LIVE BLOG Roland Garros | SI-MON-AMOUR! Halep se califică în semifinale după o revenire din altă lume: 3-6, 7-6, 6-0 cu Svitolina! Simona a fost condusă cu set și 5-1, dar a avut o atitudine de campioană. Se cunosc și semifinalele de pe tabloul masculin

LIVE BLOG Roland Garros | SI-MON-AMOUR! Halep se califică în semifinale după o revenire din altă lume: 3-6, 7-6, 6-0 cu Svitolina! Simona a fost condusă cu set și 5-1, dar a avut o atitudine de campioană. Se cunosc și semifinalele de pe tabloul masculin
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (4 WTA) a câștigat miercuri o bătălie memorabilă cu Elina Svitolina (Ucraina, 6 WTA),  scor 3-6, 7-6(6), 6-0, și s-a calificat în semifinale la Roland Garros
  • Karolina Pliskova (2 WTA) este jucătoarea cu care Simona se va lupta joi, în jurul orei 17:30, pentru un loc în marea finală. Cehoaica a trecut cu 7-6(3), 6-4 de Caroline Garcia (Franța, 27 WTA). 
  • Echipa Begu/Zheng (România/China) a cedat în sferturi cu australiencele Barty și Dellacqua, iar Olaru (România) și Savchuk (Ucraina) au pierdut și ele la dublu cu Hingis/Chan (Elveția/Taipei).
  • S-au stabilit și semifinalele de pe tabloul masculin: Rafael Nadal (Spania) îl întâlnește pe Dominic Thiem (Austria), iar Andy Murray (marea Britanie) se duelează cu Stan Wawrinka (Elveția).

VICTORIEEE MAGICĂ‚ pentru Simona Halep!!! Constănțeanca merge în semifinale la Roland Garros pentru a doua oară în carieră, după un meci de infarct, scor 3-6, 7-6(6), 6-0 în fața Elinei Svitolina!!! Halep a realizat una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria turneului de Grand Slam disputat pe zgură, întorcând scorul după ce Svitolina a condus cu 6-3 și 5-1! Halep a avut un mental de super jucătoare, a salvat și o minge de meci în tie-break, iar în decisiv s-a dezlănțuit și a umilit-o pe ucraineanca aflată pe locul 6 mondial.

Pentru Simona, nu a contat scorul dezastruos înregistrat pe tabelă la un moment dat! Sportiva antrenată de Darren Cahill a închis ochii și a jucat fără frică, iar valoarea i-a permis să găsească un ritm formidabil, prin care și-a îngenuncheat adversara! Nimeni nu mai credea, dar Halep a luptat pentru fiecare punct, reușind un miracol la această ediție a turneului de la Roland Garros. Simona a rezistat unei presiuni uriașe nu doar în cele patru momente în care s-a aflat la un game de eliminare, ci și în tie-break-ul în care Svitolina a avut 4-2 și 6-5.

În setul al treilea, Halep s-a confruntat cu o umbră a jucătoarei care a dominat-o aproape două seturi printr-un joc extrem de agresiv! Svitolina și-a pierdut încrederea, iar românca nu a mai fost obligată să-și acceseze nivelul maxim. Simona s-a descătușat și a închis meciul după ce a câștigat 11 din ultimele 12 game-uri ale sfertului de finală. Plus un tie-break pe care nu îl va uita niciodată dacă va cuceri trofeul de la Paris! Mai are doar două obstacole de trecut, iar primul este și cel mai dificil: Karolina Pliskova, a doua jucătoare a lumii.


20:15 A fost o zi plină de tenis la Roland Garros, în care s-au stabilit și semifinalele băieților! Andy Murray l-a depășit pe samuraiul Kei Nishikori cu 2-6, 6-1, 7-6(0), 6-1, și îl va înfrunta pe Stan Wawrinka în penultimul act, elvețianul trecând ușor de Marin Cilic, scor 6-3, 6-3, 6-1! În cealaltă semifinală va fi o încleștare teribilă între Rafael Nadal și Dominic Thiem! La final, putem afirma că Simona Halep a oferit cel mai frumos spectacol al zilei. Felicitări încă o dată campioanei nostre!


19:00 Halep – Pliskova, bătălia pentru finală, se joacă joi, în jurul orei 17:30! Organizatorii au anunțat că meciul Simonei va fi al doilea de pe terenul central Philippe Chatrier, după semifinala dintre Timea Bacsinszky și Jelena Ostapenko (ora 16:00). Jucătoarea cu care Halep se va bate pentru finală pleacă cu un handicap în fața româncei. Pliskova nu e avantajată de suprafață, dar nici de rezultatele directe. Simona o conduce cu 4-1 pe cehoaică: 6-4, 7-6 în finala de la Dubai 2015 (hard), 6-4, 6-4 în optimi la Indian Wells 2015, 6-4, 7-5 în sferturi la Sydney 2016 (hard), 7-6, 4-6, 2-6 în Fed Cup 2016 (zgură indoor) și 6-3, 6-3 în optimi la Montreal 2016.


18:30 Halep este singura româncă rămasă în cursă la Roland Garros! Raluca Olaru a pierdut fără drept de apel la dublu, în echipă cu Olga Savchuk, scor 2-6, 1-6 cu Martina Hingis și Yung Chan! Era oricum o misiune dificilă, așa că trebuie să o felicităm pe Raluca pentru prezența în sferturile de finală, care îi aduce 45.000 de euro. Pentru că tot a venit vorba de premii, Simona și-a asigurat 500.000 de euro după calificarea în semifinale.


17:11 Simona defilează și face 5-0 în actul decisiv! Cât de aproape este semifinala, și cât de departe părea în setul secund! Asta înseamnă să crezi până la capăt, ce atitudine de campioană a Simonei!


17:08 Halep – Svitolina 3-6, 7-6, 3-0!!! Este dublu break după o dreaptă eșuată a ucrainencei! Simona scoate tot, Elinei nu îi mai iese nimic și scoate un strigăt de frustrare.


17:00 Halep nu mai poate fi oprită de nimeni și de nimic după revenirea absolut incredibilă din setul al doilea și face 2-0 în decisiv! Jocul ei este solid, bazat pe multă încredere, în timp ce Svitolina pare descumpănită.


16:55 SEEEEEEEET pentru Halep, scor 7-6(6)!!! Cel mai tensionat meci de la Roland Garros 2017 intră în decisiv după o revenire din altă lume a jucătoarei noastre! Ce luptătoare! Simona a dat totul într-un tie-break câștigat cu sufletul!


16:51 E 6-6 în tie-break, Simona salvează minge de meci la 6-5, hai campioano!

 


16:46 CE DRAMATISM: Simona o are în mână pe Elina, dar ratează nu mai puțin de 4 mingi de set, iar ucraineanca egalează. Avem tie-break, tenisune maximă!


16:36 Halep are 6-5 în setul al doilea cu Svitolina! Simona dictează ritmul, iar Elina mai are puțin și începe să plângă după ce a pierdut ultimele 5 game-uri!


16:33 SENZAȚIONALA SIMONA egalează după ce a fost condusă cu 5-1! Este 5-5, Halep domină și povestea continuă!


16:27 Simona câștigă trei game-uri la rând, pune presiune pe adversară: 4-5! Ce momente urmează, Elina servește pentru victorie!


16:23 Halep – Svitolina 3-5, după două game-uri smulse de Simona pe care o știam cu toții. Românca servește ACUM pentru a rămâne în meci!


16:18 Halep e la un game de eliminarea de la Roland Garros, un turneu în care defilase până în sferturi: 3-6, 1-5!


16:10 Simona este groggy în acest moment: Elina mai face un break alb și se duce la 4-1 în setul secund. Halep arată același joc crispat și fricos din primul set, pare într-o situație fără ieșire.


16:02 Halep intră din nou în jocul ucrainencei, lovește fără vlagă, iar Svitolina are break în față și în setul al doilea: 2-1! Românca nu poate citit jocul curajos al adversarei.


15:54 Svitolina câștigă primul set al confruntării cu Halep, scor 6-3, după 44 de minute! Halep nu și-a putut duce la capăt revenirea, după ce se apropiase de la 0-5 la 3-5! Începutul de set, care a fost unul dezastruos, a contat enorm. Dar important e și faptul că Simona intră în joc și arată un nivel mult mai bun.


15:49 Halep – Svitolina 3-5! Asistăm la o remontada în primul set? Sunt deja trei game-uri consecutive câștigate de Simona, încă un break acum, iar Elina va intra în panică.


15:46 Se schimbă rolurile pe Suzanne Lenglen: Simona se calmează, își construiește frumos atacurile și se apropie la 2-5, după ce a fost condusă cu 0-5!


15:42 Halep – Svitolina 1-5! Românca își adjudecă un prima game, unul muncit, care sperăm să îi ofere încredere. Statistica este dezastruoasă până acum, Simona având doar 3 lovituri direct câștigătoare.


15:34 Simona își creează patru mingi de break, dar nu își găsește ritmul și le ratează pe toate! Svitolina se desprinde la 5-0, iar soarta primului set pare pecetluită!


15:28 Halep – Svitolina 0-4! Se îngroașă gluma! Adversara Simonei câștigă punctele cu o lejeritate fantastică, reușește dublu break-ul după un retur de mare clasă.


15:21 Elina continuă să dicteze ritmul, Simona este agresată de atacurile rapide ale acesteia, iar scorul devine 0-3!


15:16 Halep – Svitolina 0-2! Ucraineanca o surprinde pe Simona cu un joc foarte agresiv, dfierit de cel pe care l-a arătat în finala de la Roma. Halep nu se aștepta la un început atât de brutal și își cedează serviciul repede.


15:10 Simona a câștigat tragerea la sorți, a ales să primească prima, iar Elina nu este deranjată și câștigă un prim game alb cu serviciu: 1-0!


15:05 Halep și Svitolina se încălzesc acum pe Suzanne Lenglen, meciul începe în câteva minute. Vântul suflă în continuare destul de tare la Paris, iar Mats Wilander, expertul Eurosport, crede că aceste condiții o avantajează pe Simona.


14:55 S-a mărit galeria Simonei la Paris! Părinții ei nu puteau rata meciul de astăzi: Tania și Stere și-au încărcat bateriile la o cafea. De remarcat faptul că tatăl Simonei, fost fotbalist la Săgeata Stejaru, a rămas un tip sportiv și bea apă înaintea meciurilor fiicei sale.


Foto: Facebook Lavinia Chican.


14:45 Nu ne bucurăm că a pierdut atât de repede Nole, ne pare rău pentru vecinul nostru, însă partea bună din această poveste e că arena Suzanne Lenglen a fost eliberată! O așteptăm cu nerăbdare pe Simona Halep, se apropie ora revanșei!


14:35 Campionul en-titre pleacă acasă, după o înfrângere umilitoare, 6-7, 3-6, 0-6 cu Dominic Thiem, un viitor star al tenisului mondial! Austriacul nu îi lasă nicio șansă lui Novak Djokovic, îl învinge pe sârb pentru prima oară în carieră, iar în semifinale se va întâlni cu Rafael Nadal. Dominic are șanse bune și în fața lui Rafa, mai ales că i-a predat o lecție spaniolului la Roma, în ultima lor întâlnire directă, scor 6-4, 6-3. 


14:30 S-au văzut multe în tenis, dar jocul dintre Djokovic și Thiem pare încheiat! Austriacul are 2-0 la seturi și 4-0 în actul al treilea, în timp ce Novak este de nerecunoscut, nu arată deloc ca un campion în exercițiu.


14:20 Impresionante execuțiile lui Thiem, dar noi așteptăm cel mai bun rever din circuitul feminin, pe cel al Simonei Halep! Până să intre în meciul cu Svitolina, românca s-a antrenat la Paris: îi vedem în slow-motion lovitura de backhand.


14:05 Replica lui Djokovic se lasă prea mult așteptată, iar Thiem creează panică în tabăra sârbului și face 2-0 la seturi: 7-6, 6-3! Tânărul austriac iese la rampă cu un rever fabulos și îl domină categoric pe fostul lider mondial.


13:45 Capăt de drum pentru Irina Begu și Saisai Zheng! Echipa româno-chineză pierde cu 6-3, 6-4 sfertul de finală contra perechii australiene Asheigh Barty/Casey Dellacqua! Irina și Saisai nu le-au pus în încurcătură pe australience decât pe finalul actului secund, când au salvat trei mingi de meci, însă outsiderele nu au avut puterea să revină în meci! Victorie clară pentru două jucătoare care nu excelează din punct de vedere fizic, dar care au un talent ieșit din comun în proba de dublu.


13:25 Djokovic cedează primul set al confruntării cu Thiem, scor 7-6(5)! Sârbul a ratat două mingi de set, la 5-4, pe care probabil că le regretă amarnic acum! Să aruncăm un ochi și pe Terenul 6, acolo unde Begu și Zheng se află la egalitate cu Barty și Dellacqua în actul al doilea: 3-6, 3-3! În orice caz, deși șansele lor sunt reduse în acest moment, românca și chinezoaica se bucură de tenis.


13:10 Nadal merge în semifinale mai repede decât se aștepta chiar și unchiul Toni, cel care acum își poate face liniștit somnul de după-amiază! Rafa a beneficiat de abandonul conaționalului Carreno-Busta, retras din cauza durerilor abdominale la 6-2 și 2-0, și s-a calificat în a 10-a semifinală a carierei la Roland Garros. „Matadorul” va juca cu Djokovic sau cu Thiem în penultimul act: sârbul conduce cu 6-5 în primul set.


12:55 Begu și Zheng nu le pot pune probleme, deocamdată, australiencelor Barty și Dellacqua! Favoritele câștigă primul set cu 6-3, echipa româno-chineză va servi prima în actul al doilea. Condițiile nu sunt cele mai bune la Paris, pentru că vântul suflă cu putere, iar umiditatea este destul de ridicată.


12:40 Cititorul nostru „Candid”, expert în teoriile conspirației, a descoperit motivul pentru care Halep este programată pe același teren cu Djokovic atât în meciurile oficiale, cât și la antrenamente: „Simona vrea cu adevărat să-i calce, la propriu, pe urmele lu Nole! S-a uitat bine la ‘formele’ de pe tălpile adidașilor lui, pentru a ști unde calcă… Dacă terenul va fi un pic umed, urmele lui Nole vor fi mai ușor de identificat”.


Foto: Fanatik


12:30 Echilibrul se rupe repede în meciul Irinei, care e condusă deja cu 4-1! Pe Suzanne Lenglen, Thiem l-a luat tare pe Djokovic, dar sârbul face rebreak: 2-2. Nadal are 3-1 în fața lui Carreno-Busta.


12:15 Nu sunt foarte mulți spectatori la meciul Irinei, dar asta contează mai puțin! Australiencele, aflate în plan îndepărtat, au început la serviciu!


12:00 În câteva minute începe sfertul de dublu dintre echipele Begu/Zheng și Barty/Dellacqua! Urmărim cu emoții acest joc, însă vom fi cu ochii și pe super-duelul dintre Djokovic și Thiem. De asemenea, la aceeași oră începe și confruntarea 100% spaniolă dintre Nadal și Carreno-Busta.


11:45 Sunt francezii „pe mână” cu una dintre adversarele Simonei? Administratorii paginii de Facebook a turneului de la Roland Garros au ales o fotografie de copertă cu Jelena Ostapenko, cea care s-a calificat ieri în semifinale. Sunt destul de suspicios, mai ales după ce Ion Țiriac a spus că Simona Halep a fost furată în finala cu Maria Șarapova din 2014.


11:30 Bonjour, mes amis! Eu sunt Alex Tăcină, nu mă aflu în Franța, însă vreau să vă introduc în atmosfera turneului de la Roland Garros prin acest salut. Cel mai important e ca astăzi să nu mai plouă la Paris, și s-ar putea să avem noroc. Mi-am făcut temele și am urmărit rubrica Meteo, iar „Busu” ne-a dat vești bune: se anunță o zi perfectă pentru tenis, cu excepția câtorva nori trecători! Optimist este și acest fan al Simonei, care îi trimite în dar favoritei sale câteva raze din răsăritul de la Constanța.


Halep se duelează după ora 15:00 cu cea mai periculoasă jucătoare rămasă în concurs la Roland Garros, Elina Svitolina, într-o reeditare a finalei de la Roma! Sportiva noastră a fost învinsă de ucraineancă la Foro Italico, iar cea mai dulce răzbunare pentru Simona ar fi să-și ia revanșa la Roland Garros. Un turneu la care Halep se simte ca peștele în apă, dovadă că nu a cedat set până în această fază, în optimi defilând în fața Carlei Suarez Navarro, scor 6-1, 6-1. De partea cealaltă, Svitolina s-a chinuit în fața numărului 290 mondial, Petra Martic, revenind de la 2-5 în decisiv, scor final 4-6, 6-3, 7-5.

Simona s-a mai întâlnit de trei ori cu Elina, conducând-o pe aceasta cu 2-1 în meciurile directe: 6-1, 6-1 la Sofia 2013 (hard indoor), 6-3, 7-5 în Fed Cup 2014 (hard indoor) și 6-4, 5-7, 1-6 în finala de la Roma 2017 (zgură). Evident că partida de la Roland Garros are cea mai mare miză: în cazul în care va trece de ucraineancă, Halep își va asigura 500.000 de euro și se va apropia la doar două victorii de locul 1 mondial! Partida, transmisă live de Eurosport și live blog de www.prosport.ro, este programată pe arena „Suzanne Lenglen”, imediat după încheierea blockbusterului dintre Djokovic și Thiem.

Miercuri mai au loc sferturile de finală amânate marți din cauza ploii dintre Irina Begu/Saisai Zheng – Ashleigh Barty/Casey Dellacqua și Raluca Olaru/Olga Savchuk – Martina Hingis/Yung Chan, dar și cele patru confruntări extrem de interesante de pe tabloul masculin: Rafael Nadal – Pablo Carreno, Novak Djokovic – Dominic Thiem, Andy Murray – Kei Nishikori și Stan Wawrinka – Marin Cilic. De asemenea, posibila adversară din semifinale a Simonei Halep se va decide din meciul Caroline Garcia – Karolina Pliskova. Programul zilei este următorul:

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen