LIVE BLOG Indian Wells. Halep a învins-o eroic pe Safarova. Simona va înfrunta revelația anului în optimi. Hăne a pierdut onorabil cu Nole

LIVE BLOG Indian Wells. Halep a învins-o eroic pe Safarova. Simona va înfrunta revelația anului în optimi. Hăne a pierdut onorabil cu Nole
  • Publicat:
  • Actualizat:

UPDATE 12:30 Zi neagră pentru doi dintre marii favoriți de la Indian Wells, cel mai important turneu din lume după cele patru de Grand Slam. Tomas Berdych (Cehia), învins de outsiderul Roberto Bautista Agut (Spania), iar Jo-Wilfried Tsonga (Franța), expediat rapid acasă de veteranul Julien Benneteau (Franța). Competiția din California oferă premii totale în valoare de aproape 6 milioane de dolari.
Cele mai importante meciuri disputate azi-noapte în turul doi:

Sesiuna de seară a început cu Hănescu pe hardul american:


UPDATE 06:32 Simona Halep (7 WTA) – Eugenie Bouchard (19 WTA), meciul vedetă din optimi. Două jucătoare care au impresionat în 2014 atât prin rezultate, cât și printr-un tenis încântător. Canadianca a uimit pe toată lumea, reușind semifinală la Australian Open, în timp ce românca s-a oprit în sferturi la primul turneu de Grand Slam al anului, ca apoi să cucerească titlul de la Doha. Partida de la Indian Wells le va pune pentru prima dată față în față pe cele două.


UPDATE 06:00 Djokovic a mai reușit un break și a închis meciul cu Victor Hănescu, scor 7-6, 6-2. Prestație onorabilă a românului, mai ales în prima manșă în care a beneficiat de două mingi consecutive de set pe serviciul adversarului, ambele irosite. În actul al doilea s-au schimbat lucrurile, Nole și-a reglat tirul și a pus presiune constant pe Victor.


UPDATE 05:54 Sârbul zburător. Încă o demonstrație de elasticitate a campionului din țara vecină. 5-2 în acest moment, într-un al doilea set aflat la discreția lui Nole.


UPDATE 05:49 Hănescu nu mai poate ține ritmul cu Djokovic, sârbul îl năucește cu loviturile lui de ciocan, iar scorul devine 4-1. 


UPDATE 05:41 Halep și-a aflat adversara din optimi, în persoana lui Eugenie Bouchard din Canada. Tânăra în vârstă de 20 de ani a trecut de Sara Errani cu scorul de 6-3, 6-3. Meci dificil pentru Simona, ținând cont că Bouchard se află într-o formă de invidiat, asta după ce a reușit să acceadă în semifinale la Australian Open. În careul de ași de la Melbourne s-a văzut eliminată de Li Na (China), cea care avea să cucerească și trofeul. 


UPDATE 05:37 Primul break al întâlnirii, reușit de Nole, chiar la prima ocazie. Victor are tot terenul liber în față, dar scapă forehandul în out, de la câțiva metri de fileu, 0-2.


UPDATE 05:30 Set Djokovic! Cele cinci șanse de break irosite de Hănescu și-au lăsat amprenta în tie-break, pe care al doilea jucător al lumii îl câștigă fără emoții, la 1.  


UPDATE 05:23 Două mingi consecutive de set a ratat Victor la 6-5. Djokovic le-a anulat grație a două servicii puternice, iar sârbul răsuflă ușurat, tie-break.


UPDATE 05:17 Smash câștigător al lui Hănescu la un lob nereușit al lui Djokovic și românul preia conducerea încă o dată, 6-5. Victor are tie-break-ul asigurat. 


UPDATE 05:10 Se merge cap la cap cu serviciu. Hăne nu i-a oferit nicio șansă de break fostului lider mondial, 5-4 pentru român. Lovitura de dreapta a bucureșteanului îi face viața grea lui Nole în continuare.


