LIVE BLOG | Halep, VICTORIE muncită la Washington! Simona învinge căldura și pe Duque-Marino și se califică în sferturi! Niculescu câștigă războiul nervilor cu Țig

LIVE BLOG | Halep, VICTORIE muncită la Washington! Simona învinge căldura și pe Duque-Marino și se califică în sferturi! Niculescu câștigă războiul nervilor cu Țig
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 2 WTA) a trecut greu de  Mariana Duque-Marino (Columbia, 115 WTA), scor 3-6, 6-4, 6-2, și a acces în optimile turneului WTA International de la Washington.
  • Halep se va lupta cu Ekaterina Makarova (Rusia, 58 WTA) pentru un loc în careul de ași.
  • Monica Niculescu (59 WTA) este a doua reprezentantă a României calificată în sferturile de la Washington, după 6-4, 7-6(2) cu conaționala Patricia Țig. Pentru Monica urmează un duel cu Julia Goerges (Germania, 40 WTA).

Halep o învinge pe Duque-Marino după un meci complicat, îngreunat și de o căldură infernală, scor 3-6, 6-4, 6-2!!! Favorita principală a trebuit să muncească o oră și 40 de minute pentru victorie, dar efortul a meritat! Simona merge în sferturi la Washington, acolo unde o așteaptă rusoaica Makarova.

Simona a dezamăgit într-un prim set în care a comis nu mai puțin de 16 greșeli neforțate, dar a doua jucătoare a lumii a preluat inițiativa după ce s-a consultat cu antrenorul Darren Cahill! Halep a devenit mult mai rapidă în manșa secundă, și-a deschis terenul cu lovituri puternice de forehand, desprinzându-se la 5-1! Duque-Marino s-a apropiat periculos la 5-4, dar nu a putut duce la capăt revenirea din cauză că a început să sufere din punct de vedere fizic.

Halep a trimis meciul în decisiv după un break reușit într-un moment ideal, apoi a continuat să pună presiune pe serviciul columbiencei! Momentul psihologic s-a produs la mijlocul manșei a treia, când constănțeanca a făcut un break uriaș, care a ajutat-o să ducă scorul la 4-2! Simona a destabilizat complet jocul adversarei, a luat și următoarele două game-uri și s-a calificat în premieră în sferturi la Washington: 3-6, 6-4, 6-2!


Monica Niculescu a câștigat duelul românesc cu Patricia Țig, în minimum de seturi, scor 6-4, 7-6(2)! Se poate spune că a fost și un război al nervilor, ținând cont că ambele jucătoare au avut reacții la limita regulamentului! Monica și Patricia s-au manifestat zgomotos și au aruncat cu rachetele într-un meci în care experiența Monicăi și-a spus cuvântul! Eleva lui Călin Ciorbagiu a întors scorul după ce Patricia a servit pentru setul secund la 5-4, apoi a controlat jocul și s-a calificat în sferturile de finală. Urmează Julia Goerges!


22:34 Simona forțează și se apropie de calificarea în sferturi: 5-2, după o oră și 35 de minute! Halep ne-a dat emoții după ce a alunecat și s-a lovit la picior, însă nu e nimic serios! Mariana servește acum pentru a rămâne în meci.


22:28 Halep – Marino 3-6, 6-4, 2-2! Deși părea îngenuncheată în urmă cu câteva minute, columbianca găsește câteva execuții prin care îi destabilizează jocul Simonei.


22:20 Start perfect în setul al treilea! Halep are o viteză în plus și nu îi mai lasă nicio șansă columbiencei, scor 2-0! La meciul Niculescu – Țig, tabela indică 6-4, 2-2.


22:13 SEEET pentru Halep: 6-4! Simona reușește break-ul într-un moment ideal, la 5-4, așa că va avea și avantajul de a începe decisivul cu serviciu! Mariana se chinuie teribil în acest moment, din cauza căldurii, și solicită intervenția medicului în fiecare pauză.


22:09 Revenire neașteptată a columbiencei! Simona pierde două game-uri consecutive după pauza prelungită în care adversara a primit îngrijiri, iar Mariana servește la 4-5!


21:58 Halep – Marino 5-2! Simona are un ritm formidabil în acete momente, lovește puternic cu dreapta, dar cu toate astea, Mariana recuperează un break și prelungește setul! Columbianca are o problemă fizică și solicită un time out medical, așa că va primi îngrijiri timp de 3 minute. Niculescu s-a impus în primul set cu Țig, scor 6-4, dar Monica nu are un meci ușor contra jucătoarei din Galați.


21:50 Simona reușește încă un break după o venire hotărâtă la fileu, apoi își face serviciul fără emoții pentru o desprindere pe care o așteptam: 4-1!


21:40 Halep îi urmează sfatul lui Cahill, începe tare setul secund, însă Duque-Marino îi taie elanul cu un rebreak: 3-6, 2-1! Niculescu are 4-3 în meciul cu conaționala Țig.


21:31 Simona cedează prima manșă cu 6-3, după 29 de minute! A fost unul dintre cele mai slabe seturi jucate de Halep în 2017, Duque-Marino profitând din plin de cele 16 erori neforțate ale româncei. Simona a primit și un sfat de la Darren Cahill în pauză: „Joacă cu top spin, revino la jocul tău de zgură, pentru că te miști prea puțin și lovești prea plat! Chiar dacă faci un pas în spate, dă-i mai mult pe rever, acolo e vulnerabilă”, i-a transmis australianul elevei sale.


21:22 Halep – Marino 2-5! Outsidera păstrează un avans confortabil, grație celei de-a 12-a greșeli neforțate a Simonei! Românca pare că vrea să experimenteze un nou stil de joc în acest meci, mult mai agresiv decât de obicei, însă nu îi iese nimic până acum.


21:16 Seria erorilor neforțate făcute de Simona se prelungește, iar Mariana se duce la un neverosimil 4-1! Columbianca își câștigă autoritar serviciul de această dată. A început și duelul românesc dintre Niculescu și Țig, pe Terenul 2: cele două se află la egalitate, 1-1.


21:08 Halep – Marino 0-2! Deși a început cu un 30-0 pe serviciul adversarei, Simona nu își găsește ritmul și ne dă motive de îngrijorare după primele două game-uri! Românca face greșeli mari, iar Duque-Marino reușește break-ul.


20:55 Halep și-a făcut apariția pe central! E o zi caniculară la Washington (34 de grade Celsius), iar Simona este avantajată de condițiile meteo, ținând cont că a venit în capitala Statelor Unite direct de la Mamaia.


20:45 Pentru că pe Simona o cunoaștem foarte bine, să aflăm câteva lucruri despre Mariana. Comparată cu fosta mare campioană Gabriela Sabatini, columbianca are o tehnică specială la serviciu, ce o diferențiază de majoritatea jucătoarelor. Lovește forehand-ul cu mult lift, însă punctul ei slab este reverul.


20:00 Pentru cei care sunt pasionați și de tenisul la dublu, în această noapte putem urmări nu mai puțin de trei meciuri în care sunt implicați români! Țig, în echipă cu Abduraimova, se luptă cu vedetele Bouchard și Stephens, în jurul orei 23:30, Niculescu și Mirza, favorite principale, le înfruntă în sferturi pe Leob și Weinhold, după 00:30, iar cuplul româno-olandez Tecău/Rojer își măsoară forțele cu tandemul Melo/Kubot, după ora 03:00. Adversarii lui Horia au luat și ei parte la o activitate recreațională la Washington, plimbându-se cu barca.


19:30 Salutare, amici! Sunteți nerăbdători să o vedeți pe Simona Halep pe teren? Până atunci, să ne delectăm cu o întrecere amuzantă câștigată de Simona înaintea meciului de la Washington. Halep a fost pusă de organizaori să numească cât mai multe turnee într-un interval de 15 secunde, iar românca a fost mai rapidă decât francezul Monfils! Eu sunt Alex Tăcină și, tot cu rapiditate, vă voi prezenta informațiile care vă interesează legate de meciurile jucătoarelor noastre.


Simona Halep (2 WTA), beneficiară a unui wild card la Washington, pornește mare favorită în optimile de finală contra Marianei Duque-Marino (115 WTA)! Simona a arătat un joc consistent în primul tur, în fața mult mai periculoasei Sloane Stephens (scor 7-6, 6-0), așa că Mariana Duque-Marino nu ar trebui să-i pună probleme constănțencei. Columbianca s-a calificat în această fază grație unei „mini” surprize: 6-4, 6-1 cu Shelby Rogers (SUA), ocupanta locului 60 mondial.

Halep o va întâlni pentru a doua oară în carieră pe Duque-Marino, după ce s-a mai confruntat cu sportiva din Columbia în urmă cu 6 ani, la turneul de la Madrid. Simona a triumfat pe zgura preferată de la „Caja Magica”, în calificări, scor 6-3, 7-5. Câștigătoarea meciului dintre Halep și Duque-Marino va primi un cec de 11.500 de dolari, 110 puncte WTA, iar în „sferturi” se va duela cu o jucătoare de calibru: Ekaterina Makarova (Rusia, 58 WTA).

Indiferent ce va face Halep în meciul transmis de Digisport 2, vom avea cel puțin o reprezentantă în „sferturile” turneului din capitala Statelor Unite! Duelul 100% românesc dintre Niculescu și Țig este programat tot în jurul orei 21:00, iar Monica și Patricia se întâlnesc pentru prima oară în circuit. Niculescu vine după un thriller câștigat în fața niponei Hibino, scor 6-3, 2-6, 7-6, în timp ce Țig a debutat cu o victorie importantă: 7-6. 7-6 cu britanica Waston. Câștigătoarea meciului Niculescu – Țig va da piept în faza următoare cu Julia Goerges (Germania, 40 WTA).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen