LIVE BLOG | Halep câștigă turneul de la Madrid după o finală fantastică cu Cibulkova! Prima reacție a Simonei

LIVE BLOG | Halep câștigă turneul de la Madrid după o finală fantastică cu Cibulkova! Prima reacție a Simonei
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (7 WTA) a câștigat sâmbătă finala turneului Premier Mandatory de la Madrid, învingând-o cu 6-2, 6-4 pe Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 38 WTA.

UPDATE 20:50 Simona Halep, sportivă care urcă pe locul 5 WTA începând de luni, e în culmea fericirii la festivitatea de premiere: „Nu știu cum să încep, dar vreau să o felicit pe Dominika, a arătat un tenis bun și îi urez succes pe viitor. Sunt fericită, este incredibil că am reușit acest succes pe acest teren. Vă mulțumesc celor care ați fost alături de mine, mai ales fanilor români și tuturor celor care au contribuit la organizarea acestui turneu, unde m-am simțit ca acasă. Vreau să mulțumesc echipei mele, lui Darren pentru că a fost alături de mine și m-a încurajat, dar și familiei”! Îi mulțumim și noi Simonei Halep pentru o săptămână memorabilă. Bravo, Simona!


UPDATE 20:45 Simona Halep primește trofeul de campioană de la Nadia Comăneci! Ce imagine memorabilă oferită de cele două campioane! La ceremonia de premiere participă și Manolo Santana, fostul mare tenismen spaniol, omul care a dat numele arenei centrale.


UPDATE 20:25 VICTORIEEE SIMONA HALEP: 6-2, 6-4 cu Dominika Cibulkova, după o finală perfectă făcută de jucătoarea în vârstă de 24 de ani! Simona își adjudecă al 12-lea titlu al carierei și al doilea turneu Premier Mandatory, după cel câștigat în 2015 la Indian Wells. Halep e din nou în prim-planul tenisului mondial și primește o recompensă pe măsură: un cec de 1 milion de dolari și 1.000 de puncte WTA! A fost fără îndoială ziua Simonei Halep, românca reușind să intre cu o încredere de nestrămutat în finala de la Madrid, câștigată într-o oră și 20 de minute, fără break cedat de campioană.


UPDATE 20:30 Halep – Cibulkova 6-2, 5-4! Dominika supraviețuiește și își câștigă serviciul, dar Simona revine pe teren pentru a închide finala, pentru a simți din nou gustul victoriei într-un turneu mare, după 1 an și 2 luni de pauză! Darren Cahill nu schițează niciun gest în tribune, pentru că australianul care l-a antrenat pe Andre Agassi a văzut multe la viața lui.


UPDATE 20:25 Halep – Cibulkova 6-2, 5-3! Slovaca servește pentru a rămâne în finală și nimeni nu crede că o mai poate opri pe Simona! Campioana noastră e la un game distanță de trofeul din Madrid și „zboară” pe teren, încordându-și puternic brațele pentru fiecare minge jucată.


UPDATE 20:20 Halep – Cibulkova 6-2, 4-2! Halep rămâne concentrată și servește impecabil, scoțând-o din minți pe Cibulkova! Un jurnalist de la ziarul spaniol AS e cucerit și el de jocul româncei: „Lecție de tenis predată de Simona Halep în Madrid. Magnifică”!


UPDATE 20:10 Halep – Cibulkova 6-2, 3-1! Game mare, game formidabil câștigat de Halep pe propriul serviciu, după o minge de break salvată și 5 egalități. Un punct spectaculos îi răsplătește Simonei eforturile, iar comentatorul englez de la BT Sports exclamă: „E ziua Simonei”!


UPDATE 20:00 Halep – Cibulkova 6-2, 2-1! Slovaca se luptă să reintre în joc și se apropie la 2-1 în setul doi, dar rămâne încă fără break reușit astăzi. Jocul Simonei continuă să arate bine, iar favorita 6 e împinsă de la spate de public spre al doilea titlu Premier Mandatory al carierei!


UPDATE 19:52 Halep – Cibulkova 6-2, 1-0! Jucătoarea noastră are break și în setul secund, după un game adjudecat la 30 în startul actului! Vedem repede statistica primului set, în care greșelile neforțate comise de Cibulkova, 11 la număr, reflectă presiunea fantastică creată de Halep.


UPDATE 19:45 SEEET SIMONA HALEP, 6-2!!! Simona revine ireal în game-ul în care a servit pentru set, de la 0-40, pentru a închide manșa cu o serie de 5 puncte consecutive! Halep joacă cu o determinare ieșită din comun și nu vrea să-i lase niciun break slovacei astăzi! O jumătate de oră i-a luat Simonei pentru a-și trece în cont primul set.


UPDATE 19:40 Halep – Cibulkova 5-2! Continuă jocul magnific al sportivei noastre, iar legenda Nadia Comăneci e impresionată în tribunele arenei Manolo Santana. Simona servește pentru primul set al finalei!


UPDATE 19:30 Halep – Cibulkova 4-1, cu dublu break! Rafală fantastică pentru Simona, care lovește puternic și pune o mare presiune pe adversară! Cibulkova a reușit doar câteva scurte prin care a pus-o în încurcătură pe Halep, însă nu e de ajuns pentru a contra jocul solid al campioanei noastre. Astfel, slovaca aflată în lipsă de idei face multe greșeli neforțate.


UPDATE 19:22 Halep – Cibulkova 2-1! Viteză fantastică de deplasare pentru Halep, care mărește diferența fără probleme. Cibulkova rămâne însă aproape pe tabelă și își trece în cont primul game, unul alb.


UPDATE 19:15 Ce început pentru Simona: break din primul game, 1-0! Halep joacă agresiv în startul meciului, atacând excelent cu dreapta. Primul game merge la Simona, după un aut mare al slovacei.


UPDATE 19:05 Finalistele au intrat pe teren! Simona arată ca o „furia roja”, îmbrăcată în roșu complet și cu o expresie necruțătoare a feței. Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să înceapă meciul la retur.


UPDATE 18:55 Simona e peste tot acasă! Fanii români nu puteau lipsi din tribune la Madrid, iar galeria „Halep Band” va genera trepidații pe centralul „Manolo Santana”, după fiecare lovitură câștigătoare a Simonei!


UPDATE 18:40 Se joacă indoor! Veste de ultimă oră de la Madrid: plouă și va trebui ca finala să se joace cu acoperișul tras. Nu era niciun meci în desfășurare pe central, dar semifinala de dublu dintre Bopanna/Mergea și Dodig/Melo a fost întreruptă pe arena „Arantxa Sanchez” la 7-5, 5-5. 


UPDATE 18:25 Simona a făcut cinste după calificarea în finală! Imagini fabuloase de la conferința de presă: Halep a petrecut alături de jurnaliștii din Madrid după victoria cu Stosur, împărțindu-le acestora bere. Ne întrebăm ce surpriză va pregăti Simona dacă câștigă turneul…


UPDATE 18:10 Salutare! A mai rămas o oră până la cel mai important meci pe care Simona îl va disputa în 2016. Constănțeanca a făcut antrenamentul dinaintea partidei, supervizată de Darren Cahill, iar Python ne spune un lucru interesant la secțiunea de comentarii: „Dacă va câștiga sâmbătă seară, Halep devine a șaptea jucătoare în activitate cu cel puțin două titluri Premier Mandatory, după Victoria Azarenka, Serena Williams, Maria Șarapova, Agnieszka Radwanska, Caroline Wozniacki si Petra Kvitova”. Eu sunt Alex Tăcină și voi urmări împreună cu voi meciul din această seară. Haide, Simona!


Simona e din nou „SuperWoman” la Madrid, reușind un parcus de excepție în fieful lui Ion Țiriac, pe zgura de la Caja Magica. După un start de sezon nesatisfăcător, Halep joacă în a 20-a finală a carierei. Și ce finală! Turneul de la Madrid, dotat cu 4,7 milioane de euro, face parte din categoria Premier Mandatory, cea mai importantă după Grand Slam-uri, iar Simona se duelează pentru trofeu cu slovaca Dominika Cibulkova (38 WTA). Ar fi al 12-lea titlu al carierei pentru „Halepeno”, care pleacă cu prima șansă în fața celei mai slab clasate jucătoare ce ajunge în finala de la Madrid în istoria competiției.


Simona Halep are 11 titluri WTA în palmares, ultimul fiind cucerit în urmă cu un an și două luni, la Indian Wells (2-6, 7-5, 6-4 în finală cu Jelena Jankovic).

Cum arată cifrele celor două finaliste:

  • Simona a impresionat în semifinale și a trecut cu 6-2, 6-0 de Samantha Stosur (Australia, 23 WTA), iar Dominika a defilat și ea cu Louisa Chirico (SUA, 130 WTA), scor 6-1, 6-1.
  • Halep a pierdut un singur set până în finală, în sfertul cu Irina Begu (6-3, 0-6, 6-1), în timp ce Cibulkova a disputat patru meciuri de trei seturi: 6-4, 6-7, 6-3 cu Agnieszka Radwanska în primul tur, 0-6, 6-3, 6-4 cu Caroline Garcia în turul doi, 2-6, 6-3, 7-5 cu Anastasia Pavliucenkova în optimi și 4-6, 6-3, 6-3 cu Sorana Cîrstea în sferturi.
  • Halep a mai jucat o finală la Madrid, pierdută în 2014 contra Mariei Șarapova, scor 6-1, 2-6, 3-6, Cibulkova aflându-se la cea mai bună performanță în capitala Spaniei.
  • Simona e condusă cu 3-1 de Dominika în meciurile directe: 3-6, 0-6 în primul tur la Hertogenbosch 2011 (iarbă), 0-6, 6-4, 6-3 în sferturi la Bruxelles 2012 (zgură), 5-7, 6-7 în turul doi la Indian Wells 2012 (hard) și 3-6, 0-6 în sferturi la Australian Open 2014 (hard).

Meciul dintre Halep și Cibulkova e transmis în direct de Dolce Sport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro. Campioana primește un cec în valoare de 912.000 de euro și 1.000 de puncte WTA, ceea ce înseamnă că Simona ar urca pe locul 5 WTA dacă se impune la Madrid.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai tari memeuri
Și-au bătut joc de Dembele. Cum a fost ironizat și Araujo, după ce a fost eliminat de Kovacs. Cele mai…
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte? Plătesc bine
BANCUL ZILEI. La ușa lui Bulă sună un neamț.- Nu vă supărați, mă puteți găzdui și pe mine la noapte?…
Cum s-a schimbat viața
Cum s-a schimbat viața "europenilor" din Siliștea Gumești, după aderarea la UE: "Noi avem nici 100 de euro pensie. Ăia…
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
S-a aflat ADEVĂRUL: de ce NU se vrea UN LEAC pentru cancer?
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Dezvăluiri rare despre fiica lui Costel Corduneanu. Ce a moştenit de la tatăl său
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape de copiii săi
Locul de poveste unde se va muta Kate Middleton, după diagnosticul de cancer. Prințesa de Wales va fi mai aproape…
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
INTERZIS total pentru cei care stau la APARTAMENT. Regula obligatorie pentru ziua de 1 Mai
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Ultimul mesaj al Anei, gravida dispărută în drum spre casă: Eu...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Noi parteneriate cu țările din Orientul Mijlociu: România caută investitori pentru Tarom
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
Dinamo Bucureşti şi UTA Arad, iertate de Comisia de disciplină a FRF. Când revin fanii la stadion?
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din peisaj”
A nins în România! Imagini cu florile de aprilie acoperite de stratul de omăt: „Iarna nu se lasă dusă din…