Halep, de neoprit la Montreal: 3-6, 6-1, 6-1 contra Kuznețovei! Simona merge în semifinale și urcă pe locul 4 WTA. Urmează ziua revanșei cu Kerber

Halep, de neoprit la Montreal: 3-6, 6-1, 6-1 contra Kuznețovei! Simona merge în semifinale și urcă pe locul 4 WTA. Urmează ziua revanșei cu Kerber
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep (5 WTA) a învins-o pe Svetlana Kuznețova (Rusia, 11 WTA), în sferturile de finală ale turneului Premier 5 de la Montreal, scor 3-6, 6-1, 6-1.
  • Halep o devansează pe Radwanska în ierarhia WTA datorită victoriei de vineri, urcă pe poziția a 4-a, urmând să se dueleze pentru un loc în marea finală cu Angelique Kerber (Germania, 2 WTA). Nemțoaica a trecut de Daria Kasatkina (Rusia, 33 WTA) cu scorul de 6-2, 6-2.

UPDATE: „Finala din semfinale” se joacă între Simona Halep, cap de serie numărul 5, și Angelique Kerber, a doua favorită a turneului! Nemțoaica a spulberat-o pe rusoaica Daria Kasatkina în sferturi, scor 6-2, 6-2, astfel că Simona primește revanșa! Sportiva noastră are ocazia să se răzbune sâmbătă după ce „Angie” i-a spulberat visul chiar în această lună la Wimbledon, eliminând-o cu 7-5, 7-6 în sferturi.


Victorieee: Simona Halep o demolează pe Svetlana Kuznețova în ultimele două seturi de la Montreal și se califică pentru al doilea an consecutiv în semifinalele din Canada: 3-6, 6-1, 6-1!!! Halep își ia revanșa pentru înfrângerea din sferturile de la Sydney, dar cel mai important e că sportiva noastră a arătat precum o mare campioană, deși a pierdut primul act. Simona l-a chemat și pe Darren Cahill pe teren după setul inaugural, iar vorbele australianui au înrăit-o pe constănțeancă, Simona ridicându-și nivelul și dominând-o copios pe Svetlana.

Simona fost surprinsă în primul set de forța rusoaicei, care s-a desprins extrem de repede la 4-0! Chiar dacă șansele pentru câștigarea actului erau extrem de mici la acest scor, a 5-a jucătoare a lumii a continuat să lupte, aflându-se la un moment dat în situația de a servi la 3-5. Kuznețova și-a creat însă o minge de set, pe care a fructificat-o cu noroc, prinzând extremitatea liniei laterale. Arbitrul a strigat „aut”, dar rusoaica a solicitat reluare și a avut dreptate: 6-3!

După pauză însă, pe terenul central de la Montreal părea că s-au întors alte jucătoare: mingea șuiera atunci când pleca din racheta Simonei, iar combinațiile constănțencei aveau o precizie formidabilă! În actul al doilea, Halep a făcut doar două greșeli neforțate, acoperind fantastic terenul. Nu e clar dacă Svetlana a căzut din punct de vedere fizic ori mental în decisiv, pentru că execuțiile generate de Halep puteau îngenunchea orice jucătoare, din orice puncte de vedere: 3-6, 6-1, 6-1, iar Simona e prima semifinalistă de la Montreal!

Halep a acumulat 5.420 de puncte după victoria de astăzi și a devansat-o în clasament pe „Aga” Radwanska, jucătoare care rămâne cu 5.340 de puncte în visterie după ce a fost eliminată în optimi la Montreal.


21:10 Simona se apropie la două game-uri de calificarea în semifinalele de la Montreal, 4-0 în decisiv! Atitudinea româncei e una exemplară, combinațiile ei punând-o la pământ pe rusoaică. Halep ajunge scurta executată în disperare de cauză de Kuznețova și reușește un dublu break care îi asigură liniștea necesară.


21:00 Halep – Kuznețova 3-6, 6-1, 2-0! Simona menține pedala de accelerație apăsată la podea, începând formidabil și actul decisiv! Jucătoarea din Constanța a intrat în transă, iar statistica setului secund este incredibilă: doar două greșeli neforțate comise de Halep, 16 în dreptul Svetlanei. Ce tenis curat ne arată Simona!!!


20:50 SEEET pentru Simona Halep, scor 3-6, 6-1!!! Ce răspuns de mare campioană din partea Simonei, care mătură pe jos cu Svetlana în actul secund! Forță, răutate și determinare, pentru un set controlat în totalitate de a 5-a favorită a competiției. Halep a încheiat manșa cu un break, așa că își câștigă avantajul de a începe decisivul la serviciu. Nu înainte de a primi din nou câteva sfaturi de la Darren Cahill. În tot acest timp, Svetlana Kuznețova se află la vestiare și întârzie să-și facă apariția pentru reluarea meciului.


20:40 Halep – Kuznețova 3-6, 4-1! Halep continuă să domine setul, lovind din ce în ce mai bine. Kuznețova își pierde din precizie și nu prea mai găsește terenul advers, astfel că ne îndreptăm cu pași mari spre decisiv.


20:30 Halep își ridică nivelul și controlează începutul setului al doilea: 3-0, cu două break-uri! În acest moment, Simona e prea bună pentru Svetlana, răsturnând practic situația din primul set. În manșa inaugurală, rusoaica a reușit mai multe lovituri câștigătoare, dar a comis și mai puține greșeli neforțate decât Halep.


20:20 Svetlana Kuznețova câștigă primul set în fața Simonei Halep, scor 6-3, după 40 de minute de joc. Chiar în momentul în care Simona dădea semne de revenire, a apărut de nicăieri o minge de set pe care rusoaica a fructificat-o cu noroc. Kuznețova a atacat decisiv, mingea a căzut lângă linie, iar arbitrul a strigat aut. Svetlana a cerut însă challenge, iar Simonei nu i-a venit să creadă: mingea rusoaicei a mușcat linia! Punctul nu s-a mai repetat, pentru că oficialul din scaun a considerat că Halep nu mai putea ajunge la minge.


20:15 Halep – Kuznețova 2-5! Rusoaica are în continuare două break-uri în față și servește pentru set, cu mingi noi! Semnele sunt însă bune, pentru că Halep a închis frumos game-ul precedent, cu un rever marcă înregistrată în lungul liniei.


20:05 Simona câștigă primul game astăzi și mai păstrează mici speranțe că poate reveni în setul inaugural, 1-4! Svetlana nu-i dă rimt sportivei noastre până acum, de aceea Halep trebuie să preia inițiativa și să atace prima.


19:55 Halep – Kuznețova 0-3, cu două break-uri! Început slab al Simonei, care își pierde serviciul pentru a doua oară, în urma unei duble greșeli. Kuznețova acoperă excelent terenul și deocamdată are o viteză în plus față de Halep. Românca își cheamă antrenorul pentru sfaturi după doar trei game-uri.


19:45 Kuznețova intră cu tupeu în meciul cu Halep și rusoaica face break din prima, 1-0! Simona s-a grăbit și a scăpat două atacuri în aut, pierzând cu ușurință ultimele puncte ale game-ului.


19:30 Jucătoarele au intrat pe teren și se pregătesc pentru încălzire. Tragerea la sorți a fost câștigată de Halep, iar românca a ales să înceapă cu serviciul. Probabil că Simona este încrezătoare în arma cu care a făcut spectacol în meciul cu Pliskova.


19:15 Suntem concentrați pe sfertul de finală din Montreal, dar trebuie să salutăm victoria extraordinară reușită de Florin Mergea și Horia Tecău, la 500 de km distanță. Românii au trecut de cei mai buni jucători de dublu ai lumii, Bob Bryan și Mike Bryan, cu scorul de 6-3, 6-4, calificându-se în semifinalele de la Toronto. Este o victorie entuziasmantă în condițiile în care a fost reușită chiar înaintea JO de la Rio.


19:00 Galeria Simonei e la datorie și astăzi! Un steag tricolor imens a fost adus în arenă de susținătorii numărului 5 WTA.


18:45 Simona le-a spus câteva cuvinte jurnaliștilor canadieni înaintea meciului de astăzi: „Vreau să mă bucur de meci și bineînțeles că voi face tot ce îmi sta în putință să câștig, însă la acest nivel orice este posibil”. De apreciat este și atitudinea relaxată a jucătoarei noastre, care s-a așezat în fotoliu ca și cum s-ar fi aflat la ea acasă.


18:30 Salut! A mai rămas o oră până la startul sfertului de finală, iar Simona a ieșit pe arena principală pentru antrenamentul oficial. Avantajul de a juca primul meci pe central este întotdeauna important, pentru că te poți acomoda cu terenul chiar înaintea jocului. Halep deține și atuul de a fi jucat ambele meciuri pe terenul central de la Montreal, în timp ce Kuznețova a fost programată pe arene secundare până acum. Eu sunt Alex Tăcină și vă voi ține la curent cu evenimentele de la Rogers Cup în următoarele ore.


Halep și Kuznețova, victorii impresionante la Montreal

Halep, într-o formă de zile mari, întâlnește în sferturile de la Montreal o sportivă aflată la a doua tinerețe! În vârstă de 31 de ani, Kuznețova a intrat în Top 10 WTA în clasamentul live datorită rezultatelor obținute în cadrul turneului dotat cu 2,4 milioane de dolari. La fel ca și Simona, care a câștigat în minimum de seturi ambele meciuri de până acum (6-2, 6-3 cu Gavrilova și 6-3, 6-3 cu Pliskova), rusoaica a defilat în precedentele două tururi (7-5, 6-0 cu Kudriavțeva și 7-6, 6-3 cu Kvitova).

Cele două se întâlnesc pentru a 7-a oară în circuit

Rivalitatea dintre Halep și Kuznețova își va consuma diseară al 7-lea episod, iar jucătoarea care se va impune va prelua conducerea scorului în meciurile directe. Simona și Svetlana se află la egalitate, jucătoarea antrenată de Darren Cahill învingând-o pe rusoaică la Toronto 2011 (hard), scor 4-6, 6-4, 6-3, la Roma 2013 (zgură), scor 6-1, 6-1, și la Roland Garros 2014 (zgură), scor 6-2, 6-2. Kuznețova s-a impus la Miami 2011 (hard), scor 6-0, 6-4, la Stuttgart 2014 (zgură), scor 7-5, 7-6, și la Sydney 2016 (hard), scor 7-6, 4-6, 6-3. 

Victoria îi asigură Simonei locul 4 în clasamentul WTA

Pentru Simona, miza duelului cu Svetlana nu este reprezentată doar de cecul în valoare de 121.000 de dolari pe care și l-ar putea asigura prin calificarea în semifinale! Cu o victorie, finalista ediției din 2015 ar urca pe locul 4 WTA, devansând-o în clasament pe Agnieszka Radwanska din Polonia! Simona ar acumula 5.420 de puncte și are trece astfel peste „Aga”, jucătoare care rămâne cu 5.340 de puncte în visterie după ce a fost eliminată în optimi la Montreal. Meciul dintre Halep și Kuznețova poate fi urmărit pe Dolce Sport 2 și LIVE BLOG pe www.prosport.ro.

A făcut primii pași în redacția ProSport în anul 2013, iar „universul" presei l-a fascinat din prima! Culege știri de ultimă oră, realizează live bloguri, analize, interviuri cu sportivi de top, în special din lumea tenisului, căutând părțile nevăzute ale sportului alb. După cinci ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Cât costă sicriul în care a fost depus trupul neînsuflețit al lui Costel Corduneanu. 'Stăpânul Moldovei', înmormântat regește!
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Pacienții care suferă de cancer colorectal se pot vindeca! Tratamentul revoluționar descoperit de medici
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
BANCUL ZILEI. Bulă îşi cumpără un taur viguros. Vine primarul:- Bulă, cât vrei pe el?
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului său
IMAGINILE DURERII 😢 Mama lui Costel Corduneanu s-a prăbușit de durere când a văzut sicriul cu trupul neînsuflețit al fiului…
Legea pe are O AȘTEPTAU milioane de români. Proiectul tocmai a fost DEPUS la Parlament
Legea pe are O AȘTEPTAU milioane de români. Proiectul tocmai a fost DEPUS la Parlament
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Incredibil cine e Mihaela, fata care s-a aruncat de la etajul 15! Mesajul de adio emoționant: Vă rog să...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât veţi da înapoi pe lună
Cum puteţi să luaţi 40.000 de euro direct pe Revolut să vă plătiţi instant creditele de la alte bănci. Cât…
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz
Chefi la cuțite, sezonul 13. Cine sunt concurenții din echipa lui chef Richard Abou Zaki. Ei au primit tunica roz