Irina Begu și-a pus sufletul pe tavă după eliminarea de la Roland Garros 2019. „Și acum mă gândesc de ce am luat atât de repede mingea și am servit! Aș vrea să iau meciul de la capăt și să îl rejoc!”

Irina Begu și-a pus sufletul pe tavă după eliminarea de la Roland Garros 2019.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Corespondență din Paris

Jucătorul de tenis învins este cel mai dur critic al său. Există, evident, și posibilitatea cealaltă, ca nervii să ia prim-plan-ul și să iasă la suprafață sub formă de agresivitate (cum s-a întâmplat sâmbătă în cazul Serenei Williams, sau cum i se întâmplă mai tot timpul lui Nick Kyrgios). Însă Irina Begu nu s-a ferit să arate cât a suferit pentru un meci în care a servit în tiebreak-ul primului set la 6-4, pentru ca apoi să piardă în două manșe, în fața unei adolescente de 17 ani. În timp ce planeta era conectată la finala Champions League, în micuța sală trei de conferințe de la Paris, cinci jurnaliști români purtau un dialog extrem de sincer cu Irina Begu, învinsă, sâmbătă, în turul trei de la Roland Garros 2019 de Amanda Anisimova.

Irina Begu a recunoscut că și-a ratat meciul. S-a acuzat că nu a gândit, că nu a jucat ce trebuia. Că a greșit enorm. Și-a pus sufletul pe tavă, oferind informații intime despre cum trăiește un sportiv înfrângerea.

Bineînțeles că a fost un meci greu. Sunt dezamăgită pentru că, chiar și în condițiile în care am jucat slab, am avut șanse. Ce pot spune? Îmi pare rău că nu mi-am luat șansa în primul set, îmi pare rău că am ratat o oportunitate, dar… încerc să iau lucrurile pozitive. Încerc să plec de aici cu mai multă încredere și, sper eu, să fie un an mai bun începând cu turneul acesta”, spune Irina în deschidere, înainte de a începe disecția asupra propriului joc.

Irina Begu, după ce a părăsit Roland Garros 2019: „Și acum mă gândesc de ce am luat atât de repede mingea și am servit. Un mod greșit de abordare”

M-am simțit foarte lentă pe teren. M-am grăbit la 6-4 (n.r. – în tiebreak, când a comis dublă greșeală la minge de set). Și acum mă gândesc de ce am luat atât de repede mingea și am servit. Un mod greșit de abordare. În loc să servesc cu primul, am încercat, oarecum să forțez acolo. Dubla a fost foarte la limită. Și, da, după a servit ea, nu a fost un retur prea reușit și, din păcate, acolo, am căzut un pic mental. Jocul nu a fost deloc strălucit astăzi, dimpotrivă, cred că am făcut un meci foarte slab. Și, în condițiile astea, tot am fost acolo. Îmi pare rău”,  spune Irina, vizibil abătută.

Irina nu a venit glonț la conferința de presă. Știe exact unde a greșit și ce ar fi trebuit să facă. Nu se ascunde de nimeni, dar, în primul rând, nu se ascunde de ea.

Irina Begu explică ce avea de făcut pentru ca meciul cu Anisimova să arate diferit și să aibă un alt deznodământ în turul trei la Roland Garros 2019

Și condițiile au fost total diferite față de primele zile. Astăzi, terenul a fost foarte rapid și alunecos. Am stat foarte aproape de linie, deși ar fi trebuit să stau un pic mai în spate, să liftez un pic mingea și să nu o las pe ea să joace de la șold. Am greșit foarte multe retururi, iar faptul că ea a avut multe puncte gratis i-a oferit, oarecum, o liniște în plus. În loc să fac un pas în spate și să îmi ofer timpul necesar ca eu să liftez mai mult mingea și să deschid, practic, mai mult unghiurile și eu să o pun pe ea în poziția de a se mișca mai mult, am stat la linie, am luat mingea repede, dar pe ea nu a deranjat-o acest lucru deloc. Eu trebuia să încetinesc punctul, după care eu să accelerez și nu am făcut asta. Am lăsat-o pe ea să se simtă în largul ei. Am stat foarte aproape la retur, mingea a zburat diferit astăzi.

La 4-3 în setul doi am greșit trei retururi. Eram pe un drum bun: revenisem de la 3-0, se făcuse 4-3 pentru mine. Nici ea nu mai avea moralul foarte ridicat. Nu am reușit să profit deloc de șansa aceea și… Da, au fost multe, multe greșeli pe care le-am făcut. Nu am reușit să fiu acolo, astăzi. A fost un meci foarte ciudat„, spune Begu.

 

Terenul a fost tare, zilele trecute era mai multă zgură pe teren. Astăzi a fost mai puțină, bătătorită și condițiile erau total diferite. A fost mai bine pentru ea, dar și eu puteam să mă folosesc de avantajul ăsta, servind mai mult kick. Am servit prea mult plat! Pfff, câte greșeli am făcut! Aș vrea să iau meciul de la capăt și să îl rejoc! Mi-aș dori foarte mult. Dar e prea târziu„, transmite Irina.

Știți cât de mult doare? „Cel mai important pentru mine, de acum înainte, este să știu pe ce mă pot baza și să nu joc la întâmplare”

Irina continuă analiza.

Nu am simțit deloc jocul, nu m-am simțit deloc bine cu loviturile, să zic – simt bine mingea și pot să fac asta la momentul respectiv. Oarecum, lucrurile veneau de la sine, nu era plănuit. Acum stau în spate și fac asta. Nu a fost în avantajul meu. Jucând în forță cu ea, ei îi place. Este o jucătoare care lovește întotdeauna bine de la șold. Ideea era ca eu să variez mingea – slice, scurtă, sus, repede. Niciodată să nu vină mingea la fel. Dar, astăzi nu am reușit nicio secundă să fac lucrul acesta. Cel mai important pentru mine, de acum înainte, este să știu pe ce mă pot baza și să nu joc la întâmplare.

Nu am fost aceeași jucătorare (n.r. – ca în turul doi, când a revenit de la 0-1 la seturi în partida cu Muchova) și, de aceea, dezamăgirea este mai mare. Am avut oportunitate și, jucând așa, slab, în condițiile astea, am avut două mingi de set. Probabil că dacă aș fi luat primul set, soarta meciului s-ar fi schimbat și m-aș fi simțit mai bine pe teren„, spune Begu, care rămâne pentru moment în afara primei sute mondiale.

Luminița de la capătul tunelului: „Este frustrant să pierzi în primul tur tot timpul și să o iei de la capăt. Practic, pentru mine, turneele începeau luni și se terminau luni. Era, din punct de vedere mental, un dezastru”

Irina Begu este obligată, într-un fel, să vadă partea plină, după două victorii pe tabloul principal. Face o nouă mărturisire care arată exact, cât doare, uneori, să fii jucător de tenis, dar pune punctul și asupra lucrurilor pozitive.

Venind după o perioadă mai grea, după accidentări, am reușit, din nou, să mă antrenez așa cum mi-am dorit. Am lucrat cu Victor foarte mult, m-a ajutat să revin la jocul meu, să am câteva lucruri clare în capul meu, dar, durează. La Madrid, după 3-4 schimburi nu mai aveam suflu. De aici, eu am clădit foarte mult. Pot să alerg la orice minge, înainte mă gândeam – ok, mă duc la scurta asta, nu mă duc la scurta asta. Acum, nu mai am problema asta. Deci, este un lucru pozitiv, clar.

Am venit cu zero așteptări. Faptul că a trecut o lună și ceva de când am început să mă antrenez bine și am reușit să fac tur trei, este un lucru îmbucurător. Dar, este mult, mult de lucrat și, împreună cu Victor și cu Ionuț voi încerca să petrec cât mai mult timp pe teren și, de aici, să o iau de la capăt. Când lucrurile acestea se vor aranja, cred că pot să revin la un nivel mai bun. Dar, durează.

Este frustrant să pierzi în primul tur tot timpul și să o iei de la capăt. Practic, pentru mine, turneele începeau luni și se terminau luni. Era, din punct de vedere mental, un dezastru. Te antrenai o săptămână, jucai o zi și, gata, s-a terminat turneul. Trebuia să te duci la celălalt. Din punctul ăsta de vedere este foarte greu. Faptul  că am avut câteva victorii, acum, m-a ajutat foarte mult. Îmi dă o încredere în plus  și pot să clădesc de aici. Pentru că este frustrant să o iei tot timpul de la capăt, fără nicio victorie. Zici, ok, muncesc, dar, oarecum, nu văd rezultatele. Noi, prin asta ne hrănim, prin rezultate„, trage linie Irina.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie găsită moartă: „Mi-a zis că…”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Daniel Niculae a rupt tăcerea, la o lună după ce a fost dus la audieri: ”O mizerie de dosar!”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Gică Hagi a auzit declarațiile lui Florinel Coman și a reacționat: „Să fie clar!”
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Cum arată Adi Minune după operația de micșorare a stomacului. E transformat total
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a dat buzna și.....
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen