Halep a trecut testul schimbării suprafeței de joc. Simona, revanșă la mare luptă cu „Nemesis” Muguruza: dublă revenire hrănită cu ambiție. Românca, prima în sferturi la Stuttgart

Halep a trecut testul schimbării suprafeței de joc. Simona, revanșă la mare luptă cu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep a debutat cu dreptul în sezonul de zgură, după o revenire la limită în fața ibericei Garbine Muguruza, scor 3-6, 6-1, 6-3.
  • În sferturi, Simona va juca împotriva învingătoarei dintre Sara Errani și Zarina Diyas.

Simona Halep a început munca de readaptare la jocul pe zgură: a treia jucătoare a lumii a depășit un test extrem de complicat la debutul pe suprafața roșie cu o revanșă de moral în fața tinerei iberice de 21 de ani, Garbine Muguruza. Jucătoarea din Constanța a luat un start târziu în partidă, care a costat-o primul set, în fața unei adversare extrem de determinate, inspirate, ajutate de o primă minge veninoasă, care a lăsat-o pe Simona mereu surpinsă și depășită de fază. De la „te surprinde mereu”, așa cum sintetiza Victor ioniță principala problemă a elevei sale, la o Simona Halep mai precisă, mai agresivă și mai inspirată în setul doi, care a lucrat mult și la moralul adversarei, a fost nevoie de multă determinare.

Halep a revenit în partidă agățându-se cu dinții de punctele pe serviciu, și chiar dacă scenariul din debutul meciului s-a repetat, la scală, în decisiv, românca încurajată ca de fiecare dată de tribună a triumfat, și-a oferit șansa de a exersa în continuare, în regim de competiție și presiune, deplasarea și patinarea pe zgură, pentru principalul obiectiv al sezonului: turneul de la Roland Garros.

00:30 Simona, prima jucătoare calificată în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart! 3-6, 6-1, 6-3 scorul final al partidei cu Muguruza. Simona e evitat complicațiile în ultimul game de servciiu și rămâne în cursa pentru locul 2 mondial.


00:27 Break Simona, care servește pentru meci! Simona insistă și culege roadele, în fața unei jucătoare din ce în ce mai tensionate, mai emotive și aflate în pragul unei imense pene de idei.


00:23 Nici măcar organizatorilor nu le-a venit să creadă. Martina Hingis și Sania Mirza au pierdut în premieră un meci în 2015. nemții au fost atât de șocați, încât inițial au postat pe Twitter că perechea indiano-elvețiană a câștigat. cele două nu au digerit bine mutarea de pe central – meciul friind programat inițial după duelul Simona Halep – Garbine Muguruza.


00:20 Dramatism cât cuprinde și pentru acest ultim meci de simplu al zilei de la Stuttgart. Nu vom depăși cele două ore și 40 de minute cât a fost maratonul Goerges – Bencic, dar șansale au alterneat exasperant în game-ul șapte. În fine, ambele joacă la un nivel similar, iar loviturile câștigătoare alternează. Simona rezistă, 4-3.


00:13 Simona ar vrea break-ul, dar returnează greșit. Dă vina pe coapsă, dă vina pe șold, Muguruza se bucură, pentru că scapă în câștigătoare a game-ului șase în setul trei. 3-3


00:05 Simona revine. Halep luptă din nou și recuperează prompt terenul pirdut. Lovitura Muguruzei cedează și Simona adună trei game-uri la rând în decisiv, 3-2. Halep este la viteză maximă în defensivă, iar asta se vede și la finalizare.


23:57 START FULMINANT în decisiv pentru Muguruza. Simona se întoarce în timp în primul set. Antrenorul ibericiei face prima vizită în teren la pauza dintre seturi și o readuce în meci pe agresiva și sigura Muguruza. Simona, de cealaltă parte, pierde din agresivitate. 2-0 rapid pentru Garbine.


23:47 SET SIMONA, 6-1! Halep pune pe tabelă o serie de șase game-uri consecutive. Secretul: a reglat lungimea mingii la retur. Returul ajunge acum în picioarele ibericiei, iar spaniola este obligată să elibereze spațiul în ultimul moment pentru a-și face loc să lovească.  Un alt indiciu: iberica a pierdut 20 de procente la prima minge pusă în teren.


23:33 Simona își respectă promisiunea și luptă: face break imediat după game-ul salvat la limită și se desprinde ușor de Muguruza. 3-1. Iar tăvălugul Simona nu se oprește – rămâne în coasta ibericei, pune presiune și mai câștigă un break.4-1.


23:25 Simona are nevoie de 14 puncte jucate cu serviciul pentru a-și câștiga primul game al setului doi. Două duble greșeli și o minge de break salvată pentru 1-1


23:15 SET GARBINE MUGURUZA, 6-3. Ioniță vine în teren, Garbine prinde avânt și mai pune pe tabelă o serie de două game-uri. Muguruza are un mic plus la agresivitate, un mic plus la precizie, un mic plus la serviciu, un mic plus la inspirație. De fapt, cam la toate capitolele. iată raportul greșelilor forțate: 9 Muguruza, 17 Halep.


23:05 Victor Ioniță ajunge în teren, pentru o „regulamentara” consultare înaintea schimbului de mingi, iar returul este punctul slab scos în evidență. „Dă-te mai în spate jumătate de metru la returul pe prima minge. Te-a surprins mereu. trebuie să te miști foarte rapid pe primele două lovituri. Trebuie să apuci să lovești”, a insistat Ioniță, cel care are și o sugestie pentru „raliu”: „de două ori pe rever, dai pe dreapta”. Dar Simona nu poate pune în practică la revenirea pe teren: Garbine își vede liniștită game-ul de serviicu trecut în contul său pe tabelă. 5-3 pentru iberică.


22:58 Simona trebuie să apese serios pe serviciu pentru a nu-i lăsa șansa unui retur câștigător lui Garbine. Iberica se ține bine în defensivă, iar Simona chiar are de gândit după primele 15 minute, la 2-3.


22:50 Simona Halep face primul pas în față, la fileu și mușcă și ea cu lovitura de dreapta. primul game câștigat cu serviciul de Halep care pare gata să înceapă, la 1-2, cursa de revenire.


22:43 BREAK Muguruza, în debut de meci, 1-0: Iberica începe ca din tun, ca la Galați și ca la Australian Open, cu lovituri bine țintite. Pentru Simona, ar fi fost o  veste bună dacă problemele sale s-ar fi rezumat la mingea a doua, însă constănțenca a pierdut simetric, câte două puncte și cu primul și cu al doilea serviciu.


22:40 Simona a renunțat la culoarea norocoasă, movul. Simona face încălzirea pe jumătatea de teren dominată pe fundal de frumoasa mașină albă pusă la bătaie de organizatori. Ambele victorii ale Muguruzei au venit pe hard, însă, în sală, terenul de la Stuttgart păstrează câte ceva din caracteristicile suprafaței favorabile înaltei iberice. Simona servește prima.


22:30 Cum va gândi Halep? Simona declara, înainte de startul turneului: „trebuie să schimb câte ceva față de jocul pe teren rapid. Am nevoie de un meci să-mi aduc aminte jocul pe zgură. Aici ai timp să gândești punctul și mie îmi place să gândesc pe teren. Îmi place să știu ce fac cu fiecare lovitură, îmi place să fiu creativă pe teren. Este stilul meu„, povestea Halep.


UPDATE 22:23 C’est fini la comédie! Da, meciul Goerges – Bencic s-a încheiat, cu victoria jucătoarei de 18 ani, scor 3-6, 6-3, 7-5! Revanșa Halep – Muguruza poate începe!


UPDATE 22:20 Bencic servește pentru meci. În sfârșit se sfârșește?


UPDATE 22:15 „Mica Hingis Bencic” are nervi de oțel și rămâne în partidă. A salvat trei mingi consecutive de meci,  a încasat cu mult calm  atacul nemțoaicei, prea bun pentru a-I permite elvețiencei și al cincilea punct consecutiv, a replicat cu un cros și mai bun. Game făcut cu serviciul de Bencic, 5-5. Drama continuă la Stuttgart, la fel și așteptarea noastră.


UPDATE 22:10 SIMANIA, un cuvânt inventat de Pete Bodo! Ne va fi însă greu să vedem reacțiile fanilor în pauze, la ce joc de lumini folosesc cei din Stuttgart.


UPDATE 22:00 Ținute lejere pentru Simona și Garbine la startul Porsche Tennis Cup. Halep, în pantaloni, roș-albastră, Garbine, în alb… Șarapova, desigur „little black dress”…. Și să nu uităm de meciul de pe terenul central din Germania: 4-4, în decisiv și revine laitmotivul serii: puțintică răbdare!


UPDATE 21:50 Când tenisul întâlnește fotbalul… Și pentru că tot este seară de Champions League și meciul de la Stuttgart iar s-a prelungit, de această dată „responsabilă” fiind Goerges, care și-a luat break-ul înapoi în decisiv pentru a egala la trei cu Bencic, iată un instantaneu de astăzi, de la Barcelona. Neymar a câștigat ieri cu Barcelona și s-a fotografiat alături de Rafael Nadal, cel care a câștigat la mai puțin de 24 de ore distanță, în orașul catalan, în fața lui Almagro. Selfie + campioni + fotbal + tenis = perfeeeect!


UPDATE 21:40 „LUPTĂ‚ SIMONA!” pare a fi cel mai indicat mesaj pentru meciul de astăzi. Fanii se întrec în pronosticuri în secțiunea de cometarii a blogului. „Mr Burger” vede un scor strâns, dar victorie în două seturi, este și un scor de 7-6, 7-6, dar și un pesimist – Madalyn, care anticipează un succes al ibericei. După declarațiile făcute obsesiv de Simona după Australia, un lucru e cert: primul obiectiv al constănțencei este să nu mai abandoneze lupta, precum la Melbourne. „Mi-am promis că nu voi mai renunța niciodată„, promitea Simona. Așa a câștigat la Indian Wells, cel mai important titlu al carierei. Muguruza poate redeschide însă vechi răni și poate aduce un fior rece de deja-vu. Deci, cum spune Alex Dulgheru, „short memory, Simona!”


UPDATE 21:30 S-a dat cu rivala. Anne Keothavong lansa în urmă cu zece zile zvonul că Simona Halep ar putea deveni eleva lui Andre Agassi. La Stuttgart, americanul a făcut însă echipă cu marea rivală a lui „Halepeno” în sezonul de zgură – 2014: nimeni alta decât Maria Șarapova.


UPDATE 21:20 Elicopterul a evacuat-o rapid pe frumoasa Ana Ivanovic, cea care în 2008 era regină la Paris, la Franch Open.  Cap de serie 5, sârboaica a fost prima favorită căzută la datorie în Germania, marți. Caroline Garcia (Franța, 29 WTA) i-a venit de hac 7-6(6), 6-4.  


UPDATE 21:15 „Zgura produce monștri” la startul sezonului „roșu” european: turneul de la Stuttgart a debutat cu o mega-dezamăgire pentru Sabine Lisicki, care a pierdut cu un rar dublu-„bagel”, 0-6, 0-6 în fața tinerei jucătoare din Kazakhstan, Zarina Diyas. A 19-a jucătoare a lumii a câștigat 35 de puncte, dar nici un game, iar la final le-a cerut scuze fanilor, explicând: „colaps total”. Tot miercuri, „Aga” Radwanska, favorită șapte, a fost eliminată de Sara Errani 6-7(8), 4-6.


UPDATE 21:05  Simona, în block-starturi încă un pic. „Mica Martina Hingis”, Belinda Bencic, a domolit-o pe Julia Goerges: a câștigat setul secund al duelului din primul tur, 6-3, scor simetric față de cel din primul act, a forțat decisivul și amână startul meciului care ne interesează cel mai mult astăzi. Știti cât a durat game-ul cinci din setul doi? 16 minute! S-avem puțintică răbdare deci.


UPDATE 21:00 Urmărim împreună cum Simona Halep începe sezonul „soșetelor murdare”. „Dominația brutală” pe zgură anunțată de analiza ProSport semnată de Alexandru Tăcină ar trebui să înceapă în această seară, la Porsche Tennis Grand Prix.


Simona Halep este în fața sezonului de zgură, acolo unde speră să obțină cea mai mare performanță din cariera sa – titlul la Roland Garros (după ce, în 2014, a fost învinsă dramatic, în ultimul act, de Șarapova).

Campioana noastră debutează miercuri la Stuttgart contra Garbinei Muguruza (Spania), o adversară redutabilă, care i-a pus mereu probleme, dar care pe suprafața roșie nu este la fel de puternică precum conaționalii săi.

Site-ul wtatennis.com a acordat spații largi disputei, considerând-o de departe cea mai interesantă a zilei. „Halep, față în față cu Nemesis, la Stuttgart”, a titrat sursa citată, pentru ca apoi să explice de ce este iberica o adevărată „Zeiță a răzbunării” pentru numărul trei mondial.

Simona Halep a câștigat în 2015 mai multe turnee decât orice altă jucătoare (n.n.Shenzen, Dubai Indian Wells), dar primul său meci de la Stuttgart va fi unul extrem de dificil, în compania Garbinei Muguruza. În precedentele două dispute directe, iberica s-a impus (Wuhan și disputa de Fed Cup), dar acum Simona pare că are un spirit de mare luptătoare și și-a dus jocul la alt nivel„, notează wtatennis.com.

O poate depăși pe Serena și depinde doar de ea

Turneul de la Stuttgart este unul extrem de important pentru Simona, nu doar în perspectiva pregătirii Roland Garros-ului, ci și al clasamentelor. Dacă se va impune în Germania, Halep va urca pe primul loc în clasamentul anului – Road to Singapore -, depășind-o pe Serena Williams. Mai mult, sportiva noastră are ocazia să facă joncțiunea în clasament cu Șarapova, dacă sportiva din Rusia nu va trece de faza sferturilor de finală.

Mă așteaptă un meci extrem de dificil. Vreau să mă adaptez la zgură, să îmi găsesc cadența și să pot evolua din ce în ce mai bine. Dar este un turneu extrem de valoros, fiecare jucătoare vrea să demonstreze de ce e în stare. Va fi dificil, dar voi lupta pentru fiecare minge„, a spus campioana noastră, potrivit sursei citate.

Partida Simona Halep – Garbine Muguruza se joacă în această seară, de la ora 21:00 și poate fi urmărită în format LIVEBLOG pe ProSport.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul lor
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest. Nu își mai poate privi copilul în ochi
„Ne pare rău de fata aceea” Tatăl lui Mirel a izbucnit în plâns după ce și-a vizitat fiul în arest.…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul.
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de el, şi de fata aceea…
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Horaţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe ultimul drum al tinerei
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Gușă - Vizer, conflictul ia amploare: interviul exploziv care adâncește ruptura din judo
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Praful saharian ar putea afecta această piesă a mașinii
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup