INTERVIU | Titlul cucerit de Florin Mergea, prin ochii soţiei, Daiana. 5 lucruri neştiute despre performanţa de la Madrid şi cum atacă Roland Garros

13 mai 2015 2990 afişări Tenis
INTERVIU | Titlul cucerit de Florin Mergea, prin ochii soţiei, Daiana. 5 lucruri neştiute despre performanţa de la Madrid şi cum atacă Roland Garros Foto: Facebook Daiana Mergea

"Mulţumesc soţiei, ea este motivul pentru care sunt aici", au fost primele gânduri de mulţumire ale lui "Dodo" Mergea, ajuns la 30 de ani şi un punct culminant în carieră, duminică, la capătul festivităţii de premiere după primul titlu de turneu Masters al carierei, de la Madrid. Daiana Mergea este, aşa cum spune o vorbă ultra-cunoscută, femeia puternică din spatele bărbatului de succes. A jucătorului de dublu de succes din 2014 şi 2015, Florin Mergea.

Daiana Mergea este cea despre care Florin spune că l-a adus înapoi pe terenul de tenis, cea care călătoreşte săptămână de săptămână în circuit, cea care are emoţii în tribune, postează fotografii şi mini-secvenţe video pe pagina sa, de la meciurile de dublu, uneori chiar din timpul încălzirii echipelor, alterori de la final. În cinci răspunsuri pentru ProSport, ea a retrăit ziua celui mai important succes al carierei lui Florin. 

Florin v-a mulţumit în mod special la ceremonia de premiere. Cum s-a trăit de pe margine acest succes? Cât de mari au fost emoţiile?
Emoţiile au fost de nedescris, părea ireal, primul titlu de Masters. Înainte de meci şi chiar pe parcursul meciului am fost destul de relaxată, am încercat să-mi păstrez calmul, să-i transmit şi lui această stare. Miza este foarte mare, diferenţa între finalist şi câştigător este uriaşă, dar încerci să nu te gândeşti la lucrurile astea, să nu pui presiune.

Meciurile lui Florin cu Rohan tind să ajungă în super-tiebreak, au avut o singură victorie în două seturi. Cum trăiţi “decisivul”?
Într-adevăr, din cele opt meciuri câştigate de ei până acum, şapte s-au decis în super-tiebreak. Amândoi joacă bine sub presiune, Florin aproape întotdeauna reuşeşte să scoată cel mai bun tenis al lui în momente limită, iar Rohan nu intră în panică indiferent de scor, joacă fiecare punct. Deja, după ce câştigăm primul set, îmi spun '"în cel mai rău caz câştigăm în super-tiebreak (n.r. - şi pentru că întrebările şi răspunsurile "circulă" în scris, Bucureşti-Roma, zâmbetul care însoţeşte gândul este marcat printr-un emoticon din partea Daianei Mergea)". Desigur, aş prefera să nu se ajungă acolo: poţi să fii mai bun, dar norocul să nu fie de partea ta în acea zi şi să pierzi. La acest nivel valoarea jucătorilor este foarte apropiată, nu există meciuri 'uşoare', iar la dublu totul se desfăşoară rapid, trebuie să fii concentrat 100% în fiecare moment. Fiecare minge contează. Chiar dacă tu conduci detaşat şi totul pare sub control, o minge norocoasă din partea adversarilor, un punct pierdut de tine mult prea uşor sau o minge strigată aiurea de arbitru poate întoarce meciul în favoarea oponenţilor.

Am văzut fotografiile de pe teren, apoi de la restaurant. Cum aţi sărbătorit?
Nu am avut prea mult timp sa sărbătorim, era deja târziu când băieţii au terminat cu recuperarea de după meci. Am fost cu toată echipa la un restaurant în apropiere, ne-am întors la hotel să facem bagajele: a doua zi trebuia să fim la Roma.


Echipa a sărbătorit la un restaurant cu specific american, situat la câţiva paşi de Santiago Bernabeu

Care a fost momentul de cumpănă la Madrid?
Recunosc că mi-a stat puţin inima în loc în semifinală, la 8-9, când a servit Granollers. Rohan a returnat, a urmat un schimb lung de mingi pe cross între el şi Marcel. Am răsuflat uşurată când Florin a schimbat la fileu şi a închis punctul cu un voleu. Apoi a fost mingea de meci din finală, aşteptam reacţia lui Florin, care se uita la urmă. După o secundă s-a uitat la mine şi a ridicat mâinile. Atunci mi-am dat seama că am câştigat (n.r. - şi din nou apare un emoticon zâmbăreţ din partea Daianei Mergea)

Cum “atacaţi” acum Roland Garros-ul?
Am simţit de la început că această echipă are potenţial, că poate realiza lucruri mari. Săptămâna aceasta am primit şi confirmarea aşa că nu putem decât să fim optimişti, nerăbdători şi dornici de şi mai multă muncă.

Mulţumesc! Succes în continuare, la cât mai multe trofee! Şi sper să repetăm dialogul!
Mulţumim şi noi! Ţinem legătura.  

  • Daiana şi Florin Mergea s-au căsătorit în septembrie 2009, la Târgu Jiu
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.