Halep, învinsă din nou de coșmarul Zhang! Simona a fost eliminată cu un scor incredibil în optimi la Beijing

Halep, învinsă din nou de coșmarul Zhang! Simona a fost eliminată cu un scor incredibil în optimi la Beijing
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (România, 5 WTA) a fost învinsă de Shuai Zhang (China, 36 WTA) în optimile turneului Premier Mandatory de la Beijing, scor 6-0, 6-3, după un meci extrem de slab făcut de constănțeancă.

Simona pierde în fața chinezoaicei pentru a doua oară în 2016

Incredibil, dar adevărat: Halep e învinsă pentru a doua oară în acest an de Zhang, ocupanta locului 36 WTA trecând cu 6-0, 6-3 de o sportivă care va urca pe locul 4 WTA începând de luni! Simona e de nerecunoscut în meciurile contra chinezoaicei, ținând cont că românca a pierdut de asemenea fără drept de apel un alt duel cu Shuai, scor 6-4, 6-3 în primul tur de la Australian Open. Înfrângerea din Beijing a fost însă și mai dureroasă din punct de vedere statistic, pentru că a 4-a favorită a făcut doar trei game-uri, cedând disputa după numai o oră de joc.

Halep, aceeași tactică sinucigașă

Meciul pierdut la China Open a avut aceleași coordonate cu dezastrul de la Australian Open, tactica Simonei fiind la fel de neinspirată! Halep a ales un joc de așteptare, în condițiile în care știa că Shuai e capabilă să genereze lovituri imparabile. Așa a și fost, iar chinezoaica s-a dezlănțuit în fața propriilor fani, evoluând agresiv încă din primul game. Zhang a trimis torpilă după torpilă în terenul constănțencei, câștigând pe bandă rulantă game-urile dintr-un prim set care a durat 19 minute: 6-0 în fața numărului 5 WTA!

A jucat cu sufletul doar trei game-uri

La pauza dintre seturi, Simona și-a chemat antrenorul pe teren, iar discursul motivațional al acestuia părea să schimbe soarta meciului. „Arată-mi sufletul mare pe care îl ai”, i-a transmis Darren Cahill, Halep având imediat o tresărire de orgoliu. Românca a început ca din pușcă și a condus cu 3-1, moment în care s-a rupt din nou filmul. Simona a ratat două mingi consecutive de 4-1, iar Zhang a prins curaj! Chinezoaica a preluat din nou inițiativa, reușind să producă a doua mare surpriză a zilei după o serie de 5 game-uri consecutive, scor 6-0, 6-3! Halep pleacă și ea acasă la fel ca liderul mondial Kerber (3-6, 5-7 cu Svitolina), cele două urmând să se pregătească pentru Turneul Campioanelor.


Zhang a reușit două premiere grație victoriilor la Halep: prima calificare în turul doi al unui turneu de Grand Slam, respectiv primul sfert de finală atins în carieră într-un Premier Mandatory.


15:35 Nu se poate: Halep își pierde serviciul la 0 și e aproape de eliminarea de la China Open! Zhang servește pentru meci la 6-0 și 5-3!


15:31 Halep – Zhang 0-6, 3-4! Se prăbușește din nou jocul favoritei 4, însă Halep speră că poate ieși din această situație cu ajutorul lui Cahill, care vine pe teren în pauză.


15:28 Simona pierde un nou game în care a condus cu 40-15, după a șasea ei dublă greșeală! Se face 3-3, iar setul secund se complică.


15:20 Halep – Zhang 0-6, 3-2! Simona a avut două șanse de dublu break, dar Shuai le-a salvat, ajutându-se de un prim serviciu plasat excelent.


15:13 Chinezoaica punctează și ea în manșa secundă, dar Halep rămâne pe val și face 3-1, la capătul unui atac bine construit!


15:10 Halep – Zhang 0-6, 2-0! Se înmulțesc greșelile neforțate pentru chinezoaică, iar Simona e ajutată să-și intre în ritm.


15:06 Halep câștigă primul game astăzi, dar e un game mare, pe serviciul adversarei: 1-0 în setul secund! Zhang începe să-și arate limitele și trimite un rever mult în aut.


15:02 SET pentru Shuai Zhang, scor 6-0 cu Simona Halep! Românca e dezorientată în acest moment și comite dublă greșeală la minge de set pentru adversară. A fost un prim act mai mult decât bizar, adjudecat în doar 19 minute de outsideră.


14:56 De necrezut: Zhang are deja 5-0 în fața româncei! Chinezoaica expediază adevărate rachete în terenul Simonei, iar constănțeanca nu are nicio replică până acum.


14:53 Halep – Zhang 0-3! Deja-vu în startul meciului de la Beijing! Chinezoaica joacă deocamdată la fel de bine precum a făcut-o și în turul 1 de la Australian Open contra Simonei. Dar sperăm că Halep își va ridica nivelul cât de curând.


14:50 Halep își pierde serviciul, 0-2, după o dreaptă trimisă în fileu. Zhang e curajoasă și joacă agresiv, forțând-o pe româncă să facă pasul în spate.


14:45 Zhang câștigă game-ul inagural, scor 1-0, jucând curajos primele puncte ale meciului. Urmează Halep la serviciu.


14:35 Jucătoarele și-au făcut apariția pe teren, a fost efectuată și tragera la sorți, iar Zhang va începe cu serviciul în fața propriilor fani! Halep a câștigat tragerea la sorți, alegând să returneze prima.


14:28 La Beijing plouă torențial, dar nu vă speriați! Meciul se va juca în condiții normale, pentru că arena centrală este dotată cu acoperiș retractabil.


14:15 Așteptăm ca Halep să fie încurajată și azi de fanii „chinezo-români”, așa cum s-a întâmplat la meciul cu Wickmayer! Mă întreb de unde și-au procurat asiaticii steagurile tricolore, oare de la un celebru complex comercial din București?


14:00 Vreți să știți ce a făcut Simona în ziua liberă de la Beijing? Ei bine, sportiva noastră a mers la un eveniment organizat de Mercedes, așa că e posibil să urmeze o nouă lovitură de imagine dată de „Halepeno”! Ar fi încă un sponsor de talie mondială pentru Simona, alături de Hublot, Adidas, Wilson sau Vodafone!


13:20 Halep a deschis șampania, și nici măcar nu s-a calificat în sferturi! Așa cum v-am promis, vă aduc o nouă informație senzațională: Simona e sigură de urcarea pe locul 4 WTA! Pentru Halep, era clar încă de miercuri seară că va trece în fața Muguruzei în clasament, dar lupta pentru locul 4 WTA rămânea deschisă. Constănțeanca a câștigat însă duelul de la distanță cu Pliskova, după ce finalista de la US Open a fost eliminată joi de Johanna Konta!


12:35 Salutare! Începem live blogul cu o veste bună pentru Simona! Principala contracandidată la titlul de la Beijing, Angelique Kerber (1 WTA), a pierdut în mod surprinzător în optimi! Nemțoaica pe care Halep o putea întâlni în finală a fost învinsă de Elina Svitolina (Ucraina, 19 WTA), scor 6-3, 7-5. Eu sunt Alex Tăcină și vă voi mai aduce și alte vești excelente, dacă rămâneți pe www.prosport.ro.


Victoria contra Simonei i-a relansat cariera chinezoaicei

Halep se luptă cu Zhang pentru un loc în sferturile turneului de categorie Premier Mandatory, constănțeanca având ocazia să-și ia revanșa după ce chinezoaica a eliminat-o în primul tur la Australian Open, scor 6-4, 6-3. Simona o întâlnește pe chinezoaica în vârstă de 27 de ani pentru a trei oară în carieră, scorul meciurilor directe fiind egal, 1-1!

Cu 4 ani înaintea înfrângerii șoc de la Melbourne, Halep trecea fără probleme de Zhang în primul tur la Indian Wells, scor 6-1, 6-1. Pentru Shuai, victoria obținută în fața Simonei în acest sezon a însemnat o relansare a carierei de tenismenă! Chinezoaica ocupa locul 139 la începutul anului și se gândea să renunțe la tenis, dar a revenit în top după parcursul incredibil de la Australian Open, turneu la care s-a oprit în sferturile de finală.

Halep vine după o victorie fără emoții, Zhang s-a chinuit în turul doi

În ciuda precedentului meci pierdut cu chinezoaica, Halep e mare favorită joi, ținând cont că vine după o calificare lejeră, 6-2, 6-2 cu Yanina Wickmayer (Belgia, 56 WTA)! De partea cealaltă, Zhang a câștigat un meci maraton în turul doi la China Open, trecând dramatic de americanca Alison Riske (60 WTA), cu 6-3, 4-6, 7-6(4). Dacă obține calificarea în sferturile de finală, Simona va fi recompensată cu un cec în valoare de 130.000 de dolari, urmând să joace împotriva Johannei Konta (Marea Britanie, favorită 11).

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen