Decembrie, luna meciurilor suspecte. Un raport al forului mondial care supervizează integritatea pieţei de pariuri arată că cele mai multe sesizări în 2015 au vizat partide de tenis

19 feb 2016 1995 afişări Tenis
Decembrie, luna meciurilor suspecte. Un raport al forului mondial care supervizează integritatea pieţei de pariuri arată că cele mai multe sesizări în 2015 au vizat partide de tenis
  • Essa (Sports Betting Integrity, organizaţia care supervizează integritatea sportivă la nivel mondial) a anunţat, prin intermediul unui raport dat publicităţii joi şi citat de The Guardian, că în 2015, cele mai multe sesizări privind suspiciuni de meciuri trucate şi cereri de investigare au vizat partide din sportul alb.

Mai exact, Tennis Unit Integrity (forul anti-corupţie din sportul alb) a înregistrat 73 de sesizări privind potenţiale partide aranjate în 2015, un număr de peste trei ori mai mare decât cazurile raportate în oricare alt sport.

Tenisul a reuşit contraperformanţa de a avea formulate, într-o singură lună, mai multe cereri de investigare a unor partide decât a înregistrat într-un an întreg fotbalul, al doilea sport în topul celor mai multe sesizări. În decembrie, atunci când s-a înregistrat o creştere a cazurilor de partide suspecte, tenisul a avut 24 de sesizări, raportate în mare parte de operatorii de pariuri on-line. "Sportul rege" din Europa a strâns doar 19 sesizări, potrivit raportului Essa.

Cele mai multe partide suspecte din tenis s-au înregistrat în Asia (19 meciuri raportate) şi Europa (18 cazuri).

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.