LIVE BLOG | Regina zgurii dă recital la Stuttgart! Halep se califică în sferturi după o victorie clară cu Strycova. „Mi-a ieșit astăzi! Am făcut un meci excelent”

LIVE BLOG | Regina zgurii dă recital la Stuttgart! Halep se califică în sferturi după o victorie clară cu Strycova.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) s-a calificat în sferturile turneului Premier de la Stuttgart, învingând-o pe cehoaica Barbora Strycova (17 WTA), scor 6-2, 6-3.
  • Pentru un loc în semifinale, Halep se va lupta vineri cu câștigătoarea meciului dintre Johanna Konta (Marea Britanie, 7 WTA) și Anastasija Sevastova (Letonia, 26 WTA).

UPDATE: Simona a vorbit la cald după jocul frumos reușit la Stuttgart: „A fost un meci excelent pentru mine, primul jucat în acest an într-un turneu oficial pe zgură. Am întâlnit o adversară foarte bună, cu mâni puternice. Am făcut o treabă foarte bună! Cheia jocului meu este să fiu agresivă și să țintesc liniile. Din fericire, astăzi mi-a ieșit! Am fost foarte aproape de a câștiga turneul de la Roland Garros în 2014, acum muncesc din greu zi de zi și rămâne visul meu să câștig un turneu de Mare Șlem. Nu este ușor, dar îmi doresc mult să reușesc”, a declarat Simona Halep imediat după meci. În faza următoare, Halep s-ar putea confrunta pentru a treia oară în acest sezon cu Konta, britanica întâlnind-o pe letona Sevastova în turul doi.


Victorieee fără emoții pentru Simona Halep, scor 6-2, 6-3 în fața Barborei Strycova! E un debut perfect pentru Simona la primul turneu WTA al sezonului disputat pe suprafața ei favorită – zgura! Halep a avut nevoie de o oră și 15 minute pentru a încheia conturile cu o jucătoare periculoasă, care în primul tur câștigase cu 6-2, 6-2 partida cu Jennifer Brady din SUA.

Simona a jucat convingător, continuând practic seria victoriilor pe zgură după ce în weekend a triumfat în ambele partide de Fed Cup. Chiar dacă suprafața de la Stuttgart este mai rapidă decât cea amenajată la Mamaia, Halep s-a acomodat după doar două game-uri. Eleva lui Darren Cahill a fost condusă cu 2-0, dar a intrat în control grație unei serii de 8 jocuri consecutive.

Barbora a început să pună probleme în actul secund, dar Simona i-a rupt imediat ritmul cehoaicei! A 4-a favorită a competiției de 776.000 de euro s-a desprins decisiv reușind break-ul pentru 5-3! Halep a servit pentru meci și nu a tremurat absolut deloc: a continuat să alunece cu hotărâre după fiecare minge, reușind să obțină victoria în minimum de seturi, scor 6-2, 6-3.


18:31 Strycova greșește din nou cu forehandul, iar Halep servește pentru victorie și calificarea în sferturile de finală!


18:27 Halep – Strycova 6-2, 4-3! Din păcate, Simo nu-și poate valorifica serviciul, iar emoțiile revin.


18:23 Break pentru Halep, scor 4-2! Atunci când atacă, Simona exercită o presiune fantastică: cehoaica nu a putut ține mingea în teren la ultimele două puncte!


18:20 Halep – Strycova 6-2, 3-2! A 4-a favorită a turneului își câștigă serviciul, după un game consistent.


18:15 Simona se vede egalată în actul secund, după ce a condus cu 2-0! Asta pentru că au fost câteva momente de neatenție ale româncei.


18:05 Halep – Strycova 6-2, 2-1! Continuă recitalul, constănțeanca jucând perfect în fața numărului 17 mondial. Simona a câștigat al 8-lea game la rând, dar Barbora face un rebreak prin care întrerupe seria minunată a româncei.


18:02 Halep este foarte hotărâtă, așa cum remarcă și cititorul Sorin în secțiunea de comentarii, iar startul manșei secunde este dominat tot de româncă: 6-2, 1-0! Vedem și statistica primului set:


17:56 Seet Simona Halep, 6-2!!! Simona are un nivel extraordinar, nu îi dă ritm adversarei și câștigă fără prea mari probleme ultimele 6 game-uri!


17:46 Vine și al patrulea game consecutiv pentru Simona, scor 4-2!!! Se vede cu ochiul liber că jucătoarea noastră se simte fantastic pe zgură, în timp ce Barbora este deranjată de execuțiile bine plasate ale Simonei.


17:41 Halep – Strycova 3-2! Constănțeanca și-a calibrat loviturile, asta e clar, iar spectacolul îi aparține în aceste momente.


17:37 Simona face un game solid și egalează la 2, ultimul punct fiind de excepție! Halep a expediat o dreaptă splendidă în lungul liniei, la care Barbora nu a avut reacție.


17:33 Halep – Strycova 1-2! Românca punctează pentru prima oară, după un atac prea lung al cehoaicei!


17:30 Începutul de meci nu este cel pe care îl așteptam! Halep e condusă cu 2-0, după două game-uri în care Strycova a avut inițiativa, lovind foarte agresiv.


17:20 A început duelul dintre Halep și Strycova, cu românca la serviciu! În loja Simonei nu se află Darren Cahill, antrenorul ei full time, însă sportiva din Constanța este însoțită de Virginia Ruzici și Daniel Dobre.


17:05 S-a încheiat și al doilea meci de pe centralul din Stuttgart, astfel că le așteptăm pe teren pe Simona Halep și Barbora Strycova! Mai devreme, britanica Johanna Konta a trecut greu de Naomi Osaka din Japonia, scor 7-6(5), 3-6, 6-1. Johanna este o potențială adversară a Simonei în sferturi: românca trebuie să o învingă pe Strycova, iar Konta (7 WTA) să o depășească pe Anastasija Sevastova (Letonia, 26 WTA) pentru ca cele două să se confrunte în faza următoare.


15:45 Vă întrebați ce au vorbit Halep și Konta în timpul călătoriei spre Stuttgart? Să facem un exercițiu de imaginație. Simona Halep: „Eram în avion, zburam către Stuttgart și ghici cine se așează în fața mea!? Konta, frate! Mă gândesc cum să mă bag în seamă fără să par o adversară disperată și îmi vine în minte faza din Fed Cup, când a început să plângă și a ieșit de pe teren… Îi recunosc poza, îi umblu pe profil și, ghici ce, văd că e fană ‘Titanic!’. Șoptesc, cât să mă audă: ‘Băi ce ar merge un film cu Leonardo DiCaprio”. Și scoate tableta, frate, ne uităm amândouă la film, plângem la final, ne împrietenim și pe Facebook…”


15:20 Interesant este că Halep a zburat la Stuttgart în același avion cu Konta. Nu știm dacă au fost incidente la bord, dar e foarte posibil ca Johanna să fi început să plângă dacă vreun pasager a înjurat atunci când avionul a fost surprins de turbulențe. Bineînțeles că Simona, la fel ca în Fed Cup, ar fi putut calma pe toată lumea printr-un discurs ținut la microfon.


15:00 Cititorii noștri se întreabă cine se află de partea cealaltă a fileului la antrenamentul Simonei. „Jo Rowling” crede că este vorba de Maria Șarapova, care le-ar preda ABC-ul tenisului Simonei și Barborei, în timp ce userul „Spam” spune că cele două bat la peretele Dedeman.


14:45 Imagini mai puțin obișnuite la Stuttgart! Jucătoarea noastră s-a antrenat înaintea meciului împreună cu adversara ei, Barbora Strycova. Eu sunt Alex Tăcină și, dacă vreți să începem live blogul cu o glumă, cred că cele două au luat această decizie pentru a cheltui mai puțini bani cu închirerea terenului de antrenament.


12:45 Halep a venit cu o atitudine războinică la Stuttgart, dezabrobând decizia organizatorilor de a-i oferi un wild-card Șarapovei. Rusoaica și-a pierdut clasamentul după 15 luni de pauză, dar poate evolua în turneele mari grație biletelor gratuite, iar Simona critică această situație: „Pentru copii, pentru tinerii jucatori, nu este în regulă să oferi un wild-card unui jucător suspendat pentru dopaj. Nu este vorba neapărat despre Maria Șarapova, ci despre toți sportivii prinși dopați. Nu pot să susțin decizia directorului turneului, însă nici nu pot judeca eu asta”, a spus Simona la o conferință de presă.


Halep se duelează cu Strycova la primul turneu de zgură la care participă în circuitul WTA din 2017! Nu va fi deloc un meci simplu pentru Simona, mai ales că Barbora a jucat impecabil în turul I și a trecut marți de americanca Jennifer Brady (76 WTA) cu scorul de 6-2, 6-2. Partida dintre Halep și Strycova, programată miercuri, după ora 16:00, va fi transmisă în direct de Digisport.

Simona Halep s-a mai confruntat de trei ori cu Barbora Strycova, iar românca a câștigat ultimele două întâlniri: 6-1, 6-4 în turul I la Beijing 2014 și 6-3, 1-0 (abandon) în optimi la Indian Wells 2016. Cehoaica a învins-o pe Halep în urmă cu 7 ani, în cadrul calificărilor de la Paris 2010, scor 6-1, 6-4. La Stuttgart însă, turneu dotat cu 776.000 de euro, cele două se vor duela pentru prima oară pe zgură.

Dacă trece de Strycova, sportiva noastră s-ar putea întâlni în sferturi, pentru a treia oară în acest sezon, cu Johanna Konta (7 WTA). Halep se află pe același sfert de tablou cu „Jo”, dar britanica, spre deosebire de constănțeancă, este nevoită să muncească încă din primul tur. Și nici misiunea ei nu este una ușoară, Konta înfruntând-o miercuri pe Naomi Osaka (Japonia, 46 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj. Ce era înauntru, de fapt
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui dintr-un supermarket Lidl din Cluj.…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă de care suferă cântăreața
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un milion de euro
Bătaie cu pumni, picioare şi unghii între Prodanca şi Reghe! Antrenorul este urmărit penal, riscă închisoare şi daune de un…
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie: "Vii și îți iei ce…
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ!…
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul din aeroport
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut o cafea de la automatul…
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Americanca-minune, dovada că vârsta e doar o cifră: secretul recordului pe care l-a bătut la 76 de ani!
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
Manchester City o umileşte pe Brighton şi menţine presiunea asupra lui Arsenal
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele