6-7(4), 5-2 (1-0 la general).


17:02 Între timp, Simona Halep are chef… să se alăture valurilor mexicane din tribună! Ta-na!


16:58 Raportul de forțe la serviciu este clar în favoarea Irinei. Al doilea game alb adjudecat de Begu în setul trei scoate în evidență diferența dintre cele două combatante: chiar dacă și în manșa a doua Bianca a avut mai mereu emoții, acum diferența este mai clară. România – Canada 6-3, 6-7(4), 4-1 (1-0 la general).


16:51 Arată a desprindere decisivă. Irina Begu își trece în cont al treilea game, cu doar trei puncte cedate. Mingile care intrau de puțin pentru Andreescu sunt acum ‘afară’, iar asta se vede pe tabelă. România – Canada 6-3, 6-7(4), 3-0 (1-0 la general).


16:46 Start perfect de set decisiv pentru Irina: tură de serviciu la zero, joc cumpătat pe retur și un scor favorabil pe tabelă. România – Canada 6-3, 6-7(4), 2-0 (1-0 la general).


16:35 Repede și furioasă, la vestiare. Irina Begu merge la cabine, pentru a lăsa în urmă un set extrem de intens. În plus, Bianca primește îngrijiri medicale la picior.  În total, sunt 13 minute de pauză între setul doi și setul trei. Irina va servi prima, iar concentrarea ei este pusă la grea încercare. România – Canada 6-3, 6-7(4), 0-0 (1-0 la general).


16:15 Tiebreakul din setul doi este câștigat de Bianca Andreescu! România – Canada 6-3, 6-7(4) (1-0 la general). Bianca Andreescu începe cu serviciul și câștigă punctul, pe o eroare a Irinei. Begu simte pericolul, face pasul în teren imediat după serviciu și egalează, apoi găsește un nou prim serviciu puternic și strânge pumnul, în timp ce forehandul în lung de linie al Biancăi aterizează departe de linie. La 2-2, Irina irosește cu un retur ratat complet oportunitatea avută pe serviciul doi al Biancăi Andreescu. Dezamăgirea se transformă în lipsă de inspirație în ultimul punct: Irina atacă în lung de linie, însă Andreescu o surprinde cu o contră pe contre-pied, trimisă în locul din care tocmai dispăruse românce. Astfel, la schimbul de terenuri, Andreescu conduce cu 4-2. Irina revine, cu două puncte cosecutiv e, însă returul de rever o trădează la un atac pripit care o menține pe Andreescu, la 5-4. Vine ratarea Irinei, cu tot terenul liber, de la doi metri de fileu și două mingi de set decisiv pentru Canada, apoi o dublă greșeală care îi pune pe tavă manșa Biancăi Andreescu. Meciul doi al partidei România – Canada merge în set decisiv.


16:12 Doar varianta tiebreak-ului pentru Irina. Bianca Andreescu respiră mai ușor, după o tură de serviciu adjudecată la 30. România – Canada 6-3, 5-6 (1-0 la general)


16:06 Irina Begu ține setul deschis. Simonam tot cu ochii pe colegele ei. România – Canada 6-3, 5-5 (1-0 la general)


16:02 Peste opt minute de luptă! Iar Irina este dezamăgită: a avut minge de break, au fost trei egalități, dar break-ul nu vine. Bianca Andreescu a rămas puternică pe serviciu, iar ultima minge a căzut ca secerată în terenul Irinei. România – Canada 6-3, 4-5 (1-0 la general)


15:53 Salvată de serviciu. Irina pune punct seriei Biancăi Andreescu, cu două servicii inspirate. România – Canada 6-3, 4-4 (1-0 la general)


15:48 Bianca Andreescu a trecut în față pe tabelă: a câștigat trei game-uri consecutive, a atacat decis și… suspansul continuă. Serviciul o ajută mult mai mult acum – când procentajul la prima minge este de peste 80%. În plus, brusc, Irina a ajuns să aibă mai multe erori directe decât mai tânăra sa aderversară – 24 la 21. România – Canada 6-3, 3-4 (1-0 la general)


15:40 Cine ar vrea să plece când atmosfera este așa? Chiar dacă Irina tocmai a ratat un voleu și i-a permis Biancăi Andreescu să strângă din nou scorul, situația este sub control. România – Canada 6-3, 3-2 (1-0 la general)


15:35 Irina apasă accelerația. Trei puncte la rând pe serviciu, acceptă fără să clipească reușita adversarei – un retur în picioare, exact pe tușă – și încheie game-ul cu as. România – Canada 6-3, 3-1 (1-0 la general)


15:32 BREAK, Irina Begu. Atmosfera caldă și foarte sonoră o împinge spre break pe Irina Begu. România – Canada 6-3, 2-1 (1-0 la general)


15:20 Bianca Andreescu nu a depus armele! Începe cu joc la zero setul doi. România – Canada 6-3, 0-1 (1-0 la general)


15:15 SET, Irina Begu! Cu luptă, cu emoții, cu 13 erori neforțate, cu șapte lovituri câștigătoare, Irina Begu se impune în manșa inaugurală, după 40 de minute. România – Canada 6-3 (1-0 la general)


15:10 Begu găsește un moment de ezitare și va servi pentru câștigarea setului: recuperează de la 40-15, o surprinde și o înfurie pe adversara sa cu un voleu drive perfect plasat pe centru și obține prima minge de break. Bianca servește ca din tun și salvează în primă instanță, însă după exact șapte minute de luptă aprigă, ratează ultima lovitură și Irina este aproape de tot de 1-0. . România – Canada 5-3 (1-0 la general).

 


15:05 Bianca Andreescu se prezintă excelent. Ține aproape de mult mai experimentata Irina Begu. Va servi cu mingi nou, sub presiune totuși, pentru a forța prelungirile în manșa inaugurală. România – Canada 4-3 (1-0 la general)


14:55 Irina revine la conducere, cu un game autoritar pe serviciu. România – Canada 3-2 (1-0 la general)


14:50 Begu nu lasă lucrurile să scape de sub control: lungește punctul, domină cu dreapta și își oferă o bună oportunitate, la 0-30. Emoțiile își spun cuvântul, iar Bianca oferă trei mingi consecutive de rebreak. O anulează pe prima – gestionând bine schimbul de pe linia de fund a tereului, în timp ce pe următoarele două Irina Begu ratează returul. Jucătoarea pregătită de Artemon Apostu Efremov reia asaltul la egalitate, cu reverul, trimite decisiv cu 156 km/h și, pe a patra minge de rebreak, Andreescu cedează și scapă atacul prea lung. România – Canada 2-2 (1-0 la general)


14:44 Start agresiv pentru Bianca Andreescu. Mezina acestei confruntări profită de faptul că Irina nu mai reușește să pună primul serviciu în teren, atacă și, cu finalizare la fileu, obține break înainte de prima pauză a partidei. România – Canada 1-2 (1-0 la general)


14:39 Doar cu primul serviciu. Irina Begu își apără lansarea și primește primele aplauze de la tribuna clujeană. România – Canada 1-0 (1-0 la general)


14:30 Irina Begu, prima rachetă a României, intră în teren pentru echipa lui Florin Segărceanu la scorul confortabil de 1-0 la general. Va servi prima în duelul cu Bianca Andreescu. România – Canada 0-0 (1-0 la general)


14:15 Raluca Olaru a prins doar trei game-uri din meciul Soranei Cîrstea.Mă bucur pentru Sorana. Din păcate, nu am reușit să văd prea mult din meci. Am fost luată la antidoping și am ajuns în sală la set și 4-1. Acum, vreau să o încurajez pe Irina!„, a spus specialista noastră pentru proba de dublu, pentru Digi Sport.


14:10 Ce emoții a avut Sorana Cîrstea! Citiți aici prima reacție a sportivei din Târgoviște.


14:02 Sorana Cîrstea câștigă primul punct pentru România, 6-2, 6-2 în fața lui Carol Zhao. Doar 53 de minute pe statistica oficială a durat meciul de deschidere care aduce României primul dintre cele trei puncte necesare pentru accederea în barajul pentru Grupa Mondială I. România – Canada 6-2, 6-2 și 1-0 la general.

16 – 5 a fost raportul loviturilor câștigătoare, în favoarea Soranei Cîrstea, și 19-23 rfaportul erorilor neforțate


14:00 La un game de primul punct în confruntare. Sorana câștigă al treilea ganme la zero pe serviciu în setul doi. România – Canada 6-2, 5-2 (0-0 la general)


13:55 Sorana are 4-1 pe tabelă. Iar loviturile ei câștigătoare au – 160, 163 km/h. România – Canada 6-2, 4-1 (0-0 la general)


13:50 Cîrstea vrea parcă toate game-urile. A trecut rapid provocarea pe lansare, ducând scorul setului doi la 3-0 și nu se lasă cu una cu două atunci când Zhao are șansa de a-i întrerupe seria de șapte jocuri consecutive: face ravagii și cu returul de rever, însă până la urmă, Canada schimbă și ea cifra pe tabelă. România – Canada 6-2, 3-1 (0-0 la general)


13:42 Forehandul Soranei este ‘on fire’. Profitând de o minge a doua slabă din partea lui Carol Zhao, ‘Sori’ își etalează lovitura de atac în toată splendoarea: a câștigat break în start de set doi. În total, are șase game-uri adjudecate la rând, de la acel 2-2 din primul set. România – Canada 6-2, 2-0 (0-0 la general)


13:35 Set încheiat în 28 de minute. Foreandul lui Zhao eșuează în fileu, iar Sorana Cîrstea închide manșa întâi cu 7 lovituri câștigătoare și 10 erori neforțate. Zhao a lovit decisiv  de 4 ori și a greșit neforțat de 12 ori. România – Canada 6-2 (0-0 la general)


13:32 Desprindere pentru Sorana Cîrstea.  Primul serviciu o ajută pe Sori să descurce un game greu pe serviciu, în care Zhao are minge de break. România – Canada 5-2 (0-0 la general)


13:28 Simona Halep este cu mâinile sus în aer! Și aplaudă de mama focului. Sorana rupe ritmul cu o scurtă de efect, care pe deasupra este și eficientă, și decisivă: îi aduce minge de break, de la 30-0 pentru Carol Zhao. Cîrstea fructifică și România are din nou un break avans. România – Canada 4-2 (0-0 la general)


13:22 Sorana închide la timp robinetul de erori neforțate. Carol Zhao a profitat în primă fază și a egalat la 2-2, însă românca și-a regăsit cadența la serviciu: un prim as și un atac bun la plasă, finalizat cu voleu precis o duc pe Sorana înapoi în avantaj. România – Canada 3-2 (0-0 la general)


13:16 Karma? Rebreak-ul ajunge imediat în contul Canadei. Sorana se vede pusă în dificultate în start de joc și nu poate salva decât două dintre cele trei mingi de break ale lui Carol Zhao. Jucătoarea din Târgoviște își pierde serviciul pe o eroare neforțată. România – Canada 2-1 (0-0 la general)


13:13 BREAK pentru România. Sorana Cîrstea continuă să își marcheze teritoriul și în primul joc de retur. Găsește returul câștigător, urcă seria la șase puncte consecutive în stat de meci și își trece în cont break-ul pe o dublă greșeală a lui Carol Zhao. Reacția publicului, care aplaudă eroarea canadiencei, este primită cu o grimasă de Simona Halep. România – Canada 2-0 (0-0 la general)


13:10 Sorana Cîrstea deschide partida la serviciu și o face extrem de convigător: își intimidează adversara din primul punct, încheiat cu lung de linie decisiv, apoi are o mică doză de șansă cu fileul și primește aplauze de la Florin Segărceanu și Alina Tecșor după ce face 1-0 pe tabelă fără punct pierdut. România – Canada 1-0 (0-0 la general)


13:00 Simona Halep este alături de echipa de FED Cup a României. Doar ca spectatoare, dar tot atrage toate privirile.


12:55 Dovadă frumoasă de fair-play din partea spectatorilor. Bianca Andreescu, românca din echipa Canadei, este primită cu multă căldură de tribună.


12:20  Cîrstea este pregătită!Sorana este ok, este nerăbdătoare să intre pe teren și să aducă primul punct pentru România. Cred că fetele au ajuns la o certă valoare, care le permite să spere și să și obțină perofrmanțe importante”, a declarat George Cosac la microfonul DigiSport, la câteva minute după ultima discuție avută, la vestiare, cu cea care va deschide partida pentru România.


12:15 Sexy-Sorana, la ultimul antrenament înaintea duelului contra Canadei.


Așa cum s-a întâmplat și în urmă cu o săptămână, la Piatra Neamț, în Cupa Davis, tenisul românesc înregistrează un debut pe banca tehincă: Florin Segărceanu va conduce, în premieră, echipa de FED Cup a României. Valoarea, experiența, pozițiția în clasamentul WTA, plus terenul propriu sunt argumente cared înclină clar balanța în favoarea echipei tricolore.

„Savurez această experiență, chiar dacă este diferită față de cea din circutul masculin – mai intensă, trebuie să ai grijă cum te comporți cu fiecare fată pentru ca toată lumea să fie mulțumită. Știam de luni că Simona nu va juca. Nu merita riscul de a se accidenta mai grav. Dar avem și așa o echipă grozavă”,
Florin Segărceanu, căpitan-nejucător al echipei de FED Cup a României

Sorana Cîrstea joacă pentru a cincea oară în carieră meciul cu numărul unu în FED Cup și încearcă să își păstreze seria de invincibilitate în această situație. Adversara ei, cu cinci ani mai tânără, 11 centimetri mai scundă și cu 100 de poziții mai jos în clasamentul WTA, debutează într-un meci de simplu FED Cup. Carol Zhao este născută în China și și-a amânat debutul în tenisul profesionist pentru a obține o diplomă în Științe.

România are misiunea de a întrerupe o serie de cinci victorii consecutive înregistrate de Canada în Fed Cup.

Irina Begu, aflată în postura de primă rachetă a României, va da piept în meciul doi al zilei de sâmbătă cu mezina lotului canadian – așa cum s-a întâmplat și în 2015. Chiar dacă tricolorele au câștigat acel meci, iIrina nu are cele mai plăcute amintiri. În 2015, Begu s-a accidentat la jumătatea partidei cu Abanda, și, deși își adjudecase primul set, nu a putut încheia victorioasă meciul. Astăzi, la Cluj, Irina o va avea în față pe ‘picătura de talent românesc’ din echipa Canadei. Bianca Andreescu este cu un an mai mică decât era la ora meciului din 2015 Francoise Abanda, este dublă campioană de Mare Șlem la junioare – în proba de dublu și jucătoarea de tenis a Canadei care a impresionat cel mai mult  în sezonul 2017.

 

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 10 Feb. 2018, 17:34 Actualizat: 10 Feb. 2018, 17:35 Tenis
Pe aceeași temă
Anda Adam îl distruge pe Sorin, la divorţ!  Îi ia TOT
Anda Adam îl distruge pe Sorin, la divorţ! Îi ia TOT
Tânăra care ar fi fost „capturată“ de o sectă a luat legătura cu familia: „Se încearcă stabilirea locului unde se află“
Tânăra care ar fi fost „capturată“ de o sectă a luat legătura cu familia: „Se încearcă stabilirea locului unde se află“
Anunţ incredibil făcut de Kim Jong Un. Ce s-a întâmplat cu coronavirusul în Coreea de Nord
Anunţ incredibil făcut de Kim Jong Un. Ce s-a întâmplat cu coronavirusul în Coreea de Nord
CFR, lovitura bomba in razboiul cu Becali! Petrescu e la un pas sa inchida transferul! Atacantul era la un pas de FCSB, dar CFR l-a convins!
CFR, lovitura bomba in razboiul cu Becali! Petrescu e la un pas sa inchida transferul! Atacantul era la un pas de FCSB, dar ...
3 noi simptome în cazul infecţiei cu coronavirus. Care sunt cele 11 semne ale COVID-19
3 noi simptome în cazul infecţiei cu coronavirus. Care sunt cele 11 semne ale COVID-19
Doliu in Romania! Artistul a murit fulgerator! Ce au descoperit medicii la autopsie
Doliu in Romania! Artistul a murit fulgerator! Ce au descoperit medicii la autopsie
Bătaia cruntă care a golit sala de judecată. Sângele a sărit pe pereţi, sub privirile îngrozite ale magistraţilor
Bătaia cruntă care a golit sala de judecată. Sângele a sărit pe pereţi, sub privirile îngrozite ale magistraţilor
Guvernul Orban, decizie majoră pentru elevi din toamnă!
Guvernul Orban, decizie majoră pentru elevi din toamnă!
Anunț ȘOCANT de la NASA. „Am observat o UMBRĂ care se MIȘCĂ în spațiul îndepărtat”. AMERICANII nu au nicio explicație
Anunț ȘOCANT de la NASA. „Am observat o UMBRĂ care se MIȘCĂ în spațiul îndepărtat”. AMERICANII nu au nicio explicație
Mihai Mitoșeru, operat de urgență! A fost la un pas de deces!  / EXCLUSIV
Mihai Mitoșeru, operat de urgență! A fost la un pas de deces! / EXCLUSIV
MAI anunță noi restricții anti-COVID! Marcel Vela trece la sancționări
MAI anunță noi restricții anti-COVID! Marcel Vela trece la sancționări
Prognoza meteo pentru sâmbătă, 4 iulie. Când scăpăm de caniculă
Prognoza meteo pentru sâmbătă, 4 iulie. Când scăpăm de caniculă
Inedit: Cum au reuşit doi români din Timişoara să câştige 11 milioane de euro în câţiva ani. Care este secretul
Inedit: Cum au reuşit doi români din Timişoara să câştige 11 milioane de euro în câţiva ani. Care este secretul
Serena Williams a publicat fotografii cu fiica ei pe terenul de tenis. Cele două sunt îmbrăcate la fel
Serena Williams a publicat fotografii cu fiica ei pe terenul de tenis. Cele două sunt îmbrăcate la fel
Metoda ingenioasă pe care o folosesc șoferii brașoveni pentru a „păcăli” barierele din zonele pietonale din oraș – VIDEO
Metoda ingenioasă pe care o folosesc șoferii brașoveni pentru a „păcăli” barierele din zonele pietonale din oraș – VIDEO
Detaliul uluitor descoperit la statuia David, realizată acum 500 de ani. Iată ce ascunde în mâna dreaptă
Detaliul uluitor descoperit la statuia David, realizată acum 500 de ani. Iată ce ascunde în mâna dreaptă
CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. Judeţul care se apropie de atingerea capacităţii maxime de internare în spitale
CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA. Judeţul care se apropie de atingerea capacităţii maxime de internare în spitale
Gaz Metan – Craiova Live Score & Live Video! Meci greu pentru lupta apriga
Gaz Metan – Craiova Live Score & Live Video! Meci greu pentru lupta apriga
Motoare, motoare... Topul celor mai obraznice fundulețe de pe litoralul românesc
Motoare, motoare... Topul celor mai obraznice fundulețe de pe litoralul românesc
Impacarea anului?! Brad Pitt a fost surprins iesind din casa Angelinei Jolie. Ce decizie radicala a luat actorul
Impacarea anului?! Brad Pitt a fost surprins iesind din casa Angelinei Jolie. Ce decizie radicala a luat actorul
Criza lasă urme: Preţurile apartamentelor sar în aer faţă de anul trecut
Criza lasă urme: Preţurile apartamentelor sar în aer faţă de anul trecut
Premierul României, condiții pentru redeschiderea restaurantelor! Autoritățile vor da amenzi dacă nu se respectă regulile!
Premierul României, condiții pentru redeschiderea restaurantelor! Autoritățile vor da amenzi dacă nu se respectă regulile!
Mihai Mitoseru este mai grav de cat credeam! Operatia de urgenta, a doua oara
Mihai Mitoseru este mai grav de cat credeam! Operatia de urgenta, a doua oara
„La Gomera”, marele câştigător la Gala Premiilor Gopo 2020
„La Gomera”, marele câştigător la Gala Premiilor Gopo 2020
Dezastru în București: Ce s-a întâmplat cu autobuzele care au circulat pe linia de tramvai
Dezastru în București: Ce s-a întâmplat cu autobuzele care au circulat pe linia de tramvai
FOTO. Sora Andreei Tonciu a încins plaja cu cel mai minuscul costum de baie! Lorena și-a etalat atuurile fizice de invidiat
FOTO. Sora Andreei Tonciu a încins plaja cu cel mai minuscul costum de baie! Lorena și-a etalat atuurile fizice de invidiat
Ce note a obținut celebrul Selly la BAC! A dat lovitura la Matematică: puțini s-ar fi așteptat la asta!
Ce note a obținut celebrul Selly la BAC! A dat lovitura la Matematică: puțini s-ar fi așteptat la asta!
Instagram plănuiește o serie de schimbări pentru secțiunea de Stories!
Instagram plănuiește o serie de schimbări pentru secțiunea de Stories!
×