UPDATE 05:03 Trei mingi de break și-a creat Hănescu la 3-2, însă românul le-a irosit cu ușurință. Concentrarea lui Djokovic în momentele importante se materializează încă o dată, 3-3.


UPDATE 04:55 Jocul lui Victor exprimă agresivitate, fiind apreciat de asistența numeroasă de pe centralul de la Indian Wells Tennis Garden. Nici Djokovic n-a avut emoții pe propriul serviciu până acum, 3-2 pentru Hăne.


UPDATE 04:50 Ce spuneți de asta? Victor și Novak au oferit faza serii la vestiare, făcându-și încălzirea înainte de meci în același mod.


UPDATE 04:40 Victor a servit primul și n-a făcut-o deloc rău. Experiența lui Hăne îl scutește de emoții în debutul meciului, iar românul dă drumul loviturilor, 1-0.


UPDATE 04:33 Hănescu și Djokovic și-au făcut apariția pe centralul de la Indian Wells. Nole, așa cum ne-a obișnuit, cu zâmbetul pe buze, iar Victor, concentrat ca în totdeauna. În loja sârbulu va asista la meci Marian Vajda, vechiul său antrenor, în timp ce Boris Becker absentează.


UPDATE 00:05 Două ore de tenis total oferit de Halep și Safarova. Egalitate în ceea ce privește numărul așilor expediați de cele două jucătoare, dublele greșeli comise și procentajul pe al doilea serviciu. Diferența a fost realizată cu siguranță de geniul din loviturile Simonei. Adversara româncei din optimi se va decide din partida Sara Errani (Italia) – Eugenie Bouchard (Canada), 3-6, 2-2 în acest moment.


UPDATE 22:05 Game, set și meci, Simona HALEP! Românca a rezistat presiunii, și-a menținut nervii tari și a reușit o serie de trei game-uri consecutive în actul trei. Halep – Safarova: 6-2, 4-6, 6-4 și constănțeanca merge în optimi la Indian Wells. La prima minge de meci a partidei, Safarova a expediat o dreaptă milimetric în afara terenului de joc. Lucie a cerut challenge, însă fără efect, iar strigătul de bucurie al Simonei s-a făcut auzit printre aplauzele spectatorilor de pe Terenul 2.


UPDATE 21:58 Încă un rebreak pentru Halep! Simona a returnat perfect cu reverul la minge de 5-3 pentru adversară. Mâna Safarovei a început să tremure din nou, două lovituri de dreapta în fileu și scorul devine din nou egal, 4-4.


UPDATE 21:53 Simona servește din nou ezitant și Safarova simte miros de sânge. Cehoaica lovește din ce în ce mai agresiv, reușind încă un break, 4-3.


UPDATE 21:50 Rebreak alb pentru Halep! Simona are o tresărire de orgoliu și returnează cu ură în apropierea liniilor terenului advers. Break la 0 și românca a reintrat în meci, 3-3.


UPDATE 21:40 Backhandul cu două mâini al cehoaicei este recunoscut în circuit pentru forța lui, iar Safarova începe să-i pună probleme lui Halep chiar cu această armă. Lucie găsește unghiuri imposibile din ce în ce mai des, însă românca aleargă eroic și strânge pumnul după fiecare punct câștigat. Lucie reușește break-ul în decisiv, realizare pe  care o sărbătorește cu o explozie de bucurie, 3-2.


UPDATE 21:37 Horia face legea! Cuplul Tecău/Rojer (România/Olanda) conduce perechea britanică Fleming/Hutchins cu 7-5, 5-6. Horia, la un pas de turul doi.


UPDATE 21:35 Nivelul jocului dintre cele două tenismene se dovedește a fi de cea mai mare calitate. Safarova reușește să se ridice la înălțimea lui Halep, spre deosebire de primul set. 1-1, după un rever al Simonei care izbește burta fileului.


UPDATE 21:30 Doar șase lovituri direct câștigătoare a reușit Simona în setul al doilea, față de 12 realizate în prima manșă. Românca a pornit cu dreptul în decisiv, 1-0 și Safarova urmează la serviciu.


UPDATE 21:23 SET Safarova. Șansele irosite de Halep la 4-3 s-au întors mai târziu împotriva ei. Safarova a renăscut din propria cenușă și n-a mai abuzat de greșeli, trimițând meciul într-un set decisiv. Românca va servi prima în actul al treilea.


UPDATE 21:17 Simona a tremurat din nou la serviciu, dar de această dată n-a mai scăpat cu bine. A salvat două mingi de break, însă la a treia, reverul înspăimântător al Safarovei n-a mai iertat-o. Cehoaica va servi pentru setul al doilea, la 5-4.


UPDATE 21:10 Românca a irosit o șansă bună de a se desprinde decisiv în actul al doilea, ratând două mingi de break prin două greșeli neforțate. Erorile Simonei i-au dat elan cehoaicei care a atacat decisiv cu forehandul la minge de 4-4, iar tensiunea manșei secunde crește.


UPDATE 21:02 Safarova joacă mult mai atent pe propriul serviciu și îl realizează cu ușurință în actul secund, 3-3. Halep preia din nou conducerea grație unei veniri hotărâte la fileu, finalizată cu o dreaptă câștigătoare, 4-3.


UPDATE 20:55 Halep se concentrează în momentele cheie, atunci când beneficiază de mingi de game. Un nou serviciu la 40-0, care prinde tușa din exterior a careului, iar cehoaica se întinde după minge fără succes. 3-2 pentru româncă.


UPDATE 20:45 Simona a trecut peste emoțiile primei mingi de break create de adversară, ca apoi să-și mențină serviciul intact, 1-0. Încă două game-uri rapide pentru fiecare jucătoare și scorul a devenit 2-1, cu Safarova la serviciu.


UPDATE 20:37 SET HALEP! Deși are în față o adversară cunoscută pentru serviciul puternic, Simona n-are nicio problemă în a returna exemplar încă o dată, pentru al doilea break consecutiv. Scorul primei manșe: 6-2. Lungimea mingilor pe care românca le expediază și reverul ei aflat din nou în cea mai bună formă sunt atuurile cu care a trimis-o în corzi pe Safarova.


UPDATE 20:35 Simona demonstrează un nou joc solid pe propriul serviciu și își valorifică break-ul izbutit. Agresivitatea cu care constănțeanca ne-a obișnuit încântă din nou pe hardul american de la Indian Wells. Halep – Safarova: 5-2.


UPDATE 20:30 BREAK Halep! Românca a irosit două șanse de break în jocul al șaselea, dar își mai crează una și rupe serviciul adversarei cu un rever fulgerător în cros. Safarova n-are nicio reacție și scorul devine 4-2.


UPDATE 20:23 Al doilea as al Simonei apare din nou într-un moment cât se poate de potrivit, la minge de game, scor 3-2. Cele două jucătoare merg cap la cap și afișează un tenis solid pe propriul serviciu, fără greșeli neforțate.


UPDATE 20:15 Halep a închis al treilea game al primului set cu un as, iar tabela indică 2-1 pentru româncă. Simona găsește unghiurile ideale ale terenului în debutul partidei.


UPDATE 20:09 A început meciul de pe Terenul 2 al complexului Indian Wells Tennis Garden, iar Simona Halep se află la serviciu. În tribune nu asistă foarte mulți fani ai tenisului, probabil și din cauza orei din California, 11:00 AM.


  • Simona Halep o înfruntă pe Lucie Safarova (ora 20:00), iar Victor Hănescu pe Novak Djokovic (ora 04:00), în turul trei al celui mai important turneu din lume, după cele patru de Grand Slam.
  • O calificare în optimi le-ar asigura românilor un cec de 52.000 de dolari, în timp ce câștigătorul competiției va încasa un milion de dolari
  • Perechea Tecău/Rojer (România/Olanda) va evolua în primul tur în fața cuplului Fleming/Hutchins (Marea Britanie).  
  • Dacă va trece mai departe, Halep va întâlni învingătoarea din partida Sara Errani (Italia) – Eugenie Bouchard.

În California s-au consumat deja patru zile de tenis, iar astăzi vor avea loc meciurile care asigură prezența în optimile de finală, cu trei români pe hardul american.

Simona Halep (7 WTA) a câștigat fără mari emoții meciul din turul doi al turneului de la Indian Wells, disputat în fața japonezei Kurumi Nara (47 WTA), scor 6-2, 6-2. Nipona se anunța o adversară grea pentru româncă, venind după trofeu câștigat (la Rio de Janeiro), dar returul brutal al Simonei și loviturile ei consistente au făcut diferența. De la ora 20:00, în direct pe Dolce Sport, Halep are de înfruntat o deținătoare a unui tenis solid,  experimentata Lucie Safarova (28 WTA) din Cehia. Cele două s-au mai întâlnit în două rânduri până acum, fiecăreia revenindu-i câte o victorie: 6-2, 6-4 pentru Safarova în 2011, la Toronto (hard) și 6-3, 0-6, 6-2 pentru Halep în 2013, la Nurnberg (zgură).  Partida, disputată pe al doilea teren ca importanță din complexul Indian Wells Tennis Garden, se anunță una de mare interes pentru iubitorii tenisului.

Safarova, la un pas să o elimine pe campioana de la Australian Open

Reprezentanta Cehiei a demonstrat un început de an impresionant, marcat de jocul pe care l-a demonstrat în turul trei la Australian Open, unde s-a aflat la un pas de a o elimina pe Li Na, atunci când a servit pentru meci. Lucie nu și-a ținut nervii tari și s-a recunoscut învinsă la final de cea care mai târziu avea să cucerească marele trofeu de la Melbourne. De cealaltă parte, Halep a câștigat în urmă cu trei săptămâni cel mai important titlu al carierei, la Doha, iar acum a revenit după o accidentare care a forțat-o să abandoneze în primul tur la Dubai.

Meciul serii îi are în prim plan pe Novak Djokovic  (2 ATP) și pe Victor Hănescu (87 ATP), într-un moment delicat pentru sârb. Nole vine după înfrângerea zdrobitoare din finala de la Dubai, în fața lui Federer,  iar acum nu-și mai poate permite niciun pas greșit. Victor l-a eliminat în primul tur pe francezul Stephane Robert (96 ATP), cu scorul de 7-5, 3-6, 6-4, după ce în prima manșă a fost condus cu 5-2.

Hane i-a furat două seturi lui Nole

Djokovic și Hănescu s-au mai întâlnit de șase ori până acum, toate jocurile fiind adjudecate de sârb, însă românul a avut și el parte de clipe entuziasmante. A reușit să câștige două seturi în fața fostului lider mondial, în turul doi la Roland Garros (2010), scor final 6-3, 3-6, 6-3, 6-2, și la Mastersul de la Madrid (2008, scor final 6-7, 7-6, 3-1 – retras). Întâlnirea Djokovic – Hănescu se va disputa pe terenul central de la Indian Wells, fiind transmisă în direct de Digisport 2 (ora 04:00).

Horia Tecău își face și el apariția în competiția dotată cu premii totale în valoare de 5.946.740 de dolari, alături de partenerul său, Jean-Julien Rojer. Cuplul româno-olandez va înfrunta perechea formată din britanicii Colin Fleming și Ross Hutchins, cu începere de la ora 20:00.  

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în parte
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut…
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să nu îl citești!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul Transilvaniei
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic în Moldova, estul și sud-estul…
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
Andreea Sasu este însărcinată. Tatăl copilului este un celebru milionar, cu care s-a împăcat după ce i-a iertat infidelităţile
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti Miuța
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
SCAD PENSIILE. Românii care vor încasa o pensie mai mică: Dau cu minus
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului:
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu pot să-l privesc în ochi"
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
FABULOS! Cum a folosit primul pacient implantul cerebral Neuralink?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Chinezii au lansat mașina care bate TESLA (la PREȚ și DESIGN)! - GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup