LIVE BLOG | Halep – Jankovic 6-3, 6-4. Turul 2, la Rogers Cup: restart de clasă pentru Simona. „Probabil am jucat cel mai bun tenis al meu!”

LIVE BLOG | Halep - Jankovic 6-3, 6-4. Turul 2, la Rogers Cup: restart de clasă pentru Simona.
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • SIMONA HALEP a revenit în forță la Rogers Cup, cu o victorie în minimum de seturi în fața fostului lider mondial, Jelena Jankovic.
  • Din nou pe terenul de tenis, pentru un meci de simplu, după o pauză de vară de 43 zile, pe cimentul de la Toronto, la turneul de categorie Premier 5, contând pentru US Open Series, Simona a fost agresivă, a controlat jocul în momentele decisive și a servit extrem de eficient. Un adevărat derby al turului doi al Rogers Cup – concurat doar de confruntarea Azarenka – Kvitova, meciul i-a adus Simonei primul adversar de Top 30 după competiția de la Roma, din mai – acolo unde românca trecea fără emoții de Venus Williams (16 WTA), dar pierdea în semifinală, în fața Carlei Suarez Navarro (10 WTA în acel moment).
  • Simona este singura reprezentantă a României rămasă pe tabloul principal de simplu, după eliminarea Irinei Begu (30 WTA), în fața jucătoarei venite din calificări, Olga Govortsova – 3-6, 6-7(4), marți, în primul tur al Rogers Cup. Irina Begu și Raluca Olaru vor juca însă la dublu, pentru un loc în sferturi, împotriva perechii iberice Muguruza / Suarez Navarro.

 

UPDATE 20:25 „Probabil am jucat cel mai bun tenis al meu. Mă bucur că am reușit să termin în minimum de seturi, mă așteptam la un meci foarte complicat. Cred că astăzi am reușit să folosesc vântul în favoarea mea”, le-a spus Simona spectatorilor prezenți pe arena din Toronto. Simona le-a mulțumit fanilor români pentru sprijin și le-a transmis că îi așteaptă toată săptămâna.


UPDATE 20:25 GAME, SET, MECI, Simona Halep – 6-3, 6-4. Simona a revenit, Simona cea adevărată, a cărei mână nu mai tremură la încheierea partidelor: din contră, a treia jucătoare a lumii a încheiat cu game alb pe serviciu, la o oră și 22 de minute de la primul serviciu.


UPDATE 20:20 Simona Halep va servi, la 6-3 și 5-4, pentru primul succes în minimum de seturi în fața Jelenei Jankovic. Iar profilul său la serviciu, în întreg meciul, arată magistral: 77% procentaj la prima minge, 78% rata de succes în spatele primei mingi și 50% pe a doua.


UPDATE 20:10 „Asta-i Simona ! S-a ]ntors Simona fraților !!!!”, scrie în secțiunea de comentarii userul Vasile Dondos. și Simona rămâne la conducerea setului doi, la 4-3, cu break în față.


UPDATE 22:00 Simona Halep se descurcă și cu primele mingi de break ale partidei, pe propriul serviciu: salvează prompt, două mingi consecutive și se distanțează la 3-1 în setul 2.


UPDATE 21:55 Simona Halep începe bine și actul doi, cu break pe serviciul lui Jankovic, care care închide game-ul cu dublă greșeală.


UPDATE 21:50 Darren Cahill este antrenorul ales de Simona pentru a veni în teren. Tehnicianul laudă jocul constănțencei, care a terminat pe zero primul set – nouă winners, nouă greșeli, față de raportul sârboaicei – 8 lovituri câștigătoare cu 23 erori directe.


UPDATE 21:40 SET SIMONA HALEP, 6-3. Tricolora gestionează magistral finalul de set, face spectacol cu lovitura de rever, lovită agresiv spre colțul terenului advers, dar și din săritură, pe mingea înaltă a adversarei și, deși ratează două mingi de set la retur, închide manșa grație unei succesiuni de servicii în exterior.


UPDATE 21:30 Galeria tricoloră o acompaniază spre scaun cu refrene „Si-moooo-na! Si-mooo-na!” pe Halep, aflată, la 5-2, la un game distanță de adjudecarea primului set. JJ are în continuare probleme cu reglarea tirului ofensiv, amenință după câștigarea serviciului propriu cu un punct maraton, în care a dat drumul la alergare, dar a fost trădată, din nou, de execuția finală. Simona culege punctele făcute cadou de jankovic, rămânând agresivă și aproape de linia de fund a terenului.


UPDATE 21:20 Galeria este cu Simona, la fel și tabela, la 4-1. Constănțeanca are însă lucruri să-și reproșeze: ratează două mingi de break, greșește o dreaptă și o lovitură de rever, este pusă în dificultate de liftul excesiv al sârboaicei, care astfel își câștigă în premieră serviciul – și Simona se ceartă – un obicei căpătat în ultimul an. Serviciul său este însă destul de eficient, iar JJ forțează prea mult returul, pentru un game făcut lejer, la 15.


UPDATE 21:10 Vizită liniștită la bancă pentru Simona Halep, care câștigă 13 din primele 18 puncte, Jankovic rămând cu zero în dreptul cifrei game-urilor. 3-0 pentru a treia jucătoare a lumii.


UPDATE 21:05 Break Simona Halep, 2-0! Constănțeanca reușește startul perfetct pe teren: o ține sub presiune pe Jankovic, care inserează în game o dublă greșeală și trei greșeli aproape identice, forțând finalizarea pe dreapta Simonei.


UPDATE 21:00 Simona începe partida cu serviciul. Tricolora începe agresiv jocul, controlând schimbul și punctând decisiv, pe rând, cu reverul, apoi cu dreapta. Simona își câștigă lejer primul game la serviciu, la 15: îi arată intențiile ofensive sârboaicei, care la rândul său trage un prim semnal cu forehandul, imparabil. 1-0 pentru Simona.


UPDATE 20:55 Jucătoarele au intrat pe teren și neon-ul este la putere! Jankovic este complet-galbenă, Simona, mai iertătoare cu ochii spectatorilor.


UPDATE 20:50 Rogers Cup meet „Simo Army”. Cresc emoțiile și în același timp, se înmulțesc mesajele de susținere pentru Simona.


UPDATE 20:40 Daria Gavrilova revine fabulos în fața cehoaicei Lucie Safarova și produce a doua surpriză a zilei: se impune 4-6, 7-5, 7-5, după fix două ore și jumătate de joc, după ce a șaptea favorită a servit pentru meci și dublu 6-4. Rusoaica care face pasul spre Australia, luându-și cetățenie la Antipozi, a început cu serviciu cedat decisivul, a revenit cu două break-uri consecutive, s-a desprins la 3-1, însă s-a poticnit din nou. Safarova a avut nervii mai slabi pe final: a ezitat la 5-6 și i-a oferit serviciul doi, la a doua minge de meci agresivei sale adversare. Cehoaica a mizat la rândul său totul pe atac, dar fileul i s-a opus, reținându-i ultima lovitură în propriul teren. Undă verde pentru duelul Halep – Jankovic.


UPDATE 20:30 Moda la Toronto: Simona, tot ca Sorana? Un aspet care cu siguranță nu este neglijat de fanii sportului alb este și echipamentul jucătoarelor, un subiect important pentru sponsori, care capătă și mai mult interes, mai ales dacă urmărești un duel nefericit, în care ambele combatante sunt îmbrăcate identic, cum este cazul în partida Gavrilova – Safarova. Cum va apărea Simona Halep pe teren? La dublu, constănțeanca a apelat la echipamentul „prezentat” la București de Sorana Cîrstea, iar nuanțele neon, care au fost în mare vogă pe zgură, i-au nemulțumit pe câțiva fani, care sperau să scape de galbenul-ca-mingea.

 


UPDATE 20:15 Atenție, concurență! Serena Williams i-a răspuns unui copil, la o acțiune promoțională în cadrul Rogers Cup, că îl poate bate chiar și pe Djokovic. Ce șanse mai au Șarapova, Halep și Azarenka?


UPDATE 20:00 Rogers Cup Toronto sau raiul copiilor? Organizatorii le-au pregătit sesiuni de antrenament cu jucătorii, zone spectaculoase de fotografiat, iar cei mai norocoși le pun întrebări direct jucătoarelor favorite.

 


UPDATE 19:52 Start amânat pentru duelul Halep – Jankovic. Daria Gavrilova se strecoară pe lângă Lucie Safarova în setul doi, revenind de la 4-5, cu trei game-uri consecutive, cu două break-uri incluse și trei mingi de break anulate cehoaicei, pentru a se impune cu 7-5. Set decisiv pe terenul central de la Rogers Cup. Tehnologia, dar și notițele Dariei, au dat rezultate.


UPDATE 19:50 Dacă doriți să revedeți: iată un rezumat al ultimei partide Halep – Jankovic. În loc de încălzire.


UPDATE 19:40 Lucie Safarova își complică existența, ratând închiderea meciului la 6-4, 5-4, în fața Dariei Gavrilova. 5-5 în setul doi.


UPDATE 19:35 O grijă mai puțin pentru Simona, în vederea sferturilor: ucrainianca Lesia Tsurenko a învins-o în minimum de seturi pe Garbine Muguruza, a opta favorită contând doar în primul set. 7-5, 6-1 a fost scorul final, în favoarea lui Tsurenko, cea care acum va completa o optime de finală fără cap de serie cu Whitthoeft sau Riske.


UPDATE 19:25 Break-rebreak în duelul Safarova – Gavrilova. Rusoaica aflată pe poziția 40 WTA a dat semne de revenire, a amenințat cu setul decisiv, desprinzându-se la 4-2 în manșa a doua, dar Safarova revine în game-ul imediat următor, pentru a se apropia la 3-4 pe tabelă.


UPDATE 19:20 Cahil sau Sabău? Vizitele în teren ale antrenorului, „în era Victor Ioniță” erau un subiect de primă pagină în cazul Simonei Halep. Rogers Cup le pune la dispoziție antrenorilor și jucătorilor un ajutor în plus: tableta cu statistici în timp real. Antrenoarea Dariei Gavrilova a intrat cu „datele calde”, i le-a arătat jucătoarei sale și i-a dat indicații. Rămâne de văzut care va fi antrenorul desemnat de Simona să intre pe teren, la Toronto – Darren Cahill sau Răzvan Sabău – și dacă va folosi această nouă tehnologie.


UPDATE 19:10 Lucie Safarova și-a adjudecat în 48 de minute primul set, 6-4 în fața Dariei Gavrilova, în meciul care precede duelul Halep – Jankovic, break-ul din game-ul cinci fiindu-i suficient pentru a se desprinde la 1-0 pe tabelă.


UPDATE 19:00 Ce vom vedea în duelul Halep – Jankovic? Specialiștii și pariorii s-au pus de acord că urmează un meci lung. Dincolo de asta, pe teren se vor cionci două jucătoare care mizează mult pe deplasarea eficientă în teren. Chiar dacă nu se poate pune semnul egal între stilurile de joc ale celor două, acoperirea terenului este, pentru ambele jucătoare, mult peste media din circuit, la fel și determinarea dublată de abilitatea de a ajunge mingi în defensivă, în situații imposibile. Jankovic este celebră pentru recuperările sale încheiate în șpagat, iar Simona, este numită „picioare vesele”, sau „Djokovic al circuitului WTA”. Atât Simona, cât și JJ, sunt jucătoare excelente de „counterpunch”, au replici tăioase și sunt redutabile pe partea de rever. Halep are, la prima vedere, un ușor avantaj la câștigarea poziției mai avansate pe teren, la preluarea inițiativei, avantajul unui clasament mai bun, dar și o necunoscută în ceea ce privește forma de moment, în condițiile unei absențe prelungite din circuit.


UPDATE 18:55 Și Simona și-a luat a doua bătaie. Nu sunt însă motive de îngrijorare: Darren Cahill a câștigat un duel de rever slice pe final de antrenament cu eleva sa. Cel puțin, așa spun povestitorii de pe Twitter…


UPDATE 18:50 Simona și pofta de tenis. Constănțeanca a fost degajată la dublu în ciuda scorului, dar, a luat imediat drumul terenului de antrenament, pentru retușuri.


UPDATE 18:45 Halep și Gavrilova s-au simțit bine pe teren, chiar dacă au cedat, 2-6, 3-6, în fața perechii Jurak / Kops Jones.


UPDATE 18:40 Prim break pe terenul central de la Toronto, în partida care precede duelul Halep – Jankovic. Daria Gavrilova, jucătoarea alături de care Simona a jucat deja un meci la Toronto, la dublu, marți, cedând în minimum de seturi, a cedat primul break, după o dublă greșeală, în fața favoritei șapte a competiției, Lucie Safarova, desprinsă astfel la 3-2 în manșa inaugurală.


UPDATE 18:30 Provocare „office” pentru sobra Simona. Cum Simona Halep păstrează în general un aer sobru în circuit, cu postări mult mai rezervate decât colegele sale pe rețelele de socializare, canadienii i-au găsit și ei o provocare potrivită: Halep a dat startul bursei canadiene. Iar antrenorul său colaborator, Darren Cahill a fost, bineînțeles, pe fază.


UPDATE 18:25 Aniversare cu crose. Jelena Jankovic va intra astăzi pe teren împotriva Simonei Halep la 7 ani și o zi de la urcarea pe fotoliul de lider mondial, luni, 11 august 2008, în plină ediție chinezească a Jocurilor Olimpice. Este posibil ca acesta să fie unul dintre motivele pentru care sârboaica a fost atât de bucuroasă zilele acestea la Toronto. Dovada? Chiar fotografiile postate de organizatori, de la un inedit meci de hochei – sport național în Canada și SUA. Jankovic a intrat în sexy -team-ul de hochei.


Foto: rogerscup.com


UPDATE 18:10 Un altfel de show Wilson! Dacă fanii tenisului sunt deja obișnuiți cu demonstrații de virtuozitate ale jucătorilor și jucătoarelor de tenis ale căror rachete sunt produse de firma americană care se prezintă drept lider de piață în sporturile cu mingi, canadienii au făcut front comun cu producătorul de echipament sportiv și au oferit în complexul din Toronto un show muzical, pe scenă. Show-ul Simonei, powered by Wilson, ne va capta atenția în orele următoare.


Foto: rogerscup.com


UPDATE 18:00 Salutare! Două ore ne mai despart de re-startul Simonei Halep – desigur, dacă vremea o va permite. Canada, țara care organizează în aceeași săptămână două turnee cu denumire identică, dar în orașe diferite – Rogers Cup – Toronto fiind rezervat fetelor și Rogers Cup – Montreal, fiind un Masters 1.000 din ATP Tour, a fost lovită de ploaie luni și marți. Toronto a avut de suferit, chiar meciul Irinei Begu fiind întrerupt de averse torențiale. Nu ne dorim să trimitem ploaia în orașul visurilor olimpice și al „Zeiței Nadia” – Montreal – doar ca picăturile de apă să ocolească Toronto. Sunt Cezara Paraschiv și împreună aflăm dacă Simona reușește să dea re-start jocului său, nu doar calendarului.


 

Un adevărat derby al turului doi al Rogers Cup – concurat doar de confruntarea Azarenka – Kvitova (asupra căreia însă planează câteva semne de întrebare, după ce jucătoarea din Cehia a mărturisit că a fost diagnosticată, după Wimbledon, cu mononucleoză – boală care i-a scos din circuit pe Robin Soderling sau Mario Ancic, dar l-a cruțat cu doar câteva zile de repaus pe Roger Federer), meciul îi aduce Simonei primul adversar de Top 30 după competiția de la Roma, din mai – acolo unde românca trecea fără emoții de Venus Williams (16 WTA), dar pierdea în semifinală, în fața Carlei Suarez Navarro (10 WTA în acel moment).

Traiectorii opuse în 2015 pentru cele două protagoniste

Simona atacă circuitul nord-american cu forțe proaspete, cu Darren Cahill revenit în loja sa, cu Răzvan Sabău alăturat echipei, iar tonusul său a părut bun la antrenamentul cu Ana Ivanovic  și în discuțiile degajate avute cu presa. De partea cealaltă, Jankovic este jucătoarea care vine după un titlu abia câștigat, la Nanchang, în celălalt colț al lumii, într-un turneu la care s-a decis pe ultima sută de metri să participe, dar în care, pentru a se impune, a avut de învins doar jucătoare asiatice din afara Top 100 WTA. Moralul rămâne însă un atu important în tenis, la fel și ritmul de competiție.

Simona Halep poate afirma liniștită că a avut un început puternic de an, chiar dacă înfrângerea de la Australian Open a venit prea devreme și într-o manieră care a nemulțumit-o pe ambițioasa constănțeancă. Totuși, Simona a punctat cu victorii, titluri și puncte în clasament până în aprilie, în timp ce Jelena Jankovic nu reușise până în luna martie să lege două victorii consecutive într-un turneu. Indian Wells a reprezentat apogeul sezonului pentru Simona, iar pentru „JJ” – un punct al relansării.

Simona i-a mărturisit jurnalistei Courtney Nguyen  motivele care au determinat-o să ia o pauză atât de lungă, de patru săptămâni departe de tenis: „Am jucat foarte bine la Indian Wells și Miami. Am avut momente dificile în familie în perioada accea și cred că apoi am fost obosită. Nu am realizat că jucam folosind toată forța mea interioară, nu folosindu-mi mintea. Pentru că mintea mea era în altă parte. Cred că am fost obosită mental. Apoi, la Wimbledon, nu am putut juca. Nu m-am putut concentra pe ce aveam de făcut. Așa că mi-am spus >„, relatează în cadrul rubricii WTA Insider, site-ul circuitului profesionist al tenisului feminin. Povestea seamănă izbitor cu ceea ce descria Patra Kvitova, la începutul anului, atunci când și ea își lua o pauză auto-impusă, apoi revenea puternic la Madrid cu victoria sezonului, în semifinale, în fața Serenei Williams.

Dueluri doar de trei seturi

Simona Halep și Jelena Jankovic par setate pentru dueluri-maraton: s-au mai întâlnit de cinci ori, de fiecare dată învingătoarea s-a impus în decisiv, în a treia oră de joc. Constănțeanca are avantaj, statistic și de moral, în confruntările directe: a învins-o de fiecare dată, începând cu 2012, pe Jankovic, ducând scorul general la 4-1 în favoarea sa, în ultimele două partide i-a luat set alb sârboaicei, iar ultimul succes, chiar în acest an, la Indian Wells, a coincis cu cea mai mare performanță a Simonei Halep – primul titlu Premier Mandatory al carierei, după o finală cu „JJ”, câștigată mai mult grație spiritului de „warrior princess”, decât grație unui joc fanstastic.

Pe hârtie, perspectiva unui set decisiv îi surâde acum mai mai mult Jelenei Jankovic: 11 dintre cele 38 de meciuri ale lui 2015 ale sârboaicei au fost decise în setul trei, sârboaica câștigând nouă dintre acestea. Simona Halep, în formă, negociază bine aceste meciuri, începțnd anul cu un record perfect 7-0 în duelurile de trei seturi, ea impresionând mai ales la Indian Wells, unde a legat patru victorii în set decisiv, combativitatea sa fiind aplaudată și apreciată de jurnaliști consacrați, precum Ben Rothenberg sau Chris Oddo. Lipsa de încredere recentă s-a văzut mai ales în setul decisiv, constănțeanca pierzând ultimele patru meciuri care au ajuns în set decisiv, bilanțul său post Indian WElls fiind 2 victorii – 5 înfrângeri în meciurile de trei seturi.

Astfel, în primul meci în circuitul nord-american pe ciment, întrebarea rămâne: s-a montat Halep și revine pe teren Simona care a făcut furori în primăvară, pe același continent, în dubla Indian Wells – Miami?

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele