Scandal imens la Roland Garros, cu Serena Williams în rol principal!

2 iun 2019 17415 afişări Tenis
Scandal imens la Roland Garros, cu Serena Williams în rol principal!

Corespondenţă din Paris

Serena Williams este implicată într-un nou scandal, la nouă luni de la circul făcut în finala de la US Open cu Naomi Osaka. Învinsă, sâmbătă, în turul trei, de mai tânăra sa conaţională, Sofia Kenin, sportiva cu 23 de trofee de Mare Şlem în palmares a vrut să intre val-vârtej la conferinţa de presă, neavând răbdare să aştepte nici măcar un minut. Problema cea mare: faptul că, în sala principală de conferinţe, Dominic Thiem, finalist în 2018, stătea de vorbă cu jurnaliştii.

La 20:30 ora locală, Serena s-a adresat reprezentantei WTA: "Puneţi-mă într-o sală mai mică, dar acum!". Situaţia a fost una cum nu se poate mai delicată. Interesul media pentru Serena, după o partidă pierdută, dar şi după un meci cu probleme, în care tribuna i-a fost potrivnică şi în timpul căreia s-au auzit multe huiduieli, era imens. Thiem însă adunase la conferinţă mulţi dintre jurnaliştii celor mai mari publicaţii, care, automat, s-ar fi prezentat şi la dialogul cu Williams. În plus, toate celelalte săli de conferinţe (de la 2 la 4 - a doua mai mică, o masă cu vreo 15 scaune şi două mese rotunde, cu pănă la cinci locuri) erau ocupate.

Agasată, Serena Williams a dat semnalul clar că părăseşte centrul de presă, s-a îndreptat spre scări şi a început să urce treptele. Un reprezentant WTA a oprit-o cu promtitudine, făcând-o pe sportiva în vârstă de 37 de ani să coboare din nou, însă o măsură a trebuit luată imediat.

Organizatorii turneului francez l-au anunţat pe austriac că trebuie să părăsească sala principală de conferinţe, iar acesta a rămas şocat şi s-a revoltat când i s-a spus că trebuie să îi facă loc Serenei Williams.

„Nu mai sunt un junior! N-am înţeles, sincer. Adică, ce dracu? Cred că e o glumă. Trebuie să plec din sală pentru că Serena îşi face apariţia? Atunci plec, nu mai stau”, a spus Thiem, vizibil iritat. Lui Domi i se ceruse să meargă afară, într-o zonă dedicată interviurilor tv.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.