Halep i-a închis pliscul: 6-3, 6-3 cu Pliskova! Simona merge în sferturi la Montreal și se pregătește pentru duelul cu o dublă campioană de Grand Slam

Halep i-a închis pliscul: 6-3, 6-3 cu Pliskova! Simona merge în sferturi la Montreal și se pregătește pentru duelul cu o dublă campioană de Grand Slam
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a învins-o joi seară fără drept de apel pe Karolina Pliskova (Cehia, 17 WTA), scor 6-3, 6-3, calificându-se pentru al doilea an la rând în sferturile de finală de la Montreal.
  • Pentru un loc în semifinalele turneului de categorie Premier 5, Halep se va duela vineri, de la 19:30, cu Svetlana Kuznețova (Rusia, 11 WTA), sportivă care în optimi a trecut de Petra Kvitova (Cehia, 13 WTA), scor 7-6, 6-3.

La 40 de ani după ce o altă româncă, Nadia Comăneci, a scris istorie la Montreal, Simona reușește și ea o evoluție perfectă în orașul canadian! Halep a trecut de o jucătoare impresionantă din punct de vedere fizic cu o siguranță pe care o vedeam la Federer în urmă cu câțiva ani. Serviciul Simonei s-a ridicat de asemenea la nivelul circuitului ATP, cel puțin prin rapiditatea cu care a fost câștigat, iar sportiva din Constanța a obținut calificarea în sferturile de finală după două seturi identice: 6-3, 6-3 cu Karolina Pliskova, a 17-a jucătoae a lumii. 

Halep a bătut-o cu arma ei pe Pliskova: serviciul

Simona rămâne fără set pierdut în fața cehoaicei Pliskova, în circuitul WTA, luându-și totodată revanșa pentru înfrângerea suferită în Grupa Mondială din Fed Cup! Halep a intrat pe centralul de la Montreal cu o răutate care a speriat-o pe cehoaică. Greșelile au început să curgă în dreptul Pliskovei, iar românca s-a distanțat rapid la 3-0. Constănțeanca a încheiat prima manșă la fel cum a și început-o, hotărâtă și în controlul jocului. Simona a servit cu sânge rece la 5-3, fructificând prima minge de set datorită unui serviciu plasat excelent în interiorul careului.

Setul secund a fost controlat tot de favorita 5, care a reușit un lucru rarisim pentru un meci feminin! În cele trei game-uri de serviciu ale manșei secunde, Simona a pierdut un singur punct! Simțindu-se parcă umilită de faptul că o jucătoare de 1,68 metri a câștigat trei game-uri albe cu serviciul în două seturi, „uriașa” Pliskova a depus armele. Halep a închis setul cu un break, al patrulea al ei, câștigând cu 6-3, 6-3, în numai o oră și 8 minute de joc. În sferturile de finală, sportiva noastră se va duela cu Svetlana Kuznețova, dublă campioană de Grand Slam (US Open 2004 și Roland Garros 2009).


20:50 Victorieee clară pentru Simona Halep: 6-3, 6-3 în fața Karolinei Pliskova, după o oră și 10 minute de tenis spectacol! Simona e prima jucătoare calificată în sferturile de la Montreal, românca apropiindu-se la două victorii de apărarea finalei din 2015! Halep a jucat excelent cu Pliskova, dominându-și adversara printr-o agresivitate controlată, dar și datorită unui serviciu care a funcționat ca la carte astăzi. „Sunt foarte fericită să ajung în sferturi la Montreal pentru al doilea an la rând”, a fost reacția Simonei după ultimul punct al meciului.


20:45 Pliskova servește pentru a rămâne în meci, la 5-3 în favoarea Simonei Halep! Sportiva noastră arătă o siguranță de mare campioană, iar Karolina și-a pierdut deja răbdarea.


20:37 Halep – Pliskova 6-3, 4-2! Simona face legea și în setul secund, jocul solid al româncei neputând fi contracarat de Karolina. Cehoaica geșește mult mai mult decât Halep (23-9 e raportul erorilor neforțate), iar serviciul româncei rămâne la un nivel extraordinar! Simona nu a pierdut niciun punct pe propriul serviciu în setul al doilea!


20:30 Simona egalează din nou în setul secund, iar felul în care servește a 5-a favorită este incredibil: încă un game alb, al treilea de astăzi, câștigat cu serviciul de Halep. Mingile expediate de Simona nu au neapărat o forță impresionantă, ci un plasament perfect.


20:20 Halep – Pliskova 6-3, 1-1! Cehoaia se chinuie în continuare, dar își face serviciul după un game lung. Simona nu stă prea mult la discuții și egalează cu un nou game alb, moment în care comentatoarea britanică a meciului exclamă: „Tenis inteligent jucat de Halep!”. Pliskova conduce și ea la un capitol, cel al așilor: 3-1.


20:15 Halep câștigă primul set în 35 de minute, scor 6-3!!! Constănțeanca a încheiat prima manșă la fel cum a și început-o, hotărâtă și în controlul jocului. Simona a servit cu sânge rece la 5-3, fructificând prima minge de set cu un serviciu plasat excelent în interiorul careului.


20:10 Pliskova închide game-ul de serviciu cu o dreaptă fulgerătoare în diagonală, iar Halep se pregătește să servească pentru set la 5-3!


20:00 Simona are 4-2 și servește! În ultimele două game-uri s-au întâmplat însă multe, pentru că ambele jucătoare și-au pierdut serviciul. Pliskova a revenit în set, dar Halep o supune pe cehoaică la raliuri infernale și rupe încă o dată echilibrul.


19:55 Halep – Pliskova 3-1! Cehoaica punctează și ea pe tabelă, după ce a salvat o minge de dublu break a Simonei. Românca se apără excelent în startul meciului, iar Pliskova greșește destul de mult în încercarea de a sparge defensiva adversă: 3-9 este raportul erorilor neforțate până acum.


19:45 început în forță al Simonei, care conduce cu 2-0! După ce și-a făcut serviciul la 0 în primul game, Halep a reușit imediat break-ul, după două puncte maginifice. Pliskovei nu i-a venit să creadă cum a fost pasată de Halep din poziții imposibile.


19:35 Halep și Pliskova au intrat în arena centrală de la Montreal, iar Simona își exersează acum jocul la fileu. Sportiva noastră, care va începe meciul la serviciu, evoluează în același echipament alb în care a jucat și în turul doi, în timp ce Karolina s-a îmbrăcat în alb-roșu.


19:20 Simona a avut emoții atunci când s-a urcat în ineditul mijloc de transport, dar important e că numărul 5 WTA a ajuns cu bine la destinație. Halep a efectuat tradiționalul antrenament premergător meciului oficial, așa că toată lumea e pregătită pentru jocul care va începe în scurt timp.


19:10 Ideea canadienilor de a transporta jucătoarele către terenurile de antrenament cu o mașinuță de golf a derutat-o pe Simona. Privirea jucătoarei spune totul: „Darren, unde ne duc? Terenul nu era în partea cealaltă? Eu nu știu să joc golf…”.


19:00 Înaintea meciului de la Montreal a apărut o știre importantă, destul de interesantă pentru Halep. După ce a fost concediat prin SMS de Simona, fostul antrenor al sportivei, Wm Fissette, a fost dat afară prin ecograf :). Gluma îi aparține prietenului nostru „Za-k”, dar informația este cât se poate de reală. Belgianul a rămas liber de contract după ce Vika Azarenka a rămas însărcinată.


18:45 Pentru că am văzut cine este fanul numărul 1 al Simonei la meciul de astăzi, să vorbim și despre susținătorul Karolinei. Fără îndoială că cel mai înfocat fan al cehoaicei este iubitul ei, un playboy din Praga. Motivul pentru care acesta își dorește cu ardoare ca Pliskova să nu piardă este acela că sportiva ar pleca acasă și l-ar putea prinde din nou în ofsaid. Așa s-a întâmplat la Wimbledon, atunci când Karolina a fost înșelată chiar în timp turneului, nu cu una, ci cu două domnișoare.


18:30 Simona Halep are un suporter de lux la Montreal, în persoana lui Lucian Bute, fostul campion de box care a încurajat-o pe viu în primul meci. Organizatorii au făcut însă o gafă și i-au oferit lui Lucian un loc destul de îndepărtat de teren. Bute pare confuz, probabil spunându-și: „Nu aud nici măcar gongul de aici”.


18:15 Jurnaliștii canadieni i-au arătat Simonei Halep un grafic cu ascensiunea româncei în clasamentul WTA din ultimii ani. Prima reacție a Simonei a fost să izbucnească în râs, crezând că desenul reflectă modul în care s-au înmulțit haterii din mediul online românesc, din momentul în care ea a câștigat primul turneu.


18:00 Salutare, prieteni ai tenisuluI! Sunt Alex Tăcină și vă voi ține la curent cu tot ce se întâmplă la Rogers Cup. Pentru a-l face invidios pe „Busu”, încep cu informațiile meteo: la Montreal sunt 24 de grade Celsius, existând șanse de ploaie, mici însă, pe toată durata zilei. Umiditatea este una destul de ridicată, 61%, lucru care nu o avantajează pe Simona, mingile putând deveni mai grele în astfel de condiții.


Halep vs Pliskova, episodul cu numărul 5

Halep, cap de serie numărul 5, deschide ziua de tenis la Montreal, pe terenul central, într-un meci dificil contra Pliskovei, a 14-a favorită a competiției dotate cu 2,4 milioane de dolari. Cehoaica nu mai are niciun secret pentru Simona, cele două întâlnindu-se pentru a 4-a oară în circuit. În precedentele partide din WTA, Halep a demolat-o pe Pliskova, nelăsându-i niciun set: 6-4, 7-6 în finala de la Dubai 2015 (hard), 6-4, 6-4 în optimile de la Indian Wells 2015 (hard) și 6-4, 7-5 în sferturile de la Sydney 2016 (hard). Karolina s-a răzbunat însă cu vârf și îndesat, învingând-o pe Simona în acest an, chiar în România, în cadrul Grupei Mondiale din Fed Cup, scor 6-7, 6-4, 6-2.

Simona convinge și la Montreal

După două turnee excelente făcute la Wimbledon (sferturi) și București (campioană), Simona a convins la debutul în turneul de la Montreal, trecând cu 6-2, 6-3 de australianca Daria Gavrilova. Deși nu a avut bye la fel ca Halep, jucătoarea din Cehia a disputat tot un meci până acum, câștigat cu greu în manșa inaugurală: 3-6, 6-2, 7-5 în fața Katerinei Bondarenko (Ucraina). Pliskova a fost norocoasă în turul al doilea, adversara ei, Sara Errani, declarând forfait înaintea meciului. Halep, finalista ediției din 2015 a Rogers Cup, are astfel o șansă importantă în fața Pliskovei, atât prin prisma rezultatelor directe, cât și a formei de moment. Meciul dintre Simona Halep și Karolina Pliskova, ce are ca miză un cec în valoare de 57.690 de dolari, poate fi urmărit în direct pe Dolce Sport și LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31 MAI
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup