Halep s-a calificat în semifinale la Stuttgart! Distracție pe serviciul lui Errani: 6-4, 6-4. Urmează Caroline Wozniacki

Halep s-a calificat în semifinale la Stuttgart! Distracție pe serviciul lui Errani: 6-4, 6-4. Urmează Caroline Wozniacki
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (3 WTA) s-a calificat în semifinalele primei competiții de zgură din 2015, după ce a învins-o, vineri, pe italianca Sara Errani (15 WTA), scor 6-4, 6-4
  • În semifinalele de la Stuttgart, turneu dotat cu 731.000 de dolari, Halep urmează să o întâlnească, sâmbătă, pe Caroline Wozniacki (5 WTA)

UPDATE 18:35 Alex Tăcină vă mulțumește pentru că ați depășit emoțiile pricinuite de meciul Simonei și ați găsit resursele necesare pentru a rezista în fața calculatoarelor, pe www.prosport.ro! Trebuie să aplaudăm performanța campioanei noastre, care poate deveni al patrulea sportiv din România ce cucerește orașul Stuttgart. Au mai făcut-o Ionel Ganea, Ciprian Marica și Alexandru Maxim, dar fac pariu că niciunul dintre ei nu a câștigat, după un gol marcat, o bijuterie la fel ca cea de mai jos!


UPDATE 18:05 Am aflat următoarea adversară a Simonei Halep! Ea este Caroline Wozniacki, a patra favorită a turneului, daneza care a zdrobit-o în sferturi pe Carla Suarez Navarro, scor 6-0, 6-3! Va fi un duel interesant între cele două, dar și o luptă psihologică între doi tehnicieni de top, Victor Ioniță și Piotr Wozniacki!


UPDATE 16:45 Un nou succes fantastic al Simonei Halep, care și-a demonstrat forța incredibilă la retur în Porsche Arena din Stuttgart! Sara Errani, la doar 1,64 m înălțime, nu și-a putut ridica nivelul, iar punctul ei slab, serviciul, a tras-o în jos. A treia jucătoare a lumii a realizat un număr uluitor de 9 break-uri, din 10 maximum disponibile – pentru că tot se derulează Campionatul Mondial de snooker. E adevărat că Halep ș-a pierdut serviciul de 7 ori, dar există o vorbă în sportul alb: „E greu să joci cel mai bun tenis atunci când adversarul joacă prost”!


UPDATE 16:35 Victorie pentru Simona Halep, scor 6-4, 6-4. Constănțeanca a câștigat a patra minge de meci cu un forehand în cros la care Sara Errani a rămas fără replică!

Blistering winner and we have our 1st Stuttgart Semi-Finalist! #Halep pic.twitter.com/2oH5lWc1zt


UPDATE 16:30 Mariana Alves, despre care vă spuneam că este o arbitră conflictuală, i-a refuzat victoria SImonei Halep! Errani a trimis o lovitură lungă la minge de meci, românca este sigură ca a ieșit afară, dar Alves verifică urma și dă minge bună! Punct Errani!

Halep calls umpire down on matchpoint… „Are you sure” look says it all, but on we go! pic.twitter.com/ce7FD2aXVw


UPDATE 16:23 Halep nu și-a putut fructifica serviciul care era echivalent cu calificarea în semifinale! Constănțeanca a ratat și o minge de meci, trimițând un rever în out. Errani celebrează cu un strigăt de luptă, 5-4!


UPDATE 16:20 Breaak Halep, 5-3! Un singur game o desparte pe Simona de semifinale.


UPDATE 16:15 Halep are 4-3 și Errani se află în mare pericol, fapt pentru care își cheamă antrenorul pentru sfaturi: „Ascultă-mă, ascultă-mă!”, îi spune acesta pe un ton autoritar, iar italianca îi urmărește concentrată discursul. Simona este mult mai stăpână pe situație în discuțiile cu Victor Ioniță: „Asta îmi spui tu mie să fac? Mișto”, i-a replicat ea la turneul de la Indian Wells.


UPDATE 16:10 Break-ul italiencei a fost, așa cum era de așteptat, un foc de paie, 3-3! Un șef de galerie răcnește în tribune: „Simona, te iubim! Aplauze de la toți românii”!

Halep up a set but down a break to Errani – which doesn’t mean too much in what’s been a return dominated match. pic.twitter.com/PDEDltMZxP


UPDATE 16:06 Desfășurarea scorului este la fel de imprevizibilă ca și în primul set, 6-4, 2-3 – Errani nu și-a mai pierdut serviciul! Totuși, loviturile Simonei sunt cele câștigătoare, italianca mulțumindu-se cu jocul de anduranță.

Errani – Halep, 1st set, point-by-point. pic.twitter.com/qESaoz5IpG


UPDATE 16:00 Se sparge gheața și în setul doi și vine al doilea game al meciului cu serviciu. Cine o putea face, dacă nu jucătoarea de la malul mării, 2-1!


UPDATE 15:55 Halep egalează la 1 în actul doi, după un nou break. Alexandru Maxim, jucătorul lui Stuttgart, nu se află la meci. Nici nu ar fi putut intra, după ce organizatorii au sporit măsurile de securitate. El este cuplat cu o „bombă”, scriu ziarele de cancan.


UPDATE 15:49 SET SIMONA!!! A treia jucătoare a lumii, sub privirile managerului Virginia Ruzici, își aruncă loja, nu prea numeroasă, în aer, scor 6-4. Un singur game a fost câștigător pe propriul serviciu, cel făcut de constănțeancă în startul meciului. Victor Ioniță, fratele lui Nole Djokovic, și Teo Cercel se felicită pentru tactica aleasă astăzi!


UPDATE 15:47 Errani a intrat din nou în set, 5-4, dar italianca nu și-a realizat serviciul până acum. Oare ce urmează?


UPDATE 15:43 Halep își deschide terenul cu reverul ei imperial și convertește un nou punct de break, 5-3! În tribune se aude o voce care o susține puternic pe SImona și care seamănă cu cea a lui Ciprian Marica!


UPDATE 15:40 Inevitabilul se produce: al 6-lea game consecutiv pe serviciul adversarei. Tipic pentru Errani, care se apropie la 3-4.


UPDATE 15:33 Errani trage cu dinți și face rebreak-ul, 3-2! Italianca își cheamă antrenorul spaniol pe teren, pentru sfaturi. Nu prea am urmărit telenovelele în trecut, așa ca sper să vă traduc corect: „Trebuie să suferi puțin, atunci când ea lovește cu reverul, n-ai încontro. Mișcă-te cât mai mult”! „Tranquila” și „vamos”, au fost ultimele cuvinte. Parcă mai frumos sună spuse de J Balvin.


UPDATE 15:27 Boom! Vine un nou break, 3-1! Se simte bine Halep pe arena din Stuttgart. O zi perfectă până acum, cu numeroase reușite și laude din partea fanilor: „Foarte drăguță este Simona în această costumație roz”, spune un jurnalist Giulio, care, cel puțin după nume, pare a fi mai degrabă un macho.

Simona Halep is rocking this pony tail, looking very cute in the pink outfit too #PorscheTennis


UPDATE 15:25 Avem două break-uri de fiecare parte, cu un nivel de joc bun, 2-1 Simona. Se pare că noua ținută aleasă de Halep nu primește aprecieri numai din partea bărbaților: „Arată foarte bine în roz astăzi”, spune Raluca.

@simona_halep looking very pretty in pink today 🙂 #PorscheTennis


UPDATE 15:15 Halep are un nou look azi, cu părul strâns în coadă. Îi aduce noroc pentru moment, 1-0.

Our 1st #Stuttgart QFs on court now with Simona #Halep facing Sara #Errani. #PorscheTennis pic.twitter.com/d634S9K6X2


UPDATE 15:10 Simona Halep servește prima în Porsche Arena. Arbitrul din scaun este Mariana Alves (Portugalia), cunoscută pentru stilul ei conflictual de a oficia.


UPDATE 15:00 Cele două jucătoare își pregătesc intrarea pe teren. Iată care este motivația fetelor de la Stuttgart, pe lângă cea sportivă, bineînțeles: un Porsche 911 GT3 pus la bătaie de organizatori. Poate că Simonei i-ar sta mai bine la volan. Nu sunt sigur dacă Sara ar ajunge la pedala de accelerație, la cei 1,64 m.


UPDATE 14:45 Cu un sfert de oră înaintea meciului, să facem cunoștință și cu adversara Simonei. Sara adoră cititul, filmele, muzica pop, jucătorul preferat este David Ferrer, iar jocul ei favorit este Monopoly. Italianca se poate juca Monopoly și cu bancnote reale, ținând cont că a câștigat peste 10 milioane de dolari din tenis. Este o naționalistă și iată ce a spus după victoria din weekend, 3-2 cu SUA în Fed Cup: „Ai nevoie de mai mult decât talent să joci pentru țara ta”.

It takes more than skill to play for your country…..❤️ #grandesquadra @flavia_pennetta #karin #giorgi 🇮🇹 pic.twitter.com/y9Lk9y93qS


UPDATE 14:35 Doina încearcă să-și adoarmă copilul în vârstă de 8 luni, pentru a putea viziona liniștită meciul Simonei Halep. Doina are un mare noroc pentru că Halep nu joacă astăzi cu Șarapova. Copilul s-ar fi trezit de la primul serviciu al rusoaicei…

@tzing_tokyo @simona_halep I’m trying to put my 8 mths baby to sleep then so I can watch relaxed the match 😁

 


UPDATE 14:25 Nu a intuit nimeni răspunsul corect, așa că vă voi dezvălui avantajul Simonei și al Sarei în fața uriașului Ivo. Cele două pot călători fără probleme la low cost, în timp ce croatul nu se poate îmbarca într-o astfel de cursă din cauza faptului că nu-i încap picioarele.


UPDATE 14:15 Pentru că userul „claudiu 4458” ne spune că tribunele de la Năstase-Țiriac Trophy sunt goale, haideți să facem o paralelă între turneul bucureștean și cel de la Stuttgart, disputate în același timp. Puțin mai devreme l-am văzut la lucru pe croatul Ivo Karlovic (2,11 m), care este cu peste 40 de cm mai înalt decât combatantele noaste, Simona și Sara. Cele două au însă un avantaj în fața uriașului. Ghiciți care este acela?


UPDATE 14:00 Simona a devenit favorită clară la câștigarea primului turneu important pe zgură al sezonului. Am spus-o și eu, în analiza pe pe care o puteți citi mai jos. „Pe zgură ai timp să gândești între puncte, iar mie îmi place să gândesc”, ne transmite Halep.


UPDATE 12:00 Salut, numele meu este Alex Tăcină și vă propun ca astăzi să urmărim împreună un meci spactaculos, dintre două specialiste ale suprafeței roșiatice. Primul „as” a fost servit de Errani, care o atacă subtil pe Halep: „Vă spun adevărul, sunt foarte obosită după meciurile din Fed Cup (aluzie la faptul că Simona nu a participat la meciul României cu Canada). Din fericire, am mai avut o zi liberă la Stuttgart, dar în timpul meciurilor se simțea oboseala. De la turneul de la Rio, n-am avut nicio săptămână liberă”. Cred că Sara, care în weekend a disputat 3 meciuri în fața SUA, scor 3-2 pentru Italia, va primi o replică pe măsură în Porsche Arena.


După cele două turnee magnifice reușite pe hardul american (titlu la Indian Wells și semifinală la Miami), jocul constănțencei nu arată rău nici pe suprafața lentă. În primul meci, 3-6, 6-1, 6-3 cu Garbine Muguruza, a treia tenismenă a lumii a făcut două seturi perfecte și a demonstrat că este, de fapt, favorită la câștigarea turneului dotat cu premii în valoare de 731.000 de dolari. Acum are prima șansă și pe hârtie, după ce a primit o veste excelentă: eliminarea rivalei Maria Șarapova (Rusia), care s-a împiedicat, joi, în optimile de finală, scor 2-6, 7-5, 6-1 pentru Angelique Kerber (Germania).

SIMONA HALEP – SARA ERRANI, meciurile directe

SIMONA HALEP, LOCUL 2 WTA, DUPĂ‚ TURNEUL DE LA STUTTGART, indiferent de rezultatul meciului

Șarapova pierde astfel puncte importante, iar Halep îi fură locul 2 din clasamentul mondial, începând de luni: „Nu simt nicio presiune, sunt mândră să aud asta”, a declarat Simona la auzul veștii. Locul 2 WTA nu este o premieră, pentru că Halep a mai fost a doua jucătoare a lumii între 11 august și 5 octombrie, anul trecut. La fel ca și la sfârșitul lui 2014, Simona o urmărește acum pe Serena Williams (SUA), în cursa pentru fotoliul de lider mondial.

Meciul de vineri are o încărcătură aparte, generată de mesajele primite de Simona pe Twitter, din partea unui fan obsedat. Conform apropiaților sportivei, organizatorii germani au sporit măsurile de securitate la Porsche Grand Prix, după ce ProSport a prezentat cazul danezului în vârstă de 48 de ani care posta amenințări cu moartea și mesaje triviale la adresa campioanei noastre.

Halep și Errani au mai disputat două meciuri directe până acum, cele două împărțindu-și victoriile. Italianca s-a impus în 2013, la Miami, cu un scor incredibil de 6-0, 6-1, în timp ce Simona a câștigat la Doha 2014, turneu cucerit în mare stil de româncă, scor 6-2, 6-0. Câștigătoarea meciului transmis în direct de Digisport 3 va evolua în semifinalele competiției de categorie Premier împotriva Carolinei Wozniacki (Danemarca, 5 WTA) sau a Carlei Suarez Navarro (Spania, 10 WTA). Daneza și spanioloaica se vor confrunta imediat după încheierea meciului Halep – Errani.

 

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Fanii n-au mai suportat! Ce a făcut jucătorul lui Arsenal, după ce echipa a fost eliminată din UCL: ”Dați-l afară!”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare.
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
S-a dat lege pentru toți proprietarii de TEREN din România. Regula imposibil de ocolit
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…