Din nou pe ciment, din nou victorioasă, din nou mai puternică decât Heather Watson. Patricia Țig este a doua româncă în optimile turneului de la Washington

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 01 Aug. 2017, 23:14 Actualizat: 01 Aug. 2017, 23:51 Tenis
Din nou pe ciment, din nou victorioasă, din nou mai puternică decât Heather Watson. Patricia Țig este a doua româncă în optimile turneului de la Washington

Patricia Țig (134 WTA) este a doua reprezentantă a României în optimile de finală ale turneului de la Washington. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani i se alătură Simonei Halep (principală favorită în capitala Statelor Unite) pe tabloul de 16, acolo unde ar putea întâlni o altă româncă – dacă Monica Niculescu își confirmă statutul de cap de serie și trece de japoneza Nao Hibino, în finalul zilei de concurs.

Țig a întrerupt, marți seară, o serie de coșmar de opt meciuri fără victorie la simplu sau dublu

Revenită pe suprafața pe care a triumfat ultima dată în 2017, la Miami, Paty a reușit o a doua victorie în sezon în fața britanicei Heather Watson (75 WTA), la capătul unei meci strâns, cu răsturnări de scor și decis, în final, de două tiebreak-uri adjudecate la 4 și la 3 de româncă.

Watson a fost cea care a pus presiune mai întâi, cu returul: a ratat primele două mingi de break în game-ul secund, însă jocul șase i-a adus break-ul și conducerea pe tabelă, 4-2. Replica Patriciei a venit pe ultima sută de metri în setul întâi, atunci când Watson servea la 5-3, pentru 1-0 la general. Jucătoarea pregătită de Răzvan Sabău a fructificat prima minge de break și s-a propulsat în tiebreak, în ciuda faptului că următoarele sale două game-uri pe serviciu au fost foarte grele, lungi și cu două mingi de set pentru Heather. Tiebreak-ul a fost dominat de Patricia, astfel încât românca s-a impus cu 7-4, deși a jucat mai multe puncte în setul inaugural cu serviciul doi, decât cu primul (31 față de 29),

Setul doi a adus o nouă doză de dramatism: deși a luat un start foarte bun, cu 2-0 autoritar, emoțiile româncei s-au văzut tocmai la 5-3, la același scor la care îi tremurase racheta și britanicei, în primul set. La 5-4, Patricia a ratat două mingi de meci pe retur, Watson a scos câteva lovituri în lung de linie speciale, însă tiebreak-ul a adus din nou victorie pentru Paty, la două ore și cinci minute de la primul serviciu, în momentul în care britanica a trimis o dublă greșeală.

6 victorii a adunat Patricia Țig în circuitul american de primăvară – la Indian Wells și Miami (calificări plus tablou principal)
8 victorii are acum Țig în 2017, la simplu, toate pe ciment. Tot la Washington, Patricia a obținut și o primă victorie la dublu în sezon, alături de Nigina Abduraimova (Uzbekistan, 23 de ani)

Autor: Cezara Paraschiv Publicat: 01 Aug. 2017, 23:14 Actualizat: 01 Aug. 2017, 23:51 Tenis
Pe aceeași temă